Profile cover photo
Profile photo
Tjobs.ro | Oriunde in lume
297 followers -
Locuri de munca in strainatate si in Romania
Locuri de munca in strainatate si in Romania

297 followers
About
Tjobs.ro | Oriunde in lume's posts

Post has attachment
În primele 6 luni ale anului 2014 românii au preferat să lucreze în domeniul Hotel-Restaurant. 34% dintre români preferă să lucreze în acest domeniu. În același timp, ofertele de muncă pe același departament au acoperit un procent de 45% din numărul total de oferte de muncă în străinătate.

În timp ce în urma cu 8-10 ani un român aplica în medie la 6-7 joburi în același timp, in prezent românii sunt mai selectivi în ceea ce privește alegerea unui loc de muncă în străinătate. Astfel că rata aplicării, conform datelor statistice Tjobs.ro, este de 1,36 aplicări de la o singură persoană la joburi. Românii sunt solicitați la muncă în străinătate pe diverse domenii unde alte naționalități nu au persoane calificate sau pregătite așa cum avem încă la noi în țară.

Un astfel de exemplu este domeniul industriei, unde, operatorii noștri CNC și programatorii CNC sunt la mare căutare. Astfel că francezii, englezii, olandezii, sunt dispuși să platească de cele mai multe ori salarii de 2.000 de euro net pe lună, mai plătesc și transportul și cazarea, doar pentru a putea beneficia de acești meseriași ”pe cale de dispariție” în alte țări din Europa. Un astfel de job de Programator/ Operator CNC este acesta. Sudorii sunt extrem de apreciați în afară, în special în Franța, Germania, Marea Britanie. Sudorii MIG în aluminiu pot găsi de asemenea joburi foarte bine plătite, precum acest loc de muncă de sudor MIG în aluminiu din Germania.

Fierarii betoniști care lucrează în Olanda de exemplu, primesc salarii de 1.500 de euro și în plus li se plătește și cazarea.

Tot la mare căutare în anul 2014 au fost și încă sunt Personalul medical, persoane care să îngrijească bătrânii, personal care să lucreze în domeniul comerțului – pe vânzări și de asemenea cei din domeniul transportului.

În ceea ce privește Marea Britanie, contrar speculațiilor la nivel politic și implicit mediatic, țara acoperă cel mai mare procent din totalul ofertelor de muncă dinstrăinătate adresate românilor, mai exact 42,44%.

Ce e extrem de interesant este numărul total al ofertelor de muncă în prima jumătate a acestui an 2014, și anume: 150.000 locuri de muncă oferite românilor în străinătate.
Photo

Post has attachment
Top 15 întrebări ciudate primite la interviuri de angajare.
Photo

Post has attachment

Post has shared content
Featured previously, artist Jon Rafman’s ongoing Nine Eyes of Google Street View project continues to find fascinating glimpses of life, cityscapes and landscapes through the nine cameras (eyes) mounted to the tops of Google cars that are mapping the world. The ‘all-seeing’ eyes capture whatever moves through their frame every 10-20 meters.
Below you will find an updated gallery of snapshots Rafman has taken since the Sifter last featured his work in August 2012 (almost a year to the day!). Rafman is represented by the following galleries: Seventeen in London, Zach Feuer in New York city, and M+B in Los Angeles. #googlemaps #googlemapsphotos #photo #photography  
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
2013-08-14
30 Photos - View album

Post has shared content

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded