Profile

Cover photo
Saül Gordillo
Worked at El Periódico de Catalunya
Attended Universitat de Girona
Lives in Calella
1,441 followers|632,547 views
AboutPostsPhotosYouTube

Stream

Saül Gordillo

Shared publicly  - 
 
Un país que aspira a ser-ho ha de comptar amb uns mitjans de comunicació públics que tinguin aquest territori com a marc referencial principal i siguin forts, líders. Una xarxa comunicativa constru...
1
Add a comment...

Saül Gordillo

Shared publicly  - 
 
Ricard Ustrell entrevista Saül Gordillo pel blog "En sintonia". En aquest espai de transparència i servei públic es parla de la controvèrsia a l'entorn d'etiquetes com #OnÉsLaCultura, #HoraAHora i #OnSónLesDones.
1
Add a comment...

Saül Gordillo

Shared publicly  - 
 
La nova graella de Catalunya Ràdio està millorant els resultats d’audiència digital respecte la temporada anterior. En les dues primeres setmanes d’emissions, el consum dels àudios ha crescut un 16,4%, mentre que els usuaris que escolten la ràdio ...
1
Add a comment...

Saül Gordillo

Shared publicly  - 
 
En sintonia, el blog del director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo
1
Add a comment...

Saül Gordillo

Shared publicly  - 
 
En sintonia, el blog del director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo
1
Add a comment...

Saül Gordillo

Shared publicly  - 
 
Catalunya Informació, nova temporada amb més territori. Rigor i servei públic amb els millors professionals
 ·  Translate
1
Add a comment...

Saül Gordillo

Shared publicly  - 
 
Són emissores amb prestigi i rellevància social; un estudi reivindica la seva funció de servei públic
1
Add a comment...

Saül Gordillo

Shared publicly  - 
 
L’avantprojecte de pressupost del 2017 vol que el Govern ajudi a complir la sentència laboral del TC
1
Add a comment...

Saül Gordillo

Shared publicly  - 
 
En la seva compareixença davant la Comissió de Control de l'actuació de la CCMA al Parlament de Catalunya, la vicepresidenta de la CCMA, Núria Llorach, ha posat en valor els sis anys consecutius de lideratge de TV3 i s'ha mostrat convençuda de les possibilitats de la cadena per acabar l'any com l'única televisió que hagi liderat les audiències durant set anys seguits, fet que representaria una fita inèdita.
1
Add a comment...
Story
Tagline
Periodista. Director de Catalunya Ràdio, Catalunya Informació, Catalunya Música, iCAT.cat i dels Mitjans Digitals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA)
Introduction
Periodista. Director de Catalunya Ràdio, Catalunya Informació, Catalunya Música, iCAT.cat i dels Mitjans Digitals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Anteriorment, cap de continguts digitals d'El Periódico de Catalunya (2011-2016). Col·laborador de L'oracle de Catalunya Ràdio, dels programes 2324 i Els matins de Televisió de Catalunya, de La Rambla de BTV, i de la revista per a tauletes i mòbils Esguard. Membre del jurat del Premi Òmnium de Comunicació, des del 2010, i de la Comissió Consultiva de la Fundació Factor Humà.

Escric el Bloc sense fulls (www.saul.cat) des del 19 de juliol de 2004. Impulsor, juntament amb altres periodistes, del portal de blocs polítics en català Poliblocs, el febrer de 2007. Guardó especial dels Premis Blocs Catalunya com a blocaire pioner, en la primera edició del 2008. El mateix any, guanyador del I Premi Blocs Maresme en la categoria de blocs de política, organitzat per Diari Maresme.

Llibres

Autor dels llibres Revoltats (Ara Llibres, març de 2015), Sobirania.cat (Crea't Edicions, juny de 2014), Superperiodistes en l'era de la sobreinformació (Editorial UOC, setembre de 2010), Les barbaritats de Fèlix Millet (Ara Llibres, desembre de 2009) i Nació.cat (Òmnium Cultural/Editorial Mina, juny de 2007), aquest últim sobre l'obtenció del domini.cat per a la llengua i la cultura catalana a Internet.

Anteriorment

Cap de continguts digitas d'El Periódico de Catalunya entre el febrer de 2012 i el gener de 2016. Director de l'Agència Catalana de Notícies entre el març de 2007 i l'abril de 2011. L'ACN és referent del model de periodisme multimèdia a Catalunya amb 250 mitjans de comunicació (diaris, revistes, ràdios, televisions i portals digitals) i empreses abonades als serveis de text, àudio, fotografia i vídeo.

Director i presentador del programa País en xarxa a COMRàdio (agost-setembre de 2011) i professor en el postgrau de Community Manager & Social Media de la Universitat de Barcelona (juliol-agost de 2011). Professor en el postgrau de Comunicació Estratègica Digital de la Universitat Pompeu Fabra (2011-2012). He estat col·laborador dels programes 59 segons de TVE Catalunya, El món a RAC1, Extraradi de COMRàdio, Directe 4.0 de Ràdio 4 RNE, i L'internauta de Vilaweb. He estat membre del Consell Assessor del Consorci Digital Mataró-Maresme.

Inicis professionals

Redactor en cap d'El Punt i director de les edicions d'aquest diari al Maresme i Rubí (Vallès Occidental). Vaig ser corresponsal (1989-1993), redactor (1993-1995) i cap de secció en l'equip fundacional de l'edició del Maresme, l'any 1995. Membre fundador de Repòrter (1992-2001), revista mensual d'informació de l'Alt Maresme de la qual vaig ser-ne director.

He treballat i/o col·laborat en el setmanari català en anglès Catalonia Today, Ràdio Pineda, Televisió Pública Pineda, Ràdio Marina (Blanes), Ràdio Calella i la revista municipal El Nunci, de Calella. Vaig fundar i dirigir les edicions de Vilaweb Calella i Pineda de Mar.

Enllaços

Aquest és el meu web, la meva pàgina a Facebook, el meu Twitter, el meu Flickr i el meu Linkedin, entre altres eines 2.0.

________________

Saül Gordillo Bernárdez (Calella, Barcelona, 1972), journalist

Head of digital content at
El Periódico de Catalunya.  

Collaborator of the L'oracle programme on Catalunya Ràdio, of the 2324 programme on Televisió de Catalunya, of the La Rambla on BTV, of the Esguard magazine for iPad and of the local publication Rebat. Member of the Fundació Factor Humà Advisory Committee.

He has been writing his
Bloc sense fulls (Pageless Blog) (www.saul.cat) since 19 July 2004. Promoter of the Catalan-language portal for political blogs Poliblocs in February 2007. Winner of the Pioneer Blogger award in the Blogs Catalunya Awards, in its first edition held in 2008. That same year, he won first prize in the political blogs category of the I Blogs Maresme Awards, organized by Diari Maresme.

Books

Author of the books Sobirania.cat (Crea't Edicions, 2014),
Superperiodistes en l'era de la sobreinformació (Editorial UOC, 2010), Les barbaritats de Fèlix Millet (Ara Llibres, 2009) and Nació.cat (Editorial Mina, 2007). The latter book is about obtaining the .cat domain for Catalan language and culture on the Internet.

Previous Experience

Director of the Agència Catalana de Notícies (Catalan News Agency - ACN) from March 2007 to April 2011. The
ACN is a reference multimedia journalism model in Catalonia, with 250 media outlets (newspapers, magazines, radio stations, television channels and web portals) and companies subscribed to its text, audio, photography and video services.

Director and emcee of the
País en xarxa programme on COMRàdio (2011) and professor of Community Manager & Social Media postgraduate studies at the University of Barcelona (2011). Professor of Digital Communication Strategy postgraduate studies at Pompeu Fabra University (2011-2012) and member of the Advisory Committee of the Consorci Digital Mataró-Maresme (2007-2012).

Professional Beginnings

Editor-in-chief of the newspaper
El Punt and director of the newspaper’s editions in the Maresme county and in the town of Rubí (Vallès Occidental). Correspondent (1989-1993), editor (1993-1995) and section head as part of the founding team of the Maresme edition in 1995. Founding member of Repòrter (1992-2001), a monthly magazine with information about the Alt Maresme region that he directed.

He has worked in and collaborated with the English-language Catalan weekly
Catalonia Today, Ràdio Pineda, Televisión Pública Pineda, Ràdio Marina, Ràdio Calella and the municipal magazine El Nunci, in Calella (Maresme). He founded and directed the Calella and Pineda de Mar editions of Vilaweb

Bragging rights
Periodista, especialitzat en periodisme digital i eines 2.0.
Education
 • Universitat de Girona
Basic Information
Gender
Male
Relationship
Married
Work
Occupation
Periodista
Skills
Periodisme digital, xarxes socials
Employment
 • El Periódico de Catalunya
  Cap de continguts digitals, 2011 - 2016
 • Agència Catalana de Notícies
  Director, 2007 - 2011
 • El Punt
  Director i redactor en cap, 1990 - 2007
 • Catalunya Ràdio
  Director, 2016 - present
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Calella
Previously
Girona - Pineda de Mar