Profile cover photo
Profile photo
Marketingfacts
36,528 followers -
Het platform voor interactieve marketing
Het platform voor interactieve marketing

36,528 followers
About
Communities and Collections
Posts

Post has attachment
Veel zogenaamde influencermarketing is helemaal geen influencermarketing. Dat zegt Philip Brown van het toonaangevende Britse influencer-bureau Come Round. Lees zijn waarschuwing voor de verkeerde inzet van influencers en hoe je het wél goed doet.
Add a comment...

Post has attachment
Wat gebeurde er deze week op social media? Hier het weekoverzicht van Marketingfacts: #YouTube verscherpt regels voor advertentie-inkomsten, #Whatsapp lanceert een bedrijvenapp en #Instagram test een speciale tekstfeature voor Stories, terwijl #Facebook komt met Stories voor Desktop én met de nieuwe feature Watch Parties. Hoe groot is straks de invloed van dit alles op social?
Add a comment...

Post has attachment
Problemen en fouten poets je niet weg door ze een andere naam te geven. Je moet ze helemaal niet wegpoetsen, maar er eerlijk over zijn. Eromheen draaien, wollig taalgebruik of het hele probleem negeren en hopen dat het overwaait werkt anno 2018 niet meer. Het publiek verwacht transparantie en eerlijkheid en daar past draaikonterij niet bij.
Add a comment...

Post has attachment
Dit is de Viral Friday van deze week: met bier en fastfood, maar ook hippe duurzaamheid en een vertederend spaarvarkentje. Geniet en leer van deze 5 virale cases!
Add a comment...

Post has attachment
Na de deeleconomie zit de kluseconomie, de ‘Airbnb voor arbeid’ met platformen als Deliveroo, Helpling en Uber, in de lift. Ideaal voor de eindgebruiker, maar hoe zit het met de arbeider die de arbeid levert? Op Marketingfacts verschenen eerder artikelen met vragen over de 'eerlijkheid' van de huidige platformen. In dit stuk een mogelijk antwoord. Oftewel: een analyse van de succescriteria voor platformcoöperaties.
Add a comment...

Post has attachment
Wat nou als social media niet langer geld verdienen over de rug van de gratis data van gebruikers, maar het eigenaarschap van de data terugleggen bij de gebruikers. Gebruikers worden dan niet langer uitgemolken voor hun aandacht, maar krijgen een beloning voor hun intentie.
Add a comment...

Post has attachment
Welke markteer durft radicale transparantie aan? Dat je de klant precies vertelt hoe je werkt met data en persona’s, waar je die data vandaan haalt, hoe je dat opslaat en met wie je dat allemaal deelt. Als je de zo mooi centraal staande klant nu eens goed duidelijk maakt dat hij of zij bij elke online actie op je website onderdeel is van een a/b-test. Heb je dan nog wel een klant?
Add a comment...

Post has attachment
Gisteren bracht Google eindelijk het nieuws naar buiten: de snelheid van je website wordt een rankingfactor. Met andere woorden, die snelle site van je concurrent kan je na juli 2018 zo maar eens gaan inhalen in de zoekresultaten.
Add a comment...

Post has attachment
De afgelopen weken hebben in een serie laten zien wat de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG/GDPR) voor marketeers gaat betekenen. In dit laatste deel nodigen we je uit verder te kijken dan de deadline van 25 mei en de specifieke regels. Want als marketeer kun je juist profiteren van alle voorbereidingen die je organisatie heeft getroffen.
Add a comment...

Post has attachment
2018 belooft een bewogen jaar te gaan worden voor Nederland en de voice assistants. De vier grote spelers Google, Apple, Facebook en Amazon (GAFA) zullen gaan vechten om de Nederlandse consument. Hoe je het ook wendt of keert, als marketeer zal je je niet moeten afvragen óf, maar wanneer je instapt op de voice-intercity van GAFA.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded