Profile

Cover photo
2,555 followers|5,229,632 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
Isländska Piratpartiet 15,2% i opinionsmätning - tredje största parti. #arrr  
 ·  Translate
15
3
Tobias Hellsten's profile photoJonas Jerner's profile photoErik Lönroth's profile photoÅke Weinitz's profile photo
4 comments
 
Det står ju i listen ovanför diagrammet vad färgerna står för.
 ·  Translate
Add a comment...
 
Tips via +Gustav Hartvigsson 
 
European Youth: "Keep the internet open!" - http://youth4netneutrality.eu/ good to see #netneutrality
For the first time in history, the youth of Europe is united from conservative to progressive, from left to right, from North to South and from East to West to stand up together for an issue that we deeply care about. We stand up for the open internet. An internet without censorship.
View original post
3
1
Jonas Jerner's profile photo
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
Vad säger ni?
 ·  Translate
 
Jag tror de allra flesta nånstans tycker att det är En Bra Grej TM att ranka efter hur pass hög kvalitet en sida håller faktamässigt. Samtidigt drar jag öronen åt mig. Dels för att en sanning kan vara flytande, mer nyanserad, än en länkbar hänvisning på wikipedia, som jämförelse. Vad händer med ifrågasättande rent allmänt? Kan man ifrågasätta om inget redan blivit ifrågasatt, studerat och verifierat tidigare? Vad händer med filosoferande, finns det plötsligt mer rätt svar än andra, som rankar högre?

Ur ett användarperspektiv tycker jag det känns bra att rätt svar hamnar överst. Å andra sidan beror det på frågan, och vem som bestämt facit. Men det här är en naturlig fortsättning på den utveckling vi sett hittills, helt klart. Jag vet inte vad jag ska tycka, försöker ha lite is i magen. Men helt okej känns det inte. Svårt såklart, när man inte vet exakt vad som styr sånt här...
 ·  Translate
Sökjätten Google utvecklar en mjukvara som ska ranka sökresultat efter sajters trovärdighet. Detta för att se till att faktabefriade nyheter och konspirationsteorier inte ska kunna hamna högt i sökresultaten.
7 comments on original post
1
1
Roland Eneqvist's profile photoJohan Manner's profile photoJerker Montelius's profile photoJonas Jerner's profile photo
3 comments
 
Det enkla svaret är nog "det beror på".  Om fakta räknas som i objektiva vetenskapliga experiment överensstämmer med verkligheten så är det bra. Jag har dock svårt att se hur de skall kunna avgöra det algoritmiskt.
 ·  Translate
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
Emmanuel Karlsten skriver i GP: "Det här är en text som ska ses som reklam för Bredbandsbolaget. Vilket låter helt galet, jag förstår det, men det finns starka skäl. För i veckan drogs företaget formellt in i en rättstvist som hotar ett fundament i ett fritt och öppet internet." Läs hela artikeln i länken nedan.
 ·  Translate
Det här är en text som ska ses som reklam för Bredbandsbolaget. Vilket låter helt galet, jag förstår det, men det finns starka skäl.
37
12
Jonas Jerner's profile photoGustav Hartvigsson's profile photoJack Sörensen's profile photoAnders Darljung's profile photo
9 comments
 
Bojkotta mediamaffian!
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
 
Regeringen hemligstämplar Siuns kritik mot FRA. 

"Enligt mötesprotokollet från Siuns möte i januari handlar granskningen om vissa delar av FRA:s inhämtning som bedrivs med "särskilda metoder". Vilka särskilda metoder som FRA använt sig av döljs från allmänheten. Hela ärendet omges av sträng sekretess och varken Siun eller FRA kan ge några närmare detaljer."
 ·  Translate
Försvarets radioanstalt, FRA, får i en granskning från januari i år kritik för sin uppgiftsinhämtning. Regeringen har hemligstämplat hela rapporten.
3 comments on original post
4
1
Jonas Jerner's profile photo
 
😠
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
4
3
Christian Andersson's profile photoJonas Jerner's profile photoUrban Sundstrom's profile photo
 
😠
Add a comment...
Have them in circles
2,555 people
Ivan Assensen's profile photo
Plankton Smartin's profile photo
Eric Kindell's profile photo
Lennart Alknäs's profile photo
Jennoa Johnsson's profile photo
Gunnar Bånkestad's profile photo
John Forsmark's profile photo
Taisto Qvist's profile photo
Micke Wikman's profile photo

