Profile

Cover photo
2,563 followers|6,178,172 views
AboutPostsPhotosYouTube

Stream

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
Idag kom första större konsekvensen av de avslöjanden som Edward Snowden lade fram om amerikansk massövervakning 2013. EU-domstolen (European Court of Justice) beslöt idag att EU-kommissionens beslut om så den så kallade Safe Harbour-modellen är ogiltig. Safe Harbour är en modell där amerikanska företag garanterar att de lever upp till europeiska standards för mänskliga rättigheter när det gäller data skydd, trots att amerikansk lag inte lever upp till europeisk standard.

Domstolen fann dock, att eftersom amerikansk lag omöjliggör företagens möjlighet att garantera europeiska medborgare deras mänskliga rättigheter så är modellen ogiltig och upphäver därmed kommissionens beslut med omedelbar verkan.

Här är domstolens utlåtande: http://curia.europa.eu/jcms/upload/docs/application/pdf/2015-10/cp150117en.pdf

Här är pressmeddelande från Edri: https://edri.org/safeharbor-the-end/

Och här är ett från TACD: http://tacd.org/tacd-statement-in-response-to-european-court-of-justice-safe-harbour-ruling/

Sprid gärna länkarna, det här är ett enormt steg fram för europeiskt dataskydd och ett slag mot internationell massövervakning!

Tack Mattias Bjärnemalm för tipset!
 ·  Translate
28
8
Rolf Eckerstedt's profile photoJonas Jerner's profile photoIngvar Eriksson's profile photoHannah Hägglund's profile photo
 
http://www.svd.se/eu-domstolen-osterrikare-vann-over-facebook/om/varlden Svenskan skriver om detta också. För den som inte hängt med - detta är riktigt, riktigt stort och kommer antagligen att skapa omfattande konsekvenser för många, inte minst Facebook och Google.
 ·  Translate
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
Edward Snowden kan nu upphittas på twitter: https://twitter.com/Snowden
 ·  Translate
10
2
Jonas Jerner's profile photopeter nord's profile photo
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
Igår konstaterade vi att vi har ingen aning om vad de massiva insamlingarna av våra data används till. I Kina däremot, är de helt öppna med hur det används.

Inlägget igår: https://plus.google.com/u/0/+piratpartiet/posts/RFv7iz6ZciS Inlägget om Kina: https://kit.se/2015/09/25/11823/sa-blir-du-en-kinesisk-monstermedborgare/
 ·  Translate
I Kina bidrar varje steg du tar på nätet till ditt betyg. Det avgör sen dina möjligheter för resten av livet. Du måste umgås, shoppa och prata rätt för att slippa bli svartlistad och uthängd.
12
4
Jonas Jerner's profile photoAndreas Elf's profile photoLars Albertsson's profile photoJimmy Johansson's profile photo
4 comments
 
Hmm.. Det är ju trevligt att de är öppna om det, men att de räknar in censur och värderingar är verkligen inte okej. (vissa specifika värderingar är relevanta, men många är inte)
 ·  Translate
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
Ett vanligt argument när man diskuterar övervakningssamhällets avigsidor, är att "men det är väl ingen som bryr sig om vad jag gör", och varianter därav. Men jo, det finns de som bryr sig. De bryr sig som aldrig förr. När ett övervakningssystem av det här slaget dessutom kallas för "Karmapolisen", skvallrar det om en attityd som inte handlar om "grov brottslighet".

Vad ska all den här informationen användas till? Vad används den till idag? Ännu så länge kommer de undan med att många tänker att de inte har något att dölja. Men vi hoppas att folk snart nog kommer på att ställa frågan "men varför döljer ni makthavare saker för oss – som det här till exempel?".
 ·  Translate
Miljarder metadataposter. Brittiska spionprogrammet Karma Police har som mål att skapa profiler över alla internetanvändare.
35
4
Jonas Jerner's profile photoemma marie andersson's profile photoFaie Enigma's profile photoSaranda Krasniqi's profile photo
2 comments
 
Varför är alla partier osynliga efter valet?
 ·  Translate
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
+Magnus Sandin tipsade oss härom dagen om målet mot musikbolaget som inte ville betala artisterna de lagt upp på Spotify. De dömdes ha gjort fel, och istället för att betala artister väljer bolaget helt enkelt att ta bort de de inte har avtal med. Det har Johan Johansson, som drog det till rätta, några synpunkter på, som han delade med sig av på facebook. Tänkte att det kunde vara intressant för gplussare att höra vad han har att säga, också. Vi har kopierat in hela postningen här, med länk till själva inlägget underst.

