Profile cover photo
Profile photo
ΚΑΥΚΑΣ Ηλεκτρολογικό υλικό & φωτισμός
133 followers -
ΚΑΥΚΑΣ Ηλεκτρολογικό υλικό & φωτισμός
ΚΑΥΚΑΣ Ηλεκτρολογικό υλικό & φωτισμός

133 followers
About
Posts

Post has attachment
ΚΑΥΚΑΣ – Ετήσια Ημερίδα 2016


Με τεράστια επιτυχία διεξήχθη στο Maroussi Plaza την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016, η ετήσια εταιρική συγκέντρωση της ΚΑΥΚΑΣ παρουσία 200 στελεχών. Σημαντική στιγμή της εκδήλωσης ήταν η εμψυχωτική ομιλία του Χρυσού Ολυμπιονίκη κ.Ν.Κακλαμανάκη, ο οποίος μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους εμπειρίες ζωής. 

Κατά την διάρκεια της ημερίδας έγινε ο απολογισμός του 2015, έτος κατά το οποίο η ΚΑΥΚΑΣ αύξησε τις πωλήσεις της περίπου 11% αγγίζοντας τα 110 εκ. ευρώ και πέτυχε λειτουργική κερδοφορία προ τόκων, αποσβέσεων, προβλέψεων και φόρων (EBITDA) ύψους 8,5 εκ. ευρώ και κέρδη προ φόρων ύψους 5 εκ. ευρώ. Παράλληλα μέσα στο 2015 αύξησε κατά 40 άτομα το ανθρώπινο δυναμικό της φθάνοντας τους 694 εργαζομένους  και εγκαινίασε πέντε νέα εταιρικά καταστήματα, φθάνοντας τον αριθμό τους στα 49. Οι συνολικές επενδύσεις κατά την διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς σε νέα καταστήματα και υποδομές υπερέβησαν τα 2,5 εκ. ευρώ, αθροίζοντας τα 17 εκ. ευρώ την τελευταία πενταετία, κατά την διάρκεια της οποίας η εταιρεία προσέθεσε 350 νέες θέσεις εργασίας. 

Ακολούθησε παρουσίαση του νέου οράματος και της νέας στρατηγικής της ΚΑΥΚΑΣ που βασίζονται στην συνεχή προσφορά νέων καινοτόμων προϊόντων και λύσεων προς τους πελάτες της, μέσα από ένα υπερσύγχρονο δίκτυο καταστημάτων και ειδικών τμημάτων σχεδιασμού λύσεων και τεχνικής υποστήριξης. Η ΚΑΥΚΑΣ παρακολουθώντας στενά τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις, είναι έτοιμη σε συνεργασία με σύγχρονους πιστοποιημένους εγκαταστάτες, να δώσει ολοκληρωμένες και αξιόπιστες λύσεις στις μεγάλες ανάγκες των πελατών της για εξοικονόμηση ενέργειας, ασφάλεια των εγκαταστάσεών τους και εύκολη διαχείριση των λειτουργιών των κτιρίων τους. 

Όσον αφορά το τρέχον έτος η ΚΑΥΚΑΣ ξεκίνησε ήδη την λειτουργία νέου καταστήματος στην Καρδίτσα και ταυτόχρονα, μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες, μεταφέρει το κατάστημα της Ρόδου σε νέες υπερσύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και εγκαινιάζει νέο μεγάλο κατάστημα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Επίσης κατά την διάρκεια της ημερίδας ανακοινώθηκε το άνοιγμα τεσσάρων νέων καταστημάτων μέσα στους επόμενους τρεις μήνες και συγκεκριμένα στο Παλαιό Φάληρο, στο Ίλιον, στην Νίκαια και στην Τρίπολη, φθάνοντας έτσι τα 55 εταιρικά καταστήματα μέχρι τον προσεχή Ιούνιο. Συνολικά μέσα στο 2016 η ΚΑΥΚΑΣ προβλέπει να δημιουργήσει πάνω από 100 νέες θέσεις εργασίας και  να επενδύσει πάνω από 4 εκ. ευρώ σε νέα καταστήματα, ανακαινίσεις και υποδομές.

Παρά την δύσκολη ελληνική πραγματικότητα κατά τα τελευταία έτη, η ΚΑΥΚΑΣ διαθέτοντας όραμα, αξίες και πίστη, συνεχίζει να επενδύει και να συμβάλλει στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.
PhotoPhotoPhoto
2016-03-11
3 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Έναρξη λειτουργίας νέου καταστήματος στη Καρδίτσα

Η ΚΑΥΚΑΣ, η κορυφαία σε πωλήσεις ελληνική εταιρεία στο χώρο του ηλεκτρολογικού υλικού, φωτισμού και ενεργειακών λύσεων, αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα της αγοράς της Θεσσαλίας και προκειμένου να καλύψει πιο άμεσα και αποτελεσματικά τις ανάγκες της περιοχής, προχώρησε στη δημιουργία ενός νέου, υπερσύγχρονου καταστήματος στη Καρδίτσα στο 1ο χλμ. Π.Ο. Καρδίτσας-Τρικάλων.

Το νέο κατάστημα δημιουργείται σύμφωνα με τη νέα φιλοσοφία καταστημάτων για την εταιρεία. Η ΚΑΥΚΑΣ αλλάζει την εικόνα του δικτύου της, παρουσιάζοντας στους πελάτες της, επαγγελματίες και τελικούς χρήστες, τα νέα καινοτόμα καταστήματά της, βάσει διεθνών προτύπων και συμβαδίζοντας με τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις.

Στο νέο κατάστημα ΚΑΥΚΑΣ πρωταγωνιστούν ο λειτουργικός σχεδιασμός, η ψηφιακή τεχνολογία και η υψηλή αισθητική. Οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγούνται σε όλη την έκταση του καταστήματος και να ανακαλύπτουν τις λειτουργίες των προϊόντων είτε στη φυσική τους μορφή είτε σε ηλεκτρονική μέσω των συσκευών tablets και των ψηφιακών οθονών που βρίσκονται εντός του καταστήματος.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Energy Mastering Awards 2015

Η Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. η κορυφαία ελληνική εταιρεία στο χώρο του ηλεκτρολογικού υλικού και φωτισμού, σε συνεργασία με την SenseOne Technologies ελληνική εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού και καινοτόμων λύσεων στην παγκόσμια αγορά Internet of Things , την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου βραβεύτηκε στην τελετή Energy Mastering Awards 2015. Η Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. κατέκτησε το Silver Award στην κατηγορία Energy Efficiency – Λιανεμπόριο για την εφαρμογή προγράμματος «Ολοκληρωμένης Λύση Ενεργειακής Αναβάθμισης» των εγκαταστάσεων του οργανισμού.

Το πρόγραμμα αναπτύχθηκε πιλοτικά σε 15 εγκαταστάσεις της εταιρείας για το 2015, έχει ήδη προγραμματιστεί η επέκταση του στο υπόλοιπο δίκτυο, ενώ τα νέα καταστήματα σχεδιάζονται λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις και τα ευρήματα του προγράμματος ήδη από το στάδιο της κατασκευής τους.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από την ομάδα μηχανικών της ΚΑΥΚΑΣ λαμβάνοντας υπόψη τα διεθνή standard και προδιαγραφές (ASHRAE, EN, ΚΕΝΑΚ και Ελληνική νομοθεσία), με γνώμονα την δυνατότητα επανάληψης τόσο στο δίκτυο της ΚΑΥΚΑΣ, όσο και εφαρμογής στους πελάτες της εταιρείας. Το πρόγραμμα για να ικανοποιήσει τις υψηλές προδιαγραφές, τις σύγχρονες ανάγκες μείωσης της ενέργειας και των λειτουργικών εξόδων βασίστηκε σε τεχνολογία αιχμής, συνθέτοντας προϊόντα και συστήματα σε μια ολοκληρωμένη λύση με μοναδικά χαρακτηριστικά και δυνατότητα επιλογής προϊόντων μεταξύ ενός εύρους κατασκευαστών.

Στο λειτουργικό της μέρος η λύση παρέχει σε πραγματικό χρόνο ενεργειακά δεδομένα, οργανωμένα στην επιχειρησιακή βάση της ΚΑΥΚΑΣ και με ενεργειακούς δείκτες ειδικά προσαρμοσμένους στον οργανισμό. Ακολουθεί τις σύγχρονές πρακτικές μηχανοργάνωσης μιας επιχείρησης που διαθέτει εργαλεία και μεθόδους (SAP, CRM, ERP, Business Intelligence, EDMS) με σκοπό την πλήρη διαφάνεια της λειτουργίας του οργανισμού και τον απόλυτο έλεγχο με αποτελεσματικότητα και ακρίβεια.

Ήδη τα πρώτα αποτελέσματα έχουν αρχίσει να καταγράφονται και επιβεβαιώνουν τον αρχικό σχεδιασμό, το πρόγραμμα θα συνεχίσει να θέτει υψηλότερους στόχους με σκοπό την πλήρη εκμετάλλευση του διαθέσιμου δυναμικού εξοικονόμησης ενέργειας και την βελτιστοποίηση της χρήσης, ενώ η δομή του επιτρέπει στον οργανισμό να οργανώσει την άμεσα την διαδικασία απόκτησης ενεργειακών πιστοποιήσεων (ISO 50001 κλπ).
Photo
Photo
2015-12-18
2 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Η ΚΑΥΚΑΣ στο 8ο συνέδριο DIY & Home Improvement

Η εταιρεία ΚΑΥΚΑΣ συμμετείχε στο 8ο Συνέδριο DIY & Home Improvement, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2015 στο επιχειρηματικό κέντρο Maroussi Plaza Centre, με κύρια θεματολογία το κατάστημα του μέλλοντος, τα έξυπνα δεδομένα, τις έξυπνες καμπάνιες και την καινοτομία.

Ο κ. Καρυδάκης προλογίζοντας και παρουσιάζοντας τον κ. Αντώνη Ζώντο, Managing Director της ΚΑΥΚΑΣ, ανέφερε πως είναι η έκπληξη του φετινού συνεδρίου, αφού η οπτική της ΚΑΥΚΑΣ είναι διαφορετική από τα συνήθη δεδομένα έως και σήμερα. Ο κ. Ζώντος συμμετείχε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου σε πάνελ ομιλητών και έδωσε τη δική του οπτική αναφορικά με την καταναλωτική συμπεριφορά, την προσέγγιση της ΚΑΥΚΑΣ στην αγορά της ανακαίνισης/αναβάθμισης και τέλος παρουσίασε την ιδανική μορφή του μελλοντικού καταστήματος στον κλάδο του ηλεκτρολογικού υλικού.

Κατά την ομιλία του κ. Ζώντου, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη ριζική ανακαίνιση των καταστημάτων της ΚΑΥΚΑΣ, η οποία ξεκίνησε να εφαρμόζεται από τον Σεπτέμβριο του 2014 και υλοποιείται στα πλαίσια της καμπάνιας «ΚΑΥΚΑΣ concept 2020». Ο νέος σχεδιασμός των καταστημάτων σηματοδοτεί μία νέα εποχή για την ΚΑΥΚΑΣ, δεδομένου ότι βασίζεται στην ανάγκη αναβάθμισης της εξυπηρέτησης των δύο διαφορετικών τύπων πελατών – επαγγελματίες και τελικοί χρήστες – αλλά ταυτόχρονα ανταποκρίνεται στις νέες αγοραστικές τάσεις στον τομέα του ηλεκτρολογικού υλικού. Παράλληλα, η σύγκλιση των τεχνολογιών – Internet of things – και κατά συνέπεια η εμπλοκή της ΚΑΥΚΑΣ με νέες τεχνολογίες απαιτούν μία νέα εικόνα καταστήματος, αλλά και προβολής των συγκεκριμένων προϊόντων.

Σύμφωνα με τον κ. Ζώντο, η μορφή των καταστημάτων ηλεκτρολογικού υλικού στο μέλλον θα είναι καταστήματα που αντί για μεμονωμένα προϊόντα, θα προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις στο κοινό/στόχο τους. Ταυτόχρονα οι επιχειρήσεις θα πρέπει να παρακολουθούν τις διεθνείς εξελίξεις σε επίπεδο εξυπηρέτησης πελατών και εικόνας καταστημάτων έτσι ώστε να προσφέρουν μία μοναδική αγοραστική εμπειρία.

Τέλος, επισημάνθηκε ο ενεργός ρόλος της ΚΑΥΚΑΣ στην αγορά της ανακαίνισης που δεν περιορίζεται στην κάλυψη υφιστάμενων αναγκών αλλά και στην δημιουργία νέων με απώτερο σκοπό την άνεση, την ασφάλεια και την εξοικονόμηση ενέργειας.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Silver Award για το e-shop www.kafkas.gr

Το πρωτοεμφανιζόμενο e shop www.kafkas.gr της εταιρείας ΚΑΥΚΑΣ απέσπασε το βραβείο Silver Award στην κατηγορία «Καινοτόμες εφαρμογές και έρευνα» - Ολοκλήρωση Εφαρμογών Ηλεκτρονικού Εμπορίου με άλλα Πληροφοριακά Συστήματα - στα πλαίσια της εκδήλωσης “Lighthouse e-volution awards 2016”, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση, η οποία αποτελεί συνδιοργάνωση της εταιρείας Boussias Communications και του Eργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου ELTRUN, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών υπό την αιγίδα του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GRECA), επιβραβεύονται για 5η συνεχή χρονιά οι επιχειρήσεις με τις καλύτερες πρακτικές στο ηλεκτρονικό εμπόριο και επιχειρείν.

Το e shop της ΚΑΥΚΑΣ, το οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην ηλεκτρονική αγορά τον Ιούνιο του 2015 και απευθύνεται σε επαγγελματίες και τελικούς χρήστες, προσφέροντας 60.000 κωδικούς προϊόντων, κατάφερε από την πρώτη στιγμή όχι μόνο να κερδίσει την προτίμηση των πελατών αλλά και να αποσπάσει τη σημαντική αυτή διάκριση μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Η βράβευση αυτή αποτελεί ιδιαίτερη επιτυχία για την ΚΑΥΚΑΣ, καθώς κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε πολυάριθμες εταιρείες στο χώρο του ηλεκτρονικού επιχειρείν, οι οποίες έχουν να επιδείξουν περισσότερη εμπειρία στο συγκεκριμένο τομέα, καθώς και μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Επέκταση Δικτύου ΚΑΥΚΑΣ- Έναρξη λειτουργίας νέου καταστήματος στο Χαϊδάρι

Η ΚΑΥΚΑΣ, η κορυφαία σε πωλήσεις ελληνική εταιρεία στο χώρο του ηλεκτρολογικού υλικού, φωτισμού και ενεργειακών λύσεων, αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα της αγοράς της Αττικής και προκειμένου να καλύψει πιο άμεσα και αποτελεσματικά τις ανάγκες της περιοχής, προχώρησε στη δημιουργία ενός νέου, υπερσύγχρονου καταστήματος στο Χαϊδάρι επί της Λεωφόρου Μεσογείων 182.

Το νέο κατάστημα δημιουργείται σύμφωνα με τη νέα φιλοσοφία καταστημάτων για την εταιρεία. Η ΚΑΥΚΑΣ αλλάζει την εικόνα του δικτύου της, παρουσιάζοντας στους πελάτες της, επαγγελματίες και τελικούς χρήστες, τα νέα καινοτόμα καταστήματά της, βάσει διεθνών προτύπων και συμβαδίζοντας με τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις.

