Profile cover photo
Profile photo
WhichMuseum
4 followers -
Your place for museums, exhibitions, reviews and sharing cultural experiences!
Your place for museums, exhibitions, reviews and sharing cultural experiences!

4 followers
About
Posts

Post has attachment
Last month we told you about our launch in Europe. Curious about how that all came to be and what’s coming for WhichMuseum? Check out our blog and newest blog post on the expansion and launch:
Blog post: https://blog.whichmuseum.com/…/international-expansion-lets…
Blog: https://blog.whichmuseum.com/

Post has attachment
WhichMuseum is now also the place to be for the most beautiful European cultural city trips! From now on you can learn about the best museums in Europe!

View all the countries we’ve added for you here:
https://whichmuseum.com/countries

What will be your next destination?

Post has attachment
Vanaf dit weekend is in het Frans Hals Museum in Haarlem de tentoonstelling ‘De kunst van het lachen – Humor in de Gouden Eeuw’ te zien. Voor het wordt een overzicht van humor in de 17de-eeuwse schilderkunst getoond. De presentatie omvat circa 60 topstukken uit binnen- en buitenland van de hand van schilders als Rembrandt, Frans Hals, Jan Steen, Gerrit van Honthorst en Judith Leyster. Te zien t/m 18 maart! https://whichmuseum.nl/nederland/haarlem/frans-hals-museum/tentoonstellingen/de-kunst-van-het-lachen-humor-in-de-gouden-eeuw

Post has attachment
Vanaf dit weekend is er in Museum Nairac in Barneveld een inspirerende tentoonstelling met de naam 'Food! Eten in de kunst en design van nu' te zien. In de tentoonstelling zijn kunstvormen als fotografie, keramiek, schilderkunst en textiel maar ook prikkelende voorbeelden van hedendaagse vormgeving aanwezig. De tentoonstelling is t/m 6 januari te zien! https://whichmuseum.nl/nederland/barneveld/museum-nairac/tentoonstellingen/food-eten-in-de-kunst-en-design-van-nu

Post has attachment
Vanaf nu is de tentoonstelling ‘Nederlanders in Barbizon’ in Museum De Mesdag Collectie in Den Haag te zien! De tentoonstelling vertelt het verhaal van Nederlandse kunstenaars van voornamelijk de Haagse School die naar de omgeving van het Franse dorp Barbizon trokken. Waarom trokken Nederlandse kunstenaars naar het Franse dorp Barbizon? En hoe werden zij daar geïnspireerd door de Franse schilders? Je ziet het t/m 7 januari in De Mesdag Collectie! https://whichmuseum.nl/nederland/den-haag/de-mesdag-collectie/tentoonstellingen/nederlanders-in-barbizon

Post has attachment
In de Hermitage in Amsterdam is de tentoonstelling 'Hollandse Meesters uit de Hermitage - Oogappels van de tsaren' te zien. Voor het eerst wordt een zo groot overzicht getoond van de Hollandse meesterwerken uit de collectie van de Hermitage in St.-Petersburg. In de tentoonstelling zijn 63 werken van 50 Hollandse schilders uit de Gouden Eeuw te zien, waaronder 6 topstukken van Rembrandt! De tentoonstelling loop t/m 27 mei!

Post has attachment
Vanaf dit weekend is in het Rijksmuseum in Amsterdam een overzichtstentoonstelling van de veelzijdige 19de-eeuwse kunstenaar Matthijs Maris (1839-1917) te zien. Hij bracht een voor Nederlandse begrippen zeer eigenzinnig oeuvre tot stand, en leefde grotendeels in Parijs en Londen. Al tijdens zijn leven was Maris een ‘cultfiguur’, vergelijkbaar met Vincent van Gogh later. Sprookjesachtige figuren, wonderlijke landschappen en mysterieuze scènes kenmerken het werk van de 19de-eeuwse kunstenaar Matthijs Maris (1839-1917). Het is voor het eerst dat een compleet overzicht van het werk van Matthijs Maris getoond wordt. Te zien t/m 7

Post has attachment
Vanaf dit weekend te zien in EYE in Amsterdam: tentoonstelling ‘Locus: Apichatpong Weerasethakul – Cao Guimarães’ over het werk van de twee prominente filmkunstenaars Apichatpong Weerasethakul (Bangkok, Thailand, 1970) en Cao Guimarães (Belo Horizonte, Brazilië, 1965). Met hun gelauwerde werk roepen ze een wereld op waarin droom, zintuiglijke ervaring en werkelijkheid samenkomen. Ze nodigen de bezoeker uit om de rationele blik en ons eigen gestructureerde leven even los te laten. Te zien t/m 3 december!

Post has attachment
Vanaf dit weekend is in Airborne Museum Hartenstein te Oosterbeek de tentoonstelling 'De Rode Baret' te zien. 'De Rode Baret' markeert het 25-jarig bestaan van 11 Luchtmobiele Brigade en het 75-jarig bestaan van de rode baret. De geschiedenis van de rode baret en de betekenis ervan voor de leden van de Luchtmobiele Brigade komen in de tentoonstelling aan bod. Te zien t/m 11 maart 2018!

Post has attachment
Laat je deze zomervakantie cultureel inspireren op WhichMuseum, met de leukste musea en mooiste tentoonstellingen. Bekijk bijvoorbeeld onze top 100 beste musea in Nederland, of in Belgie en ontdek de mooiste culturele schatten!
Nederland: https://whichmuseum.nl/nederland/beste-musea België: https://whichmuseum.nl/belgie/beste-musea
Wait while more posts are being loaded