Profile cover photo
Profile photo
Manzárd Café official blog
52 followers -
[[ Input: ingerek anyagról, ...antianyagról, ...amorf formákról, ...stílusról, ...kőröl, ...képről, ...lecsóról, ...művészetről. Output: tabuk nélkül, ami körülvesz kívül, és megmozgat belül.... ]]
[[ Input: ingerek anyagról, ...antianyagról, ...amorf formákról, ...stílusról, ...kőröl, ...képről, ...lecsóról, ...művészetről. Output: tabuk nélkül, ami körülvesz kívül, és megmozgat belül.... ]]

52 followers
About
Posts

Post has attachment
Ősszel harmadszorra, összesítve már tizedik alkalommal lesz Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár. A kortárs magyar és külföldi irodalom legjavát bemutató, október 19-22. között megrendezésre kerülő rendezvény 70 új kötettel, koncertekkel, beszélgetésekkel, családi programokkal, külföldi vendégekkel és könyvvásárral várja majd az érdeklődőket.

Post has attachment
Stephen Grosz Életvizsgálatok című könyve azokról szól, akiket szeretünk, a hazugságokról, amelyeket hangoztatunk, a változásokról, amelyeket el kell viselnünk, és a gyászmunkáról, amelyet el kell végeznünk. De leginkább arról, hogy érdemes néha elveszíteni, majd megtalálja magunkat, mert a legfontosabb, hogy minél többet megtanuljuk önmagunkról és az életünkről.

Post has attachment
Antal "Baantal" Balázs a Noémo zenekarral karöltve egy egyedi és látványos performanszot ad majd elő a Pollinate kiállítás záróeseményén. Takács Noémi hangszerekkel megfűszerezett fátyolos, bársonyos hangjára és az előadott dallamok ösztönző hatására Balázs az akvarell technika segítségével improvizál majd az üres vászonra. A kollekció, installáció és mondanivalója így egy komplett audiovizuális élményként maradhat meg a részvevők emlékezetében.

Post has attachment
Ha esetleg valami különleges programot vagy bulikát kerestek a hétvégére, akkor jó szívvel ajánljuk a figyelmetekbe a ma este megrendezésre kerülő Design Hét Budapest hivatalos partyt.

Post has attachment
Immár 7. éve imádjuk az Art Market Budapest művészeti fesztivált, úgyhogy nagy örömmel hoztuk el nektek az idei eseményről szóló sajtóanyagot. Az Art Market Budapest Kelet-Európa vezető és Európa egyik számottevő kortárs képzőművészeti vására és a legnagyobb Magyarországon megrendezésre kerülő művészeti kiállítás is egyben.

Post has attachment
Ösztönösség, természetesség, vadság, bujaság, szabadság, játékosság. Ezek a szavak jutnak eszembe elsőként Antal "Baantal" Balázs művész, designer, porcelántervező, porcelánfestő Pollinate kollekciója láttán, amelyből egy elképesztő installációt készít a Design Hét Budapest keretén belül. Balázs a Pollinate-installációban nyári rét hangulatát zárta egyetlen örökkévaló pillanatba, a több mint 50 darab egyedi festésű tányért apró valóságszilánkokként, élménypixelek formájában szórja szét a galéria falán...

Post has attachment
A Design Hét Budapest keretén belül átadott Magyar Formatervezési Díj, azzal a céllal jött létre, hogy felhívja a figyelmet a hazai designerek munkájának értékére és kiemelkedő színvonalára, napjainkban pedig fontos, hogy rámutasson a designban rejlő potenciálra, amely a jövőben még inkább előtérbe kerül majd. A mai posztból kiderül, hogy idén kik a díjazottak!

Post has attachment
Hétfőn a Design Hét Budapest, csütörtökön a vidéki nagyvárosokban megrendezésre kerülő Design Hét volt a főszereplő, ma pedig egy laza Manzárdos válogatást hoztunk a Design Hét Budapest szerintünk "mindenképpen megnézendő" programjaiból.

Post has attachment
A Design Hét szerencsére egyre több vidéki nagyvárosban is elérhető. Pécsen, Sopronban és 2017-től már Győrben is várják a szervezők a design és a művészet iránt érdeklődőket. Október 6. és 15. között változatos programokkal, színes kiállításokkal, érdekes előadásokkal és interaktív eseményekkel próbálnak a látogatók kedvében járni. A folytatásban többet is megtudhattok a különböző városokban megrendezésre kerülő eseményekről.

Post has attachment
Nagy örömmel adok hírt arról, hogy az IKEA immár ötödik alkalommal indította útjára a "Veled közösen" elnevezésű kampányát, amelyben rászoruló gyermekek életkörülményein segítenek több mint 20 millió forint értékű lakberendezési termékkel, valamint három kiválasztott szervezetet összesen másfél millió forintnyi készpénzadományban részesítenek.
Wait while more posts are being loaded