Profile

Cover photo
2,580 followers|5,801,384 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
Janne Lundstein: "Var någonstans passar pirater bättre, än på en ö?"
 ·  Translate
Ett nytt politiskt parti etablerar sig nu på Gotland och siktar på att få mandat i regionfullmäktige till valet 2018.
12
2
Richard Suchenwirth-Bauersachs's profile photoJonas Jerner's profile photo
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
Framsidan på The Pirate Bay. Om du missat varför detta är av intresse, så kan du läsa lite mer i artikeln här: http://www.dn.se/ekonomi/staten-beslagtar-pirate-bays-natadresser/
 ·  Translate
19
5
Åke Weinitz's profile photoJonas Jerner's profile photoJens Odsvall's profile photoUrban Sundstrom (Ⓟ)'s profile photo
8 comments
 
Så vitt jag kommer ihåg, även i all sin uselhet slog domen mot TPB fast att en av orsakerna sajten var skyldig var att de drev både ett index och en tracker. Det gör man inte längre så på vilken grund anses sajten alls vara olaglig längre?
 ·  Translate
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
Ind.ie developer and his family are leaving UK. Among other reasons to avoid having to implement mandatory backdoors in his software.

“I never thought I’d say a Tory victory feels like Christmas, but it really does. It’s just that we, the electorate, are the turkeys.”
So Long, and Thanks for All the Fish. 11 May, 2015 Following the election of a Tory government with a mandate to further mass surveillance, we're leaving the UK to avoid the possibility of having to add backdoors to our products at Ind.ie. Three dolphins jumping out of the water ...
View original post
7
2
Electrotechnology&GeneralEngineeringStudents's profile photoJonas Jerner's profile photo
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
+Anton Nordenfur har skrivit ett viktigt inlägg med en viktig slutkläm.
 ·  Translate
Det här blir ett ganska personligt inlägg (what else is new?), men unna mig lite. Piratpartiet är ett svårt parti att hantera. Det är ett parti som liksom alla andra kräver tydligt ledarskap. Iblan...
10
5
Gustav Tällberg's profile photoHenry Rouhivuori's profile photoJonas Jerner's profile photoÅke Weinitz's profile photo
 
Ni gör ett bra jobb! Synd bara att ni inte stöttar monarkin
 ·  Translate
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
Gustav Nipe kommenterar den senaste ändamålsglidningen av datalagringen: mobiloperatörer ska tvingas hjälpa skatteverket att hitta skattesmitare.
 ·  Translate
Skatteverket begär ut positioneringsuppgifter av mobiloperatörer för att hitta folk som misstänks smita från skatten. Övervakningslagar som Datalagringsdirektivet (som tvingar operatörer att lagra ...
10
2
Fredrik Larsson's profile photoHenrik Johansson's profile photoMikael Jakobsson's profile photoJonas Jerner's profile photo
5 comments
 
Sex messa man med sex bilder så sparas ju kopiorna i junken hos FRA. Så de sitter nog med en hel del Kuk bilder och naken bilder på folket. För när man skickar ett email så kan de gå utanför Sverige gränser för ett par sekunder innan det går tillbaka så fångar ju FRA upp det. 
 ·  Translate
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
 
Amelia Andersdotter skriver: "Sedan 2012 har det publicerats nästan 2 500 sidor utredning om hemliga tvångsmedel som samtliga lider av samma systematiska brister. De utreder inte förslagen som läggs, och det som utretts leder inte till förslag. Vi kan inte längre lita på Justitiedepartementet."

+Piratpartiet
 ·  Translate
View original post
15
4
Jocke Hellman's profile photoMikael Jakobsson's profile photoJonas Jerner's profile photoMalin Christersson's profile photo
 
Är det departementets fel, och/eller regeringens, för hur den ställer frågorna och använder svaren?
 ·  Translate
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
"Jag är pirat för att Piratpartiet är det enda parti som står upp för individens frihet och integritet. För att det är det enda parti som värnar om allas lika värde oavsett härkomst, kön, etnisk tillhörighet, sexuell läggning eller religiös övertygelse.

Det finns fler orsaker men i dagens hatiska klimat tror jag att dessa punkter är bland de viktigaste."

- Jan Lundstein, ordförande Piratpartiet Gotland

#jagärpirat Varför är du pirat? http://blipirat.nu/
 ·  Translate
47
6
Jonas Jerner's profile photoChristoffer Lilja's profile photoRasul Svensson's profile photoWejdan Aboud's profile photo
2 comments
 
"Allas lika värde..." Dropped. Så trött på buzzwords
 ·  Translate
Add a comment...
In their circles
2,143 people
Have them in circles
2,580 people
Kristoffer Berggren's profile photo
Nils Hansson's profile photo
Ezgi Ece AŞKINGİL's profile photo
Staffan Lindberg's profile photo
Robert Halvarsson's profile photo
Gunnar Bånkestad's profile photo
Богдан Казан's profile photo
Micke Wikman's profile photo
Ehsan Mussa's profile photo

Communities

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
 
Varmt rekommenderad dokumentär. Snowden är en riktig hjälte.
 ·  Translate
Dox. När Edward Snowden under täcknamnet Citizenfour i januari 2013 kontaktade filmaren Laura Poitras blev det början till ett av historiens största avslöjanden. Det här är hennes film om vad som hände timme för timme när de sedan möttes och tillbringade flera dagar i ett hotellrum i Hong Kong.
5 comments on original post
15
5
SomebodyElse's profile photoÅke Weinitz's profile photoJonas Jerner's profile photoStefan Lindblad's profile photo
 
Den ligger bara kvar på SVT Play i en vecka till, men som tur är finns det verktyg för att lösa den situationen också: http://pirateplay.se
 ·  Translate
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
Peter Sunde har anmält Nordea för Stiftelsen för att "minimera den möjliga kriminella verksamhet som Nordea Bank AB (publ) sysslar med". Detta med anledning av att The Pirate Bay har av domstol blivit dömt att inte få finnas som webb-adress. Och det är nog bra om svenska rättsinstanser tar och roddar i detta per omgående, för det här är lite tokigt, minst sagt.

https://twitter.com/brokep/status/600643537827430400 i twitterlänken hittar du länkar till pdf-filer med grunddokumentet med anmälningen.
 ·  Translate
80
26
Jonas Falck's profile photoMartin Hallberg's profile photoJoakim Antonsson's profile photoJacob Söderman (Söder)'s profile photo
4 comments
 
Fick nu från JO 

Du har anmält åklagarmyndigheten.
Din anmälan föranleder inte någon åtgärd från JO:s sida.

 Vilket var förväntad. Vilket skit beslut alltså. 
 ·  Translate
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
Ni har kanske läst om amerikansk lobbyism som vill påverka vilka webbadresser som ska få användas online. Detta motiveras med upphovsrätts- och varumärkesintrång, de anser sig behöva skydda sina namn. Mediabolag har vänt sig till ICANN, den USA-baserade organisationen som hanterar internets toppdomäner (som .se eller .com). Amerikanska företag anser att de ska ha rätt att påverka ICANNs beslut.

Men ICANN vill inte gå dessa företag till mötes. De kommer i år att sluta vara en amerikansk organisation, och istället bli en internationell organisation. Ett exempel på problematiken är företaget Amazon, som fick nobben av ICANN till att få en egen toppdomän (.amazon), då Brasilien och Peru (där Amazonas ligger) har större rätt till namnet ur ett internationellt perspektiv. Internet är alltså internationellt, men varumärkeslagstiftningen bara nationell.

Stöter man på patrull av det här slaget har det historiskt sett alltid varit ett smart drag att dra in fildelning som ursäkt för att få mer kontroll och inflytande. I det här fallet är det inte långsökt att tänka sig att intresset för att kunna plocka ner piratanklagade domännamn, egentligen bara är en inkörsport för att få bättre möjligheter att dominera marknader.

Läs mer:
Torrentfreak: http://torrentfreak.com/mpaa-riaa-demand-dns-action-against-pirate-domains-150514/
Torrentfreak: https://torrentfreak.com/shutting-down-pirate-sites-is-ineffective-european-commission-finds-150514/
Motherboard: http://motherboard.vice.com/read/us-companies-are-throwing-a-fit-because-theyre-losing-control-over-the-internet
ICANN: https://www.icann.org/
 ·  Translate
13
4
Christoffer Lilja's profile photoÅke Weinitz's profile photoJonas Jerner's profile photoGagarin Miljkovich's profile photo
3 comments
 
+Jörgen Lindell - jag tror inte på teorien om många små öar. Det vill bli max. 3 kanske 4 öar. Et där kommersiella intresserar styr (USA/EU) och som Facebook användarna tror är hela Internettet, två där politiska intresserar styr (Ryssland, China, Tyrkiet och Saudiarabien), och slutligen en fri DNS som svävar över dom 3 andre och där allt är tillåtet. Kloka människor väljar naturligtvis det fria DNS, och Bond-sökar-fru människor icke-väljar det kommercielle DNS. 
 ·  Translate
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
”Jag är pirat för att jag är snål och inte vill bjuda på mina data. Jag är snål och vill inte bjuda på mitt privatliv. Jag är så snål att jag inte vill betala för andras upphovsrätt med mina mänskliga rättigheter. Min snålhet är ett ansvar för framtida generationers möjligheter att få vara människor. Människor ska inte enbart ses som konsumenter eller produkter, som när de inte betalar för saker de inte vill ha, eller inte bjuder på saker de inte vill dela med sig av, anses samhällsfarliga.

Piratrörelsen är den enda politiska rörelse idag som börjar så frön mot korporatavismen. Jag har skitsvårt för att uttala ordet, men generalrepetitionen vi haft genom åren i fildelningsdebatterna, och den typ av lagstiftning det lett till, har lärt mig vad det betyder. Jag är en snål pirat och stolt över det.”

+emma marie andersson styrelseledamot Piratpartiet, bloggare på opassande.se
Varför är du pirat? Maila en text och en (fri) bild till anton.nordenfur@piratpartiet.se!‪#‎jagärpirat‬

Varför är du pirat? http://blipirat.nu
 ·  Translate
50
6
Lars Hallberg (Play is life)'s profile photoJonas Jerner's profile photoMagnus Hansson's profile photoUrban Sundstrom (Ⓟ)'s profile photo
9 comments
 
Varför skulle jag? Alla snåljåpar kan ta en lång promenad på en kort pir... En väldigt lång en... 
 ·  Translate
Add a comment...

Piratpartiet

Shared publicly  - 
 
Jonas Olsson har ställt en fråga till Copyswede: "Hej, jag har köpt en så kallad "smarttelefon" och undrar hur jag ska bete mig för att lägga över musiken från mina kassettband till den. Kan ni vara behjälpliga med något tips eller trix?"
 ·  Translate
37
2
Ulrik Borg's profile photoJim Pe's profile photoJonas Jerner's profile photoUrban Sundstrom (Ⓟ)'s profile photo
28 comments
Jim Pe
 
+Ulrik Borg
Smart! Det var det bästa argumentet för molntjänster jag hört! Företag kan ju ansöka om att slippa avgiften, så om man helt går över till lagring av sin musik i molnet får Copyswede nada! :)
(Och för tydlighet skull... man kan ersätta sina artister genom att köpa deras alster. Vi pratar bara om den extra utpressningen mot konsumenter som kallas "privatkopieringsavgiften" nu.)
 ·  Translate
Add a comment...
Story
Tagline
Piratpartiet - Ser längre än fyra år framåt
Introduction
Välkommen till Piratpartiet på Google Plus. Här försöker vi diskutera och informera om piratrelaterade frågeställningar vilket i stort handlar om informationspolitik. Här har vi även avspänt kul tillsammans, vilket betyder att lika gärna som en djuplodande analys av säkerhetsläget i världen kan det dyka upp en video på en remix av My little Ponies och Reggie Watts. (Jo, det finns en sån video - varning för språkförbistring.)

Vi delar gärna vidare postningar som du tipsar om, men kom ihåg då att du behöver ha gjort posten öppen för alla -- vi delar inte vidare begränsade postningar. Däremot så kan du såklart tipsa om läsning, även om så sker i begränsat format. Vi kommer då inte att berätta att det är du som tipsat om vi delar den vidare, av den enkla  anledningen att vi tar begränsningen som en signal på att du inte har lust att fronta för eller med en specifik diskussion.

Vi följer alla som följer oss. Här kan du läsa lite mer om varför. Om du av någon anledning inte vill att vi ska följa dig, så hojta till.

Kommentarspolicy: Den här sidan är till för oss alla. Här samlas pirater och människor som är nyfikna på vad vi håller på med för att byta tankar, idéer och erfarenheter. Det är upp till oss alla att se till att den här sidan är och förblir en trevlig och öppen plats för alla. Därför vill vi be dig att:
 
Var modig - Våga dela med dig av dina tankar och åsikter.
 
Var ett hygglo - Uppmuntra och stötta dina medpirater och våra gäster. Var inte elak mot någon oavsett om de är pirater eller inte.
 
Var tolerant - Få andra att känna sig välkomna även om de inte är eller tycker precis som du. Behandla varandra med respekt.
 
Var en person som bidrar - Skriv schysta och intressanta kommentarer, så kommer andra att göra detsamma.
 
Var trygg - Skydda din integritet och respektera andras. För oss får du gärna vara anonym, tyvärr håller inte Google+ med oss helt på den punkten, så dela med dig av dina tankar, åsikter, bilder och länkar med omsorg om dig själv och andra.
 
…var dig själv.
 
Vi ser fram emot att få umgås med dig och ta del av dina tankar och åsikter!

* * *

Contact Information
Contact info
Email