Profile cover photo
Profile photo
khairi mohamad
70 followers -
Abnormal
Abnormal

70 followers
About
Posts

Post has attachment
Telaga
Manuskrip 'telaga' telah aku hantar ke fixi. ini manuskrip yang paling cepat aku taip sebab dia pendek, 39,000 patah perkataan saja dan isunya pula santai. cuma aku takkan lari daripada matlamat asal aku menulis novel, iaitu mengajar teladan. walaupun subje...
Add a comment...

Post has attachment
Kasyaf - 2013 vs 2018 edition
Ramai bertanya apa benda yang hot sangat dengan Kasyaf edisi kemaskini kali ni. Sampai nak kena buat cover baru bagai. Ya, Kasyaf 2018 ada banyak 'improvement' dari Kasyaf 2013. Aku nak mohon maaf dari Amir sebab dia pernah cakap masa nak publish Kasyaf dul...
Kasyaf - 2013 vs 2018 edition
Kasyaf - 2013 vs 2018 edition
khairi-mohd.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Projek buku seterusnya
Aku akan mula menulis kisah yang dekat dengan diri aku. Selepas selesai penerbitan Kasyaf dan Ranea, aku kira tugas aku sudah selesai. Dua naskah ini sudah lengkap melengkapi, dan tak perlu pembaca menunggu apa-apa dari aku lagi. Khalas... syukur. Dua naska...
Add a comment...

Post has attachment
Closing 27 March 2018
Hari ni dapat bayar editor RM400 untuk proofing Ranea. Last week keluar deposit untuk Ultimate printing, hopefully khamis ni boleh siap Kasyaf 500 copies. So far, dah 8k cash keluar untuk dua buku, another 2.5k lepas Kasyaf siap print. Cash yang masuk tak s...
Add a comment...

Post has attachment
Antigraviti - impian, cita-cita dan cabaran
Cita-cita aku tinggi dengan Antigraviti, kadang aku takut tinggi sangat sampai tak larat nak menghadap halangan-halangan dia. Aku baru lepas habiskan buku Hitam, Fixi. Bila ada masa, aku belek-belek juga sample buku lain di Google books. Benda dalam darah d...
Add a comment...

Post has attachment
Tatacara penulisan Khairi Mohd
Awak nak tulis puisi ke novel? Ah, novel cinta persilakanlah, novel thriller you need to be balance between technical and linguistic (just to give flavor) yakni kiasan untuk kesan dramatik - terjegil matanya bagai menghadap neraka... Awal-awal dulu aku suka...
Add a comment...

Post has attachment
Ranea is now on Google Books
Hi all e-book lovers! Good news for us, Ranea is now available on Google Books ! Click here to VIEW .
Ranea is now on Google Books
Ranea is now on Google Books
khairi-mohd.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Self publishing Journey #3 - Books, can't sleep
Kalau masa study di US dulu, waktu-waktu paling membiolkan adalah masa final week sebelum hantar FYP. Aku pula buat programming Matlab. Orang buat mesin kait sawit aku pergi register FYP buat programming. Kalau ya pun hobi menulis, bukan menulis programming...
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded