Profile cover photo
Profile photo
Nur Sofia Izzati
Sakinah itu milik hati2 yg beriman agar bercambahlah benih ketaqwaan..org yg banyak menderita,jiwanya akan perkasa..org yg ditimpa kesulitan, Allah sentiasa di ingatan..bertuahlah seseorang apabila diuji imannya..kerana setiap kesabaran + ketabahan pasti kemenangan balasannya...
Sakinah itu milik hati2 yg beriman agar bercambahlah benih ketaqwaan..org yg banyak menderita,jiwanya akan perkasa..org yg ditimpa kesulitan, Allah sentiasa di ingatan..bertuahlah seseorang apabila diuji imannya..kerana setiap kesabaran + ketabahan pasti kemenangan balasannya...
About
Nur Sofia's posts

Post has shared content
:) lama tak jenguk sini <3

Post has shared content
Lama tak jenguk sini..heee..
.
.
Kalau A tak jalan, B - Z kan adaa.. So banyak lagi jalan yang boleh kita pilih dan buat.. Chayoooo'! Esaimen mo0d on. Keep fighting piya~ Allahu yusahhil wa yuftah alaina.. Bi idzniLlah~ :)

Post has shared content
AlhamduliLlah. Berterima kasihlah dengan apa yg terjadi, sama ada baik atau kurang baik.

Yang baik itu semestinya membahagiakan, dan jangan lupa untuk bersyukur atas nikmat itu.

Yang kurang baik pula, walaupun sakit perit terpaksa kita hadapi, senyumlah. Ya, susah nak buat, tapi kita kena cuba. Yakinlah untuk yakin bahawa ia pasti akan ada hikmahnya kelak.

Be strong dengan apa yang terjadi. DIA ada bersama kita walau di mana pun jua kita berada. Percayalah! :)  

Post has attachment
Resepi : Brownies Lapis Cheese Kukus~
BismiLlahirRahmanirRahim~ AlhamduliLlah thumma AlhamduliLlah. Dek kerana teringin makan brownies, ana pun godek2 la cari resepinya. Ni haa~ Kali ni ana cuba buat brownies lapis cheese kukus. Wahh~ Tak susah mana pun nak buat kek ni, cuma kena sabar menunggu...

Post has attachment
Sebiru Langit Ilahi~
BismiLlahirRahmanirRahim~ SEBIRU LANGIT ILAHI.. Ku renungi langit Ilahi, Tinggi dan jauh dari diri, Langitnya tenang membiru, Awannya suci memutih. Di kala resah, Langit inilah yang menenangkan, Memberikanku nafas baru, Dan semangat dan ketabahan. Kerana ku...

Post has attachment
Semangat Siapkan E-Portfolio TDP!
BismiLlahirRahmanirRahim~ AlhamduliLlah thumma alhamduliLlah.. Akhirnya siap pun buat e-portfolio ni. Medan berkongsi ilmu tentang Teknologi dalam Pengajaran dan Pembelajaran (TDP). Belajar tentang seimbangkan TPCK (technology-pedagogy-content knowledge). B...

Post has attachment
i-FEST 3.0 : Jom Serbu 'Booth Anasofea Collection'
BismiLlahirRahmanirRahim~ Salam 10 Muharram 1437H :) Apa itu i-FEST 3.0? Meh baca entri ni > i-FEST 3.0   (^^) Haa.. Esok dah hari yang ditunggu-tunggu kann. Jadi, entri kali ni ana nak update produk ANASOFEA COLLECTION yang akan dijual esok dan bagi yang i...

Post has shared content
Yeayhh! Now. BismiLlah~

Post has shared content
INDEED SOFIA INDEED!!
Oprah Winfrey is certainly right!
Photo

Post has attachment
Travelog : Anasofea Collection~
BismiLlahirRahmanirRahim~ <3 ANASOFEA COLLECTION <3 Label Anasofea Collection :) September 2014 : Muamalat ini bermula daripada menjadi agen dan dropshipper bagi dua buah syarikat selama sembilan bulan. Jun 2015 : Kini kami berdiri atas kaki sendiri dengan ...
Wait while more posts are being loaded