Profile cover photo
Profile photo
Pha Is
3,976 followers -
a part time blogger and a full-time pharmacist, and a rider in between
a part time blogger and a full-time pharmacist, and a rider in between

3,976 followers
About
Posts

Post has attachment
Public
Ride Merdeka Mashoor
Disebabkan pada entri lepas (lihat entri Jenis-jenis helmet | kelebihan dan kekurangan ), isteri kesayangan aku dah bagi green light untuk aku pergi ride, siap nak belanja helmet baru lagi, maka dapat lah aku join ride dengan budak sekolah aku dengan helmet...
Ride Merdeka Mashoor
Ride Merdeka Mashoor
budakpening.com
Add a comment...

Post has attachment
Public
Jenis helmet | kelebihan kekurangan
Alkisah… Isteri : helmet abang dah teruk la. Dengan visor rosak tak boleh buka. Jom pergi beli helmet! Biy belanja! Aku : serius? Okay. Tapi kali ni abang rasa nak beli helmet open face cukup la Isteri : apa beza? Aku : helmet open face tu yang biasa selalu...
Add a comment...

Post has attachment
Public
Cinta selepas nikah dah tak relevan?
Tak tau kenapa semenjak dua menjak ni kat lawan twitter terutamanya, aku banyak terbaca tweet orang yang memperlekehkan mereka yang berhasrat dan bercadang untuk bercinta lepas nikah. Beribu retweet pulak tu. Kebanyakan mereka menceritakan pengalaman sedih ...
Add a comment...

Post has attachment
Public
Sebatang Pen Biru (Part 2) | Tinggi-Tinggi Gunung Kinabalu
Sambungan dari entri “ Sebatang Pen Biru ”. Ingat nak buat intro je, malas nak sambung walaupun kat hujung entri aku tulis “ bersambung… ”. Tapi kat komen ramai pulak permintaan. Hahaha.. bajet retis betol. So, here it is… Sebatang Pen Biru (Part 2) Selepas...
Add a comment...

Post has attachment
Public
Sebatang Pen Biru
Baru-baru ini kat instastory, blogger yang agak lama aku kenal dia sebelum ini (imantizz_truper pemilik blog cintasampaisyurgaabadi.blogspot.com ) ada Tanya aku, “ macam mana kenal wife? ”. Fuh, sebok je nak tahu. Hahaha.. So, aku pun dah tak banyak idea na...
Sebatang Pen Biru
Sebatang Pen Biru
budakpening.com
Add a comment...

Post has attachment
Public
Sambutan Hari Farmasi Sedunia Peringkat Negeri Pulau Pinang 2018
Selalu kita dengar pasal hari ibu, hari guru, hari pekerja, haru jururawat, tapi korang pernah dengar tak tentang Hari Farmasi Sedunia? Eh wujud ke? Ha, tak ramai orang tahu kewujudan hari farmasi ni. Even ahli farmasi sendiri pun ada yang tak tau bila tari...
Add a comment...

Post has attachment
Public
Cara buang blacklist telco secara online
Baru-baru ni aku bercadang nak tukar plan dari prepaid kepada postpaid. Ramai yang terkejut bila dapat tahu aku masih lagi pakai prepaid. Kata diorang, prepaid ni untuk zaman student ja. Betul ka? So, aku pun survey la plan postpaid yang berkenan dihati. Le...
Add a comment...

Post has attachment
Public
Route A6 Jalan Sumpitan | Cantik Tapi Seram?
Dah lama aku tak tulis pasal ride moto aku dan lama juga aku tak update entri. Hmm.. jadi kali ni aku nak share pasal ride aku baru-baru ni ke RnR Puncak Titiwangsa melalui jalan sumpitan di Perak. Pernah dengar? ride jalan sumpitan Route A6 route A6 Jalan ...
Add a comment...

Post has attachment
Public
Kerana Aku Tak Cukup Makan
Seperti yang pernah aku cerita dalm entri bertajuk Antara Jodoh Dan Makan Tak Habis , antara "pantang" dalam kamus hidup aku adalah " pantang makan tak habis ". Sekali makan, pinggan aku kalau boleh kena habis licin. Sebutir nasi pun tak mau ada baki. Panta...
Add a comment...

Post has attachment
Public
Blogger Lepas Kahwin Senyap
Blogger Lepas Kahwin Senyap Sudah ada yang perasan dan cakap yang sejak dah kahwin ni, aku macam senyap terus dari social media. Tu apa yang dia Nampak la, dari facebook, twitter dan instagram . Yang blog ni dia tak Nampak lagi.. berhabuk dah.. Hahaha.. Aku...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded