Jelenjen meg Ön is a Google Knowledge Graph-ban - ingyen!

De mi is az a Knowledge Graph?

A Knowledge Graph a Google giga-adatbázisa, amelyet az évek során összegyűjtött adatok rendszerezésére és kategorizálására hoztak létre. A használata azon alapul, hogy minél több információt szolgáltathassanak a keresést végző felhasználónak már a Google találati oldalán belül, azaz a nélkül, hogy valaki bármire rákattintana. Lényegében ez a Google saját Wikipédiája.

A Knowledge Graph persze nem minden keresésre aktivizálódik, a keresőmotornak ehhez fel kell ismernie a keresés valódi tartalmát, azaz a szavak kombinációjából meg kell tudnia, hogy milyen információt keres az adott felhasználó, amikor beírja a Google-be, hogy "Hány éves Yoda". Ez már magában is számítások milliárdjait igényli néhány milliszekundumon belül, a nyelvi korlátokról nem is beszélve, viszont kétségtelenül jól működik. Ezt Ön is ellenőrizheti, ha rákeres pl Ady Endrére és rápillant a találatok mellett, jobb oldalt megjelenő Knowledge Graph ablakra.

Ez eddig jó, de hogyan fordíthatja a cége javára?

A Knowledge Graph nem csak Yoda, vagy híres költők információit tartalmazza, hanem lényegében bármilyen adatot elő lehet hívni belőle, amit megfelelő módon helyeztek el benne - beleértve az Ön cégét is! Ehhez csak annyit kell tennie, hogy megadja a vállalkozása  adatait (név, cím, leírás, telefonszám, nyitvatartás... - sőt akár még a Facebook profll is) a weboldalának kódjában, a megfelelő formátumban. Ebben segítségére lehet a Webmestereszközök Adatjelölő segédje: https://support.google.com/webmasters/answer/3227699?&hl=hu

További információt a struktúrált adatokról itt találhat:
https://support.google.com/webmasters/answer/99170?hl=en
Shared publiclyView activity