Profile cover photo
Profile photo
Rijkswaterstaat
199 followers -
Water. Wegen. Werken.
Water. Wegen. Werken.

199 followers
About
Rijkswaterstaat's posts

Post has attachment

Post has attachment
700 navigatielichten langs de Nederlandse vaarwegen zijn verduurzaamd! De vier havenlichten in IJmuiden waren als laatste aan de beurt. De nieuwe #ledlampen gaan langer mee en zijn minder onderhouds- en storingsgevoelig. Bovendien verminderen we de CO2-uitstoot doordat ze niet langer afhankelijk zijn van externe energiebronnen http://bit.ly/1qHVst7.
Photo

Post has attachment
Strooiwagens en zoutinstallaties van dichtbij bekijken, een rondje schaatsen? 
Op zaterdag 8 november organiseren we met de provincie Drenthe een Open Dag bij de nieuwe #zoutloods in Assen. We vertellen je er graag meer over gladheidsbestrijding en verkeersveiligheid in de winter. Mét #erwtensoep én gratis strooizout voor elke bezoeker! 
Ga naar www.provincie.drenthe.nl/zoutloods voor meer informatie.
Photo

Post has attachment
Op 13 juni 2014 organiseerde #Rijkswaterstaat  in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam de tweede editie van #iSea :  het innovatieve netwerkevenement om een duurzaam gebruik van de #Noordzee  te promoten. iSea 2014 was net als de vorige editie een groot succes. Ruim 120 deelnemers kwamen samen voor een dag vol presentaties, workshops en de pitchwedstrijd Clash of the Concepts. Marco Zeeman, directeur Netwerkontwikkeling bij Rijkswaterstaat Zee en Delta, opende de dag officieel. Hij vertelde over het belang van duurzaamheid en hoe Rijkswaterstaat hier mee om gaat. Het organiseren van iSea is hier onderdeel van. Het doel van dit evenement is om ondernemers, investeerders, experts, beleidsmakers en mensen met goede ideeën met elkaar in contact te brengen om samen nieuwe duurzame initiatieven te ontwikkelen voor het benutten van de Noordzee. Ontwikkelingen binnen scheepvaart, visserij, energieopwekking, waterbouw, natuur en milieu. Rijkswaterstaat wil deze ontwikkelingen faciliteren en versnellen. Zodat we ook in de toekomst op een duurzame manier gebruik kunnen maken van de Noordzee.

Parallel aan workshops en presentaties was er de Clash of the Concepts, de pitchwedstrijd waar 11 concepten tegen elkaar streden voor de prijs: een innovatievoucher van 10.000 euro, in te wisselen bij een van de 5 deelnemende instituten Deltares, IMARES, MARIN, het NIOZ en TNO. Uit de voorrondes bleven 4 concepten over die in de finaleronde streden om de hoofdprijs. Het niveau hiervan was erg hoog. Zeker in de finale was het erg spannend.

Uiteindelijk werd Zdravko Angelov de winnaar van de Clash of the Concepts 2014 met zijn concept de ZeaDamper. Deze innovatieve technologie vermindert de belasting en vibraties in de fundatie van offshore windturbines via een dempingsysteem. Dit systeem zorgt voor een flinke besparing op materiaal, transport en installatie en is een duurzamer alternatief voor de huidige fundaties. Zdravko wil zijn innovatievoucher van 10.000 euro inwisselen bij TNO voor verder onderzoek. TNO levert zelf ook een vergelijkbare bijdrage om de ZeaDamper verder te onderzoeken en ontwikkelen.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
iSea 13 juni 2014
124 Photos - View album

Post has attachment
Dit weekend hebben we een enorme stalen balk van 327m lang (in 3 delen) in de #Galecopperbrug  bij Utrecht geplaatst. Het Amsterdam-Rijnkanaal was een tijd gestremd, maar het autoverkeer over de #A12 kon gewoon doorrijden. In totaal plaatsen we deze maand 4 van deze liggers, bij elkaar bijna 6 miljoen kilo staal, om de brug te versterken.

Meer info op www.rws.nl/galecopperbrug
Photo

Post has attachment
We zijn kwetsbaar in ons werk
"Maandagochtend 19 mei lukt het me nauwelijks om te slapen. Vannacht is mijn auto aangereden, op de A13 bij Delft. Ik had hem daar neergezet om een pechgeval te beveiligen."

Een nieuw blog van onze #weginspecteur , lees verder op http://rws.nl/actueel/blog/ 

Post has attachment
Het stormseizoen is officieel voorbij en dat betekent een grondige onderhoudsbeurt voor de Hollandsche IJsselkering. In een recordtijd van 72 uur werd de kering volledig gereinigd en werden de hijs- en evenwichtskabels geïnspecteerd en gesmeerd. http://bit.ly/1lhWfgS
Photo

Post has attachment
Tijdens graafwerkzaamheden in de middenberm van de A20 stuitten medewerkers van MNO Vervat op iets verrassends. Zij troffen waarschijnlijk een #bunker  uit de Tweede Wereldoorlog aan.

Het is niet 100 procent zeker dat de betonconstructie een bunker is. Maar historisch onderzoek wijst daar wel op. Zo laat een luchtfoto uit de oorlog op deze plek een afwijking in het maaiveld zien. Het gaat waarschijnlijk om een zogeheten #Tobruk . Dat is een gevechtsruimte van gewapend beton met een achthoekig of rond gat aan de bovenzijde. De betonconstructie die nu is gevonden heeft een richel die kenmerkend is voor een Tobruk.

Rondom de vermoedelijke bunker zouden explosieven kunnen liggen. Naast historisch onderzoek, heeft T&A Survey onderzoek uitgevoerd om niet-gesprongen explosieven op te sporen. Die zijn niet gevonden. De bunker kan archeologische waarde hebben. Dat moet worden onderzocht. Daarna kan MNO Vervat het werk weer hervatten.
Photo
Wait while more posts are being loaded