Profile cover photo
Profile photo
Kras Sport bv
2 followers
2 followers
About
Posts

Post has attachment
Momenteel zijn wij druk om onder ons Kras Xtra label een fijn begeleid sporten product uit te bouwen.

De eerste stap werd gezet bij het schaatsen, toen kwam het Xtra Zwemmen: sportief banenzwemmen, onder begeleiding. Dus wij bedenken goede en gevarieerde trainingsprogramma's en geven tips & tricks tijdens het zwemmen. Ideaal, zwemmen is goed voor de gehele lichaamsketen, lage pees- en spierbelasting en dus geringe kans op blessures en daarbij is het het gehele jaar mogelijk, weer of geen weer.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Namens Team Kras Sport..
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Verslag Kras Xtra Super Marathon 17 december 2014
Het weekend voorafgaand aan vandaag de dag begint het al wat te kriebelen bij me. Ik begin de weersverwachtingen al wat nauwlettender in de gaten te houden. Niet dat wij een dikke onder nul nodig hebben voor een perfecte ijsvloer, integendeel. Een temperatuur van 7˚ boven nul is prima en ideaal voor het rijden van onze Super Marathon en daar zag het in het weekend wel naar uit. Nee, het was meer de wind waar ik op lette, die moet het liefst weg blijven. Niets vervelender als er een gure wind vreemd gaat kolken onder de half overdekte arena. Dan weer mee, dan weer tegen, nooit makkelijk schaatsen. Maar gelukkig, die bleef uit. Kortom het zag er goed uit voor vandaag.
Op de dag zelf komt het dan echt in mij naar boven, dan voel ik mij pas echt een rayonhoofd. Het is nog aardedonker als ik de AH aandoe voor frisdrank, druivensuikers en het nodige fruit. Nog immer pikkedonker sta ik de wedstrijdtafel uit te klappen en begin met de inrichting. Oh, ik kan me daar helemaal aan overgeven. De bekers voor de warme choco links en de bekers voor de sportdrank rechts. Twee dienbladen bananen en mandarijnen ertussen en het geheel afgemaakt met twee presenteerschoteltjes vol druivensuikertjes. Ik ben helemaal in mijn element.
Daar druppelen de eerste deelnemers binnen, trouwe bekenden uit de Kras Xtra groep en bekende Krassers met een ‘wildcard’. Iets later dan gepland, maar nog steeds donker vertrok het peloton van twintig man aan hun opgave over 105 ronden. Onder aanvoering van Corrie en Steven, die aan instructeurs kant dit maal de kar zouden trekken, werd er een mooi tempo ingezet. En ook bleef dit aardig constant zo over het eerste kwart gezien. Aan dameszijde kwam er al meteen een schifting, onbedoeld echter. Mijke, titelverdedigster en gedoodverfd kampioene, gaf de pijp aan Maarten. Stram de spieren en lamlendig het lichaam na een hardnekkige griep, was dit haar eerste dag buiten bed. En tja, dat is nou niet de meest gewenste voorbereiding. Als ook loop je dan nog eens het risico, mocht je de rit wel voltooien, tegen de lamp aan te lopen, ‘struuk’ staand van de paracetamol een plas te moeten doen bij de dopingcontrole. 
Nu zag ik bij de dames dan Marilse als potentiële kandidaat voor de eindzege, maar ook haar trof ik al aan naast de baan. Nog net niet vloekend, maar met behoorlijk de pee erin nu materiaalpech haar parten speelde. Zij zat zo lekker goed in haar ritme, maar aan een kapotte veer doe je helemaal niets. Cynthia en Emilie moesten kort voor de dweil een paar keer de rug rechtten, wat hun op een rondje kwam te staan. En dus konden we ons focussen op Donique en Geertje. Bij de heren daarentegen waren er nog zat kanshebbers op de eindzege, tot dat onze eigen Wilbert zo nodig een plaagstootje moest uitdelen. Even een rondje versnellen, vijf seconden harder rijden en het lint was gebroken, nog maar drie man op kop.
Met rode koontjes en bezwete gezichten werd de dweilpauze gebruikt om even wat aan te sterken middels de eerder genoemde versnaperingen en daar gingen ze weer. Vol goede moed en met hernieuwde energie het slotgedeelte in van de uitputtingsslag. Bij de mannen gebaarde ik naar Wilbert, dat hij eraf moest, het geeft immers geen pas om als instructeur als eerste over de meet te komen. Maar daar trok onze Wilbert zich geenszins iets van aan. Gelukkig Bart en Wim ook niet en die reden hem er dan maar af even voor de laatste bocht in de slotronde. Bart won de sprint en Wim mag tevreden terug kijken op een prachtige en verdiende tweede plek. 
Bij de dames was nu het spel op de wagen. Er is met deze twee dames aan kop eigenlijk maar één mogelijkheid voor Geertje om de winst te pakken en dat is met nog een ronde of vijf te gaan te versnellen en hopende maar dat Donique niet aan kan klampen. Op een eindsprint moet je het met Donique in de gelederen niet laten aankomen. Maar wanneer is het nog een rondje of vijf te gaan, met zo een reus van een kerstboom voor het scorebord? En dus viel de laatste ronde wat eerder dan Geertje dacht, kon haar plan niet meer uitvoeren en sprintte Donique soepel naar de eindoverwinning.
Zowel bij de heren, als bij de dames twee kersverse nieuwe winnaars. Mooi voor op de bekers, zo een paar andere namen. Alleen waar zijn die? Ik zal nog een poging wagen om ze boven water te krijgen, maar ik vrees met grote vrezen. Misschien moeten we er ook maar vanaf, van die bekers dan. Zijn we misschien een beetje te oud voor geworden. Belonen we de winnaars voortaan de Kerst editie van de Super Marathon ieder met een zak oliebollen. En de lente c.q. Paas editie in maart met een groot chocolade ei of mandje krokusjes. Ook aardig toch? 
Voor nu, schaats nog lekker deze laatste lesweek uit en geniet daarna fijn van de Kerstdagen en alvast een gelukkig Nieuwjaar.
Arie
https://www.facebook.com/KrasXtra/photos/a.245175165638135.1073741831.229179650571020/412685518887098/?l=00d40615dd
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Team Kras Sport is klaar voor het nieuwe schaatsseizoen! De eerste trainersupdate en praktijksessie met alle trainers heeft al plaatsgevonden!
Photo
Photo
2014-10-01
2 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Afgelopen zondag (helaas) de laatste fietstocht van dit seizoen. 95 km gefietst langs de Amstel, Westeinder en uiteindelijk afgerond langs de Ringvaart. We starten wederom in April 2015. Hou deze pagina en krasXtra in de gaten voor eventuele spontane tochten.
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded