Profile

Cover photo
2,569 followers|5,919,993 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
När det surras och mytbildas, kan det vara läge att påminnas om att det finns fakta att känna till också.
 ·  Translate
 
Nu när PR-maskineriet får full tillgång till nyhetsartiklar kring streaming, med anledning av att Swefilmer stängde ner, så tänkte jag att det kunde vara viktigt med en Public Service Announcement.
 ·  Translate
9 comments on original post
16
5
Jonas Jerner's profile photoÅke Weinitz's profile photoPeter Ståhlberg's profile photoJan-Eric Lindh's profile photo
4 comments
 
hihihi, tack hörrni. Jag missade inte att ta upp det så mycket som att jag ansåg att det var täckt så det räckte och blev över i medierna överlag. Jag var mest bara inriktad på att försöka kila in att det faktiskt finns aspekter i frågeställningen som är lagliga. :) Inser dock att trådstarten kan indikera annat, så förstår!
 ·  Translate
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
Elon Musk, Steve Wozniak, och Stephen Hawking har tillsammans med tusentals andra forskare gått ut med förmaningar om att stoppa utvecklingen av vapen med artificiell intelligens (AI). Vi befinner oss i ett läge där AI är nära förestående, skriver de. Musk och Hawking har tidigare varnat för att AI kan bli slutet för mänskligheten. Det är ganska starka ord, får man väl säga, från inte helt oinsatta människor. Vad tänker ni - alarmism eller befogade varningar?

Hawking har med anledning av det här uppropet startat en frågetråd på Reddit, https://www.reddit.com/r/science/comments/3eret9/science_ama_series_i_am_stephen_hawking/ Där fylls det för ögonblicket på med frågor, som Hawking kommer att besvara under veckorna som kommer.
 ·  Translate
More than 1,000 experts and leading robotics researchers sign open letter warning of military artificial intelligence arms race
30
2
Eliaznizzle Thaz Shitniz's profile photoRoland Heimdahl's profile photoJonas Jerner's profile photoLinus öberg's profile photo
6 comments
 
Det finns inget automatiskt samband mellan drönare och batterier. Inte heller mellan drönare och multirotor-"helikoptrar " eller ens med luftfarkoster.

Poängen är om de är smarta nog att hantera sina brister och jobba runt dem istället för att självdö.

Sedan är det som alltid, vad vi gör med tekniken som är problemet, inte tekniken i sig själv.
 ·  Translate
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
Japp. Detta hände.
Movie studio discovers that its own computers host pirated copies of Jurassic World and requests Google to remove links to it
17
4
Mikael Jakobsson's profile photoMark Phelan's profile photoHenry Rouhivuori's profile photoJonas Jerner's profile photo
6 comments
 
Ehh, no. Journalister at the Guardian who know so little about networking should not be allowed to write articles about piracy without adult supervision. 
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
Erik Lönroth, Piratpartiet och Jan Lundstein, ordförande Piratpartiet Gotland har skrivit en debattartikel i Dagens Medicin.
 ·  Translate
6
2
Åke Weinitz's profile photoJonas Jerner's profile photo
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
Nyheter 24: Emma Marie Andersson, Erik Lönroth, Jan Lundstein, Andreas Kettelhoit och Magnus Andersson skriver att E-hälsomyndighetens molntjänster utomlands leder till att vem som helst kan få tillgång till vår sjukvårdsinformation.
 ·  Translate
Emma Marie Andersson, Erik Lönroth, Jan Lundstein, Andreas Kettelhoit och Magnus Andersson skriver att E-hälsomyndighetens molntjänster utomlands leder till att vem som helst kan få tillgång till vår sjukvårdsinformation.
17
4
Gustav Hartvigsson's profile photoÅke Weinitz's profile photoJonas Jerner's profile photoMikael Jakobsson's profile photo
2 comments
 
Jag mailade eHälsomyndigheten (som de själva valde att stava/kapitalisera det i sitt svarsmail) om detta och fick i alla fall lite goda nyheter - servrarna kommer stå i Irland/Nederländerna, punkt slut, men om man inte väljer att använda tjänsten så kommer i alla fall inte ens patientdata att flyttas över, så det går om man vill att undvika att ens data flyttas utomlands. 

Då var det "bara" kvar att informera hela befolkningen om det på ett sätt som de förstår, så att de kan göra ett informerat val på riktigt innan de klickar på "Jag godkänner" ... eh ... we might have a problem there.
 ·  Translate
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
Mycket läsvärt, rekommenderas. Citat: Makt förskjuts. Min uppfattning är att vi behöver öka både allmänhetens och statsmaktens kunskaper om digitalisering för att inte riskera urholka demokratin, den öppna staten och det fria ordet. Vi behöver ställa nya frågor om vad stat, kommun och landsting gör, och på vilket sätt de agerar. Lagar och regler måste anpassas för att möta de behov som finns i dagens samhälle, där digitaliseringen är ett faktum.
 ·  Translate
Att vi lever i en digitaliserad värld och i begynnelsen av ett interaktionssamhälle har knappast undgått någon vid det här laget. Även om de senaste årens utveckling har gått väldigt fort, så har trenden i vilket vi lämnar industrisamhället bakom oss varit kännbar och tydlig under en relativt ...
8
2
William Lindblom's profile photoJonas Jerner's profile photo
Add a comment...
Have them in circles
2,569 people
Extragalactic Sounds's profile photo
Tolle Lindberg's profile photo
Satoshi Nakamoto's profile photo
maxblixt blixt's profile photo
Robert Halvarsson's profile photo
Adam Hansson's profile photo
Anna Holm's profile photo
Mikael Hamre's profile photo
Benny Fridh's profile photo

Communities

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
167 000 människor skrev på namninsamlingen till Vita Huset om att benåda Edward Snowden, och nu två år senare har regeringen äntligen besvarat den – med ett nej.
 ·  Translate
The whitehouse.gov petition called for NSA whistleblower Edward Snowden to be "immediately issued a full, free, and absolute pardon." The White House response: "We live in a dangerous world."
13
4
dibilly pozuelos's profile photoJonas Jerner's profile photo
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
Markus Bergström, projektledare vid Francisco Marroquín-universitetet i Guatemala skriver i en debattartikel i DN om vikten av att avkriminalisera droger. Detta i syfte att minska missbruk och brottslighet.
 ·  Translate
Förbud motverkar sitt syfte. Allt fler länder avkriminaliserar lätta droger eftersom förbuden inte minskat vare sig konsumtion eller brottslighet. Även WHO har svängt i frågan. Samtidigt har...
33
3
Jonas Jerner's profile photoZarah S P's profile photo
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
Hur förbereder vi oss som samhälle för denna nya vardag?
 ·  Translate
 
Vet inte om ni märkt av alla olika hacknyheter som dykt upp på sistone. Men här i alla fall en fundering kring det.
 ·  Translate
1 comment on original post
3
1
Jonas Jerner's profile photo
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
Vi skänker även Ola Håkansson en liten tanke - stort av honom ändå, att öppna upp och visa insikt med tanke på hur djupt det har grävts skyttegravar mellan varven.
 ·  Translate
14
3
Karl Ramstedt's profile photoUrban Sundstrom (Ⓟ)'s profile photoJonas Jerner's profile photoPeter Banck's profile photo
 
Ja det tycker jag var bra sagt av honom.
 ·  Translate
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
Johann Hari tillbringade tre år med att studera missbruk och drar slutsatsen att allt vi känner till om beroende är felaktigt. Han nämner Portugals drogpolitik i sitt anförande, vars politik som vi i Piratpartiet anammat och gärna skulle vilja se införas i Sverige.
What really causes addiction — to everything from cocaine to smart-phones? And how can we overcome it? Johann Hari has seen our current methods fail firsthand, as he has watched loved ones struggle to manage their addictions. He started to wonder why we treat addicts the way we do — and if there might be a better way. As he shares in this deeply personal talk, his questions took him around the world, and unearthed some surprising and hopeful ways...
12
1
Jonas Jerner's profile photo
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
Under kategorin "saker vi vet redan, varför ska det vara så jäkla svårt att förstå" kan vi tipsa om undersökningen som visar att censurering av fildelningssajter online inte gör jobbet det avser göra. Tvärtom har upphovsrättsindustrins enträgna arbete för att få stänga av sidor (som sägs göras för att färre ska fildela) fungerat som marknadsföring och gett fildelningssidor en boost i trafiken istället. Torrentfreak skriver mer: https://torrentfreak.com/censoring-pirate-sites-is-counterproductive-research-finds-160708/
 ·  Translate
11
2
emma marie andersson's profile photoJonas Jerner's profile photo
Add a comment...
Story
Tagline
Piratpartiet - Ser längre än fyra år framåt
Introduction
Välkommen till Piratpartiet på Google Plus. Här försöker vi diskutera och informera om piratrelaterade frågeställningar vilket i stort handlar om informationspolitik. Här har vi även avspänt kul tillsammans, vilket betyder att lika gärna som en djuplodande analys av säkerhetsläget i världen kan det dyka upp en video på en remix av My little Ponies och Reggie Watts. (Jo, det finns en sån video - varning för språkförbistring.)

Vi delar gärna vidare postningar som du tipsar om, men kom ihåg då att du behöver ha gjort posten öppen för alla -- vi delar inte vidare begränsade postningar. Däremot så kan du såklart tipsa om läsning, även om så sker i begränsat format. Vi kommer då inte att berätta att det är du som tipsat om vi delar den vidare, av den enkla  anledningen att vi tar begränsningen som en signal på att du inte har lust att fronta för eller med en specifik diskussion.

Vi följer alla som följer oss. Här kan du läsa lite mer om varför. Om du av någon anledning inte vill att vi ska följa dig, så hojta till.

Kommentarspolicy: Den här sidan är till för oss alla. Här samlas pirater och människor som är nyfikna på vad vi håller på med för att byta tankar, idéer och erfarenheter. Det är upp till oss alla att se till att den här sidan är och förblir en trevlig och öppen plats för alla. Därför vill vi be dig att:
 
Var modig - Våga dela med dig av dina tankar och åsikter.
 
Var ett hygglo - Uppmuntra och stötta dina medpirater och våra gäster. Var inte elak mot någon oavsett om de är pirater eller inte.
 
Var tolerant - Få andra att känna sig välkomna även om de inte är eller tycker precis som du. Behandla varandra med respekt.
 
Var en person som bidrar - Skriv schysta och intressanta kommentarer, så kommer andra att göra detsamma.
 
Var trygg - Skydda din integritet och respektera andras. För oss får du gärna vara anonym, tyvärr håller inte Google+ med oss helt på den punkten, så dela med dig av dina tankar, åsikter, bilder och länkar med omsorg om dig själv och andra.
 
…var dig själv.
 
Vi ser fram emot att få umgås med dig och ta del av dina tankar och åsikter!

* * *

Contact Information
Contact info
Email