Hogyan írjunk győztes hirdetésszövegeket?

Hiába töltünk órákat a nyerő kulcsszavak kiválasztásával és a kampányaink megfelelő összeállításával, hiába gyűjtünk össze több száz kizáró kulcsszót és választjuk ki a legjobb ajánlattételi stratégiát, hiába rakunk össze egy minden szempontból tökéletes landingoldalt - ha nem írunk jó hirdetéssszövegeket, semmi sem fog működni.

De milyen egy jó hirdetésszöveg?

Felhasználófókuszú - a leggyakoribb hiba, amit a hirdetők elkövetnek az, hogy csak a kereséseket és a kulcsszavakat figyelik és nem látják meg az embert a keresés mögött. A felhasználók nem gépek és nem mindig viselkednek racionálisan, nem kattintanak rá egy hirdetésre csak azért, mert ott van. Mielőtt megfogalmaznánk a hirdetéseink egy adott kulcsszóra, mindig érdemes megvizsgálni, hogy vajon miért gépelheti be azt a felhasználó a Google-be? Mit szeretne látni? Mi az amit keres? Mi az, amivel válaszolhatunk a kérdéseire? - ha ezekre megtaláljuk a választ és megfelelő módon kommunikálni tudjuk a hirdetéseinkkel, nyert ügyünk van.

Egyedi - Biztosan Ön is találkozott már olyan találati oldallal, ami tele volt hirdetésekkel, mégsem keltette fel egyik sem az érdeklődését, mert az összes ugyan úgy nézett ki, és ugyan azt üzente: unalom....Felejtsük el a meglévő sémákat, a "minőségi" és az "akciós" jelzőket, írjunk egyedi hirdetésszövegeket. Próbálkozzon olyannal, amivel eddig még senki sem, nézze végig a versenytársai hirdetéseit és emelkedjen ki a találatok tömegéből!

Nem a termékjellemzőkre, hanem a felhasználói igényekre koncentrál - Jobb, szebb, gyorsabb,  nagyobb, erősebb? - ezek csak üres szavak mindaddig, még nem jelentenek megoldást a felhasználó problémáira. A helyett, hogy a termék vagy szolgáltatás kiválóságát fitogtatja, koncentráljon arra, hogy miért érdemes azt megvásárolni! Milyen problémájukra jelent megoldást? Hogyan teheti könnyebbé az életüket? Hogy egy szemléletes példát hozzak: egy vásárlót nem nagyon érdekli, ha egy kabát 47 féle színben kapható, amég fázik...

Hat az érzelmekre - Ön szerint mi a legerőteljesebb emberi érzés? Segítünk: nem a szeretet, nem az öröm és még csak nem is a fájdalom, hanem a zsigeri érzelmek - Éhség, szomjúság, sex- ezért vannak tele a plakátok óriásburgerekkel és fehérneműs szépségekkel. Ne a felhasználók fejébe próbáljon meg "belemászni" , hanem a zsigereibe. Célozza meg a legősibb érzelmeket, használjon mély emocionális töltetű szavakat (élje át, élvezze, szerezze meg, stb). A hatás garantáltan nem marad el...

Összeségében tehát elmondható, hogy a hirdetésszöveg-írás nem egy pár perces feladat. Fontos a folyamatos tesztelés és a javítás, hogy megtaláljuk a győztest, ami a legjobban rezonál a közönségünkkel.
Photo
Shared publiclyView activity