Στο νέο κατάστημα ΚΑΥΚΑΣ πρωταγωνιστούν ο λειτουργικός σχεδιασμός, η ψηφιακή τεχνολογία και η υψηλή αισθητική. Οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγούνται σε όλη την έκταση του καταστήματος και να ανακαλύπτουν τις λειτουργίες των προϊόντων είτε στη φυσική τους μορφή είτε σε ηλεκτρονική μέσω των συσκευών tablets και των ψηφιακών οθονών που βρίσκονται εντός του καταστήματος.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Η ΚΑΥΚΑΣ στο πλαίσιο εστιασμένης υποστήριξης και ανάπτυξης ολοκληρωμένων λύσεων στην αγορά του ξενοδοχείου, συμμετείχε στην έκθεση HOTELIA, που πραγματοποιήθηκε  12-15 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Η εταιρεία πέρα από εκθέτης  υπήρξε και GRAND SPONSOR, μέσω της προμήθειας όλων των φωτιστικών σωμάτων, της ειδικής παραγωγής GREEK HOSPITALITY DESIGN SPIRIT, μία πρωτότυπη και καινοτόμα ενότητα αφιερωμένη στο σχεδιασμό και την ανακαίνιση ξενοδοχείων. Ο συγκεκριμένος χώρος συγκέντρωσε υπό τη σχεδιαστική επιμέλεια των Μηνά Κοσμίδη (αρχιτέκτονα μηχανικού), Σωτήρη Λάζου (βιομηχανικού σχεδιαστή) και Ανδρέα Βαρώτσου (βιομηχανικού σχεδιαστή), ανώτερης ποιότητας προϊόντα και υλικά  και τα μετουσίωσε με τέτοιο τρόπο, που « ταξίδεψαν»  τον  επισκέπτη από το ελληνικό βουνό στην ελληνική θάλασσα, συνοδεία των τεσσάρων εποχών του χρόνου.
Στόχος της ενότητας ήταν να πείσει τους επαγγελματίες του ελληνικού τουρισμού, ότι ο πρωτοποριακός σχεδιασμός αποτελεί καταλυτικό εργαλείο για τη βελτίωση των υπηρεσιών φιλοξενίας  με απώτερο σκοπό την αύξηση προσέλκυσης ποιοτικότερων επισκεπτών στη χώρα μας.
Η ΚΑΥΚΑΣ προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στην αγορά των ξενοδοχείων, διερευνώντας τις ανάγκες κάθε εγκατάστασης και διαθέτοντας ενεργειακά συστήματα και εφαρμογές που εξασφαλίζουν  την αύξηση της ασφάλειας, την αναβάθμιση του επιπέδου άνεσης, την ενεργειακή εξοικονόμηση, καθώς και την αειφόρο ανάπτυξη.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
2015-11-17
6 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Η ΚΑΥΚΑΣ συμμετείχε ως χορηγός στο 8ο Συνέδριο Credit Risk Management της ΙCAP Group, ένα συνέδριο θεσμός στην ελληνική αγορά, για Οικονομικούς Διευθυντές, Credit Risk Managers και άλλα Διευθυντικά Στελέχη και επαγγελματίες του χώρου, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής. 

Στο συνέδριο που είχε ως στόχο, την ενημέρωση για βέλτιστες πρακτικές για τη μείωση του πιστοληπτικού κινδύνου των εταιρειών, τη διαχείριση των επισφαλειών και τη βελτίωση της ρευστότητας, υπήρχε ειδικά διαμορφωμένος χώρος από πλευράς της ΚΑΥΚΑΣ, όπου παρείχε πληροφόρηση ως προς τους συνέδρους για θέματα εξοικονόμηση ενέργειας και για το πρόγραμμα «€πένδυση στο Φως». Το «€πένδυση στο Φως», αποτελεί ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις να αντικαταστήσουν τον ενεργοβόρο εξοπλισμό που διαθέτουν, με μηδενικό αρχικό κεφάλαιο.

Με τη λήξη του συνεδρίου, στο οποίο συμμετείχαν ως σύνεδροι από την ΚΑΥΚΑΣ οι κκ Αθανάσιος Ταραλάς και Ανδρέας Μακρυπίδης, διεξήχθη από την εταιρεία μας κλήρωση προς τις συμμετέχουσες εταιρείες, με δώρο μία «ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ». Νικήτρια εταιρεία, το δώρο της οποία παρέδωσε ο κος Ταραλάς, κληρώθηκε η IDEAL STANDARD.
Add a comment...

Post has attachment
Ημέρα Αιμοδοσίας ΚΑΥΚΑΣ

Για πέμπτη συνεχή χρονιά η ΚΑΥΚΑΣ διοργάνωσε εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το Αρεταίειο Νοσοκομείο στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας. Χάρη στην ευαισθητοποίηση των ανθρώπων της εταιρείας μας, η αιμοδοσία στέφτηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς συγκεντρώσαμε σχεδόν 30 μονάδες αίματος. Ευχαριστούμε ολόψυχα, όλους τους εθελοντές μας για το δώρο ζωής που προσέφεραν και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου.
Add a comment...

Post has attachment
Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης και Εργαζομένων στις 2 Νοεμβρίου αλλά και του εορτασμού των 40 ετών λειτουργίας της εταιρείας την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, σε όλα τα καταστήματα γιορτάσαμε με τους πελάτες μας, επιβραβεύοντας τους για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν, μοιράζοντας 470 δώρα.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
2015-11-04
7 Photos - View album
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded