Profile cover photo
Profile photo
Pojiegraphy
158 followers -
Travel & Lifestyle Blogger
Travel & Lifestyle Blogger

158 followers
About
Pojiegraphy's posts

Post has attachment
Taman Negara Pahang (Part 2) - Melawat Kampung Dedari, Kelah Fish Sanctuary dan Sungai Tahan
Masih ingat lagi siri kembara aku meneroka tarikan eko di Putrajaya dan Pahang ? Tahun lepas aku berpeluang untuk menyertai program Mega FAM (MyEcoFamTrip) anjuran Tourism Malaysia bertujuan untuk mempromosikan tarikan-tarikan berbentuk eko di sekitar Putra...

Post has attachment
Melihat Panorama Kuala Lumpur Melalui KL Sky Tour
Dari kecil lagi aku sudah simpan hasrat untuk naik helikopter dan pastinya ramai antara korang yang mempunyai impian sama seperti aku, bukan? Ramai beranggapan bahawa helikopter ini hanya untuk orang ternama, VIP, ahli official (seperti tentera) dan seangka...

Post has attachment
[VIDEO] #ICYDK Sandakan - Jelajah Menerokai Tarikan Alam di Sandakan
Rindu, sungguh aku tak tipu. Rindu sebenarnya nak balik Sabah. Ye la, siapa la tak rindu kampung halaman kan? Sejauh mana kita pergi, tetap juga negeri kelahiran kita adalah tempat yang terbaik.  Kalau korang ada follow perkongsian pengalaman aku ke Sandaka...

Post has attachment
Meneroka Tarikan Menarik di Kota Kinabalu Bersama M Hotel
Sabah adalah sebuah negeri di bawah bayu yang amat terkenal di seluruh dunia dengan kepelbagaian flora dan faunanya. Ia juga antara negeri yang paling aku suka untuk bercuti sebab terdapat banyak produk pelancongan yang boleh diterokai. Baik daratan, lautan...

Post has attachment
Tips Blogging: Tutorial Untuk Menyediakan Media Kit Berkualiti
Pernahkah anda terfikir, walaupun sudah cuba sebaik mungkin menghasilkan penulisan berkualiti tapi masih kurang mendapat perhatian daripada mana-mana syarikat ? Aku selalu rasa perkara sebegini dulu (bukan nak kata yang isi dalam blog ni berkualiti tinggi t...

Post has attachment
Tempat-tempat menarik di Bandar Kuala Lumpur
Kuala Lumpur , ramai diantara kita terutamanya yang duduk di sekitar bandar ni selalu terlepas pandang tentang keunikan dan keindahan terdapat pada ibu negara Malaysia ini. Sedikit sejarah mengenai Kuala Lumpur : 1. Ia dibina pada tahun 1857 di antara kuala...

Post has attachment
Cetak Kad Bisnes dengan Gogoprint - Harga Berpatutan, Mudah dan Penghantaran Percuma
Business card sekarang ni sangatlah penting buat blogger kerana ia adalah salah satu cara untuk anda kembangkan network dengan orang lain - potential clients dan ramai lagi la. Dulu aku tak pernah terfikir pun nak ada business card. Tapi now, aku sedar baha...

Post has attachment
Pengalaman Menaiki Preikestolen, Tarikan Menarik Di Norway
Apabila berbicara mengenai percutian ke negara Skandinavia, Norway merupakan salah satu negara yang menjadi idaman ramai. Keindahan alam semula jadi bak sebuah lukisan kanvas yang terhidang mampu memukau setiap insan melihatnya. Siapa sangka, kunjungan sa...

Post has attachment
Dapat hadiah dari Air Asia! #BigDutyFree
Selain tambang penerbangan murah, Air Asia kini menawarkan para pengembara yang suka shopping barang-barang menarik termasuklah wangian, souvenirs, gajet dan banyak lagi. Kalau korang nak tahu apa sebenarnya yang disebut sebentar tadi, teruskan membaca. Bar...

Post has attachment
5 Reasons Why You Should Own A Cabin Zero Bag
I still vividly remember the time I talked to one of the participants of South Sumatera familiarisation trip, Jac, telling her that her backpack is super damn cool. This was last year (2015) and things started while we were in the lift: " Nice bag you got t...
Wait while more posts are being loaded