Profile cover photo
Profile photo
Stomatološka ordinacija Knego
8 followers -
Stomatološka ordinacija u Zagrebu u novom prostoru okuplja tim vrhunskih stručnjaka sa velikim iskustvom iz svih područja dentalne medicine.
Stomatološka ordinacija u Zagrebu u novom prostoru okuplja tim vrhunskih stručnjaka sa velikim iskustvom iz svih područja dentalne medicine.

8 followers
About
Stomatološka ordinacija Knego's interests
Stomatološka ordinacija Knego's posts

Post has attachment
GUMMY SMILE - korekcija osmijeha

Ako Vam se previše vidi zubno meso i narušena je estetika Vašeg osmijeha mi to možemo rješiti relaksacijom mišića podizača usana.

Problem s kojim se često susrećemo u ustima pacijenata je tzv. #gummysmile (gingivalni osmjeh) kod kojeg se vide zubi gornje čeljusti ali i veliki dio zubnog mesa tj vidi se previše.
Kliknite na sliku i saznajte više.
#ZubnoMeso #Gingiva #KorekcijaOsmijeha #EstetskiStomatolog 

Post has attachment
ALL ON FOUR/ALL ON SIX MOST - ZAMJENA ZA TOTALNU PROTEZU - ISKUSTVA PACIJENATA

Totalna proteza, koja je potpuno mobilna i manje stabilna u ustima od fiksnih radova, osobito kada se radi o donjoj čeljusti, nije jedino rješenje za pacijente koji uopće nemaju svoje zube. #Totalnaproteza se može zamijeniti fiksnim mostovima na vijke, tzv. #Allon4 / #Allon6 sustavi, koji su za razliku od totalne proteze fiksne konstrukcije i zbog toga drastično stabilniji u ustima pacijenta te se na njih pacijent puno lakše privikne. Zato iz niza razloga pacijentima All on 4 most drastično mijenja kvalitetu života pacijenta koji je nosio protezu ili bi trebao dobiti protezu.

Klikom na sliku pročitajte o iskustvima pacijenata sa fiksnim mostom na 4 ili 6 implantata.

#fiksnaproteza #implantati #zubi #osmijeh

Post has attachment

Post has attachment
Amalgamski ispuni i estetika

Osim velike toksičnosti, amalgamski ispuni su i neestetski, uzrokuju obojenja zubnog mesa (tzv."amalgamska tetovaža") i samog zuba (tamno prosijavanje) te se i iz tih razloga u suvremenoj i modernoj stomatologiji više ne koriste. Zamijenjeni su u potpunosti novim, estetskim "bijelim" kompozitnim materijalima koji omogućavaju takvu restauraciju zuba da se uopće ne vidi da je na zubu išta rađeno.

Amalgamski ili "bijeli" ispun?

Amalgamski ispun se u našim zemljama nažalost i dalje još uvijek dosta koristi, prvenstveno zbog njegove niske cijene. Ipak, trebalo bi prilikom odabira ispuna (amalgam ili "bijeli" ispun) razmisliti o štetnim učincima dentalnog amalgama na vlastito zdravlje te o isplativosti investicije u skuplji i kvalitetniji i u konačnici više estetski restaurativni dentalni materijal.

MI U DENTAL ESTETIC STUDIU GODINAMA UPUĆUJEMO JAVNOST NA ŠTETNOST AMALGAMSKIH PLOMBI I VODIMO RAČUNA KAKO IH SKIDATI!

http://www.ordinacijaknego.hr/toksicnost-amalgamskih-plombi.html

#amalgamskiispun #štetnostplombi #bijeliispun

Photo

Post has attachment

PROMJENA AMALGAMSKE PLOMBE - ISPUNA

Amalgamska plomba sadrži živu i druge teške metale za koje je općenito poznato da su štetni za zdravlje. Živa i drugi teški metali se u obliku živinih spojeva i para oslobađaju iz plombe prilikom žvakanja, pranja zubi, ali najviše prilikom skidanja same plombe, stoga treba biti jako oprezan prilikom uklanjanja iste jer su živine pare izuzetno toksične i štetne za zdravlje.

MI U STOMATOLOŠKOJ ORDINACIJI DENTAL ESTETIC STUDIO KAO CENTAR KOJI SE BAVI ZDRAVOM, HOLISTIČKOM STOMATOLOGIJOM GODINAMA UPUĆUJEMO JAVNOST NA ŠTETNOST AMALGAMSKIH PLOMBI I VODIMO RAČUNA KAKO IH SKIDATI!

ZBOG PRISUTNOSTI TEŠKIH METALA toksičnost amalgamskih tzv."srebrnih" plombi povezuje se često s:

- Alzheimerovom i Parkinsonovom bolesti
- multiplom sklerozom
- problemima s probavnim sustavom: Chronova bolest, kolitis, gastritis
- bubrežnim tegobama, pojavnošću tumora, astme
- problemima s koncentracijom i učenjem, anksioznost, depresija itd.

