Profile

Cover photo
Verified local business
Klikkmarketing
Marketing Agency
Today 8AM–4PM
230,178 views
AboutPostsPhotosYouTube

Stream

Klikkmarketing

Shared publicly  - 
 
Milyen egy jó Call-to-Action?

Mi is az a Call to Action?
Az online marketing Call to Action-nek hívja azokat a hirdetésekben, bannereken illetve weboldakon és landing oldalakon megjelenő, rövid felhívó üzeneteket, amelyek legtöbbször valamilyen kattintható gomb formájában jellennek meg és egy bizonyos tevékenység, vagy akció elvégzésére buzdítják a látogatókat. Ilyen lehet például egy egyszerű 'Kosárba!' gomb egy webshop termékoldalán, vagy egy 'Küldés' gomb bármilyen űrlapon.

Mire lehet használni?
Egy jól megfogalmazott és pozícionált CTA, vagy felhívás nem csak arra jó, hogy a látogatót valamilyen konverziós művelet elvégzésére buzdítsuk, hanem arra is, hogy kiemeljük termékünk, vagy szolgáltatásunk előnyeit, illetve hangsúlyozzuk azt, hogy maga a konverziós művelet milyen megoldást nyújt az érdeklődő problémáira.

OK, de mégis milyen egy jó CTA?
A Call To Action a konverziós művelet szerves része, nem szabad különálló egységként kezelni és ami még fontosabb: nem szabad alulértékelni a jelentőségét. A Call To Action nem csak egy egyszerű gomb, hanem minden olyan elemet magában foglal az oldalon, ami a látogatót érdeklődővé, vagy a nézelődőt vásárlóvá változtatja.
Egy jó CTA:
- a leendő vásárló vagy ügyfél igényeihez van igazítva. Koncentráljunk a látogatóinkra: mi az, amit szeretnének? Milyen problémájukat oldjuk meg? Például, ha fogorvosi szolgáltatást nyújtunk, és online időpontfoglalás a konverziós műveletünk, az űrlap alján egy egyszerű 'Küldés' gomb helyett használjunk 'Időpontot foglalok', vagy ami még jobb 'Szép fogakat akarok'- felhívást.
- jól van időzítve. Nem mindig szabad egyből csak a CTA-ra koncentrálni. Sokszor jobb, ha előbb végigvezetjük a látogatót az oldalon és hagyjuk, hogy ő maga "fedezze fel" azt, miután végigfutott a tartalmon.
- könnyen értelmezhető. Ne zavarjuk össze a látogatót nehezen olvasható, kétértelmű felhívásokkal. A legjobb, ha egyetlen, egyszerűen és gyorsan értelmezhető Call to Action-t használunk. A kevesebb néha több!
- értéket nyújt. Mi az, ami különlegessé teszi az ajánlatunkat? Ingyenes? Gyors? Egyszerű? Elérhető? Olcsó? Ha előnyeinket egyetlen, néhány szavas Call to Action formájában ki tudjuk emelni, féli már nyert ügyünk van!

Annak, aki kicsit jobban el szeretne méllyedni a CTA-k világában, ajánljuk a MarketinExperminets alábbi slide-ját, amelyben egy érdekes, CTA-kkal végzett kísérletről is szó esik: http://www.slideshare.net/phandinhuit/the-most-effective-calls-toaction

#marketing #marketingtips #marketingdigital #calltoaction #calltoactionbuttons #digitalmarketing #marketingonline  
 ·  Translate
2
1
Add a comment...

Klikkmarketing

Shared publicly  - 
 
Jelenjen meg Ön is a Google Knowledge Graph-ban - ingyen!

De mi is az a Knowledge Graph?

A Knowledge Graph a Google giga-adatbázisa, amelyet az évek során összegyűjtött adatok rendszerezésére és kategorizálására hoztak létre. A használata azon alapul, hogy minél több információt szolgáltathassanak a keresést végző felhasználónak már a Google találati oldalán belül, azaz a nélkül, hogy valaki bármire rákattintana. Lényegében ez a Google saját Wikipédiája.

A Knowledge Graph persze nem minden keresésre aktivizálódik, a keresőmotornak ehhez fel kell ismernie a keresés valódi tartalmát, azaz a szavak kombinációjából meg kell tudnia, hogy milyen információt keres az adott felhasználó, amikor beírja a Google-be, hogy "Hány éves Yoda". Ez már magában is számítások milliárdjait igényli néhány milliszekundumon belül, a nyelvi korlátokról nem is beszélve, viszont kétségtelenül jól működik. Ezt Ön is ellenőrizheti, ha rákeres pl Ady Endrére és rápillant a találatok mellett, jobb oldalt megjelenő Knowledge Graph ablakra.

Ez eddig jó, de hogyan fordíthatja a cége javára?

A Knowledge Graph nem csak Yoda, vagy híres költők információit tartalmazza, hanem lényegében bármilyen adatot elő lehet hívni belőle, amit megfelelő módon helyeztek el benne - beleértve az Ön cégét is! Ehhez csak annyit kell tennie, hogy megadja a vállalkozása  adatait (név, cím, leírás, telefonszám, nyitvatartás... - sőt akár még a Facebook profll is) a weboldalának kódjában, a megfelelő formátumban. Ebben segítségére lehet a Webmestereszközök Adatjelölő segédje: https://support.google.com/webmasters/answer/3227699?&hl=hu

További információt a struktúrált adatokról itt találhat:
https://support.google.com/webmasters/answer/99170?hl=en
 ·  Translate
2
1
Add a comment...

Klikkmarketing

Shared publicly  - 
 
Megérkezett az új AdWords Editor

Tegnap kiadták a legfrisebb verzióját az AdWords offline szerkesztőszoftverének, az editornak. Az új szoftver nem csak egy teljesen átdolgozott designt kapott, hanem funkcióiban is megújult: mostantól több fiókot is kezelhetünk benne párhuzamosan, sokkal átláthatóbbak lesznek a fiókban végrehajtott változtatások és az új billentyűkombinációknak köszönhetően felgyorsulhat a munkánk is. Mindenképp ajánljuk a frissítést annak, aki több fiókot kezel és/vagy nagyobb accounttal rendelkezik.
 ·  Translate
 
Today, we’re announcing an exciting update to one of our most popular tools: AdWords Editor. AdWords Editor 11.0 represents the biggest update to the application since we released it in 2006. It’s been redesigned from the ground up: we’ve enhanced all of the features you know and love while adding new ones to help you do more in less time. With a brand new visual design and faster interface, AdWords Editor 11.0 is built to make you more efficient as you view and make changes across your accounts and campaigns. Learn more [http://goo.gl/kbD0pr] and upgrade today! [http://goo.gl/GawhZ]
1
Add a comment...

Klikkmarketing

Shared publicly  - 
 
AdWords adatok - egy kicsit másként

Nemrég megjelent egy új Analytics jelentés, amely az eddigieknél sokkal átláthatóbban szemlélteti az AdWords adatokat a fiókban. Az új jelentés a Fastruktúra nevet kapta és az hirdetésekből érkező forgalmat vizualizálja egymásba ágyazódó négyzetek segítségével. A téglalapok mérete jelzi az elsődleges mutató volumenét, a színe pedig a kiválasztott másodlagos mutatóról ad információkat - a zöld jó, a piros rossz. Mint ahogyan a képen látható, így például egyszerre vizsgálható az egyes kampányok forgalma (Munkamenetek) és az átlagos visszafordulási arány - minél nagyobb a piros terület, annál több ember fordul vissza az oldalról. A jelentés segítségével lényegében bármilyen lényeges Analytics adat tetszőleges kombinációja könnyedén megjeleníthető Adwords kampányokra lebontva (Munkamenetek-CTR, Új felhasználók-átlagos megrendelési érték, Kattintások-konverziós arány, stb) - így könnyedén azonosítható, ha valahol változtatás szükséges, illetve rendkívül egyszerűen átlátható, hogy melyek azok a kampányok, amelyek kiemelkednek a többi közül.
 ·  Translate
2
1
Add a comment...

Klikkmarketing

Shared publicly  - 
 
Változik a Google mobil találati oldala!

A mostani változtatással egy új, 'Mobilbarát' címkét kapnak a találati oldalon, az URL alatt, a mobilverzióval rendelkező honlapok. Ezzel párhuzamosan a Google egy új algoritmusfrissítésen is dolgozik, ami előrébb fogja sorolni azokat a weboldalakat, amelyek kiemelkedő felhasználói élményt nyújtanak mobilon. Ha még nincs mobilra optimalizált weboldala, érdemes elkezdeni a fejlesztést, mielőtt késő lesz....
 ·  Translate
 
After months and months of testing, Google has just officially launched the mobile-friendly label in the mobile search results.
2
Add a comment...

Klikkmarketing

Shared publicly  - 
 
Ön használja már az AdWords keresési remarketingjét?

Még nem? - Pedig nagyon hasznos eszköz lehet többek között arra, hogy olyan látogatókat érjen el a keresési hálón, akik már egyszer meglátogatták az oldalát.

Ok, de miért jó ez nekünk? - Azért, mert így például olyan, általánosabb kulcsszavakat is eredményesen célozhatunk, amelyeket alapból nem  érdemes, mert nem fértek bele a keretbe, vagy nem hoztak elég konverziót. Ezen kívül lehetőség van rá, hogy szegmentáljunk a közönséget és így más hirdetést jeleníthetünk meg azoknak a látogatóknak, akik már egyszer jártak nálunk mint azoknak, akik még nem. Az új látogatóknak például vonzó lehet az ingyenes kipróbálás, vagy a pénzvisszafizetés lehetősége, még a meglévőeket inkább az akciók és az egyedi ajánlatok érdekelhetik jobban.

Jól hangzik, de hogyan állíthatom be? - MInden szükséges információt megtalál ehhez a következő linken: http://goo.gl/lmHBKm

Remek, de hogyan érdemes használni? - A következő pdf-ben rengeteg hasznos infót és gyakorlati tanácsot megtalál. Jó olvasgatást! :) http://goo.gl/8QKlFR
 ·  Translate
4
1
Add a comment...

Klikkmarketing

Shared publicly  - 
 
Változik az Érdeklődés alapú célzás az Adwords Display hálóján

Talán már páran észrevették, hogy január 15-től átalakult a megszokott érdeklődési kategóriák alapú célzás a Display kampányoknál. A "Más Érdeklődések" célzási lehetőség fokozatosan megszűnik, helyette pedig 3 új kategóriát kapunk: az érdeklődési szegmenseket, az egyéni érdeklődési szegmenseket és a piaci szegmenseket.

Az első, azaz a sima érdeklődési szegmensek segítségével előre deffiniált érdeklődési kategóriákba tartozó személyek célozhatóak meg - például azok az emberek, akik érteklődnek az autók iránt: például gyakran böngésznek ilyen témájú oldalakat, vagy gyakran végeznek keresést ezzel kapcsolatban.

 A második kategóriával, az egyéni érdeklődési szegmensekkel, mi magunk deffiniálhatjuk kulcsszavak, illetve URL-ek segítségével, hogy mi iránt érdeklődnek a hirdetéseinkkel elérni kívánt személyek. Például, ha hibrid autókat árulunk, kulcsszavak segítségével leszűkíthetjük az autókedvelők kategóriát a környezetbarát megoldások iránt érdeklődő autókedvelőkre, vagy megadhatjuk az ilyen autókkal foglalkozó portálok url-jeit.

A piaci szegmensek segítségével olyan emberek célozhatóak, akik nem csak hogy az adott téma iránt érdeklődnek, hanem már ki is fejezték a vásárlási szándékukat, azaz épp aktívan keresnek. A már említett példánál maradva: hibrid autók vásárlásával kapcsolatos oldalakat böngésznek, emaileket és hírleveleket olvasnak, hirdetésekre kattintanak, esetleg autófinanszírozással kapcsolatos blogbejegyzéseket olvasnak. Ez a kategória tehát a legalkalmasabb arra, hogy a vásárlási szándék pillanatában kapjuk el az érdeklődőket.

További információk a kategóriafrissítésről a linken.
 ·  Translate
1
Add a comment...

Klikkmarketing

Shared publicly  - 
 
Az Analytics-ben is lesz Lomtárunk

Mindenki hibázhat néha....de van úgy, hogy akaratlanul is helyreállíthatatlan károkat okozunk ezzel, főleg akkor, ha véletlenül az Analytics adatainkkal csinálunk valami olyat, amit nem kellene.

Szerencsére a Google erre is gondol és a következő hetekben minden fiókban élesít egy újdonságot, ami a Windows-ban lévő Lomtárhoz hasonlóan összegyűjti a törölt adatokat (nézeteket, tulajdonokat, sőt teljes fiókokat is). Innen a törlést követő 35 napon belül egyetlen kattintással helyreállíthatjuk őket, ha szeretnénk.
 ·  Translate
1
1
Add a comment...

Klikkmarketing

Shared publicly  - 
 
Már az üzletlátogatásokat is lehet mérni Adwords-ben

A hivatalos infók szerint a közeljövőben bővülni fog az AdWords-ben mérhető konverziók köre egy új, üzletlátogatások mutatóval. Az új konverziótípus elméletileg képes lesz a Google Maps-szel kommunikálva, a mobil helyelőzmények alapján megbecsülni azt, hogy hányan látogattak el a fiókban megadott helybővítménynek megfelelő földrajzi pontra, azaz egy üzletbe, vagy szolgáltató helyiségbe, azok közül, akik a hirdetésre kattintottak. Az új konverziótípus sajnos még csak az Egyesült Államokban működik, de az ígéretek szerint hamarosan más országokban is elérhető lesz. Bár az új mutató konkrét működése, illetve megbizhatósága eddig eléggé homályos, egy biztos: ezzel a konverzióval minden eddiginél pontosabb képet kaphatunk majd hirdetéseink valódi teljesítményéről.

http://adwords.blogspot.hu/2014/12/measure-more-improving-estimated-total.html
 ·  Translate
1
1
Add a comment...

Klikkmarketing

Shared publicly  - 
 
Évzáró Adwords Hangout!

2 nap múlva, december 10-én, magyar idő szerint 20:30-kor tartja meg a Google a szokásos, évzáró értékelését, ahol az Adwords legfontosabb újdonságait foglalják össze 30 percben, illetve a hivatalos bejegyzés szerint valami olyat jelentenek be, amiről garantáltan nem akarunk lemaradni. Aki kiváncsi, itt regisztrálhat: http://goo.gl/EEsujr
 ·  Translate
1
Add a comment...

Klikkmarketing

Shared publicly  - 
 
Hogyan írjunk győztes hirdetésszövegeket?

Hiába töltünk órákat a nyerő kulcsszavak kiválasztásával és a kampányaink megfelelő összeállításával, hiába gyűjtünk össze több száz kizáró kulcsszót és választjuk ki a legjobb ajánlattételi stratégiát, hiába rakunk össze egy minden szempontból tökéletes landingoldalt - ha nem írunk jó hirdetéssszövegeket, semmi sem fog működni.

De milyen egy jó hirdetésszöveg?

Felhasználófókuszú - a leggyakoribb hiba, amit a hirdetők elkövetnek az, hogy csak a kereséseket és a kulcsszavakat figyelik és nem látják meg az embert a keresés mögött. A felhasználók nem gépek és nem mindig viselkednek racionálisan, nem kattintanak rá egy hirdetésre csak azért, mert ott van. Mielőtt megfogalmaznánk a hirdetéseink egy adott kulcsszóra, mindig érdemes megvizsgálni, hogy vajon miért gépelheti be azt a felhasználó a Google-be? Mit szeretne látni? Mi az amit keres? Mi az, amivel válaszolhatunk a kérdéseire? - ha ezekre megtaláljuk a választ és megfelelő módon kommunikálni tudjuk a hirdetéseinkkel, nyert ügyünk van.

