Profile cover photo
Profile photo
ZIPtuning
88 followers -
ZIPtuning | Chiptuning & Tuning | TÜV, Motorgarantie & Testbank
ZIPtuning | Chiptuning & Tuning | TÜV, Motorgarantie & Testbank

88 followers
About
Communities and Collections
Posts

Post has attachment
My ZIP Ride: BMW E39 M5

Nieuwe rubriek: Een garage vol Duits vakmanschap!
 
In de nieuwe rubriek “My ZIP Ride” interviewen wij elke maand een klant van ZIPtuning. In dit interview proberen wij meer te weten te komen over de eigenaar en zijn voertuig. Ook proberen wij erachter te komen waar de liefde voor auto’s vandaan komt en hoe de ervaringen van de klant met ZIPtuning zijn. Deze week interviewden wij Jesko Wassermann, groot autoliefhebber en al jaren vaste klant bij ZIPtuning.
Add a comment...

Post has attachment
DYNOWAR: BMW 535d vs Maserati Ghibli Diesel
Duitse daadkracht of Italiaanse passie?
  
BMW, Mercedes en Audi. Dit zijn de drie grote namen die Duitsland al jarenlang vertegenwoordigen op het gebied van luxe zakensedans. Toch zijn er kapers op de kust. Maserati heeft inmiddels de Ghibli op de markt gebracht, een compleet nieuwe sedan die het op moet nemen tegen zijn Duitse rivalen. Maserati heeft een sprong in het diepe gewaagd met de Ghibli. Nu rest ons de vraag, gaat het nieuwe model zwemmen of verzuipen?
Add a comment...

Post has attachment

Dynowar: Porsche Panamera Diesel vs. Audi A7 Sportback 3.0 TDI.
Zijn de Audi A7 3.0 TDI en Porsche Panamera geduchte concurrenten?
  
Vandaag testen wij tweemaal een luxe zakensedan. Wanneer je deze auto’s op de Nederlandse snelweg tegenkomt zullen ze je misschien nauwelijks opvallen. Oordeel echter niet te snel, stille wateren hebben diepe gronden. Wij gaan vandaag op pad met de Porsche Panamera Diesel en de Audi A7 Sportback 3.0 TDI.
Add a comment...

Post has attachment
Alles over de ECU deel 4: Bescherming van de motor
Hoe beschermt de ECU de motor van de auto?
 
ECU ZIPtuning
De ECU doet meer dan alleen de loop van de motor regelen. Een van de belangrijkste functies is de motor beschermen tegen onverwachte problemen, zoals mechanische defecten en fouten van de bestuurder. De toerentalbegrenzing is hierbij erg belangrijk. De motor kan zeer hoge toerentallen bereiken, maar wanneer die worden overschreden gaan er onherroepelijk onderdelen kapot.
 
Lees snel verder en leer hoe de ECU grote motorschade kan voorkomen Lees verder
 
Add a comment...

Post has attachment
Dynowar: Peugeot 308 1.6 THP vs. Mercedes-Benz A200


Comfortabele C-segmenters met een sportief sausje

Zowel Mercedes als Peugeot stonden ooit bekend om hun comfortabele auto’s. Met de nieuwste modellen lijken beide merken daar een omslag in gemaakt te hebben. Zonder comfort uit het oog te verliezen hebben zowel de nieuwe 308 als A-klasse een sportief karakter gekregen. Een ideaal moment om de twee tegenover elkaar te zetten. We kiezen voor de 308 1.6 THP en de A200 met 1.6 turbomotor.
 
Add a comment...

Post has attachment
Alles over de ECU deel 3: bedrijfstoestanden van de motor
Met behulp van vele sensoren past de ECU constant correcties toe
  
In het vorige deel hebben we geleerd hoe de ECU de perfecte verhoudingen weet te bereiken voor een optimale verbranding. Deze week in deel 3 van de miniserie ‘Alles over de ECU’ gaan we dieper in op de verschillende bedrijfstoestanden dan de motor. Wat zijn de verschillen tussen een koude en warme start? En welke maatregelen neemt de ECU om met wisselende omgevingsomstandigheden toch de ideale verhoudingen te bereiken?
Add a comment...

Post has attachment
De 1.4 TSI naar een hoger plan
 
De 1.4 TSI wordt in de Volkwagen Golf in twee uitvoeringen geleverd. De 160 pk sterke variant is voorzien van zowel een turbo als supercharger. De 122 pk versie moet het doen met alleen een turbo. Met tuning compenseren we dit gemis zodat u voordelig kunt genieten van een zeer potente Golf!

“De inhaalsnelheid tussen 110 en 190 km/u is geweldig en verslavend!”
Add a comment...

Post has attachment
ZIPtuning pakt de motor op verschillende punten aan.
 
De Volkswagen Passat heeft alles in zich. Het is een goede auto die nergens punten laat liggen maar ook nergens in uitblinkt. Een veel geziene uitvoering bij ons op de werkvloer is de 140 pk sterke 2.0 TDI.
Add a comment...

Post has attachment
Bruut V8-geweld voor de wintersport
 
Vandaag hebben we een bijzondere dynowar. Met de Audi RS6 Avant en BMW M5 hebben we 1.120 pk’s voorhanden. Verdeeld over twee hele dikke V8 blokken gaat dat voor een heleboel lawaai, plezier en brute kracht zorgen. De auto’s zijn aan elkaar gewaagd maar er kan er maar één de beste zijn. Welke gezinsbak gaat onze wintersport favoriet worden?
Add a comment...

Post has attachment
Alles over de ECU deel 2: Uitstoot en methoden van brandstofinjectie


Om de motor zo efficiënt mogelijk te laten lopen voert de ECU constant complexe berekeningen uit
 
In deel 2 van de miniserie ‘Alles over de ECU’ gaan we dieper in op de uitstoot van de motor en hoe de ECU dit kan beïnvloeden. In het vorige deel hebben we geleerd dat de ECU het mengsel zo nauwkeurig kan samenstellen dat een mechanisch systeem hier niet tegenop kan. Achter een simpele handeling als het indrukken van het gaspedaal zit een hoop rekenwerk. Lees daarom nu verder en leer hoe de ECU de ideale verhoudingen in de motor weet te bereiken.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded