Profile

Cover photo
Universitat de València
712 followers|162,200 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

 
Conferència de Maribel Ripoll 'El paper de la dona en la transmissió de l'Art de Ramón Llull'
Avuí, 23 de gener de 2017 a les 19h, Maribel Ripoll pronunciarà a l'Aula Magna de La Nau la conferència 'El paper de la dona en la transmissió de l'Art de Ramón Llull', la qual es troba dins del Cicle Ramón Llull de l'Escola Europea de Pensament Lluís Vives.
Maribel Ripoll Perelló (Palma, 1977) és doctora en Filologia Catalana per la Universitat de les Illes Balears.
Una característica important de la producció literària de Ramon Llull és el tractament que es fa de la figura femenina, un tractament que dista de la misogínia habitual del context medieval.
Entrada lliure. Capacitat de la sala limitada
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Els mapes de la Guerra Civil Espanyola. Exposició.
La Cartoteca de la universitat conserva una important col·lecció de mapes produïts durant la Guerra Civil de més de 200 peces, fets per tots dos bàndols, de diverses escales i d’alguns dels principals escenaris de combat. L’exposició pretén ser una aproximació a la producció i ús de cartografia durant la guerra i al mateix temps difondre aquesta col·lecció patrimonial de la Universitat de València. L'exposició es trobarà disponible fins al 31 de març de 2017 a la Facultat de Geografia i Història, amb un horari de matí de dilluns a divendres de 9:00 a 14:30 hores i, de vesprada, dimarts i dijous de 16:00 a 18:30.
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Presentació del llibre 'Ovidi Montllor. La paraula tendra i compromesa (1942-1995)'
La Nau acull avuí, dilluns 16 de gener de 2017, la presentació d’un llibre sobre la figura d’Ovidi Montllor. El Fòrum de Debats del Vicerectorat de Cultura comença la programació d’enguany amb la presentació del llibre 'Ovidi Montllor. La paraula tendra i compromesa (1942-1995)' (Ed. Saó). En l’acte hi intervindran l’editor Emili J. Marín i els músics Paco Muñoz i Rafa Xambó, que també han col·laborat en el llibre.
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Experiència Estètica. Art i Ment - Programa d'intervenció i divulgació científica
La inscripció podrà realitzarse des del 13 al 23 de gener de 2017. Les activitats tindràn lloc des del 28 de gener al 27 de maig de 2017.
Les experiències estètiques –musicals, plàstiques, literàries– són freqüents en la nostra vida, però la seua explicació i la seua comprensió, així com l’exploració de les seues potencialitats dependria de l’aplicació d’una perspectiva científica que ens ajudés a explicar de quina manera es construeixen psicològicament, i com podríem fer servir la seua pràctica per tal de transformar-la en una activitat preventiva front a problemes socials i psicològics.
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Conferència "Del silenci a la paraula", per Mònica Oltra.
Aquesta vesprada tindrà lloc la conferència "Del silenci a la paraula", a càrrec de Mònica Oltra. Aquesta conferència es troba dins del cicle Dones i Literatura, un cicle de conferències organitzat per la Universitat de València i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) que vol posar en valor l’aportació de les dones al llarg de la història en la literatura, la història, l’educació i el dret, entre d’altres disciplines. A les 19 h al Centre Cultural La Nau.
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
SheScience. Ciència amb perspectiva de gènere
La Unitat d'Igualtat es complau a invitar-vos a la presentació de SheScience, nou número de la revista Mètode sobre ciència amb perspectiva de gènere que tindrà lloc avuí, dimecres 21 de desembre, al saló d'actes del Palau de Cerveró, 19 hores.
L'acte comptarà amb una mesa institucional formada per Martí Domínguez, director de la revista Mètode; Capitolina Díaz, catedràtica de sociologia de la UV; Pilar Campins, vicerectora d'Investigació i Política Científica; Carmen Vela, secretària d'Estat en Investigació, Desenvolupament i Innovació i Esteban Morcillo, rector de la UV.
Tot seguit, Antonio Ariño, vicerector de Cultura i Igualtat presentrà la professora-investigadora del CSIC Eulalia Pérez Sedeño, qui impartirà la conferència "Quan el sexe importa".
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
‘No som ningú’ al Teatre Micalet
Els dies dijous 19 i divendres 20 de gener a les 20.30 h i dissabte 21 i diumenge 22 a les 19.00 h, podrem gaudir al Teatre Micalet de 'No som ningú', una obra d’Isabel Martí i Miquel Viñoles. Amb Raquel Hernández, Isabel Martí, Vicent Pastor, Paco Trenzano i Miquel Viñoles.
NO SOM NINGÚ conta la història de la propagació d’una pandèmia arran d’una intoxicació alimentària. A causa d’una sèrie de negligències en un laboratori de llavors transgèniques es provoca una mutació en un virus que salta del regne vegetal a l’animal. La falta de mesures per part de l’administració pública i el fet de col·locar els interessos econòmics per sobre de la salut pública i el benestar social, provocaran una crisi difícil de controlar.
Amb el carnet universitari recolliu els bons bescanviables per entrades gratuïtes al CAL (www.valencia.edu/spl/cal) del vostre campus.
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Comencen els Concerts d'Hivern de l’Aula de Música de la Universitat
La programació musical d’hivern de la Universitat de València arranca avuí dimarts, 17 gener, al Col·legi Major Rector Peset, un dels diversos espais universitaris on se celebraran els 16 concerts programats, com ara la Capella de la Sapiència de La Nau i el Jardí Botànic. Es tracta de concerts de cambra que intenten acostar la música tant a la comunitat universitària com a la societat en general. L’entrada és lliure i limitada a la capacitat de la sala.
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Ramon Llull o les raons de la Fe. Un projecte de diàleg intercultural
El professor de la Universitat de València Albert Hauf, considerat un dels màxims investigadors sobre els clàssics del segle d’or valencià, i en l’actualitat membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, participa avuí dilluns, dia 16 de gener, a les 19 hores, al Centre Cultural La Nau, dins de les activitats organitzades per l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives, amb la conferència titulada ‘Ramon Llull o les raons de la fe. Un projecte de diàleg intercultural’. La conferència s’inclou coincidint, precisament, amb la commemoració del 700 aniversari de la mort del teòleg, filòsof i literat mallorquí.
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Inauguració de l’Expo-flash ‘Notes al peu’, d’Irene Covaleda’
Avuí, dijous 12 de gener, tindrá lloc a les 19:30h la inauguració de l'exposició d'Irene Covaleda "Notes al peu" a la Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset.
Les obres d’Irene Covaleda, exposades per primera vegada en València, ens sorprenen tant per la utilització de materials com acrílics, segells o targetes postals, com per la execució de les seues obres, que no ens deixen indiferents per la seua bellesa plàstica.
L’artista plasma en les seues obres problemes que es planteja l’esser humà actual. D’aquesta manera, la comunicació és un tema recurrent, així com la manera de gestionar sentiments primitius amb els més elevats valors morals.
En aquesta exposició Irene ens obri la porta a preguntes com ara ¿cóm comunicar-nos en un món amb un excés d’informació i una cultura de comunicació virtual? ¿On queden les mirades, les carícies, les paraules?
Notes al peu està vinculat al mitja comunicatiu Mail Art, on la llibertat d’actuació de l’artista el fa realment interessat, tant per la utilització de diferents materials com pels diferents estils que s’utilitzen.
Les obres exposades s’han desenvolupat vinculades al Mail Art durant el temps d’elaboració de la seua tesis doctoral, vinculada al Programa d’Investigació en Producció Artística, que sota la direcció de Vicente Ponce i Teresa Chafer, professors de la Facultat de Belles Arts de Sant Carles de la Universitat Politècnica de València, està desenvolupant.
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Cursos en línia "Aprèn a fer els treballs de classe" i "Aprèn a fer el TFG"
La matrícula d'aquestos cursos en línea organitzats pel Servei de Biblioteques i Documentació romandrà oberta fins al 29 de gener del 2017.
El cursos començen el 6 de febrer i finalitzen el 12 de març de 2017.
- Aprèn a fer els treballs de classe (APRÈNCI2). Recomanat per a alumnes de 1r i 2n de grau.
- Aprèn a fer el TFG (APRÈNTFG). Recomanat per a alumnes de 3r i 4t de grau.
Cal fer la matrícula des del Portal de Servei de l'Estudiant.
Per a qualsevol dubte, els alumnes interessats poden escriure al correu electrònic ci2@uv.es
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Conferència 'Oceans de llum que ens ofeguen', pel professor Angel Morales Rubio
El Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial continua el cicle de conferències de la UNIVERSITAT I SOCIETAT d’Alzira. Obert a tot el públic.
Aquest cicle preten complementar l’oferta formativa de UNISOCIETAT.
El programa UNIVERSITAT I SOCIETAT sorgeix per la l’aposta de l’Ajuntament d’Alzira, amb el suport de la Universitat de València, per la formació al llarg de la vida. Està dirigit a persones de 30 anys o més, residents al municipi i a la comarca de la Ribera Alta, que tinguen inquietud per aprendre i motivació per la cultura.
Aquesta conferència, pronunciada pel professor Angel Morales Rubio, tindrà lloc aquesta vesprada a les 19h a la Casa de la Cultura d'Alzira
 ·  Translate
1
Add a comment...
Story
Tagline
www.uv.es
Introduction

Fundat l'any 1499, l'Estudi General de València, inicialment dedicat als estudis de medicina, humanitats, teologia i lleis, s'ha convertit avui en una universitat europea moderna.
La nostra universitat es troba oberta pràcticament a totes les branques del saber, la recerca i la cultura.
Tenint en compte l'àmplia oferta d'estudis, i també la seua dimensió humana, la Universitat de València és una de les universitats espanyoles més antiga, gran i multidisciplinar.