Egyedi - Biztosan Ön is találkozott már olyan találati oldallal, ami tele volt hirdetésekkel, mégsem keltette fel egyik sem az érdeklődését, mert az összes ugyan úgy nézett ki, és ugyan azt üzente: unalom....Felejtsük el a meglévő sémákat, a "minőségi" és az "akciós" jelzőket, írjunk egyedi hirdetésszövegeket. Próbálkozzon olyannal, amivel eddig még senki sem, nézze végig a versenytársai hirdetéseit és emelkedjen ki a találatok tömegéből!

Nem a termékjellemzőkre, hanem a felhasználói igényekre koncentrál - Jobb, szebb, gyorsabb,  nagyobb, erősebb? - ezek csak üres szavak mindaddig, még nem jelentenek megoldást a felhasználó problémáira. A helyett, hogy a termék vagy szolgáltatás kiválóságát fitogtatja, koncentráljon arra, hogy miért érdemes azt megvásárolni! Milyen problémájukra jelent megoldást? Hogyan teheti könnyebbé az életüket? Hogy egy szemléletes példát hozzak: egy vásárlót nem nagyon érdekli, ha egy kabát 47 féle színben kapható, amég fázik...

Hat az érzelmekre - Ön szerint mi a legerőteljesebb emberi érzés? Segítünk: nem a szeretet, nem az öröm és még csak nem is a fájdalom, hanem a zsigeri érzelmek - Éhség, szomjúság, sex- ezért vannak tele a plakátok óriásburgerekkel és fehérneműs szépségekkel. Ne a felhasználók fejébe próbáljon meg "belemászni" , hanem a zsigereibe. Célozza meg a legősibb érzelmeket, használjon mély emocionális töltetű szavakat (élje át, élvezze, szerezze meg, stb). A hatás garantáltan nem marad el...

Összeségében tehát elmondható, hogy a hirdetésszöveg-írás nem egy pár perces feladat. Fontos a folyamatos tesztelés és a javítás, hogy megtaláljuk a győztest, ami a legjobban rezonál a közönségünkkel.
 ·  Translate
4
3
Add a comment...

Klikkmarketing

Shared publicly  - 
 
Hogyan lesz egy klikkből vásárló?

Az Ipsos MediaCT legújabb tanulmánya szerint a vásárlók háromnegyede keres információt online, mielőtt betérne egy üzletbe 42%-uk pedig az üzleten belül teszi ezt a mobilja segítségével. A kutatás arra is rávilágított, hogy a vásárlók már nem csak információt keresnek, hanem személyre szabott, exkluzív ajánlatokra vágynak.
 ·  Translate
 
Search results don't just send consumers to e-commerce sites—they're also a powerful way to drive consumers to stores. Our new research with Ipsos MediaCT and Sterling Brands debunks 3 local retail myths: http://goo.gl/cfPtXW
3
1
Add a comment...
Contact Information
Map of the business location
Budapest Váci út 110 1133 Hungary
Váci út 110HUBudapest1133
+36 1 878 2117klikkmarketing.hu
Marketing Agency, Advertising
Marketing Agency
Advertising
Business Related
Business Service
Services Companies
Today 8AM–4PM
Tuesday 8AM–4PMWednesday 8AM–4PMThursday 8AM–4PMFriday 8AM–4PMSaturday ClosedSunday ClosedMonday 8AM–4PM
Google+ URL

Street View

Panorama
Write a review
Review Summary
1 review
Photos
Scrapbook photo 2
Scrapbook photo 3
Scrapbook photo 4
Scrapbook photo 5
Scrapbook photo 6
Upload public photo
Your Activity
All reviews
Robert Kovacs's profile photo
Robert Kovacs
a week ago