Brojna istraživanja su pokazala povezanost između amalgamskih plombi i zdravstvenih poteškoća. Amalgamske plombe ne zadovoljavaju niti estetske zahtjeve zbog svoje tamne boje, obojenja zuba i okolnog zubnog mesa (tamno prosijavanje).

Upravo iz tih razloga, pacijenti se sve češće odlučuju na promjenu amalgamskih plombi i njihovu zamjenu bijelim, estetskim plombama.

Više o protokolu uklanjanja amalgamske plombe pročitajte klikom na sliku.

#plomba #amalgamskaplomba #estetskeplombe #srebrneplombe
#živa #teškimetali

Post has attachment
KAKO POSTIĆI POVEĆANE USNE PRIRODNOG IZGLEDA?

Danas mnogi žele povećati usne ali najčešće da to prirodno izgleda kao da ništa nije rađeno. Za postizanje povećanih usana prirodnog izgleda izuzetno su važni:

- vještina i iskustvo doktora

- injekcijska tehnika rada doktora

- vrsta hijaluronskog filera koji ne stvara nakupine

Višestrukim ubadanjem sa specijalnom tehnikom ispuštanja hijaluronskog filera u različite dijelove usana koju radimo u Dental Estetic Studio dobit ćete savršeno oblikovana i povećana usta glatke i nježne teksture i prirodnog profila koja povećavaju privlačnost i senzualnost vašem licu.

Za povećanje usana danas postoje #hijaluronskifileri različitih prizvođača izrađenih baš za usne. Oni pomoću najnovije tehnologije koja mu daju jedinstvena viskoelastična i voluminizirajuća svojstva omogućuju popunjenija i svježija usta bez "grudica" i lokalnih nakupina. Sa takvim karakteristikama hijaluronski filer ima idealna modelirajuća svojstva jer pored stvaranja harmoničnog volumena omogućuje i usklađivanje rubova i punoće usana te daje rezultat povećanih ili pomlađenih usana potpuno prirodnog izgleda.

Zahvaljujući navedenim svojstvima hijaluronskog filera i artističkoj vještini doktora Vi možete: povećati svoja usta, ali i riješiti eventualne probleme usta kao što su: asimetrija, tanke usne, dehidrirane smežurane usne s borama te nedovoljno jasno izraženi rubovi sa razlijevanjem ruža.

http://ordinacijaknego.hr/usne-hijaluronski-fileri.html

#povecanjeusana #povecaneusneprirodnogizgleda


Photo

Post has attachment
Izbjeljivanje zubi - ORDINACIJA KNEGO

Izbjeljivanje zubi lampom i gelom na bazi vodikovog peroksida je danas u svijetu sigurno najefikasniji i najmanje štetan način izbjeljivanja zubi. Sustavi koje danas primjenjujemo u zubnoj ordinaciji nisu NIMALO štetni za caklinu, ne bole tokom izbjeljivanja i daju izvanredne rezultate.

Izbjeljivanjima se, u našoj Zagrebačkoj stomatološkoj ordinaciji, bavimo petnaestak godina. Kod prijašnjih lampi neki pacijenti ne bi zbog boli mogli završiti izbjeljivanje.

http://ordinacijaknego.hr/izbjeljivanje-zubi.html

#izbjeljivanjezubi #stomatološkaordinacija #zoomlampa

Post has attachment
IZBJELJIVANJE ZUBI - STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DR. KNEGO, ZAGREB

Izbjeljivanje zubi se danas smatra svakodnevnim postupkom u općoj stomatologiji, a posebno u području estetske stomatologije kojoj naša stomatološka ordinacija "Dental estetic studio" daje posebnu važnost. Dr.Knego Tatjana se bavi više od dvadesetak godina estetskom stomatologijom, a izbjeljivanjem oko petnaestak godina i u svakoj prilici teži da zubi izgledaju svježi i prirodni. Prije protetskih radova s kojima se svakodnevno susrećemo svakako je preporučljivo izbjeliti okolne zube kako bi rad u konačnici izgledao svjetlije i ljepše.

U našoj stomatološkoj ordinaciji postoje dva sustava izbjeljivanja zubi. Za oba sustava se koristi lampa i gel. Jedan je švicarski sustav koji je nešto blaži i koristi se kad pacijent želi izbjeliti zube jedne čeljusti ili pojedinačni zub . Drugi sustav je lampa ZOOM 2.

http://izbjeljivanje-zubi-knego.com/

#izbjeljivanjezubi #estetskastomatologija #estetskistomatolog #stomatološkaordinacija 

Post has attachment
OBRAZI SU TEMELJ MLADOG IZGLEDA LICA! ZAŠTO?

Mladenačku punoću lica daje potkožno masno tkivo koje je u najvećoj količini smješteno u području obraza. Zbog punih i čvrstih obraza čitavo lice je čvrsto i napeto a sva područja lica imaju ujednačenu harmoničnu liniju, bez vidljivih upalih, praznih mjesta.

Gubitak masnog tkiva dešava se kontinuirano iz godine u godinu i individualno je za svako lice. Gubljenjem volumena u području obraza, lice ne samo da gubi na svojoj mladenačkoj punoći, nego dolazi i do „spuštanja“ lica. Počinju se javljati udubljena područja na licu poput podočnjaka i praznih, upalih obraza, a nazolabijalna bora postaje sve izraženija. Zbog smanjene napetosti obraza, koža postaje sve opuštenija i počinje visiti ispod kuta usta i preko vilice. Lice gubi svoje mladenačke konture i počinje izgledati staro i umorno.

http://hijaluronskifileri-knego.com/

#pomladivanjelica
#hijaluronskifileri
#punjenjeobraza


Post has attachment
TRETMAN VLASTITOM PLAZMOM - PRF
PRF- TRETMAN VLASTITOM PLAZMOM I FIBRINOM


U stomatološkoj ordinaciji Dental Estetic Studio Vam možemo ponuditi najnoviju tehniku PRF sa kojom:

1) radimo vaš vlastiti uložak koji ce nadomjestiti manjak kosti - autotransplantat i omogućiti brzo cjeljenje operativnih područja

2) pomlađivanje lica, vrata i dekoltea

PRF ("platelet rich fibrin") je kratica za trombocitima obogaćen fibrin koji se dobiva iz pacijentove krvi i koristi u implantologiji, oralnoj kirurgiji, parodontologiji i estetskoj medicini za prirodno obnavljanje oštećenih tkiva. Trombocitima obogaćen fibrin stimulira i ubrzava proces ozdravljenja i regeneraciju tkiva.

Postupak:
Potrebno je izvaditi malu količinu pacijentove krvi i staviti ju u poseban uređaj centrifugu. Proces centrifugiranja traje svega 8 minuta pri čemu se izdvajaju crvena krvna zrnca i ostaje PLAZMA OBOGAĆENA FIBRINOM koju koristimo.

2 vrste postupaka koji se primjenjuju:

1. A-PRF kojom se dobiva fibrinski ugrušak bogat trombocitima koji se može primijeniti kod većine kirurških i parodontoloških zahvata kao što su podizanja dna sinusa-sinuslifting, ugradnje implantata, ekstrakcije zuba, augmentacije kosti i mekih tkiva.

2. I-PRF-kojom dobivamo tekućinu spremnu za injiciranje u mjesta gdje je potrebno. Tekući oblik se koristi naručito za esetiku lica ali i za obnavljanje zubnog mesa.U području anti-aging tretmana i tretmana pomlađivanja lica koristi se kao najnovije, sigurno i učinkovito rješenje u odgađanju procesa starenja. Kod nas Vam se može napraviti tretman pomlađivanaja lica brzo i bezbolno pod stručnim vodstvom naše doktorice za anti-aging. Ova tehnika stimulira proizvodnju hijaluronske kiseline te sekreciju kolagena i elastina čime se postiže povećanje konzistencije i napetosti te smanjenje opuštenosti kože te osigurava bolju hidrataciju.

Ovaj sustav predstavlja revoluciju na području dentalne medicine jer možemo ponuditi rješenja koja su minimalno invazivna, sigurna i predvidiva te garantiraju uspjeh terapije. Postoje brojni radovi koji potvrđuju učinkovitost PRF-a u oralnoj kirurgiji, estetskoj kirurgiji i esetici lica.

U oralnoj kirurgiji i estetskoj medicini se koristi jer:

-povećava uspješnost implantološke terapije
-za brže cijeljenje rana
-nadoknađuje tkivo koje fali
-smanjuje bol nakon zahvata i rizik od infekcije
-smanjuje edem
-čini oporavak nakon zahvata ugodnijim i bezbolnijim, također se koristi i za mezoterapiju lica i popunjavanje plitkih bora umjesto dermalnih filera te za poboljšanje kvalitete kože.

Prednosti PRF-a su:

- 100% biokompatibilnost
- sigurno
- jednostavno
- brzo
- bezbolno
- jer jako pomlađuje potkožje i samu strukturu kože!

http://ordinacijaknego.hr/prf-tretman-vlastitom-plazmom.html

#prftretman
#tretmanvlastitomplazmom
#implantologija
#oralnakirurgija
#estetskakirurgija
#pomladivanjelica
Wait while more posts are being loaded