Profile cover photo
Profile photo
Universitat de València
756 followers -
www.uv.es
www.uv.es

756 followers
About
Universitat de València's posts

Post has attachment
Encontres en l'estació. València-Nord, un espai de modernitat (1917-2017)
Exposició realitzada amb motiu del centenari de l'estació del Nord de València. La mostra presenta una visió de l'estació al llarg de la història, la seua construcció i ornamentació, la seua vida quotidiana, així com la figura del seu artífex, l'arquitecte Demetrio Ribes Marco, a través d'obres en diversos formats: fotografies, plànols, peces ceràmiques i una maqueta inèdita. Es pot visitar des del 19 de maig fins al 15 de juny.
Photo

Post has attachment
Comunicació per al desenvolupament
Avuí comença el cicle de conferències per facilitar espais de trobada on poder abordar les diferents dimensions de la comunicació per al desenvolupament (CpD), les implicacions que suposa al nostre entorn i les accions que els diferents actors socials podem mamprendre per tal d’avançar en la seua aplicació pràctica, amb el suport de la Generalitat Valenciana. Les conferències tindran lloc els dijous del mes de maig a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació.
Photo

Post has attachment
Premis Xavier Gómez i Font a la qualitat lingüística, 2017
Els Premis Xavier Gómez i Font a la qualitat lingüística dels treballs de fi de grau i de màster en valencià i en anglès tenen com a objectiu promoure l’ús adequat del valencià i l’anglès en els treballs acadèmics dels estudiants, fomentar l'ús acadèmic del valencià i estimular l'ús de l'anglès com a eina per a la internacionalització de la Universitat.

Xavier Gómez i Font
(Fondeguilla 1962 – València 2009)
Lingüista i professor de la Universitat de València, es va distingir per la defensa activa de l'ús social del valencià i dels valors del plurilingüisme. La Universitat li ret un senzill homenatge dedicant aquests premis a la seua memòria.

Convocatòria de 2017

Destinataris:
Estudiantat de la Universitat de València.

Requisits:
Els treballs de fi de grau (TFG) i de fi de màster (TFM) han d’estar elaborats íntegrament en valencià o en anglès per l'estudiantat de la Universitat de València matriculat en el TFG o TFM en el curs 2016-2017.

Termini de presentació:
Fins al 31 d’octubre de 2017.

Dotació econòmica:
S'atorguen cinc premis de 500 euros, tres premis a treballs realitzats en valencià i dos als fets en anglès. Poden atorgar-se fins a cinc accèssits de 100 euros quan així ho recomane la qualitat i la quantitat dels treballs presentats amb una dotació màxima global de 500 euros.

Documentació i sol·licitud:
» Bases: http://www.uv.es/splweb/premisgomezgont/bases_PXGF_2017.pdf
» Sol·licitud: http://www.spluv.es/spl/index.php/ca/?option=com_rsform&formId=5
» Full de tercers: http://www.uv.es/splweb/pdf/Tercers.pdf
» Extracte de la publicació en el DOGV: http://www.dogv.gva.es/datos/2017/03/28/pdf/2017_2527.pdf

Photo

Post has attachment
Els Recursos Territorials Valencians - Xàtiva
A les 13h tindrà lloc la inauguració de l'exposició 'Els Recursos Territorials Valencians' a Xàtiva. Aquesta exposició és un compendi de mapes, és a dir, un atles, que recull una gran part dels recursos representatius que es disposen en el territori, els recursos territorials. Es tracta doncs d'un atles d'aquells elements que potencialment poden ser motor del desenvolupament econòmic d'un àrea geogràfica, la província de València. Integrada per més d'un centenar de mapes, complementats pels seus respectius comentaris temàtics, respon a unes necessitats concretes de la societat valenciana. D'una banda, es configura com a instrument del diagnòstic singularitzat dels espais valencians i d'altra banda, constitueix un producte acadèmic de divulgació científica que facilitarà als valencians i a les valencianes el coneixement detallat del seu territori i les seues potencialitats.
L'exposició Els Recursos Territorials Valencians és una obra coral, conseqüència de l'esforç col·lectiu, en la qual han participat més de cinquanta professors i profesores de la Universitat de València. Es presenta en un format innovador que combina la presentació temàtica dels mapes en panells clàssics i la projecció audiovisual de les representacions geogràfiques més rellevants de l'obra sobre un model a relleu de la província de València.
Photo

Post has attachment
Primer període d’inscripció. Proves oficials de valencià, Junta Qualificadora
Tal com es va comunicar oportunament, els membres de la comunitat universitària tenen diverses oportunitats per a examinar-se de coneixements de valencià i acreditar-ne les competències. Les dues properes són les convocatòries de maig-juny i novembre de les proves de certificació de valencià que celebra la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià de la Generalitat Valenciana <http://www.ceice.gva.es/va/web/jqcv/inicio> per poder obtenir la certificació dels nivells A2, B1, grau mitjà (C1) i grau superior (C2).
La Junta Qualificadora inicia, del 27 de març al 21 d’abril de 2017, el primer període d’inscripció a les proves de certificació. Les persones que s’inscriguen en aquest primer període podran presentar-se tant a la convocatòria de juny com a la de novembre. En l’enllaç del web de la Junta Qualificadora <http://www.ceice.gva.es/va/web/jqcv/inicio> teniu tota la informació sobre la inscripció i sobre els horaris i les seus en què se celebren les proves de certificació.
Tots seguit, us fem un resum sobre el procediment d’inscripció. N’hi ha dos:
- De manera presencial, caldrà que empleneu l’imprès que podeu descarregar des d’aquest enllaç <http://www.ceice.gva.es/ca/web/jqcv>, haureu de pagar les taxes corresponents (A2 i B1, 20,40€, grau mitjà (C1) i grau superior (C2), 25,50€) i caldrà que presenteu la sol·licitud, durant el termini indicat, en el registre de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport o en qualsevol dels llocs previstos en la legislació de procediment administratiu.
- De manera electrònica, si teniu document d’identitat amb certificat electrònic o signatura electrònica de l’Autoritat de Certificació de la Comunitat Valenciana, podreu fer tot el procés d’inscripció i pagar les taxes de manera telemàtica seguint aquest enllaç <http://www.ceice.gva.es/polin/val/jqcv/solicitud.html>. Recordeu que els aspirants que s’inscriguen completament amb signatura electrònica tenen una bonificació del 10% de la taxa.
Una vegada enllestit, tant un procés com l’altre, només caldrà que us presenteu a fer les diverses fases de les proves les dates indicades amb el resguard d’inscripció i el document d’identitat.
Recordeu que la comunitat universitària té a l’abast, per dur a terme la preparació dels nivells de certificació, diversos mitjans com són l’autoaprenentatge <http://www.spluv.es/cal> o els grups de conversa de valencià <http://www.spluv.es/conversa>, sobre les ofertes dels quals podeu informar-vos als centres d’autoaprenentatge de llengües <http://www.uv.es/uvweb/servei-politica-linguistica/ca/serveis-pdi/adreces-horaris-cal-1285951317957.html> dels campus de la Universitat de València.
Photo

Post has attachment
I Torneig League of Legends de la Universitat de València
Inscripció oberta fins el 7 d'abril a través del web del Servei d'Educació Física i Esports: www.uv.es/sef. Té un preu de 30 euros per equip, que podrà estar format per un mínim de cinc jugadors i un màxim de set amb suplent. El torneig se celebrarà 'online' del 25 d'abril al 2 de maig, i les semifinals i finals es jugaran de manera presencial el dia 5 de maig a les instal·lacions de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria (ETSE-UV).
Photo

Post has attachment
IAIOS' Training Festival 2017
El Servei d’Educació Física i Esports de la Universitat de València (SEFUV) ha obert la inscripció per a participar en la segona convocatòria del Iaios’ Training Festival, que se celebrarà els dies 30 i 31 de març.
Així, enguany tindrà lloc la I Jornada d’actualització sobre Entrenament en Adults Majors el dia 30, que servirà per a millorar els coneixements teoricopràctics dels assistents al curs. El taller serà impartit per Caterina Pesce, de la Italian University Sport and Movement, i serà necessari inscriure’s mitjançant automatrícula a través de www.uv.es/sef o www.esportsenioruv.com/iaiostrainingfestival.
La segona jornada, el dia 31, serà exclusiva del Festival pràctic, amb exercicis inclusius durant tot el matí, i l’accés serà lliure i gratuït.

Post has attachment
Lliurament de la Medalla de la Universitat de València a la Professora Doctora Celia Amorós Puente
El Claustre i el Rector de la Universitat de València tenen l’honor d’invitar-vos a l’acte acadèmic de Lliurament de la Medalla de la Universitat de València, a la Professora Doctora Celia Amorós Puente.
L'acte acadèmic tindrà lloc el dia 10 de març de 2017 a les 13:00 hores al Paranimf de la Universitat de València, al carrer Universitat, 2 a València.

Celia Amorós (València, 1944) és una filòsofa i assagista del feminisme que, fins la seua jubilació, va ser catedràtica de Filosofia a la Universidad Nacional de Educación a Distancia (UNED).
Llicenciada i doctora en Filosofia per la Universitat de València, ha exercit la docència en l’ensenyament mitjà i, en l’àmbit universitari, en la Universitat de València i la Complutense de Madrid. Va ser professora visitant a la Harvard University.
Fundadora del seminari Feminismo e Ilustración que es va consolidar en la creació del Instituto de Investigaciones Feministas de la Universidad Complutense de Madrid, va ser la primera directora d’aquest institut de recerca.
És un referent clau en l’anomenat feminisme de la igualtat, que va introduir en la filosofia espanyola; així com especialista en el pensament ètic-polític de Jean Paul Sartre. Bona part de la seua investigació s’ha centrat en la construcció d les relacions entre la il·lustració i el feminisme.
Autora de nombrosos llibres de destacat impacte en el pensament feminista, com ‘Cap a una crítica de la raó patriarcal’, ha rebut diverses distincions, entre elles el premi d’assaig María Espinosa, el Premio Nacional de Ensayo i el Clara Campoamor del Ayuntamiento de Madrid.
Photo

Post has attachment
Reflexions feministes sobre la maternitat
“La Nau de la Igualtat” es presenta com un espai on polemitzar sobre els elements de debat claus en el pensament feminista, amb la finalitat d'avançar per aconseguir posicions més consensuades que afavorisquen la lluita i les conquestes socials en matèria d'igualtat. En aquesta ocasió, debatrem sobre la maternitat.
És la maternitat un parany generador de les bretxes de gènere (salarial, de cures, de temps, de pensions...) de la qual, per tant, hem de fugir dràsticament?
O, per contra, hem de viure l'experiència intensament i perllongar lactància i cures sense importar l'impacte que està dedicació puga suposar?
Quins models de cures i coresponsabilitat existeixen a Europa per a afrontar l'atenció de la descendència evitant els seus efectes negatius en l'àmbit laboral?
Photo

Post has attachment
La Nau dels Estudiants i les Estudiantes
Inscripció oberta per a l'edició de març i abril de la Nau dels Estudiants i les Estudiantes. La seua programació ofereix 14 cursos i tallers que es realitzaran durant març i abril al Campus dels Tarongers. L'objectiu de totes aquestes activitats és posar al vostre abast pautes, claus i metodologies per a millorar la vostra formació personal com a universitaris i com a ciutadans.
Reviseu les condicions de reconeixement acadèmic per a cadascun en Reconeixement Acadèmic i Certificació 2017
La relació d'activitats formatives que us proposem és la següent:

Cursos i Tallers amb Reconeixement Acadèmic

RECURSOS PER A L’ESTUDI

Tècniques d’expressió escrita i redacció (castellà) 20 h.
Planificació i gestió del temps 20 h.
Com millorar les tècniques d’estudi 10 h.
Claus per a la realitzacio del treball de fi de grau 10 h.
Tècniques de control de l'estrès 10 h.

COMUNICACIÓ PER A L’ESTUDI

Estratègies i tècniques d’expressió oral en l’àmbit acadèmic i professional (castellà) 20 h.
Habilitats per a la presentació de treballs en públic 10 h.

Cursos i Tallers SENSE Reconeixement Acadèmic

AUDIOVISUALS, XARXES SOCIALS, IGUALTAT I SOSTENIBILITAT

Introducció a la fotografia 20 h.
Tractament digital de la imatge fotogràfica 20 h.
Aproximació a la gestió de xarxes socials: comunity manager 10 h.
Banca ètica: Alternativa per a un nou sistema financer 6 h.
Com fer ciutats més "respirables": L'ús sostenible del transport urbà 6 h.
La màgia del feminisme i altres il·lusions 6 h.
Amor no m'estimes tant, estima'm millor 6 h.
Photo
Wait while more posts are being loaded