Változik az Érdeklődés alapú célzás az Adwords Display hálóján

Talán már páran észrevették, hogy január 15-től átalakult a megszokott érdeklődési kategóriák alapú célzás a Display kampányoknál. A "Más Érdeklődések" célzási lehetőség fokozatosan megszűnik, helyette pedig 3 új kategóriát kapunk: az érdeklődési szegmenseket, az egyéni érdeklődési szegmenseket és a piaci szegmenseket.

Az első, azaz a sima érdeklődési szegmensek segítségével előre deffiniált érdeklődési kategóriákba tartozó személyek célozhatóak meg - például azok az emberek, akik érteklődnek az autók iránt: például gyakran böngésznek ilyen témájú oldalakat, vagy gyakran végeznek keresést ezzel kapcsolatban.

 A második kategóriával, az egyéni érdeklődési szegmensekkel, mi magunk deffiniálhatjuk kulcsszavak, illetve URL-ek segítségével, hogy mi iránt érdeklődnek a hirdetéseinkkel elérni kívánt személyek. Például, ha hibrid autókat árulunk, kulcsszavak segítségével leszűkíthetjük az autókedvelők kategóriát a környezetbarát megoldások iránt érdeklődő autókedvelőkre, vagy megadhatjuk az ilyen autókkal foglalkozó portálok url-jeit.

A piaci szegmensek segítségével olyan emberek célozhatóak, akik nem csak hogy az adott téma iránt érdeklődnek, hanem már ki is fejezték a vásárlási szándékukat, azaz épp aktívan keresnek. A már említett példánál maradva: hibrid autók vásárlásával kapcsolatos oldalakat böngésznek, emaileket és hírleveleket olvasnak, hirdetésekre kattintanak, esetleg autófinanszírozással kapcsolatos blogbejegyzéseket olvasnak. Ez a kategória tehát a legalkalmasabb arra, hogy a vásárlási szándék pillanatában kapjuk el az érdeklődőket.

További információk a kategóriafrissítésről a linken.
Shared publicly