Profile

Cover photo
Universitat de València - Estudi General
639 followers|134,220 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

 
Centenars de persones, en l'estand de la Universitat de València de la Primavera Educativa
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Quasi la meitat dels exoplanetes coneguts tenen una gravetat similar a la de la Terra, segons un estudi de la Universitat
Un estudi de la Universitat demostra que quasi la meitat dels exoplanetes coneguts tenen una gravetat similar a la de la Terra. Mentre els científics cerquen el perquè d'aquesta similitud gravitatòria, la notícia està saltant a les xarxes i als mitjans de divulgació pel recolzament que dóna la nova dada a la ciència ficció. Passejar pel planeta Takodana com si es tractara de Hollywood Boulevard, tal com va fer Harrison Ford en ‘El Despertar de la Força’, no sembla ja una idea tan absurda.
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
La pàgina de Facebook de la Universitat de València acaba d’arribar a 50.000 seguidores i seguidors, mentre el compte institucional de Twitter (@UV_EG) supera els 44.500. Amb aquestes xifres, la institució es consolida com la universitat valenciana més potent en les xarxes socials, i se situa entre les primeres a Espanya.
Des de la pàgina de Facebook, la institució informa permanentment de l’actualitat universitària i de diferents serveis. Per a rebre tota la informació de Universitat només cal entrar en http://www.facebook.com/universitatdevalencia i fer clic en ‘M’agrada’. Tal com han fet ja més 50.000 persones.
L’indicatiu de Twitter és: @UV_EG i també en aquesta xarxa el lideratge de la Universitat de València és incontestat.
La Universitat disposa, així mateix, d’un canal en Youtube (http://www.youtube.com/user/UniversitatValencia).
Per altra banda, molts centres, departaments, òrgans i serveis de la institució disposen dels seus canals específics en les xarxes socials.
 ·  Translate
1
1
Add a comment...
 

Determinat l'origen de ‘Caponata’, el neutrí còsmic més energètic conegut
Un equip internacional d'astrònoms, en el qual participa la Universitat de València, ha aconseguit determinar per primera vegada l'origen del neutrí més energètic mai detectat. Es coneix com ‘Caponata’ i es va generar en una remota galàxia durant una erupció en radiofreqüència i en rajos gamma. L'associació entre aquesta galàxia activa i el neutrí dóna l'impuls definitiu al naixement l'astronomia de neutrinos. Els resultats acaben de publicar-se en Nature Physics.
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
El Jardí Botànic acull la primera trobada de col·laboració de les KICs dedicades a l’àmbit digital, de salut, energia i canvi climàtic
Les quatre comunitats de coneixement i innovació (KICs) integrades en l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia (EIT) amb presència a Espanya s'han reunit aquest dilluns al Jardí Botànic de la Universitat de València per a fomentar la seua aliança amb l'objectiu de promoure accions conjuntes d’emprenedoria per a impulsar la competitivitat i el creixement sostenible. L'acte s'ha celebrat amb motiu del Dia Europeu.
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Obert el termini de preinscripció en la Universitat dels Majors del Centre de Gandia
El Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València ha obert el termini de preinscripció per a la Universitat dels Majors 2016-2017. Durant els mesos de maig, juny i juliol romandrà obert el tràmit per a matricular-se per al proper curs. Els requisits d’accés són: tindre 50 anys o més, inquietud per aprendre i motivació per la cultura.
 ·  Translate
1
Add a comment...
Have them in circles
639 people
Antonio L.'s profile photo
Elizabeth Matos's profile photo
Andrei Baciu's profile photo
Patricia Riaza's profile photo
Rutas Jaume I's profile photo
Josep Gonzalbo's profile photo
Abdelaaziz NID-BAHAMI's profile photo
Jose Ramón Aguilar's profile photo
Irene Gonzalez's profile photo
 

La Setmana del Comerç Just, la revitalització de l’AGE, un congrés sobre la Ruta de la Seda i l’observació de Mercuri... en InfoUniversitat

La celebració de la Setmana del Comerç Just, els resultats de l’Assemblea General d’Estudiants (AGE), un congrés sobre la Ruta de la Seda i les portes obertes de l’Observació Astronòmic de Rectorat per contemplar Mercuri... en aquest número d’InfoUniversitat.
 ·  Translate
L'Assemblea General d'Estudiants retorna amb més força. JORGE CHENOVART. Fotos: Miguel Lorenzo. En plena recta final del curs acadèmic i després de diversos mesos d'inactivitat en termes de reunió, l'Assemblea General d'Estudiants de la Universitat, màxim òrgan de representació de.
1
Add a comment...
 