La Universitat de València, en tant que servei públic, imparteix els ensenyaments necessaris per a la formació dels estudiants, la preparació per a l'exercici d'activitats professionals o artístiques i l'obtenció, si escau, dels títols acadèmics corresponents, així com per a la formació permanent del personal propi i del professorat de tots els nivells d'ensenyament. La Universitat de València fomenta la recerca de nous coneixements, el desenvolupament científic i tecnològic, i n'avalua els resultats, tant pel que fa a la investigació bàsica com a l'aplicada. Així mateix, amb les garanties de racionalitat i universalitat que li són pròpies, és una institució difusora de cultura al si de la societat. La Universitat de València facilita, estimula i acull les activitats intel·lectuals i crítiques en tots els camps de la cultura i del coneixement.

En el compliment de totes aquestes funcions, la Universitat de València tindrà present l'harmonia dels sabers, originats en el desenvolupament del pensament humà i destinats al perfeccionament de les persones i de llur convivència en una societat plural.

La Universitat de València és al servei del desenvolupament intel·lectual i material dels pobles, de la pau, de la igualtat entre les dones i els homes i de la defensa ecològica del medi ambient. Les tasques universitàries no han de ser mediatitzades per cap mena de poder social, econòmic, polític o religiós.

La Universitat de València s'organitza, segons les seues finalitats, en departaments, facultats, escoles tècniques superiors, escoles universitàries, col·legis universitaris, instituts universitaris, col·legis majors i tots aquells altres centres i serveis necessaris per al compliment de les seues funcions.

Els [departaments] són les entitats universitàries que s'encarreguen d'organitzar i desenvolupar la investigació, els ensenyaments i les altres activitats universitàries referents a una àrea de coneixement o conjunt d'àrees l'afinitat o relació de les quals en justifique l'agrupament orgànic des d'un punt de mira científic i amb criteris d'eficàcia.

Les facultats, escoles tècniques superiors, escoles universitàries i col·legis universitaris són els [centres] encarregats de la gestió administrativa i de l'organització dels ensenyaments universitaris conduents a l'obtenció de títols acadèmics, així com de la difusió de la cultura.

Els [instituts universitaris] són centres fonamentalment destinats a la investigació científica i tècnica i a la creació artística, que poden també realitzar activitats docents referides a ensenyaments especialitzats o a cursos de doctorat i proporcionar assessorament tècnic en l'àmbit de llur competència.

El Jardí Botànic de la Universitat de València i l'Observatori Astronòmic de la Universitat de València són dos centres singulars en què es realitzen funcions d'investigació, docència i difusió cultural en col·laboració amb els departaments, centres o serveis que, per llur naturalesa, s'hi troben relacionats.

Els [serveis] de caràcter general de la Universitat de València són unitats funcionals destinades a realitzar les activitats universitàries que són necessàries per al compliment dels fins de la Universitat de València i que no són específiques dels departaments o centres.

Els [òrgans] de govern i de representació: 
(pendent d'harmonitzar els Estatuts del 85 i el que diu la LOU):

  • Claustre
  • Rector o rectora
  • Equip de Govern
  • Consell de Govern
  • Consell Social
  • Junta Electoral

Hom constituirà, als efectes i amb les funcions establertes en els Estatuts, diferents [comissions] i consells, a més d'unes altres que es podran constituir per a l'assessorament del rector o rectora, del Claustre, del Consell de Govern o del Consell Social.

Els [col·legis majors] són centres universitaris que, integrats en la Universitat de València, proporcionen residència de forma prioritària als membres de la Universitat de València i promouen la formació humana, cultural i científica dels qui hi resideixen. Llur activitat es projecta al servei de la comunitat universitària.

A més, la Universitat té estret contacte en [entitats vinculades] amb personalitat jurídica pròpia com ara la Fundació General de la Universitat de València, la Fundació Universitat-Empresa Adeit i el Centre d'Idiomes.

Contact Information
Contact info
Phone
+34963864100