Milyen egy jó Call-to-Action?

Mi is az a Call to Action?
Az online marketing Call to Action-nek hívja azokat a hirdetésekben, bannereken illetve weboldakon és landing oldalakon megjelenő, rövid felhívó üzeneteket, amelyek legtöbbször valamilyen kattintható gomb formájában jellennek meg és egy bizonyos tevékenység, vagy akció elvégzésére buzdítják a látogatókat. Ilyen lehet például egy egyszerű 'Kosárba!' gomb egy webshop termékoldalán, vagy egy 'Küldés' gomb bármilyen űrlapon.

Mire lehet használni?
Egy jól megfogalmazott és pozícionált CTA, vagy felhívás nem csak arra jó, hogy a látogatót valamilyen konverziós művelet elvégzésére buzdítsuk, hanem arra is, hogy kiemeljük termékünk, vagy szolgáltatásunk előnyeit, illetve hangsúlyozzuk azt, hogy maga a konverziós művelet milyen megoldást nyújt az érdeklődő problémáira.

OK, de mégis milyen egy jó CTA?
A Call To Action a konverziós művelet szerves része, nem szabad különálló egységként kezelni és ami még fontosabb: nem szabad alulértékelni a jelentőségét. A Call To Action nem csak egy egyszerű gomb, hanem minden olyan elemet magában foglal az oldalon, ami a látogatót érdeklődővé, vagy a nézelődőt vásárlóvá változtatja.
Egy jó CTA:
- a leendő vásárló vagy ügyfél igényeihez van igazítva. Koncentráljunk a látogatóinkra: mi az, amit szeretnének? Milyen problémájukat oldjuk meg? Például, ha fogorvosi szolgáltatást nyújtunk, és online időpontfoglalás a konverziós műveletünk, az űrlap alján egy egyszerű 'Küldés' gomb helyett használjunk 'Időpontot foglalok', vagy ami még jobb 'Szép fogakat akarok'- felhívást.
- jól van időzítve. Nem mindig szabad egyből csak a CTA-ra koncentrálni. Sokszor jobb, ha előbb végigvezetjük a látogatót az oldalon és hagyjuk, hogy ő maga "fedezze fel" azt, miután végigfutott a tartalmon.
- könnyen értelmezhető. Ne zavarjuk össze a látogatót nehezen olvasható, kétértelmű felhívásokkal. A legjobb, ha egyetlen, egyszerűen és gyorsan értelmezhető Call to Action-t használunk. A kevesebb néha több!
- értéket nyújt. Mi az, ami különlegessé teszi az ajánlatunkat? Ingyenes? Gyors? Egyszerű? Elérhető? Olcsó? Ha előnyeinket egyetlen, néhány szavas Call to Action formájában ki tudjuk emelni, féli már nyert ügyünk van!

Annak, aki kicsit jobban el szeretne méllyedni a CTA-k világában, ajánljuk a MarketinExperminets alábbi slide-ját, amelyben egy érdekes, CTA-kkal végzett kísérletről is szó esik: http://www.slideshare.net/phandinhuit/the-most-effective-calls-toaction

#marketing #marketingtips #marketingdigital #calltoaction #calltoactionbuttons #digitalmarketing #marketingonline  
Photo
Shared publiclyView activity