Profile cover photo
Profile photo
Major Raidenovich
57 followers
57 followers
About
Posts

Post has attachment
Komentar Axia:Selepas 3 Tahun
Sekitar September 2014 dulu aku pernah tulis satu artikel berkenaan Axia ( http://blog5zal.blogspot.my/2014/09/komentar-axia.html?m=1 ). Di perenggan akhir aku ada tulis kebarangkalian untuk Iriz merebut pasaran kereta kompak amat tinggi.Sebabnya aku yakin ...
Add a comment...

Post has attachment
Game Lagi
blog5zal dan berusia 7 tahun rupanya. 7 tahun bukan masa yang singkat tau. Cuba kau buat satu blog pastu maintain selama 7 tahun tengok cemana boleh tahan ke tidak? Tak payah maintain ranking la, maintain konsistensi kerajinan menulis pun cukup dah. Di taha...
Add a comment...

Post has attachment
Shirimasen Metaru Gia' Soriddo?
Malam semalam aku baru je selesaikan misi menewaskan bipedal robot Sahelanthropus selepas total jam bermain melebihi 90 jam. Satu rekod yang teruk sebenarnya dan ada beberapa chapter lagi perlu dihabiskan Apa benda Sahelanthropus ni kejap lagi abang cerita....
Add a comment...

Post has attachment
**
Ni ha member aku si #utogarage tiap-tiap kali jumpa mesti tanya, ‘ada update blog tak?’. Terkesima aku
dibuatnya. Nah, baca la apa yang aku terfikir nak tulis sekarang ni. Tulis blog ni kekadang boleh jadi bengong dibuatnya. Kena
pulak time tu idea memang t...
Add a comment...

Post has attachment
**
Aku tulis cerita sejarah lagi boleh tak? Hari ni
tergerak hati nak tulis pasal sejarah Dendiar; satu watak yang tidak dikenali
ramai tetapi kisahnya amat menarik untuk dihayati. Nama sebenar beliau  ialah Raden Diar Dhurmakusomo Ki Aji Ningrat . Artikel ni ...
Add a comment...

Post has attachment
ATF 3SZ-VE + Cooling Coil Passo
Assalamualaikum dan salam sejahtera, Bersua kembali di laman blog yang semakin terpinggir. Tak apalah, bagi aku platform blogspot ni masih lagi medan yang sesuai untuk menulis panjang lebar. Hari ni aku nak tulis sikit pasal kereta. Pertama sekali tentang t...
Add a comment...

Post has attachment
Samsung Galaxy A7 2016
Lebih kurang 27 atau 28 Disember lepas, berlaku satu kejadian dimana Samsung Galaxy A7 2015 wife aku jatuh dan skrinnya rosak. Ketinggian jatuhan takde la tinggi mana pun, lebih kurang setengah meter.Malangnya permukaan jatuhan adalah jalan tar, sebahagian ...
Add a comment...

Post has attachment
Pasca Myvi 3SZ-VE
Sambungan episode lepas… Spesifikasi asal K3-VE 1.3 DVVT
dibandingkan dengan nadi baru 3SZ-VE 1.5 VVT-i : K3-VE 3SZ-VE Isipadu silinder 1298 c.c. 1495 c.c Gerek x lejang 72 x 79.7mm 72 x 91.8mm Nisbah mampatan 10.0:1 10.0:1 Kuasa 87hp (64kW)@ 6000 rpm 107hp...
Add a comment...

Post has attachment
Projek Auto : Phase #2
Sambungan dari entri lepas… Petang Sabtu aku jemput En.Naruto aka. Is Drummer ( aku memang selalu petik member aku ni kalau ada job kereta, tq so much bro ! ) di Bukit Sentosa untuk follow aku ambik kereta spare Toyota AE110 kat
Teluk Panglima Garang. Keret...
Add a comment...

Post has attachment
Projek Auto : Phase #1
Salam semua, maaf lama tak update blog. Dalam dua-tiga minggu akan datang aku akan tuliskan beberapa artikel major berkaitan automotif untuk perkongsian. Ada satu projek penambahbaikan akan dijalankan keatas teman setia aku sekeluarga yakni Myvi 1.3 manual ...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded