Profile

Cover photo
Pha Is
Works at Hospital Pulau Pinang
Lived in penang
2,764 followers|4,715,741 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

Pha Is

Shared publicly  - 
 
Penghantaran Motosikal Semenanjug Ke Sabah Sarawak
dalam entri aku suatu ketika dahulu yang bertajuk  Nationwide Express | Penghantaran Motosikal , ramai orang yang komen tanya tentang servis penghantaran motosikal untuk semenanjung ke sabah sarawak dan sebaliknya. Penghantaran Motosikal Semenanjug Ke Sabah...
 ·  Translate
1
Add a comment...

Pha Is

Shared publicly  - 
 
Bila Hati Gelisah
sejak aku mula bekerja kat hospital ni, sidah ada beberapa kawan aku yang jugak merupakan pembaca blog aku ni tanya, kenapa aku tak ada share pengalaman bekerja sebagai seorang ahli farmasi? malah, kawan blogger pun ada mintak aku share pengalaman bertugas ...
 ·  Translate
sejak aku mula bekerja kat hospital ni, sidah ada beberapa kawan aku yang jugak merupakan pembaca blog aku ni tanya, kenapa aku tak ada share pengalaman bekerja sebagai seorang ahli farmasi? malah, kawan blogger pun ada mintak aku share pengalaman bertugas sebagai ahli farmasi kat sini.
1
Add a comment...

Pha Is

Shared publicly  - 
 
Contoh Lagu Pilih Tukang Jadi
Ingat tak masa kecik-kecik dulu, bagi budak kampong terutamanya  kalau nak main game macam “aci ligan duduk”, galah panjang (toi), polis sentry (police and thief) dan sebagainya, selalunya pemilihan ‘team’ akan dipilih melalui perkiraan kaki (atau tangan) d...
 ·  Translate
1
Add a comment...

Pha Is

Shared publicly  - 
 
Bunuh diri dengan panadol : bukan penyelesaian. Melalui seorang pegawai farmasi yang telah lama berkhidmat di hospital tempat penulis sedang bertugas, terdapat banyak kes orang bunuh diri dengan mengambil jalan mudah menelan ...
1
Add a comment...

Pha Is

Shared publicly  - 
 
aku, lipan, dan dia...
Sedang asyik aku menyiapkan slide power point presentation aku berkenaan Diabetes Mellitus, tetiba muncul kelibat seekor lipan (eh, lipan ada ekor ke?)melintas depan aku dengan lajunya. Agak sejengkal jugak panjang lipan tu. Bak kata pepatah, kalau lipan pa...
 ·  Translate
Sedang asyik aku menyiapkan slide power point presentation aku berkenaan Diabetes Mellitus, tetiba muncul kelibat seekor lipan (eh, lipan ada ekor ke?)melintas depan aku dengan lajunya. Agak sejengkal jugak panjang lipan tu. Bak kata pepatah, kalau lipan panjang sejengkal... eh, silap2.
3
Add a comment...

Pha Is

Shared publicly  - 
 
Malam Pendekar 2015
insyaAllah pada 1 Mei 2015 nanti, Persatuan Seni Silat Cekak Malaysia Universiti Sains Malaysia (PSSCMUSM) dengan kerjasama Persatuan Seni Silat Cekak Malaysia Cawangan Pulau Pinang (PSSCMCPP) akan menganjurkan program Malam Pendekar. Malam Pendekar PSSCMUS...
 ·  Translate
insyaAllah pada 1 Mei 2015 nanti, Persatuan Seni Silat Cekak Malaysia Universiti Sains Malaysia (PSSCMUSM) dengan kerjasama Persatuan Seni Silat Cekak Malaysia Cawangan Pulau Pinang (PSSCMCPP) akan menganjurkan program Malam Pendekar.
3
nayfatimah rasyid's profile photo
 
best 3x
Add a comment...
Have him in circles
2,764 people
Sheila Salim's profile photo
sulaman kasih's profile photo
Najib Wahid's profile photo
Marlina Dwi Pratiwi's profile photo
Nurul Imaniah Salleh's profile photo
Hafiszan Kamarudin's profile photo
Sue Sopian's profile photo
Muhammad Hakim's profile photo
Admin zalia elyana's profile photo

Pha Is

Shared publicly  - 
 
Segmen Blogwalking + Hadiah Bertuah
sebuah segmen yang dibawakan oleh Nisa. klik baner untuk join sebelum 15 Mei 2015 saja sekali sekala rasa teringin nak join segmen..  hmm.. nampak sangat dah tak tau nak tulis apa dah.. 
 ·  Translate
1
Add a comment...

Pha Is

Shared publicly  - 
 
1092 Hari mencari Cinta
Sebagai seorang yang single dan bujang bila dah masuk pertengahan usia 20-an ini, soalan yang paling popular ditanya tentulah “ bila nak kahwin? ” atau bila pergi kenduri kahwin, “ hang bila lagi? ” Alhamdulillah, kini aku dah jumpa jawapan bagi soalan tu. ...
 ·  Translate
Sebagai seorang yang single dan bujang bila dah masuk pertengahan usia 20-an ini, soalan yang paling popular ditanya tentulah “bila nak kahwin?” atau bila pergi kenduri kahwin, “hang bila lagi?” Alhamdulillah, kini aku dah jumpa jawapan bagi soalan tu. Sekarang setiap kali ditanya soalan tu, ...
1
Add a comment...

Pha Is

Shared publicly  - 
 
Johor Dan Gayong
dalam dua bulan lepas, aku sebenarnya telah berkesempatan pergi jalan-jalan melancong ke negeri Johor dengan 2 orang kawan. kenapa negeri Johor? sebab Johor paling jauh dari Penang. nak pi sabah sarawak, tambang flight dah lari bajet. hehehe.. antara kawasa...
 ·  Translate
1
Add a comment...

Pha Is

Shared publicly  - 
 
Contoh Teks Doa
dulu kalau kat U, aku ni antara orang yang akan dicari untuk 2 perkara. pertama, bila nak cari AJK teknikel dalam sesuatu program. Kedua, bila nak cari orang untuk tukang baca doa. dan bila dah jadi pelajar akhir tahun dahulu, aku dah mula 'bersara' dari ha...
 ·  Translate
dulu kalau kat U, aku ni antara orang yang akan dicari untuk 2 perkara. pertama, bila nak cari AJK teknikel dalam sesuatu program. Kedua, bila nak cari orang untuk tukang baca doa. dan bila dah jadi pelajar akhir tahun dahulu, aku dah mula 'bersara' dari handle 2 benda tu. tapi kadang-kadang ...
2
Add a comment...

Pha Is

Shared publicly  - 
 
1st Segmen Kerjaya Blogger IPT by NJiheam
segmen ni sebenarnya dah tamat, tapi aku tertarik dengan cara pengisian segmen ni. dan disebabkan puan penganjur kata kalau segmen dah tamat pun masih boleh hantar penyertaan entri segmen, aku pun buat la entri ni. sekadar nak share pengalaman sebagai bekas...
 ·  Translate
2
nayfatimah rasyid's profile photo
 
good luck
Add a comment...

Pha Is

Shared publicly  - 
 
Pegawai Farmasi PRP
Alhamdulillah, sekarang aku sudahpun melapor diri untuk bekerja dia Hospital Pulau Pinang sebagai seorang ahli farmasi PRP (Provisional Registered Pharmacist) 2 minggu lepas. Sudah mula melangkahkan kaki ke alam pekerjaan. Dan sekarang, setelah 2 minggu bek...
 ·  Translate
Alhamdulillah, sekarang aku sudahpun melapor diri untuk bekerja dia Hospital Pulau Pinang sebagai seorang ahli farmasi PRP (Provisional Registered Pharmacist) 2 minggu lepas. Sudah mula melangkahkan kaki ke alam pekerjaan. Dan sekarang, setelah 2 minggu bekerja, aku rasa mungkin aku tak dapat ...
33
2
Khairul Anuar2284's profile photoMIZA Jumah's profile photoHanisah Hussin's profile photoZarif Compa's profile photo
21 comments
 
+Khairul Anuar2284 tgh buat apa tu! Chat lah dgn sya.ini google talk saya emajumah88@gmail.com. chat tau
 ·  Translate
Add a comment...
People
Have him in circles
2,764 people
Sheila Salim's profile photo
sulaman kasih's profile photo
Najib Wahid's profile photo
Marlina Dwi Pratiwi's profile photo
Nurul Imaniah Salleh's profile photo
Hafiszan Kamarudin's profile photo
Sue Sopian's profile photo
Muhammad Hakim's profile photo
Admin zalia elyana's profile photo
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Previously
penang
Story
Tagline
a part time blogger and a full-time pharmacist...
Work
Occupation
Pegawai Farmasi
Employment
  • Hospital Pulau Pinang
    Pegawai farmasi, 2015 - present
    Pegawai farmasi PRP (provisional registered pharmacist)
  • Hikayat Budak Pening
    Blogger, 2010 - present
Basic Information
Gender
Male