Profile

Cover photo
rekabentuk rumah
15 followers|72,340 views
AboutPostsPhotosYouTube

Stream

rekabentuk hasn't shared anything with you.

People are more likely to share with you if you add them to your circles.

Story
Tagline
Galeri Pelan Rumah Online Terbesar di Malaysia http://www.rekabentukrumah.com/
Introduction
Rekabentukrumah.com merupakan penyedia pelan rekabentukrumah secara online di Malaysia. Matlamat utama kami adalah bagi membantu seramai mungkin bakal pemilik rumah samada di kampung atau di bandar bagi mendapatkan lakaran rekabentuk rumah idaman dengan harga yang amat berpatutan yang disediakan oleh arkitek/perekabentuk yang terpilih di seluruh Malaysia.

Kami menyediakan pelbagai jenis pelan rumah untuk anda miliki samada bagi tujuan mendapatkan lakaran awal dan anggaran kos ataupun lukisan kerja bagi tujuan pembinaan. Kesemua rekabentuk kami telah mengambilkira pelbagai aspek termasuk susunatur ruang dalaman, keluasan dan ketinggian setiap ruang, susunatur perabot dalaman dan sebagainya. Setiap rekabentuk kami juga telah mengambilkira keperluan U
ndang-undang Kecil Bangunan Seragam 1984 dari segi keperluan rekabentuk.

Bagi membantu memudahkan anda membuat pilihan, setiap rekabentuk kami di persembahkan dalam bentuk 3D animasi dan juga 3D perspektif yang memberikan gambaran menyeluruh rekabentuk pelan rumah yang dijual.

Setiap rekabentuk kami dijual dalam dua format asas iaitu:-
1) Laporan Rekabentuk Skematik (Format JPEG/PDF yang boleh dicetak dalam saiz A4/A3) yang mengandungi lukisan perspektif luaran, pelan tapak, pelan lantai, pelan bumbung, pelan susunatur perabot, lukisan keratan rentas, lukisan pandangan hadapan, belakang dan sisi serta jadual keluasan ruang beserta cadangan kemasan.

2) Lukisan Kerja (Format AutoCAD yang boleh diubahsuai dan dicetak dalam saiz A1 samada bagi tujuan pembinaan atau pengemukakan kepada Pihak Berkuasa Tempatan) yang mengandungi lukisan berskala iaitu pelan tapak, pelan lantai, pelan bumbung, 2 lukisan keratan rentas, 4 lukisan pandangan hadapan, belakang dan sisi serta jadual keluasan ruang beserta cadangan kemasan dan peratusan pengudaraan dan pencahayaan, Jadual Pintu Dan Tingkap, Lukisan Perincian Bilik Air dan Lukisan Perincian Tangga.

Links
Basic Information
Gender
Male