La Fundació Cañada Blanch mostra a La Nau les 26 obres presentades per LaVAC al Premi Adquisició
El Centre Cultural La Nau acull l’exposició ‘Premi Adquisició Fundació Cañada Blanch’, que en aquesta edició ha recaigut sobre Juan Olivares amb l'’obra ‘She’s like a Rainbow’. Durant la inauguració de la mostra, aquest dimarts, es va fer el lliurament del guardó a l’artista guanyador, l’obra del qual va ser presentada per la galeria valenciana Set Espai d’Art. L’exposició es pot visitar a la Sala Acadèmia fins el pròxim 22 de maig.
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
La Universitat inicia hui les sessions informatives dels 107 màsters oficials
La Universitat de València ha programat diverses sessions informatives sobre els màsters oficials que s'oferiran el curs 2016-2017. Les presentacions comencen hui a partir de les 11:30 hores al Campus de Blasco Ibáñez. Dimecres les sessions es faran al Campus de Burjassot-Paterna, i dijous al de Tarongers. L’oferta és de 107 títols oficials que comprenen totes les branques del coneixement que s’imparteixen en la institució acadèmica.
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Les TIC i l’ús de les xarxes, als debats de ‘Generació Jove’ hui a La Nau
‘TIC’s i ús de les xarxes’ és el títol del tercer debat del cicle ‘Generació Jove’, que se celebrarà a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau aquest dimarts, 10 de maig, a les 19 hores. Després de la conferència tindrà lloc un debat que es podrà seguir en directe des de la web http://mediauni.uv.es/vcultura/ i en el qual es convida a intervindre a les persones assistents.
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
El telescopi històric de la Universitat obri les portes dilluns per a visionar el trànsit de Mercuri
L’Observatori Astronòmic de la Universitat ha organitzat una observació pública amb motiu del trànsit de Mercuri, que tindrà lloc aquest dilluns 9 de maig des de les 13 a les 19 hores. L’observació es farà utilitzant el telescopi històric de l’Observatori, un telescopi refractor Grubb de l’any 1909 que està ubicat en l’edifici de Rectorat de la Universitat.
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Els tallers de llengües de primavera, cotxes elèctrics per a millorar les sostenibilitats econòmica i ecològica de barris com ara La Coma, la gestació de la sèrie ‘El enviado’ i un llibre sobre premsa valencianista... en aquest número d’InfoUniversitat. El periòdic setmana de la Universitat, que es pot consultar clicant ací.
 ·  Translate
La Universitat publica el primer llibre sobre periodisme valencianista de la Transició. BERTA RODRIGO MATEU. Des que el 1928 Josep Navarro Cabanes va editar Prensa Valenciana, els estudis monogràfics sobre publicacions periòdiques d'ideologia valencianista i escrites en valencià han estat ...
1
Add a comment...
People
Have them in circles
639 people
Antonio L.'s profile photo
Elizabeth Matos's profile photo
Andrei Baciu's profile photo
Patricia Riaza's profile photo
Rutas Jaume I's profile photo
Josep Gonzalbo's profile photo
Abdelaaziz NID-BAHAMI's profile photo
Jose Ramón Aguilar's profile photo
Irene Gonzalez's profile photo
Contact Information
Contact info
Phone
+34963864100
Story
Tagline
ESTUDI GENERAL - http://www.uv.es
Introduction

Fundat l'any 1499, l'Estudi General de València, inicialment dedicat als estudis de medicina, humanitats, teologia i lleis, s'ha convertit avui en una universitat europea moderna.
La nostra universitat es troba oberta pràcticament a totes les branques del saber, la recerca i la cultura.
Tenint en compte l'àmplia oferta d'estudis, i també la seua dimensió humana, la Universitat de València és una de les universitats espanyoles més antiga, gran i multidisciplinar.

La Universitat de València, en tant que servei públic, imparteix els ensenyaments necessaris per a la formació dels estudiants, la preparació per a l'exercici d'activitats professionals o artístiques i l'obtenció, si escau, dels títols acadèmics corresponents, així com per a la formació permanent del personal propi i del professorat de tots els nivells d'ensenyament. La Universitat de València fomenta la recerca de nous coneixements, el desenvolupament científic i tecnològic, i n'avalua els resultats, tant pel que fa a la investigació bàsica com a l'aplicada. Així mateix, amb les garanties de racionalitat i universalitat que li són pròpies, és una institució difusora de cultura al si de la societat. La Universitat de València facilita, estimula i acull les activitats intel·lectuals i crítiques en tots els camps de la cultura i del coneixement.

En el compliment de totes aquestes funcions, la Universitat de València tindrà present l'harmonia dels sabers, originats en el desenvolupament del pensament humà i destinats al perfeccionament de les persones i de llur convivència en una societat plural.

La Universitat de València és al servei del desenvolupament intel·lectual i material dels pobles, de la pau, de la igualtat entre les dones i els homes i de la defensa ecològica del medi ambient. Les tasques universitàries no han de ser mediatitzades per cap mena de poder social, econòmic, polític o religiós.

La Universitat de València s'organitza, segons les seues finalitats, en departaments, facultats, escoles tècniques superiors, escoles universitàries, col·legis universitaris, instituts universitaris, col·legis majors i tots aquells altres centres i serveis necessaris per al compliment de les seues funcions.

Els [departaments] són les entitats universitàries que s'encarreguen d'organitzar i desenvolupar la investigació, els ensenyaments i les altres activitats universitàries referents a una àrea de coneixement o conjunt d'àrees l'afinitat o relació de les quals en justifique l'agrupament orgànic des d'un punt de mira científic i amb criteris d'eficàcia.

Les facultats, escoles tècniques superiors, escoles universitàries i col·legis universitaris són els [centres] encarregats de la gestió administrativa i de l'organització dels ensenyaments universitaris conduents a l'obtenció de títols acadèmics, així com de la difusió de la cultura.

Els [instituts universitaris] són centres fonamentalment destinats a la investigació científica i tècnica i a la creació artística, que poden també realitzar activitats docents referides a ensenyaments especialitzats o a cursos de doctorat i proporcionar assessorament tècnic en l'àmbit de llur competència.

El Jardí Botànic de la Universitat de València i l'Observatori Astronòmic de la Universitat de València són dos centres singulars en què es realitzen funcions d'investigació, docència i difusió cultural en col·laboració amb els departaments, centres o serveis que, per llur naturalesa, s'hi troben relacionats.

Els [serveis] de caràcter general de la Universitat de València són unitats funcionals destinades a realitzar les activitats universitàries que són necessàries per al compliment dels fins de la Universitat de València i que no són específiques dels departaments o centres.

Els [òrgans] de govern i de representació: 
(pendent d'harmonitzar els Estatuts del 85 i el que diu la LOU):

  • Claustre
  • Rector o rectora
  • Equip de Govern
  • Consell de Govern
  • Consell Social
  • Junta Electoral

Hom constituirà, als efectes i amb les funcions establertes en els Estatuts, diferents [comissions] i consells, a més d'unes altres que es podran constituir per a l'assessorament del rector o rectora, del Claustre, del Consell de Govern o del Consell Social.

Els [col·legis majors] són centres universitaris que, integrats en la Universitat de València, proporcionen residència de forma prioritària als membres de la Universitat de València i promouen la formació humana, cultural i científica dels qui hi resideixen. Llur activitat es projecta al servei de la comunitat universitària.

A més, la Universitat té estret contacte en [entitats vinculades] amb personalitat jurídica pròpia com ara la Fundació General de la Universitat de València, la Fundació Universitat-Empresa Adeit i el Centre d'Idiomes.