Communities

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
Långläsning av Bruce Schneier, om de bästa sätten att underminera övervakningssamhället. Hinner du inte läsa hela nu, spara undan till senare, när du har mer tid, väl värt besväret. Vad sägs exempelvis om tips om hur man förvirrar Facebook? "You can also, and I know someone who does this, search for random names on Facebook to confuse it about who you really know. At best, this is a partial solution; data analysis is a signal-to-noise problem, and adding random noise makes the analysis harder."
This essay is excerpted from Data and Goliath: The Hidden Battles to Collect Your Data and Control Your World by Bruce Schneier, published by W. W. Norton & Co. Inc. Surveillance is both a technological and a legal problem. Technological solutions are often things we can do ourselves. We can...
5
2
Jim Pe's profile photoTobias Hellsten's profile photoJonas Jerner's profile photodibilly pozuelos's profile photo
3 comments
 
Förvirra dem, ja... Varför har ingen gjort en chromeplugin som surfar runt i en bakgrundsflik på alla möjliga random sidor (eller företrädesvis sådana som kan tänkas trigga spionerna), som alla kan använda för att göra surfspåren värdelösa? (Har inte läst texten, så det kanske föreslås där... Hoppas! - och att någon som kan bygga pluginen gör det).
 ·  Translate
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
När SVT besvarar frågeställningen om problematiken över deras deltagande i rättegången mot Bredbandsbolaget, blir saken inte bättre precis. Emanuel Karlsten utvecklar på sin blogg.
 ·  Translate
I fredags publicerades min krönika i Göteborgsposten om att internetleverantörer nu pressas blockera innehåll på nätet - av privata företag.
9
4
Gustav Hartvigsson's profile photoÅke Weinitz's profile photoJonas Jerner's profile photoAlexander Boström's profile photo
2 comments
 
+Jonas Jerner​ du behöver inte skriva samma sak om och om igen på varenda sak PP delar. Bara plussa och/eller dela det. Har du inget vettigt att skriva så behöver du inte skriva något.
 ·  Translate
Add a comment...
 
SVT har publicerat ett pressmeddelande om vad de anser om nätneutralitet och rättegången mot Bredbandsbolaget. Att kopiera är tydligen synonymt med att stjäla.

http://www.svt.se/tittarservice/sa-ser-svt-pa-natneutralitet-och-upphovsratt #upphovsrätt   #svpol   #nätneutralitet  
 ·  Translate
Senaste nyheter, sport, väder, TV-serier, barnprogram, SVT Play och mycket mer. Fri television på nätet.
25
7
Christoffer Lilja's profile photoJan-Eric Lindh's profile photoJohan Öbrell's profile photoAnders Johansson's profile photo
27 comments
 
+Stefan Janson Om Netflix betalar dåligt för rättigheterna borde det finnas en gigantisk möjlighet för filmbolagen att själva erbjuda sina filmer och serier till sina konsumenter. Men sanningen är den att de är för dumma i huvudet för att förstå det. Hade jag varit BBB hade jag spärrat alla sidor till företag som står bakom stämningen, åtminstone så länge rättegången pågår. Jag tror att de enkelt hade fått med sig fler internetleverantörer, som t.ex. Bahnhof. Då kanske filmbolagen förstår värdet av nätneutralitet.
 ·  Translate
Add a comment...
 
FCC har precis röstat för nätneutralitet med tre röster för och två mot. 

http://www.theguardian.com/technology/2015/feb/26/net-neutrality-activists-landmark-victory-fcc #nätneutralitet   #internet   
 ·  Translate
FCC says ‘we listened and we learned’, and passes strict broadband rules that represent ‘a red-letter day for internet freedom’
58
7
Albin Thorning's profile photoCaisa Viksten's profile photoMichael Jönsson's profile photoSnowandrews-TheOther's profile photo
14 comments
 
+Jan Bruun Andersen Nu är det ju inget post, A och B post är bara för leverans hastighet och skiljer kraftigt i pris. 

Även Sverige har ju Nätneutralitet. 

Det är inte meningen att mångbillion företag som har råd att betala månmiljard belopp för att få all prestanda, medans nya uppstartsföretag som kräver hög prestanda men inte har råd betala miljarder i förtur i trafiken. 

Nu är ju ett A och B post inte så stor skillnad i prisklass. Gentemot låta webtrafik till yuo Netflix Youtube, Google Facebook som står för typ 90% av all webtrafik ska ta prestanda av alla andra. 

Klart dem kan erbjuda men hur som helst kan inte ett ISP tillåta trafik piroteras före alla andra från för många företag i sådan fall så blir det inte först piroterad. 

Det är som en auktion ju, den som betalar mest går först. 2000 företag kan inte slåss om få sin trafik först det är helt omöjligt. det är endast 1 företag som kan gå först verkligen först, och det är det företag som kan betala mest för det. 

det är typ 

1. Google
2. Facebook 
3. Netflix 

Det är typ så det fungerar, vill typ Facebook ha första platsen så krävs det ju att Facebook betalar mer än Google för det. 

Det är en stor skillnad mellan A och B post där alla kan betala den summan för få samma leveranstider. 

Därför posten kan låta flera skicka med samma bilar. Medans ISP endast kan sälja först till ett få tal och dem slåss om priserna om det. 
 ·  Translate
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
 
Skam går på torra land, och få reagerar.
 ·  Translate
Nätneutralitet är ett sånt där uttryck som dyker upp mellan varven, som jag misstänker att folk kanske inte riktigt greppar vad det betyder eller innebär. Tanken är att nätet inte ska gå att manipu...
View original post
5
2
Kristian Hedström's profile photoJonas Jerner's profile photo
 
😠
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
 
Gillar att man ofentliggör iden för att ingen annan ska kunna ta patent när man själv inte kan hitta resurser att fortsätta.
 ·  Translate
Tre fordonsforskare med anknytning till KTH och Volvo Cars är beredda att ge bort sin idé om en däckdubb som aktiveras när det är kallt och dras in när det är varmt - helt automatiskt, utan elektronik.
View original post
11
1
Jonas Jerner's profile photo
Add a comment...
Story
Tagline
Piratpartiet - Ser längre än fyra år framåt
Introduction
Välkommen till Piratpartiet på Google Plus. Här försöker vi diskutera och informera om piratrelaterade frågeställningar vilket i stort handlar om informationspolitik. Här har vi även avspänt kul tillsammans, vilket betyder att lika gärna som en djuplodande analys av säkerhetsläget i världen kan det dyka upp en video på en remix av My little Ponies och Reggie Watts. (Jo, det finns en sån video - varning för språkförbistring.)

Vi delar gärna vidare postningar som du tipsar om, men kom ihåg då att du behöver ha gjort posten öppen för alla -- vi delar inte vidare begränsade postningar. Däremot så kan du såklart tipsa om läsning, även om så sker i begränsat format. Vi kommer då inte att berätta att det är du som tipsat om vi delar den vidare, av den enkla  anledningen att vi tar begränsningen som en signal på att du inte har lust att fronta för eller med en specifik diskussion.

Vi följer alla som följer oss. Här kan du läsa lite mer om varför. Om du av någon anledning inte vill att vi ska följa dig, så hojta till.

Kommentarspolicy: Den här sidan är till för oss alla. Här samlas pirater och människor som är nyfikna på vad vi håller på med för att byta tankar, idéer och erfarenheter. Det är upp till oss alla att se till att den här sidan är och förblir en trevlig och öppen plats för alla. Därför vill vi be dig att:
 
Var modig - Våga dela med dig av dina tankar och åsikter.
 
Var ett hygglo - Uppmuntra och stötta dina medpirater och våra gäster. Var inte elak mot någon oavsett om de är pirater eller inte.
 
Var tolerant - Få andra att känna sig välkomna även om de inte är eller tycker precis som du. Behandla varandra med respekt.
 
Var en person som bidrar - Skriv schysta och intressanta kommentarer, så kommer andra att göra detsamma.
 
Var trygg - Skydda din integritet och respektera andras. För oss får du gärna vara anonym, tyvärr håller inte Google+ med oss helt på den punkten, så dela med dig av dina tankar, åsikter, bilder och länkar med omsorg om dig själv och andra.
 
…var dig själv.
 
Vi ser fram emot att få umgås med dig och ta del av dina tankar och åsikter!

* * *

Contact Information
Contact info
Email