Profile

Cover photo
2,561 followers|6,449,119 views
AboutPostsPhotosYouTube

Stream

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
+Anton Nordenfur och Leo Rudberg har skrivit i Corren: Regeringen har presenterat sina förslag på en förändring av Sveriges flyktingpolitik. Denna nya inriktning avviker från grundläggande humanistiska värderingar som länge rått i vårt land och försämrar för flyktingar på flera sätt.
 ·  Translate
5
1
Jonas Jerner's profile photo
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
KIT gör en utmärkt genomgång av några exempel på bisarra strategier som skivbolag, förläggare och produktionsbolag använt för att utnyttja det söndertrasade upphovsrättssystemet.
 ·  Translate
De som äger rättigheterna till böcker, filmer och musik vill ha in dina pengar så länge det bara går. Därför anstränger de sig för att hitta sätt att förlänga upphovsrätten när skyddet håller på att gå ut. Ibland gränsar resultatet till komik. Eller tragik. You decide.
14
2
Kenth Olsson's profile photoGuje Oskarsson's profile photoJonas Jerner's profile photoFredrik Mellström (traal)'s profile photo
2 comments
 
Hennes bok finns i min bokhylla som en påminnelse om något som vi aldrig skall vara med om igen.Har läst den flera gånger fick se film om henne .I skolan den har betytt så mycket för mig i min syn av hur man behandlar människor. Vet inte varför hennes pappa står som författare när det var hon som skrev den det finns i senare exemplar ett tillägg är kanske därför. 
 ·  Translate
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
"Övervakningen som sker i dag är mer omfattande än den som var under Stasitiden, eftersom den är automatiserad. Folk tänker inte på den, och skillnaden är också att övervakningen är fördelad mellan olika myndigheter, stater och företag."

+Mattias Bjärnemalm, nätpolitisk talesperson för Piratpartiet.
 ·  Translate
Ett av regeringens nya förslag för att komma åt terrorister är att öka övervakningen med hjälp av fler kameror och datakontroll. Men vill vi leva i ett totalövervakat samhälle?
16
3
Carlo Kotoneva's profile photoJonas Jerner's profile photoChristoffer Lilja's profile photoJack Maqovoy's profile photo
2 comments
 
För mycket hjärntvätt i massmedia har gjort att de flesta vill ha övervakning av allt, men det är ljuvligt med frihet...
 ·  Translate
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
+emma marie andersson skriver om det naiva med övervakning: "Det är märkligt att massor av övervakningslagar dras igenom, inga resultat redovisas, och branschen förutsätts behöva ännu mer, för att det ska funka. I vilka andra sammanhang skulle det vara acceptabelt i längden?"
 ·  Translate
8
4
Jonas Jerner's profile photoJack Maqovoy's profile photo
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
ACTA, SOPA, PIPA, CISPA, CISA, TPP, TTIP, TISA – OSV

#viareddit
56
8
John-Erik Rännare (Jonne)'s profile photoJoop Kiefte (LaPingvino)'s profile photoChafic Abbas's profile photoJonas Jerner's profile photo
2 comments
 
Denna bilden summerar förslagen jävligt bra! :D
 ·  Translate
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
"Vi får aldrig fastna i att se teknik som någonting fundamentalt farligt. Vi får aldrig hamna i ett konservativt hål där vi blockerar allting nytt för att det kan bli fel. Vi måste alltid se på ny teknik med ett barns ögon, och drömma om möjligheterna. Vi måste alltid ge oss efter att göra det bästa vi kan av vår korta tid på jorden, innan vi också försvinner och blir damm på nytt.

Piratpartiet är det enda parti som faktiskt tror på framtiden. Vi ser modern teknik som verktyg som kan ta mänskligheten framåt – snarare än en bur där vi kan fängsla den. Det är därför jag är pirat."

- Anton Nordenfur, partiorganisatör

http://anton.nordenfur.se/att-tro-pa-framtiden-att-tro-pa-teknik/
 ·  Translate
32
4
Åke Weinitz's profile photoJocke Hellman's profile photoJonas Jerner's profile photoChafic Abbas's profile photo
3 comments
 
Problemet blir hur vi skall hinna lära om och lära om, sortera ut och lagra i hjärnan
 ·  Translate
Add a comment...
Have them in circles
2,561 people
Grunde Løvoll's profile photo
Martin Munthe's profile photo
Carl Wolff's profile photo
Animation Movies's profile photo
Klaus Reinstein's profile photo
Jerker Montelius's profile photo
Θόδωρος Γ. Καρούνος's profile photo
Oscar Wahlberg's profile photo
Ivan Assensen's profile photo

Communities

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
Stockholms tingsrätt avslår rättighetshavares talan mot Bredbandsbolaget. Det blir ingen blockering av The Pirate Bay!
 ·  Translate
Stockholms tingsrätt har i dag dömt i ett mål mellan ett antal rättighetshavare och B2 Bredband AB. Tingsrätten avslår rättighetshavarnas begäran om att B2 Bredband AB ska förhindra att dess abonnenter får tillgång till internetsidorna The Pirate Bay o...
43
9
Jocke Hellman's profile photoIan Kumlien's profile photoStefan Lindblad's profile photoChristoffer Lilja's profile photo
4 comments
 
Så? Vänta en vecka så är dom där igen med sina stämningar. Kassan man öser ur är bottenlös
 ·  Translate
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
Angående Folkpartiets namnbyte. https://twitter.com/piratpartiet/status/668795419435147264

Liberalism, i ordets sanna bemärkelse, innebär frihet. Att kalla sig liberal och förespråka massövervakning är ingenting annat än orwelliskt nyspråk.
 ·  Translate
37
9
Mattias Eriksson (Snaggen)'s profile photoHenry Rouhivuori's profile photoJim Hansson's profile photoHenrik Hoff's profile photo
3 comments
 
Frihet under övervakning som Dorsin sade redan förrförra valet om "liberalerna". 
 ·  Translate
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
 
Löfvens statliga trojaner väcker frågor Regeringen vill ge Säpo rätt att infektera misstänkta terroristers datorer med statliga trojaner. Det är en väntad reaktion på att kryptering blir vanligare, men det väcker en rad svåra frågor, skriver DN:s Linus Larsson.
 ·  Translate
Regeringen vill ge Säpo rätt att infektera misstänkta terroristers datorer med statliga trojaner. Det är en väntad reaktion på att kryptering blir vanligare, men det väcker en rad svåra frågor,...
1 comment on original post
12
2
Jan Bruun Andersen's profile photofd svensson's profile photoJonas Jerner's profile photo
 
SÄPO är välkommen till att försöka att peta in en trojan på min CD-baserade Live Linux. 
 ·  Translate
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
 
Dreamhack sålt till MTG 
 ·  Translate
Mediejätten MTG, som bland annat äger Viasat, TV3, sport- och filmkanaler, förvärvar idag hela Dreamhacks verksamhet i en affär värd 244 miljoner kronor.
2 comments on original post
4
2
Gustav Hartvigsson's profile photoJack Maqovoy's profile photoARCHANGELUS LEGION ACTIVISTS's profile photoJonas Jerner's profile photo
2 comments
 
Och det vart sista gången jag drog till Dreamhack. Urk... blir inte glad för fem öre av denne nyhet
 ·  Translate
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
Massövervakning, kontroll och censur - de gamla partierna vill mest använda den nya tekniken för sina egna, auktoritära syften. Vi i Piratpartiet vill istället att tekniken ska skänka kunskap, frihet och makt åt den enskilda människan. Vad tycker du?
 ·  Translate
34
5
Daniel Börresen (Oedlan)'s profile photoPeter Banck's profile photoÅke Weinitz's profile photoYvonne Andersson's profile photo
2 comments
 
Hej. Dom vill ha makt över minsta lilla människa och internet är en vacker väg för att låta våra hjärtan mötas fritt. Kommunikationen vi har idag är det bästa som hänt det fria ordet och kärlek över alla gränser. Tack för att mina åsikter kan läsas med detta fantastiska forum. Tack för orden. Mvh Eva o Misse från Ryssby. 
 ·  Translate
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
I dag svek EU-parlamentet sina väljare och sitt egna ställningstagande som bara är ett år gammalt: att skydda nätneutraliteten. Mattias Bjärnemalm som jobbar på Julia Redas kontor skriver: "Kan vara värt att veta att de enda svenska parlamentariker som röstade för nätneutralitet var från gröna gruppen och vänstern. Det fanns gott om enskilda ledamöter från både socialdemokraternas och liberalernas grupper som gick emot grupplinjen och röstade för nätneutralitet, men de svenska parlamentarikerna gjorde det inte."

Här kan du läsa Julia Redas kommentar om vad som hände idag: https://juliareda.eu/2015/10/european-parliament-delivers-neither-net-neutrality-nor-an-end-to-roaming/
 ·  Translate
41
15
Peter Banck's profile photoJohn-Erik Rännare (Jonne)'s profile photoJonas Falck's profile photoLord Flaya's profile photo
25 comments
 
+Jan Bruun Andersen, nej den i sig skulle inte vara en neutral tjänst, men den skulle åtminstone inte ge sken av att vara det heller. Fanns den som alternativ till ett helt öppet avtal har jag inget problem med företaget i sig.
Det skulle inte finnas något positivt med ett sånt avtal alls för de flesta, och de skulle kunna välja ett vettigt alternativ. Det begränsade alternativet skulle inte vara lönsamt och gå under snabbt. Men för att fixa sånt behövs ju inte någon extra reglering då ren konkurrens fixar det. Finns det däremot inga alternativ för kunden och så oskäliga avtal är allt som erbjuds, trots att det inte finns några tekniska själ vore det att utnyttja sitt monopol.

I dagsläget har vi inte ett rent monopol inom infrastrukturen, men ändå fungerar inte konkurrensen trots att tekniken utvecklas. Det är inte bara ett stillestånd utan aktörerna vill sträva bakåt och krama ut mer genom artificiella begränsningar och motsvarigheten till egna tullar för ett medier de varken producerar eller äger rättigheter till. De avtal som erbjuds är inte rimliga för att aktörerna styr marknaden tillsammans och kunderna är mer eller mindre i deras våld.
 ·  Translate
Add a comment...
Story
Tagline
Piratpartiet - Ser längre än fyra år framåt
Introduction
Välkommen till Piratpartiet på Google Plus. Här försöker vi diskutera och informera om piratrelaterade frågeställningar vilket i stort handlar om informationspolitik. Här har vi även avspänt kul tillsammans, vilket betyder att lika gärna som en djuplodande analys av säkerhetsläget i världen kan det dyka upp en video på en remix av My little Ponies och Reggie Watts. (Jo, det finns en sån video - varning för språkförbistring.)

Vi delar gärna vidare postningar som du tipsar om, men kom ihåg då att du behöver ha gjort posten öppen för alla -- vi delar inte vidare begränsade postningar. Däremot så kan du såklart tipsa om läsning, även om så sker i begränsat format. Vi kommer då inte att berätta att det är du som tipsat om vi delar den vidare, av den enkla  anledningen att vi tar begränsningen som en signal på att du inte har lust att fronta för eller med en specifik diskussion.

Vi följer alla som följer oss. Här kan du läsa lite mer om varför. Om du av någon anledning inte vill att vi ska följa dig, så hojta till.

Kommentarspolicy: Den här sidan är till för oss alla. Här samlas pirater och människor som är nyfikna på vad vi håller på med för att byta tankar, idéer och erfarenheter. Det är upp till oss alla att se till att den här sidan är och förblir en trevlig och öppen plats för alla. Därför vill vi be dig att:
 
Var modig - Våga dela med dig av dina tankar och åsikter.
 
Var ett hygglo - Uppmuntra och stötta dina medpirater och våra gäster. Var inte elak mot någon oavsett om de är pirater eller inte.
 
Var tolerant - Få andra att känna sig välkomna även om de inte är eller tycker precis som du. Behandla varandra med respekt.
 
Var en person som bidrar - Skriv schysta och intressanta kommentarer, så kommer andra att göra detsamma.
 
Var trygg - Skydda din integritet och respektera andras. För oss får du gärna vara anonym, tyvärr håller inte Google+ med oss helt på den punkten, så dela med dig av dina tankar, åsikter, bilder och länkar med omsorg om dig själv och andra.
 
…var dig själv.
 
Vi ser fram emot att få umgås med dig och ta del av dina tankar och åsikter!

* * *

Contact Information
Contact info
Email