Profile

Cover photo
190 followers|92,994 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

ROmedic.ro

Shared publicly  - 
 
Activitatea fizică regulată constituie o strategie terapeutică eficientă și acceptată în prevenția și managementul patologiilor cronice, incluzând aici și diabetul zaharat tip 2.

Un studiu publicat recent în jurnalul științific PLOS One a comparat efectele antrenamentelor pe intervale scurte pentru viteză și a celui tradițional de intensitate moderată constantă pe întreaga durată a efortului fizic, asupra parametrilor cardiometabolici, la persoanele sedentare.

Pentru mai multe informații cu privire la eficiența celor două tipuri de antrenamente citiți articolul:
 ·  Translate
1
Add a comment...

ROmedic.ro

Shared publicly  - 
 
În decursul unei zile, sistemul imun prezintă fluctuații, iar cercetătorii au dorit să observe dacă acest lucru influențează răspunsul anticorpilor la vaccinare.

În acest scop, cerectătorii de la Universitatea din Birmingham au realizat un studiu publicat în jurnalul medical Vaccine, care sugerează că vaccinul antigripal este mai eficient administrat dimineața, inducând un răspuns imun mai important și mai notabil.

Găsiți mai multe informații în articol:
 ·  Translate
1
Add a comment...

ROmedic.ro

Shared publicly  - 
 
Tot mai multe persoane petrec timp în fața unui ecran înainte de a merge la culcare, fie că este vorba despre uitatul la televizor, verificarea notificărilor de pe rețelele de comunicare, cititul de pe un e-reader.

Însă cercetările privind somnul și utilizarea dispozitivelor electronice înainte de culcare arată tot mai mult cât de dăunătoare poate fi lumina albastră la care ne expunem seară de seară pentru somn, ritmul circadian și sănătate.

Accesați articolul pentru mai multe detalii:
 ·  Translate
1
Add a comment...

ROmedic.ro

Shared publicly  - 
 
Cariile dentare reprezintă una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni ale dinților, de-a lungul vieții orice adult confruntându-se la un moment dat și cu probleme ale sensibilității manifestate la consumul de alimente cu temperaturi variate.

Mai multe informații cu privire la ingredientul inovator care ajută la remineralizarea smalțului dentar, la prevenirea apariției cariilor și la tratarea sensibilității dentare chiar în timpul somnului, se regăsesc în articol:
 ·  Translate
1
Add a comment...

ROmedic.ro

Shared publicly  - 
 
Un nou studiu, publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences, sugerează că lucrul în ture de noapte afectează mai mult femeile decât bărbații. Mai multe detalii găsiți în articol:
 ·  Translate
1
Add a comment...

ROmedic.ro

Shared publicly  - 
 
Un factor extrem de important în prevenirea obezității, în special la copii, îl reprezintă depistarea precoce a riscului obezogen pentru a se putea interveni la timp. Utilizarea unei metode minim invazive și facile este ideală în cazul sugarilor, cum ar fi aprecierea indicelul de masă corporală (IMC).

Un studiu publicat recent în jurnalul Pediatrics a remarcat o eficiență superioară a curbelor de IMC pentru depistarea riscului de obezitate în rândul sugarilor, față de curbele de evoluție a greutății în funcție de înălțime.

Mai multe informații puteți găsi în articol:
 ·  Translate
1
Add a comment...

ROmedic.ro

Shared publicly  - 
 
„Uite flori de rozmarin, ca să-ți aduci aminte”, spune Ofelia în celebra piesă a lui Shakespeare.

O serie de cercetări științifice argumentează faptul că aroma rozmarinului chiar i-ar putea ajuta pe oameni să își amintească mai repede și mai bine anumite evenimente din trecut, precum și activitățile care ar trebui efectuate.

Informații suplimentare despre efectele benefice ale rozmarinului asupra performanțelor cognitive găsiți în articol:
 ·  Translate
1
Add a comment...

ROmedic.ro

Shared publicly  - 
 
Dintre bolile mentale, anorexia are rata cea mai mare de mortalitate. La dezvoltarea ei contribuie o serie de factori psihologici, dar aceștia nu reprezintă cauza primară.

Cercetătorii din Anglia sugerează că anorexia ar putea fi cauzată de o infecție bacteriană și că aceasta nu ar reprezenta o tulburare pur psihologică. De asemenea, ei extind această descoperire și pentru boala cronică și sindromul intestinului iritabil.

Mai multe detalii cu privire la această ipoteză gășiți în articol:
 ·  Translate
1
Add a comment...

ROmedic.ro

Shared publicly  - 
 
Afecțiunile alergice sunt tot mai prevalente la vârsta copilăriei, iar prevenirea apariției acestui grup de patologii reprezintă una dintre prioritățile cercetării în domeniul medical. 

Un studiu publicat în jurnalul științific Allergy a analizat efectul suplimentării cu vitamina D în perioada gestațională și în primele 6 luni de viață, asupra riscului copilului de a dezvolta reacții alergice la aeroalergeni (acarienii din praful de casă Dermatophagoides farinae și Dermatofhagoides pteronyssinus), pornind de la datele deja cunoscute cu privire la efectul imuno-modulator al acestui nutrient.

Mai multe informații referitoare la beneficiile suplimentării cu vitamina D găsiți în articol:
 ·  Translate
1
Add a comment...

ROmedic.ro

Shared publicly  - 
 
În special în primul an de viață, copilul învață să recunoască diferite sunete, imagini sau senzații, să distingă activități și încearcă să își dea seama ce se petrece în jur sau ce urmează să se întâmple. Percepția ritmului este o importantă abilitate, iar îmbunătățirea acesteia din timp are efecte benefice pe termen lung asupra proceselor cognitive.

Pornind de la această premisă, cercetările din cadrul Institutului de Învățare și de Științe ale Creierului (I-LABS) de la Universitatea din Washington au observat că stimularea muzicală de la vârste fragede favorizează dezvoltarea limbajului și a vorbirii. Mai multe informații cu privire la impactul muzicii asupra performanțelor cognitive ale bebelușului găsiți în articol:
 ·  Translate
1
Add a comment...

ROmedic.ro

Shared publicly  - 
 
Managementul ponderal și achiziția unor comportamente alimentare corespunzătoare post-chirurgie bariatrică sunt indispensabile pentru succesul acestei intervenții, conform unui studiu publicat în jurnalul online JAMA Surgery.

Pentru mai multe informații cu privire la factorii comportamentali care ar putea influența scăderea în greutate în perioada imediat următoare intervenției chirurgicale bariatrice accesați articolul:
 ·  Translate
1
Add a comment...

ROmedic.ro

Shared publicly  - 
 
De ce apare uscarea pielii la copii, ce factori o agravează, care sunt manifestările caracteristice și cum trebuie îngrijit copilul cu pielea uscată?
 ·  Translate
1
Add a comment...
Contact Information
Contact info
Phone
0726 414 747
Email
Story
Tagline
Eforturi pentru sănătate
Introduction
Ghid medical, biblioteca de medicina online, index medical, forum