Profile cover photo
Profile photo
Weblog Zwolle
76 followers -
Actueel nieuws vanuit Zwolle, de hoofdstad van Overijssel
Actueel nieuws vanuit Zwolle, de hoofdstad van Overijssel

76 followers
About
Posts

Post has attachment
Zwolle - St. Nicolaas en zijn pieten komen zaterdag 18 november per boot over het Zwarte Water via de openstaande bruggen: Holtenbroekerbrug en Hofvlietbrug aan wal op het Rodetorenplein om circa 14.00 uur. Daar wordt St. Nicolaas begroet en vinden er activiteiten plaats. Om vanaf 15.00 uur in optocht door de binnenstad te gaan met als eindpunt Stadhuis Grote Kerkplein. De optocht eindigt om circa 17.00 uur. Op de route van de optocht door de binnenstad moet het verkeer rekening houden met wegafsluitingen. De wegsleepregeling is in de binnenstad van kracht. Voor parkeermogelijkheden wordt verwezen naar het parkeerverwijssysteem. Deze geeft de beschikbare locaties aan. De meeste stads- en streekbussen blijven hun gebruikelijke route rijden met uitzondering van stadslijnen 2, 3, 4 en 12 van Syntus. Deze rijden om via Pannekoekendijk. Verkeer in de omgeving Holtenbroekerbrug en Hofvlietbrug worden verzocht rekening te houden met oponthoud tussen 13.45 en 14.30 uur i.v.m. doortocht van de boot met Sint Nicolaas en zijn Pieten.
Add a comment...

Post has attachment
Zwolle - Berkum speelt zaterdag thuis tegen Eemdijk en de Zwollenaren staan dan voor de taak om de nare smaak van de laatste competitiewedstrijd, waarin ze het gevoel hadden dat een verdiend punt werd afgepakt, door winst weg te spoelen. Die laatste wedstrijd geeft zeker extra motivatie, we hadden daar gewoon drie punten moeten pakken, vindt Berkum-verdediger Jeroen van Brummen. Eemdijk is compleet nieuw voor ons. Zwakke ploegen zijn er niet in deze competitie, maar we zullen nu dus wél moeten winnen! Eemdijk draaide vorig seizoen de hele jaargang mee in de middenmoot van de Hoofdklasse B en eindigde als negende. De Bunschotense club kreeg daarna in de persoon van Patrick Loenen een nieuwe trainer en verwelkomde liefst 12 nieuwe spelers. Met dat ‘vreemdelingenlegioen' startte redelijk en de club staat nu zesde met 15 punten uit 10 duels.
Add a comment...

Post has attachment
Zwolle - Woningbouwvereniging DeltaWonen levert 50 sociale huurwoningen op in hart van Zwolle. Het gaat om 41 appartementen en 9 eengezinswoningen op plek oude ziekenhuis Weezenlanden. Op 14 november overhandigden directeur-bestuurder Evert Leideman en Martijn Sweitser, Adjunct-directeur Klant Wonen van deltaWonen symbolisch een sleutel aan mevrouw De Boer. DeltaWonen realiseerde op locatie Weezenlanden als eerste woningen op de oude ziekenhuislocatie in het hart van Zwolle.
Add a comment...

Post has attachment
Zwolle - Zwolle krijgt een subsidie van ruim 200.000 euro voor de sluitende aanpak ‘personen met verward gedrag'. De subsidie wordt beschikbaar gesteld door ZonMw: de landelijke organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie. Verschillende Zwolse organisaties werken de komende twee jaar samen binnen deze aanpak. Voorafgaand aan de subsidieaanvraag heeft GGD IJsselland, in opdracht van de gemeente Zwolle, een onderzoek gedaan om een goed beeld te krijgen van waar Zwolle staat ten aanzien van de aanpak van personen met verward gedrag. De conclusie was dat er al veel dingen goed gaan in Zwolle maar dat alle betrokken partijen wel knelpunten en verbeterpunten zien bij de sluitende aanpak. Op basis van de uitkomsten van het onderzoek is een subsidieaanvraag gedaan. Nu de subsidie is toegekend kunnen de verschillende betrokken organisaties de komende jaren werk maken van de Zwolse aanpak.
Add a comment...

Post has attachment
Zwolle - Woensdag is het bewolkt en regent het van tijd tot tijd. Bij een zwakke (zuid)westenwind wordt het maximaal 12 graden. Donderdag lijkt het weerbeeld veel op woensdag, voornamelijk bewolkt met af en toe (mot)regen. In de middag is er kans dat de zon zich wat laat zien. Bij een matige zuidwestenwind wordt het maximaal 11 graden.
Add a comment...

Post has attachment
Zwolle - Trainer Arno Hoekstra van VV Berkum heeft laten weten dat hij na het seizoen 2017-2018 zal vertrekken bij de club en komend seizoen in ieder geval niet actief zal zijn als voetbaltrainer . Zijn drukke werkzaamheden blijken in toenemende mate te lastig te combineren met het tijdrovende takenpakket dat hij nu heeft als hoofdtrainer van de Zwolse hoofdklasser. Arno Hoekstra (41) is nu bezig aan zijn tweede seizoen bij Berkum en heeft uitstekende prestaties geleverd met zijn selectie. In de jaargang 2016-2017 werd Berkum onder zijn leiding kampioen in de 1e Klasse D en als promovendus presteert het team tot nu toe ook geweldig in de Hoofdklasse B, waar Berkum nu op een gedeelde tweede plaats staat. Vóór zijn periode bij Berkum was hij trainer bij FVC in Leeuwarden en Olde Veste '54 in Steenwijk.
Add a comment...

Post has attachment
Zwolle - De vergaderkamer van de raad in het stadhuis van Zwolle vormde op donderdag 9 november het decor voor het Zwolse jeugddebat. Zwolse jongeren van diverse opleidingen deden volop mee. Zo waren er jongens en meiden van het Greijdanus, het Deltion College en het Cibap. Ook vier jonge dames van de Internationale Schakelklas (ISK) lieten van zich horen - meiden uit Afghanistan, Rusland en Polen die minder dan twee jaar in Nederland wonen. Over twee onderwerpen gingen de jongeren in debat met Zwolse politici. Het was het een geslaagde bijeenkomst die zeker voor herhaling vatbaar is. Hieronder lees je meer over de onderwerpen die op de agenda stonden. Het eerste onderdeel was het gezamenlijk voorbereiden van een voorstel. Dit voorstel hield het organiseren van een grote sportbeurs in waar jongeren uit Zwolle verschillende sporten kunnen ontdekken. Dit voorstel hebben zij verdedigd in debat met wethouders Ed Anker en Jan Brink en enkele raadsleden.
Add a comment...

Post has attachment
Zwolle - Op donderdag 23 november 2017 organiseert de Supportersclub PEC Zwolle voor haar supporters weer de forumavond met spelers, staf en directie van PEC Zwolle. Op deze avond is er de gelegenheid om al je vragen te stellen tijdens een aantal vragenrondes. Natuurlijk is het tussen de vragenrondes ook mogelijk om een praatje te maken of op de foto te gaan met je favoriete spelers. De volgende spelers zijn aanwezig: Bram van Polen, Dirk Marcellis, Phillippe Sandler, Rick Dekker, Mustafa Saymak, Younes Namli, Kingsley Ehizibue en Youness Mokhtar. ehalve spelers, kunnen de supporters ook kennismaken met hoofdtrainer John van 't Schip en zal hij samen met Dwight Lodeweges en Gert Peter de Gunst plaatsnemen achter de tafel om vragen te beantwoorden. De avond staat onder leiding van Gerjos Weelink. Iedere supporter of geïnteresseerde van de club is van harte welkom. Dus bedenk vast welke vragen je wilt stellen en kom op donderdagavond 23 november naar het Supporterscafé in het stadion. Aanvangstijd is 19.30 uur en het supporterscafé is open vanaf 19.00 uur. Kan je niet aanwezig zijn, dan is er de mogelijkheid je vragen schriftelijk te stellen. Stuur een mail naar: info@pec.nu
Add a comment...

Post has attachment
Zwolle - Na een teleurstellend gelijkspel in de WRZV hallen een week eerder tegen FC 't Hoekje uit Oldenzaal wist de WRZV wel de derby te winnen tegen SVI. De WRZV trad als laatste aan deze avond tegen SVI (2) en kwam al snel op een 1-0 achterstand, maar het was Jabir Mazouz die de stand twee minuten later gelijk wist te trekken (1-1). Ruben Meijer wist heel bekeken de WRZV op een 1-2 voorsprong te zetten. Later was het Willem Bel die trefzeker was (1-3). Na de rust zette SVI aan, maar was het Niels Krijnen die voor de WRZV erger wist te voorkomen. Uiteindelijk zette Jeffrey Groeneveld de 1-4 op het scorebord. Bij een scrimmage voor het wrzv doel zag de scheidsrechter van dienst een handsbal en legde tot verbazing van velen de bal op de stip. Krijnen wist de bal net niet te pareren en SVI zat er weer enigszins in de wedstrijd (2-4). Jabir Mazouz wist na knappe pass van Eugene Webb de 2-5 te scoren. Nadat SVI alles op alles zette en zelfs wist niet veel later te scoren en was het woord weer aan de WRZV. Met doelpunten van Bel en Mo Pour Ali Asli (2) wist de WRZV de wedstrijd in het slot te gooien. WRZV won verdiend met 3-8 van SVI. WRZV Zwolle staat op de twee plaats in de hoofdklasse F en treft woensdag 22 november Jong Eagels / Markt uit Oldenzaal in de WRZV hallen. Aanvang wedstrijd 20.30 uur.
Add a comment...

Post has attachment
Zwolle - Voetbalvereniging SVI ontvangt vanuit het Stimuleringsfonds Initiatiefrijk Zwolle een eenmalige bijdrage van 15.000 euro. Met deze stimuleringsbijdrage wil voetbalvereniging SVI het clubhuis verbouwen en een een multifunctioneel buurthuis realiseren. Het college van B W is van mening dat het omvormen van het clubhuis naar een buurthuis voor de hele wijk bijdraagt aan de ontwikkeling van de samenleving en de stad. Voetbalvereniging SVI wil hun clubhuis verbouwen tot een buurthuis van de toekomst. In dit buurtgebouw zijn activiteiten voor buurtbewoners van allerlei leeftijden, zoals bewegen, leren, spelen en ontmoeten. Om dit mogelijk te maken moet het huidige clubhuis verbouwd worden. Met behulp van deze stimuleringsbijdrage wil voetbalvereniging SVI het clubgebouw toegankelijker maken voor mindervaliden.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded