Profile

Cover photo
Saül Gordillo
Worked at El Periódico de Catalunya
Attended Universitat de Girona
Lives in Calella
1,448 followers|578,984 views
AboutPostsPhotosYouTube

Stream

Saül Gordillo

Shared publicly  - 
 
Al seu discurs durant la festa de celebració dels 10 anys d'iCat, el conseller de Cultura, Santi Vila, s'ha compromès a retornar l'emissora "a totes les plataformes possibles, com abans", en al·lusió a les múltiples reclamacions perquè iCat retorni a les ones de l'FM.
1
Add a comment...

Saül Gordillo

Shared publicly  - 
 
L'emissora celebra l'aniversari amb un 'desconcert' a la sala Apolo
1
Add a comment...

Saül Gordillo

Shared publicly  - 
 
La Sala Apolo de Barcelona va acollir aquest dijous a la nit la festa del desè aniversari de l’emissora musical iCat.cat, amb l’assistència d’un miler de persones. Amb el nom de Desconcert, la celebració va consistir en l’actuació de diversos músi...
1
Add a comment...

Saül Gordillo

Shared publicly  - 
 
VÍDEO Resposta al Parlament sobre l'acord entre Catalunya Ràdio i Ràdio Tele Taxi
 ·  Translate
1
Add a comment...

Saül Gordillo

Shared publicly  - 
 
Resposta sobre el programa 'Converses' de Catalunya Ràdio, a la sessió de control a la CCMA al Parlament de Catalunya
 ·  Translate
1
Add a comment...

Saül Gordillo

Shared publicly  - 
 
Segons les dades de l'EGM, "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, aconsegueix la segona millor xifra de la història del programa, amb 509.000 oients diaris
1
Add a comment...
Have him in circles
1,448 people
Gemma Forés's profile photo
Joan Lagunas's profile photo
Ivan Rodon Tenas's profile photo
Josh Adeyemi's profile photo
Jordi Graells's profile photo
Javi Navarro's profile photo
Sergio Romero's profile photo
Xondra Gálvez's profile photo
Unai Mensuro's profile photo

Saül Gordillo

Shared publicly  - 
 
iCat.cat, el canal de música i cultura emergent de Catalunya Ràdio, fa 10 anys, i aquesta nit ho han celebrat amb un concert coral, amb moltes de les veus més importants de la música feta a Catalunya, a la Sala Apolo de Barcelona. Fa quatre anys, l'emissora va perdre la seva freqüència a l'FM i ara es pot sentir només "online", però, en aquesta nit de celebració, el conseller de Cultura ha posat sobre la taula el seu compromís perquè torni a l'FM...
1
Add a comment...

Saül Gordillo

Shared publicly  - 
 
El conseller de Cultura, Santi Vila, treballarà perquè iCat torni a la FM. Festa dels 10 anys d'iCat a la Sala Apolo de Barcelona. 28 d'abril del 2016
 ·  Translate
1
Add a comment...

Saül Gordillo

Shared publicly  - 
 
Balanç dels cent primers dies a Catalunya Ràdio
 ·  Translate
1
Add a comment...

Saül Gordillo

Shared publicly  - 
 
VÍDEO Resposta al Parlament sobre els resultats d'audiència de Catalunya Ràdio a la darrera onada de l'EGM
 ·  Translate
1
Add a comment...

Saül Gordillo

Shared publicly  - 
 
Finalista del Premi Ciutat de Calella 2016
 ·  Translate
1
Add a comment...

Saül Gordillo

Shared publicly  - 
 
Sessió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) al Parlament de Catalunya, amb Núria Llorach, presidenta en funcions, Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio, i Jaume Peral, director de TV3. 15 d'abril del 2016
 ·  Translate
1
Add a comment...
People
Have him in circles
1,448 people
Gemma Forés's profile photo
Joan Lagunas's profile photo
Ivan Rodon Tenas's profile photo
Josh Adeyemi's profile photo
Jordi Graells's profile photo
Javi Navarro's profile photo
Sergio Romero's profile photo
Xondra Gálvez's profile photo
Unai Mensuro's profile photo
Work
Occupation
Periodista
Skills
Periodisme digital, xarxes socials
Employment
 • El Periódico de Catalunya
  Cap de continguts digitals, 2011 - 2016
 • Agència Catalana de Notícies
  Director, 2007 - 2011
 • El Punt
  Director i redactor en cap, 1990 - 2007
 • Catalunya Ràdio
  Director, 2016 - present
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Calella
Previously
Girona - Pineda de Mar
Story
Tagline
Periodista. Director de Catalunya Ràdio, Catalunya Informació, Catalunya Música i iCAT.cat.
Introduction
Periodista. Cap de continguts digitals d'El Periódico de Catalunya. Col·laborador de L'oracle de Catalunya Ràdio, dels programes 2324 i Els matins de Televisió de Catalunya, de La Rambla de BTV, i de la revista per a tauletes i mòbils Esguard. Membre del jurat del Premi Òmnium de Comunicació, des del 2010, i de la Comissió Consultiva de la Fundació Factor Humà.

Escric el Bloc sense fulls (www.saul.cat) des del 19 de juliol de 2004. Impulsor, juntament amb altres periodistes, del portal de blocs polítics en català Poliblocs, el febrer de 2007. Guardó especial dels Premis Blocs Catalunya com a blocaire pioner, en la primera edició del 2008. El mateix any, guanyador del I Premi Blocs Maresme en la categoria de blocs de política, organitzat per Diari Maresme.

Llibres

Autor dels llibres Sobirania.cat (Crea't Edicions, juny de 2014), Superperiodistes en l'era de la sobreinformació (Editorial UOC, setembre de 2010), Les barbaritats de Fèlix Millet (Ara Llibres, desembre de 2009) i Nació.cat (Òmnium Cultural/Editorial Mina, juny de 2007), aquest últim sobre l'obtenció del domini.cat per a la llengua i la cultura catalana a Internet.

Anteriorment

Director de l'Agència Catalana de Notícies entre el març de 2007 i l'abril de 2011. L'ACN és referent del model de periodisme multimèdia a Catalunya amb 250 mitjans de comunicació (diaris, revistes, ràdios, televisions i portals digitals) i empreses abonades als serveis de text, àudio, fotografia i vídeo.

Director i presentador del programa País en xarxa a COMRàdio (agost-setembre de 2011) i professor en el postgrau de Community Manager & Social Media de la Universitat de Barcelona (juliol-agost de 2011). Professor en el postgrau de Comunicació Estratègica Digital de la Universitat Pompeu Fabra (2011-2012). He estat col·laborador dels programes 59 segons de TVE Catalunya, El món a RAC1, Extraradi de COMRàdio, Directe 4.0 de Ràdio 4 RNE, i L'internauta de Vilaweb. He estat membre del Consell Assessor del Consorci Digital Mataró-Maresme.

Inicis professionals

Redactor en cap d'El Punt i director de les edicions d'aquest diari al Maresme i Rubí (Vallès Occidental). Vaig ser corresponsal (1989-1993), redactor (1993-1995) i cap de secció en l'equip fundacional de l'edició del Maresme, l'any 1995. Membre fundador de Repòrter (1992-2001), revista mensual d'informació de l'Alt Maresme de la qual vaig ser-ne director.

He treballat i/o col·laborat en el setmanari català en anglès Catalonia Today, Ràdio Pineda, Televisió Pública Pineda, Ràdio Marina (Blanes), Ràdio Calella i la revista municipal El Nunci, de Calella. Vaig fundar i dirigir les edicions de Vilaweb Calella i Pineda de Mar.

Enllaços

Aquest és el meu web, la meva pàgina a Facebook, el meu Twitter, el meu Flickr i el meu Linkedin, entre altres eines 2.0.

________________

Saül Gordillo Bernárdez (Calella, Barcelona, 1972), journalist

Head of digital content at
El Periódico de Catalunya.  

Collaborator of the L'oracle programme on Catalunya Ràdio, of the 2324 programme on Televisió de Catalunya, of the La Rambla on BTV, of the Esguard magazine for iPad and of the local publication Rebat. Member of the Fundació Factor Humà Advisory Committee.

He has been writing his
Bloc sense fulls (Pageless Blog) (www.saul.cat) since 19 July 2004. Promoter of the Catalan-language portal for political blogs Poliblocs in February 2007. Winner of the Pioneer Blogger award in the Blogs Catalunya Awards, in its first edition held in 2008. That same year, he won first prize in the political blogs category of the I Blogs Maresme Awards, organized by Diari Maresme.

Books

Author of the books Sobirania.cat (Crea't Edicions, 2014),
Superperiodistes en l'era de la sobreinformació (Editorial UOC, 2010), Les barbaritats de Fèlix Millet (Ara Llibres, 2009) and Nació.cat (Editorial Mina, 2007). The latter book is about obtaining the .cat domain for Catalan language and culture on the Internet.

Previous Experience

Director of the Agència Catalana de Notícies (Catalan News Agency - ACN) from March 2007 to April 2011. The
ACN is a reference multimedia journalism model in Catalonia, with 250 media outlets (newspapers, magazines, radio stations, television channels and web portals) and companies subscribed to its text, audio, photography and video services.

Director and emcee of the
País en xarxa programme on COMRàdio (2011) and professor of Community Manager & Social Media postgraduate studies at the University of Barcelona (2011). Professor of Digital Communication Strategy postgraduate studies at Pompeu Fabra University (2011-2012) and member of the Advisory Committee of the Consorci Digital Mataró-Maresme (2007-2012).

Professional Beginnings

Editor-in-chief of the newspaper
El Punt and director of the newspaper’s editions in the Maresme county and in the town of Rubí (Vallès Occidental). Correspondent (1989-1993), editor (1993-1995) and section head as part of the founding team of the Maresme edition in 1995. Founding member of Repòrter (1992-2001), a monthly magazine with information about the Alt Maresme region that he directed.

He has worked in and collaborated with the English-language Catalan weekly
Catalonia Today, Ràdio Pineda, Televisión Pública Pineda, Ràdio Marina, Ràdio Calella and the municipal magazine El Nunci, in Calella (Maresme). He founded and directed the Calella and Pineda de Mar editions of Vilaweb

Bragging rights
Periodista, especialitzat en periodisme digital i eines 2.0.
Education
 • Universitat de Girona
Basic Information
Gender
Male
Relationship
Married