Profile cover photo
Profile photo
Codul muncii si Legea pensiilor din Romania- LegislatiaMuncii.ro
110 followers -
Codul muncii si alte resurse pentru departamantul de HR
Codul muncii si alte resurse pentru departamantul de HR

110 followers
About
Codul muncii si Legea pensiilor din Romania- LegislatiaMuncii.ro's interests
Codul muncii si Legea pensiilor din Romania- LegislatiaMuncii.ro's posts

Post has attachment
UPDATE 6 ian 2017:Este oficial, Camera Deputatilor a adoptat in cursul zilei de joi (5 ianuarie) proiectul de lege de modificare a Codului Fiscal prin care urmeaza sa se elimine plata CASS pentru pensii, dar si impozitul de 16% pe venit pentru pensii mai mici de 2.000 lei.

Post has attachment
UPDATE 5 ian 2017:Este oficial, salariul minim brut pe economie va fi majorat incepand cu 1 februarie 2017 cu 16%, iar cine nu va respecta noile reglementari va fi amendat.

Post has attachment
Odata cu impartirea registrului pentru evidenta salariatilor ( #REVISAL ) in Registrul privat si Registrul public, au survenit cateva modificari care schimba considerabil cadrul legal al aplicatiei, iar angajatorii trebuie sa fie bine informati.


Post has attachment
De acum incolo, orice angajator va fi obligat, prin lege, sa elibereze o adeverinta de vechime la incetarea contractului individual de munca (CIM) al angajatilor, indiferent daca acestia o solicita sau nu.

#ContractMunca #AdeverintaVechime #CIM

Post has attachment
Conform unui proiect de act normativ propus de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, atat #angajatorii cat si institutiile si autoritatile publice vor fi obligate sa tina un registru de evidenta a persoanelor remunerate financiar. Utilizarea registrului privat sau registrul public, in functie de mediul in care lucreaza #salariatul....

#Revisal 

Post has attachment
Contractul individual de munca reprezinta un element absolut esential in legislatia muncii. In acelasi timp, poate fi subiectul unor intrebari dificile, care pun probleme serioase de aplicare in practica.
Iata doar cateva dintre cele mai frecvente probleme legate de #CIM, pe care le intampina in practica profesionistii HR.
#ContractMunca   #ContractIndividualMunca   #LegislatiaMuncii  

Post has attachment
Amendamentul a fost adoptat de Comisiei de munca si urmeaza sa ajunga in plen in cursul saptamanii viitoare, a mai adaugat presedintele comisiei, deputatul PSD Adrian Solomon.
#TicheteMasa #BonuriMasa #ValoareBonuriMasa


Post has attachment
Vesti bune pentru romani, in contextul in care ne pregatim sa avem o noua sarbatoare nationala, cea din data de 9 mai. Senatul Romaniei a adoptat tacit, in cursul zilei de luni, o propunere legislativa care presupune ca ziua de 9 mai va fi declarata zi de sarbatoare nationala.

#9mai   #SarbatoriNationale   #IndependentaRomaniei  

Post has attachment
Noua lege prevede ca "persoanele care nu au calitatea de #pensionari pot efectua plata #contributiei de asigurari sociale pentru perioadele de timp in care nu au avut calitatea de asigurat in sistemul public de pensii sau intr-un sistem de asigurari sociale neintegrat acestuia".
Cum va functiona, efectiv, acest sistem? ....

#CAS #LegislatiaMunciiPost has attachment
Wait while more posts are being loaded