Profile cover photo
Profile photo
Pumbo.nl
43 followers -
Boek uitgeven, drukken verkopen
Boek uitgeven, drukken verkopen

43 followers
About
Posts

Post has attachment
Hoe schrijf je een bestseller?

• Hoe maak je van een boek een bestseller?
• Waar moet je op letten zodat je niet alle beginnersfouten maakt?
• Hoe vind je een goede uitgever?

Maria Genova geeft al jaren schrijfworkshops aan beginnende schrijvers en redigeert veel manuscripten. Zij weet als geen ander wat er allemaal komt kijken bij het maken van een bestseller.

Maria werd in 2014 uitgeroepen tot Schrijfster van het Jaar. Zij schreef onder meer de bestsellers ‘Het Duivelskind’ en ‘Komt een vrouw bij de h@cker’ en is een veelgevraagd spreker.

Daarnaast heeft Maria het boek 'Hoe schrijf je een bestseller?' uitgegeven.

Haar schrijfworkshop is te vinden op deze pagina
Haar boek is te bestellen op deze pagina

Reden temeer om haar te interviewen. Bekijk of lees snel het interview en laat ons onder aan deze pagina weten of er nog vragen zijn die we kunnen beantwoorden!
Add a comment...

Post has attachment
Hoe krijgt jouw boek nou die goede reviews? Wat is eigenlijk een goede review? Moet je ervoor betalen en hoe kun jij ze inzetten bij de promotie van jouw boek? Lastig?
Add a comment...

Post has attachment
Een terugkerend item op ons blog is het interviewen van professionals uit het boekenvak. Op deze manier hopen wij je meer inzicht te geven in de vaak complexe boekenwereld.

Deze keer hebben we Eveline Broekhuizen geïnterviewd. Zij is een ervaren redacteur en met haar bedrijf Elibro Tekst & Redactie helpt ze schrijvers om hun teksten te verbeteren. Wil je weten wat een redacteur precies doet en wat een redacteur voor jou als auteur kan betekenen?

Bekijk of lees dan snel het interview en laat ons onder aan deze pagina weten of er nog vragen zijn die we kunnen beantwoorden!
Add a comment...

Post has attachment
Deze maand hebben we Maaike Möllmann – auteur van het boek ‘Laat me met rust’ – geïnterviewd.
Add a comment...

Post has attachment
Een terugkerend item op ons blog is het interviewen van professionals uit het boekenvak. Op deze manier geven wij je meer inzicht in de vaak complexe boekenwereld en wordt een boek uitgeven steeds eenvoudiger!

Deze keer hebben we Door de Flines geïnterviewd. Zij is een schrijfcoach met behoorlijk veel ervaring in de uitgeverswereld. Zij heeft voor jullie een tijdlijn gemaakt die je kunt gebruiken bij het uitgeven van een boek. Superhandig en ze geeft ook nog eens heel veel tips!
Add a comment...

Post has attachment
Wat is boekhandelskorting? Wie bepaalt de boekhandelskorting? Hoe wordt de boekhandelskorting afgerekend?

Zo maar wat vragen die ik dagelijks te horen krijg van onze klanten.

We hebben een artikel geschreven waarin ik de boekhandelskorting uitgebreid behandel, zodat er geen vraagtekens meer ontstaan bij het horen van deze term.

Er zit ook een handige rekentool bij zodat je direct kunt zien wat een korting betekent voor jouw marge!

Heb je toch nog vragen? Laat het onder aan de pagina weten en we zullen ze beantwoorden!
Add a comment...

Post has attachment
Deze maand hebben we Brenda van Es – auteur van het boek ‘Zo doe je dat, je levensverhaal schrijven’ – geïnterviewd.

Brenda van Es geeft in haar boek opdrachten om stapsgewijs tot een structuur te komen voor een levensboek. Bovendien strooit ze met talloze schrijftips – en bijbehorende voorbeelden – om het levensverhaal helder, meeslepend en krachtig op papier te zetten. 

Bekijk de video als je benieuwd bent naar de ervaringen van Brenda met het schrijven, uitgeven en promoten van haar boek.
Add a comment...

Post has attachment
Door wie wordt een literair agent ingehuurd? Door de uitgeverij of door de auteur?

Een terugkerend item op ons blog is het interviewen van professionals uit het boekenvak. Op deze manier willen wij je meer inzicht geven in de vaak complexe boekenwereld.

Deze keer hebben we Dorine Holman geïnterviewd. Zij is een literair agent met behoorlijk veel ervaring. Zij vertelt alles over haar werkzaamheden en wat daar allemaal bij komt kijken.

Hier de link naar het interview:
https://www.pumbo.nl/blog/boek-uitgeven/interview-literair-agent-dorine-holman?utm_source=Social-Media&utm_medium=Facebook&utm_content=dorine-holman

Bekijk of lees snel het interview en laat ons onder aan de pagina weten of er nog vragen zijn die we kunnen beantwoorden!
Add a comment...

Post has attachment
Hoe is het self-publishing landschap in drie jaar tijd veranderd?
Het is inmiddels alweer drie jaar geleden dat we een infographic over uitgeven in eigen beheer hebben gemaakt en verspreid via onze website. Hoog tijd – vonden wij – om de balans op te maken en om te kijken hoe het self-publishing landschap in drie jaar tijd is veranderd. De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met het verzamelen van de gegevens van ruim 10.000 zelf uitgegeven titels en hebben we deze vergeleken met de cijfers van drie jaar geleden, om zo een duidelijk beeld te kunnen schetsen van de veranderingen die er op het gebied van zelf uitgeven hebben plaatsgevonden. Kijk je met ons mee?
Add a comment...

Post has attachment
7 jaar geleden ernstig wietverslaafd en vijftien kilo zwaarder. Nu een boek uitgegeven en expert op het gebied van voeding en beweging. Lees of bekijk het verhaal van Reinder Postma.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded