Profile

Cover photo
2,469 followers|6,722,319 views
AboutPostsPhotosYouTube

Stream

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
Isländska Piratpartiet har fått i uppdrag att bilda ny regering!

Bli medlem och hjälp oss göra detsamma i Sverige - www.blipirat.nu
 ·  Translate
Det isländska Piratpartiets inofficiella ledare har i dag fått presidentens uppdrag att försöka bilda ny regering. Men hon får ett svårt uppdrag.
23
10
Mikael Jakobsson's profile photoBleach 2016's profile photo
6 comments
 
Wow svenska komentarfält asså dom är ju som alla andra. Fast alla är vuxna
 ·  Translate
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
Den 17e november stängdes What.cd ned av franska myndigheter. What var historiens bredaste och säkraste bibliotek av musik, och dessutom det med högst kvalité på ljudet. Bortom upphovsrättens inhängnader finns en möjlig värld, där What kunnat vara ännu bättre eftersom det inte behövt gömma sig.

Länkat är ett mycket välskrivet lovtal till What.cd, musikvärldens förlorade utopia.
 ·  Translate
RIP What.cd, one of humanity's greatest cultural achievements.
3
1
Jonas Jerner's profile photoVera Andersson's profile photo
6 comments
 
Jag är 10 år så förstår inte. 
 ·  Translate
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
För några dagar sedan skrev företrädare för upphovsrättslobbyn i DN att vi i Sverige måste skärpa upphovsrätten. Idag publiceras vår replik där vi reder ut deras missvisande argumentation.

Sverige behöver en reducerad upphovsrätt, inte en utökad!
 ·  Translate
13
2
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
VI HAR LYCKATS! Spridningskollen läggs ner!

http://blipirat.nu/
 ·  Translate
Spridningskollen.se lägger nu ner sitt engagemang i fildelningsfrågan, enligt ett meddelande på deras egen hemsida. Det är en seger för Bahnhof, som varit en av sajtens största motståndare.
32
1
Henry Rouhivuori's profile photoTony Olofsson Karlsson's profile photoJonas Jerner's profile photo
4 comments
 
Bara hoppas att andra länder också kan få bort dom. Nu är det bara Sverige som lyckats 
 ·  Translate
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
Ikväll är det val på Island, och hela piratvärlden väntar med spänning.
 ·  Translate
I dag är det nyval på Island. Den borgerliga regeringen spås bli avsatt medan det relativt nystartade isländska Piratpartiet kan vinna valet och bilda regering. Tre olika opinionsundersöknin...
10
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
Expressen intervjuar vice partiledare Mattias Bjärnemalm om vad vi i Sverige ska ta med oss från våra partivänner på Island.
 ·  Translate
REYKJAVIK. Piratpartiet går mot succé i isländska valet. Nu hoppas Mattias Bjärnemalm, svenska Piratpartiets vice partiledare, att framgångarna ska spridas
11
1
MegaZentGmd “#ForcaChape” K.'s profile photokrister alm's profile photoUlrik Borg's profile photo
6 comments
 
Det handlar mer om att förnya lagstiftningen. Klart de ska ha betalt när de uppfinner medicin, nya uppfinningar osv, men patent-troll, folk som vill ha upphovsrätt på enskilda DNA och en nöjesbransch som sitter fast i 80-talet och vanligt folk som inte har råd med patent på ex genmodifierade grödor osv (vilket gör att Monsanto i princip har monopol) skulle alla må bra(?) av en lagstiftning i harmoni med tiden.
Men folk verkar också underskatta hur svårt det är i praktiken att skriva om lagarna, särskilt på internationell nivå. Det finns ju knappt ens någon diskussion runt bisarra företeelser som "kasettavgiften", en skatt som går direkt till en i princip okontrollerad ekonomisk förening.

Och, ja, Pp behöver nog mycket tydligare nå ut med ett mer heltäckande program för att locka väljare. Namnet i sig är dessutom svårt för många äldre att svälja.
 ·  Translate
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
Nya läckor från förhandlingarna om handelsavtalet TiSA visar att avtalet fortfarande innehåller djupt problematiska delar. T.ex. har USA tryckt på mot nätneutralitetsregler, och det ser ut som att dataskydd kan bli en del av avtalet, trots europakommissionens tidigare uttalande om att det inte skulle bli så.
 ·  Translate
Today, on 25 November 2016, German blog Netzpolitik.org in association with Greenpeace published new leaked documents concerning the Trade in Services Agreement (TiSA), a “trade” agreement that is currently being negotiated between 23 members of the World Trade Organisation (WTO), including the European Union. The new leaks confirm the problems identified in previous leaks, including …
5
2
Jan Bruun Andersen's profile photoBleach 2016's profile photo
7 comments
 
+Jan Bruun Andersen från vad jag vet (kanske är fel) så är alting online internet, google, youtube etc
 ·  Translate
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
Media har tagit upp det faktumet att Trump har sagt att han kommer utöka övervakningen och ber president Obama att stänga ner NSA:s massövervakning, fria Chelsea Manning och benåda Edward Snowden.
 ·  Translate
Modern surveillance programs would be a disaster under President Trump
17
1
Asad Ali's profile photo
 
Why?

Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
Magnus Andersson bloggar om framgångarna på Island.
 ·  Translate
Jag sitter hemma och försöker mest undvika att snörvla eller hosta. Jag har fått en "man cold". Försöker fylla tiden med något då jag inte kan sova längre men hjärnan är full med snor, så varför inte skriva om veckan på Island där jag var med om något historiskt - det isländska valet. Det har…
4
1
Jonas Jerner's profile photo
 
👍
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
Under söndagsmorgonen stod det klart att Piratpartiet vunnit nio mandat i det isländska parlamentsvalet, och att de därmed blivit tredje största parti i både röster och mandat. Senare under morgonen stod det dock klart att de ökat till tio mandat, och därmed blivit näst största parti delat med Vänstergröna partiet.
 ·  Translate
Under söndagsmorgonen stod det klart att Piratpartiet vunnit nio mandat i det isländska parlamentsvalet, och att de därmed blivit tredje största parti i...
16
1
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
SVT intervjuar partiledare Magnus Andersson om vår kritik mot Antipiratbyrån (Rättighetsalliansen) och skrämselpropagandan mot fildelning.

"Det är tragiskt att de jagar enskilda fildelare för att försöka upprätthålla en förlegad affärsmodell. Konsekvenserna för den enskilde är katastrofala. Hur ska en ung person kunna motiveras att jobba när man vet att man ändå kommer vara djupt skuldsatt i kanske 30 år?"
 ·  Translate
Piratpartiets ledare Magnus Andersson riktar i dag skarp kritik mot Rättighetsaliansen och Henrik Ponténs uttalande i SVT Nyheter under onsdagen. – Han försöker skrämmas, säger han.
3
Jonas Jerner's profile photo
 
Helt sjukt. När vi hör att bolagen förlorar vill mindre betala. Vi vill att skådisar och artister ska få betalt och inte bolagen ta typ 90-95% Även dom lagliga alternativ ger pengar till bolagen och Spotify artister får inga pengar typ. Dessutom skulle bolagen själva kunna starta en torrent sida som var laglig dra in pengar på reklam m.m som lite extra. Asså tjäna typ 3-5 gånger så mycket pengar mot att sätta dit folk. Säg dom kan dra in minst 10 000kr om dagen på bara reklam samt donera som går till dom som gjort spel eller skivan. Finns massa att göra och fildelning kan som sagt gynna riktigt mycket extra pengar för oss som sällan vill betala. Sen kan dom även registrera pengar på varje klick eller nerladdning och Google hakar på att betala med ABC 
 ·  Translate
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
Imorgon är det val på Island, och Piratpartiet kan bli landets största parti.

"The Pirates, a crowdfunded party who believe in individual privacy on one hand and government and corporate transparency on the other, deny the existence of leadership in their movement. Instead, the party claims to be “led by the grassroots — the highest authority.” Their platform includes public ownership of natural resources, a right to internet access and rights for animals and the environment.

Beyond those issues, the Pirates have promised to make it easier for people to trigger national referendums and to adopt a constitution crowd-sourced via social media and approved by two-thirds of the population in a national referendum but still not adopted by the Althingi."
A protest party stands to win big in Saturday’s national election.
14
2
Add a comment...
Story
Tagline
Piratpartiet - Ser längre än fyra år framåt
Introduction
Välkommen till Piratpartiet på Google Plus. Här försöker vi diskutera och informera om piratrelaterade frågeställningar vilket i stort handlar om informationspolitik. Här har vi även avspänt kul tillsammans, vilket betyder att lika gärna som en djuplodande analys av säkerhetsläget i världen kan det dyka upp en video på en remix av My little Ponies och Reggie Watts. (Jo, det finns en sån video - varning för språkförbistring.)

Vi delar gärna vidare postningar som du tipsar om, men kom ihåg då att du behöver ha gjort posten öppen för alla -- vi delar inte vidare begränsade postningar. Däremot så kan du såklart tipsa om läsning, även om så sker i begränsat format. Vi kommer då inte att berätta att det är du som tipsat om vi delar den vidare, av den enkla  anledningen att vi tar begränsningen som en signal på att du inte har lust att fronta för eller med en specifik diskussion.

Vi följer alla som följer oss. Här kan du läsa lite mer om varför. Om du av någon anledning inte vill att vi ska följa dig, så hojta till.

Kommentarspolicy: Den här sidan är till för oss alla. Här samlas pirater och människor som är nyfikna på vad vi håller på med för att byta tankar, idéer och erfarenheter. Det är upp till oss alla att se till att den här sidan är och förblir en trevlig och öppen plats för alla. Därför vill vi be dig att:
 
Var modig - Våga dela med dig av dina tankar och åsikter.
 
Var ett hygglo - Uppmuntra och stötta dina medpirater och våra gäster. Var inte elak mot någon oavsett om de är pirater eller inte.
 
Var tolerant - Få andra att känna sig välkomna även om de inte är eller tycker precis som du. Behandla varandra med respekt.
 
Var en person som bidrar - Skriv schysta och intressanta kommentarer, så kommer andra att göra detsamma.
 
Var trygg - Skydda din integritet och respektera andras. För oss får du gärna vara anonym, tyvärr håller inte Google+ med oss helt på den punkten, så dela med dig av dina tankar, åsikter, bilder och länkar med omsorg om dig själv och andra.
 
…var dig själv.
 
Vi ser fram emot att få umgås med dig och ta del av dina tankar och åsikter!

* * *

Contact Information
Contact info
Email