ÖPPET BREV TILL ALLA MUSIKKONSUMENTER.
SPRID OCH DELA GÄRNA!

Nu har skivbolaget MNW plockat ner nästan hela min gamla backkatalog med KSMB, Strindbergs och John Lenin från Spotify och annan streamad media.

Tråkigt för alla som betalar för dylika tjänster, vilket jag beklagar.
Se det som en ofrivillig strejk som jag hoppas sprider sig.

Anledningen är att riskkapitalbolaget Gabrielsson Invest, som köpt skivbolaget MNW, vägrar sluta anständiga avtal med sina artister.

Detta trots att de fällts för upphovsrättsbrott i domstol.

Det mest tragiska är är att tiotusentals artister över hela världen utnyttjas på samma sätt, med skivbolag som vägrar göra anständiga avtal på gammal musik.

En del kollegor vågar inte konfrontera skivbolagen och andra har gett upp. Så ser sanningen ut.

För några år sedan anklagade skivbolagen en hel befolkning för att stjäla musik via Piratebay etc.

I och med Spotify m fl fick skivbolagen betalt och det blev tyst.
Alla var nöjda. Det var i alla fall bilden som de större skivbolagen, och media, ville sprida.

Det ni med Spotifyabonnemang bör veta är att samma skivbolag som anklagat er för stöld nu vägrar ersätta sina artister och behåller i princip alla pengar för sig själva, MNW gör det, och de är definitivt inte ensamma.

Tisdagen 22 september föll domen som gav oss artister rätt. Man slog fast att MNW:s agerande är olagligt.

Men bolaget har överklagat domen, och anser sig således tycka sig ha rätt att fortsätta utnyttja artister utan att ha några avtal med dem.
Hittills har det sett ut så här när det gäller pengarna MNW fått från Spotify:

För varje tusenlapp riskkapitalbolaget som äger MNW kammat in har jag som artist fått 18 kronor, som det ska dras sociala avgifter och skatt på.

MNW har inga som helst kostnader man behöver ta hänsyn till.
Låter det som en rimlig fördelning?

Jag spelar absolut inte musik för pengarnas skull, det gör ingen vettig människa. Men alla ni som betalar för ett Spotify-abonnemang vill nog heller inte att det ska gå till ett riskkapitalbolag som vägrar göra anständiga avtal med sina artister.

Inte sant?

Så: Skriv gärna till MNW:s facebooksida https://www.facebook.com/mnwmusic och fråga varför musiken försvunnit, varför de förnekar sina artister anständiga avtal och varför de inte respekterar ett fullt logiskt domslut.

Jag vill även uppmana alla artistkollegor att kräva fram eventuella gamla avtal från sina bolag. Det kommer garanterat inte stå någonting om streaming i dem.

Vi musiker har stor hjälp i detta av Musikerförbundet (Musicians' Union) Sweden. Det är bara tillsammans som vi kan göra något år detta, så gå med i facket!

Så kort sagt; Nu får det jävlar i mig vara nog med hur skivbolagen utnyttjar artister som gjort musik med själ och hjärta, för alla att lyssna på.

Sprid gärna detta.
Tack / Johan Johansson

Inlägget på fb: https://www.facebook.com/johanjohanssoninfo/posts/10153539100783950
 ·  Translate
34
12
Magnus “muken” Sandin's profile photoJan-Eric Lindh's profile photoKristian “Tjockis” Hedström's profile photoJonas Jerner's profile photo
 
Johan Johansson är bra och blir med detta bara bättre. 
 ·  Translate
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
 
Skrev ihop en fundering i morse om det där med att vi som samhälle inte visar nån slags tendens av att kunna hantera att folk är annorlunda.
 ·  Translate
När människor slår på tv-n för att titta på Lyxfällan eller andra program om människor som alldeles uppenbart behöver hjälp på ett eller annat sätt, så är det inte för att skapa samhörighet eller i…
View original post
6
2
Åke Weinitz's profile photoKim Nilsson's profile photoJonas Jerner's profile photo
 
Samhället är så sjukt. När vi borde acceptera varandra som vi är . Men istället stöter vi bort dom som inte passar in i lådan. Önskade jag inte föddes med många synapser och logisk tänkande hjärna så man stod ut i samhället. :-) en som inte passar i lådan 
 ·  Translate
Add a comment...
In their circles
2,137 people
Have them in circles
2,563 people
Fallen Angel's profile photo
Björn Hedblom's profile photo
Svante Svedin's profile photo
Grunde Løvoll's profile photo
Timmy Rosén's profile photo
Pontus Rååd's profile photo
Anna Aleryd's profile photo
Amina Birqin's profile photo
Kami Petersen's profile photo

Communities

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
 
Tack Volkswagen, visste väl att något gott skulle komma ur detta :)

Ping +Piratpartiet​​

#TTIP
 ·  Translate
Avslöjandet av Volkswagens fusk påverkar nu de känsliga förhandlingarna mellan EU och USA om det stora frihandelsavtalet TTIP. EU vill att avtalet ska vara klart i slutet av nästa år men nu riskerar Volkswagenskandalen att försvåra förhandlingarna.
3 comments on original post
26
4
Jonas Jerner's profile photoSomebodyElse's profile photoMarja Konttila's profile photoHelder Pinheiro's profile photo
3 comments
 
Bah, detta innebär helt enkelt att EU får böja sig ännu mer för USAs krav, jag kan inte se att detta för något gott med sig vad gäller ttip.
 ·  Translate
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
Nu har Anakata - Gottfrid Svarholm - avtjänat sitt straff och har äntligen blivit frisläppt.
Pirate Bay founder Gottfrid Svartholm is a free man again after serving three years in prison for hacking and copyright offenses. His release marks the end of a turbulent and tough period characterized by successive trials, appeals and convictions in both Sweden and Denmark.
26
2
Jonas Jerner's profile photoÅke Weinitz's profile photo
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
Amelia Andersdotter har skrivit i SvD om EU-domstolens beslut att de s.k. Safe Harbor-avtalen är ogiltiga. "Mänskliga rättigheter har i Sverige en tendens att reduceras till konflikter mellan privatpersoner istället för relationen mellan medborgare och stat. IT-förvaltning är ett viktigt område inom vilket vi måste förändra den diskursen. Låt EU-domstolens dom och förslaget till myndighetsdatalag bli ett första område där vi åter utforskar mänskliga rättigheter i den kontext de tillkommit: maktbalans mellan individ och offentliga institutioner." 
 ·  Translate
Stora mängder information om enskilda förs över till USA varje dag. Men på onsdagen förklarade EU-domstolen att de så kallade Safe Harbour-avtalen ska förklaras ogiltiga. Detta kommer att få stora konsekvenser, skriver Amelia Andersdotter, dataskydd.net.
20
1
Jonas Jerner's profile photo
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
Vi har argumenterat för transparens i mjukvaruproduktion så länge vi kan minnas. I Volkswagen-härvan ser vi nu till sist ett skrämmande tydligt bevis på hur rätt vi faktiskt har.
 ·  Translate
Volkswagen borde förstått att de skulle åka fast. Men det var ändå en lyckoträff att de gjorde det. Utan de starka lagar som ska skydda företag mot piratkopiering och spionage hade den aldrig hänt.
47
4
Gustav Hartvigsson's profile photoJonas Jerner's profile photoPeter Banck's profile photoDaniel Dalethsson's profile photo
 
Vilken snygg bild
 ·  Translate
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
Idg skriver: "I ett nytt förslag till EU-domstolen föreslår generaladvokat Yves Bot att de så kallade safe harbor-principerna ska ogiltigförklaras. Det är de regler om personlig integritet och dataskydd som styr när företag över kunduppgifter mellan EU och USA – något som teknikföretag som Google och Facebook gör på löpande band."

Varför borde vi bry oss om detta? Så här skriver Idg vidare: "Anledningen till att domstolen tar upp reglerna efter att de använts i 15 år en rättsprocess mellan österrikaren Max Schrems och Facebook. Han menar att det sociala nätverket missbrukat hans uppgifter genom att flytta dem till USA, där de trillar rakt ned i NSA:s ficka.
 
Exemplet med Max Schrems är en tydlig illustration. Tack vare Edward Snowdens avslöjanden vet vi att hans uppgifter med stor sannolikhet får sig en genomgång av NSA när Facebook flyttar dem till sina amerikanska datacenter – oavsett om han misstänkt för något brott."
 ·  Translate
Datautbytet mellan USA och EU, Safe Harbor, kränker den personliga integriteten. Det säger EU:s generaladvokat i en viktig skrivelse till EU-domstolen.
17
2
Faie Enigma's profile photoJan Bruun Andersen's profile photoJocke Hellman's profile photoJonas Jerner's profile photo
2 comments
 
Sverige får väl snart bestämma sig! Den ena dag är EU bra, den nästa dag är EU dårligt. Avgifter och skatt på solenergi? Dårligt. Skydd av private informationer? Bra. 
 ·  Translate
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
Det har skrivits en del om regeringsbudgeten (som alltså både (v) och (mp) ställer sig bakom) de senaste dagarna. Men en sak verkar inte ha noterats i särskilt stor utsträckning: FRA:s höjning av anslagen. Igen.
 ·  Translate
32
4
Jonas Jerner's profile photoChristoffer Lilja's profile photoPetter Viklund's profile photoPeter Banck's profile photo
4 comments
 
+Henrik Johansson
Jag som sitter här nu, har själv inte räknat så kan inte svara på det. Pingar in +C Magnus Berglund så får vi se om han kan skänka lite ljus över detta!
 //emma
 ·  Translate
Add a comment...
Story
Tagline
Piratpartiet - Ser längre än fyra år framåt
Introduction
Välkommen till Piratpartiet på Google Plus. Här försöker vi diskutera och informera om piratrelaterade frågeställningar vilket i stort handlar om informationspolitik. Här har vi även avspänt kul tillsammans, vilket betyder att lika gärna som en djuplodande analys av säkerhetsläget i världen kan det dyka upp en video på en remix av My little Ponies och Reggie Watts. (Jo, det finns en sån video - varning för språkförbistring.)

Vi delar gärna vidare postningar som du tipsar om, men kom ihåg då att du behöver ha gjort posten öppen för alla -- vi delar inte vidare begränsade postningar. Däremot så kan du såklart tipsa om läsning, även om så sker i begränsat format. Vi kommer då inte att berätta att det är du som tipsat om vi delar den vidare, av den enkla  anledningen att vi tar begränsningen som en signal på att du inte har lust att fronta för eller med en specifik diskussion.

Vi följer alla som följer oss. Här kan du läsa lite mer om varför. Om du av någon anledning inte vill att vi ska följa dig, så hojta till.

Kommentarspolicy: Den här sidan är till för oss alla. Här samlas pirater och människor som är nyfikna på vad vi håller på med för att byta tankar, idéer och erfarenheter. Det är upp till oss alla att se till att den här sidan är och förblir en trevlig och öppen plats för alla. Därför vill vi be dig att:
 
Var modig - Våga dela med dig av dina tankar och åsikter.
 
Var ett hygglo - Uppmuntra och stötta dina medpirater och våra gäster. Var inte elak mot någon oavsett om de är pirater eller inte.
 
Var tolerant - Få andra att känna sig välkomna även om de inte är eller tycker precis som du. Behandla varandra med respekt.
 
Var en person som bidrar - Skriv schysta och intressanta kommentarer, så kommer andra att göra detsamma.
 
Var trygg - Skydda din integritet och respektera andras. För oss får du gärna vara anonym, tyvärr håller inte Google+ med oss helt på den punkten, så dela med dig av dina tankar, åsikter, bilder och länkar med omsorg om dig själv och andra.
 
…var dig själv.
 
Vi ser fram emot att få umgås med dig och ta del av dina tankar och åsikter!

* * *

Contact Information
Contact info
Email