Profile cover photo
Profile photo
Uggla Massage & Wellness
9 followers
9 followers
About
Posts

Andningen är central för självläkningen eftersom den påverkar nästan alla andra funktioner i kroppen. I USA har FDA (motsv Läkemedelsverket) godkänt att läkarna skriver ut andningsövningar för sina patienter för att påskynda läkningen av olika välfärdsjukdomar!!!
Djupandning ger långsamma och avslappnade andetag som underlättar kroppens avspänning. Det gör att hjärnans elektriska aktivitet förändras från de stimulerande betavågorna till de lugnande alfavågorna. Det förändrar även hjärnans uppfattning av stress och smärta så att vi blir mer toleranta. Du kan använda det för att motverka smärta och spänningar i kroppen, till exempel vid besök hos tandläkare eller läkare.
Så, en riktigt bra hälsoinvestering är att ge Dig själv en stunds djupandning varje dag!
Ha en riktigt härlig helg med många Djupa Andetag önskar
Birgitta och resten av Ugglorna #andning  
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Vi blir så glada när vi får recensioner som denna!
Add a comment...

Så här i början på året tänkte jag hjälpa dig lite att komma igång med det där nyårslöftet 
Dagens enkla tips är att alltid börja måltiden med att äta råa grönsaker..
Varför då?
Jo, för då startar kroppen sin viktiga enzymtillverkning. 
Enzymer kan ses som livets gnista!
Utan enzymer är vitaminer, hormoner och mineraler inte effektiva och kroppens byggstenar, proteiner, kolhydrater och fett, fungerar inte.
Enkelt va?
Go green 2015 säger Birgitta och resten av Ugglorna  
Add a comment...

SOLEN SKINER! Det är helt fantastiskt vilken underbar sensommar vi har 
Även om solen skiner så står den lika högt längre vilket innebär att vi går miste om de där viktiga strålarna som ger oss D-vitamin.
Så, dags att börja tillföra D-vitamin till igen!
Allt mer forskning talar för att D-vitaminbrist har en roll i mängder av sjukdomar, framför allt benskörhet (D-vitaminet behövs för att få in kalciumet i skelettet) och infektionssjukdomar.
Förutom via solen så får vi i oss D-vitamin via bland annat fet fisk och ägg men som sagt, de flesta av oss får i oss alldeles för lite under större delen av året när solen inte lyser så starkt.
D-vitamin som tillskott är en billig hälsoinvestering men kolla upp så att du köper ett bra märke, idag finns många lycksökare på hälsokostmarknaden.
Soliga och D-vitaminrika hälsningar till er alla från Birgitta #dvitamin  
Add a comment...

Visste du att immunförsvaret är som svagast kl 01 på natten och som starkast kl 07 på morgonen?!
Äter du efter din dygnsrytm? d v s tillför du energi på morgonen som är utrensande och inte för arbetsam för matsmältningen?
På morgonen mår kroppen bäst av frukt, bär, fil, müsli eller gröt. Att börja dagen med enbart bröd innebär en mycket syrabildande föda, vilket försvårar matsmältningen.
Älskar du bröd och smörgåsar? Spara mackan till förmiddagsfikat och ge kroppen en mjuk och utrensande start på morgonen.
Hälsar Birgitta som just druckit en grön smoothie till frukost   #immunesystem  
Add a comment...

Post has attachment
Ugglapraktiken söker ekonomiansvarig

Ugglapraktiken är ett av Sveriges största massage- och friskvårdsföretag. Vi levererar tjänster till främst företag runt om i Sverige, men även till privatpersoner på våra mottagningar i Stockholm och Göteborg. Vi växer kraftigt och brinner för det vi gör. Ett viktigt motto i verksamheten är att alltid ge ”det där lilla extra”. Vi är ca 7 anställda inom administration och försäljning, har ca 150 terapeuter i arbete runt om i landet och omsätter 15 mkr. Läs gärna mer om oss på www.ugglapraktiken.se.

Kravprofil

Vår nuvarande ekonomiansvarige har sökt sig till nya utmaningar och vi söker därför en ersättare.

Som ekonomiansvarig sköter du allt ekonomiarbetet i företaget vilket innefattar kundreskontra, leverantörsreskontra, lönehantering, dagskassor, likviditetsplanering, skatte- och momsbetalningar/redovisningar. Du ska även ha förmåga att ur ekonomisystemet kunna ta fram nyckeltalsrapporter till styrelsen.

Det är viktigt att du kan arbeta självständigt. Du ska kunna excel och kunna sätta dig in i nya system för ekonomirapportering och avstämning. Du bör ha lätt för att kommunicera med både kunder, underkonsulter och kollegor.

Du ska ha erfarenhet från liknande arbete i ett mindre företag och ha förståelse för de utmaningar som det innebär. Du bör också kunna ha en flexibilitet att hantera den ojämna arbetsbelastning som arbetet innebär tidsmässigt, med toppar i början och slutet av månaden. Du ska vara nyfiken och positiv till nya utmaningar och kunna utveckla och effektivisera ekonomirutiner. Självklart ska du också ha ett intresse för friskvård. Som person ska du vara öppen, positiv, noggrann, pålitlig och flexibel.

Tjänsten är förlagd på Magnus Ladulåsgatan 61 och är en deltidstjänst omfattande 80%. Tjänsten ska kunna påbörjas kring månadsskiftet juli/augusti.


För mer information välkommen att kontakta Torkel Segerstedt
torkel@ugglapraktiken.se
0705115188
Add a comment...

Post has attachment
Vad är kinesiologi?

I en kinesiologibehandling använder man sig av muskeltester för att hitta obalanser och blockeringar i kroppens olika system. Genom att behandla dessa stimuleras din kropp till självläkning. Kinesiologen jobbar på både ett kroppsligt och känslomässigt plan och beaktar din emotionella och sociala situation som potentiella orsaker till smärta eller andra symptom.

I en kinesiologibehandling använder man sig av olika alternativmedicinska metoder, som kan inkludera bland annat massage, akupressur, kosttillskott och samtal. #kinesiologi  http://www.ugglapraktiken.se/vara-mottagningar/stockholm/kinesiologi/ 
Kinesiologi
Kinesiologi
ugglapraktiken.se
Add a comment...

Solen skiner och det börjar bli dags att vi smörjer in oss med solcreme.
Du vet väl att huden äter! Det vi smörjer in den med går rakt in i cellerna så tänk på att vara snäll mot din hud och ditt inre genom att välja produkter som är naturliga och som du faktiskt även skulle kunna tänka dig att stoppa i munnen 
Visste du att kokosolja, vetegroddsolja och morotsolja innehåller naturlig solskyddfaktor.
Ut och Njut!
Add a comment...

Post has attachment
Ugglapraktiken tränar med ett gäng glada löpare. Både nybörjare och rutinerade får tips av våra löpcoacher Frida och Andreas. #löpning  
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded