Profile

Cover photo
Kamera & Bild
71 followers|168,338 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

Kamera & Bild

Shared publicly  - 
 
Leica M10 får klassisk analog design - Nya Leica M10 blir tunnare, snabbare och får större sökarförstoring.
 ·  Translate
Nya Leica M10 blir tunnare, snabbare och får större sökarförstoring.
1
Add a comment...

Kamera & Bild

Shared publicly  - 
 
Fujifilm X100F: Med bättre hybridsökare & snabbare autofokus
 ·  Translate
Fujifilm släpper en ny modell av sin X100, denna gång X100F. Upplösningen ökas till 24,3 megapixlar och kameran ska ha bättre och snabbare autofokus än föregångaren.
1
Add a comment...

Kamera & Bild

Shared publicly  - 
 
Plagiat eller inte – nu avgörs frågan i Högsta domstolen - När konstnären Markus Andersson målade ett porträtt av Christer Pettersson slutade det med en stämning. Orsaken: att konstnären hade använt ett av Jonas Lembergs fotografier som förlaga. Tvisten avgörs nu i Högsta domstolen.
 ·  Translate
När konstnären Markus Andersson målade ett porträtt av Christer Pettersson slutade det med en stämning. Orsaken: att konstnären hade använt ett av Jonas Lembergs fotografier som förlaga. Tvisten avgörs nu i Högsta domstolen.
1
Add a comment...

Kamera & Bild

Shared publicly  - 
 
Här är objektivet som skapade datorn HAL 9000 - För 50 år sedan skrevs och filmatiserades rymdäventyret "2001: A Space Odyssey" som visades på bioduken 1968. I filmatiseringen skapades skeppsdatorn HAL 9000:s öga av ett fisheye-objektiv.
 ·  Translate
För 50 år sedan skrevs och filmatiserades rymdäventyret "2001: A Space Odyssey" som visades på bioduken 1968. I filmatiseringen skapades skeppsdatorn HAL 9000:s öga av ett fisheye-objektiv.
1
Add a comment...

Kamera & Bild

Shared publicly  - 
 
Einar Kling-Odencrants fotar cirkuskonster mitt i stan - »Det är inte alltid det som är farligast som ser häftigast ut på bild«, säger Einar Kling-Odencrants som fångar cirkuskonster på bild. Han vet – för han är själv cirkusartist och aktuell med en föreställning på Cirkus Cirkör.
 ·  Translate
»Det är inte alltid det som är farligast som ser häftigast ut på bild«, säger Einar Kling-Odencrants som fångar cirkuskonster på bild. Han vet – för han är själv cirkusartist och aktuell med en föreställning på Cirkus Cirkör.
1
Add a comment...

Kamera & Bild

Shared publicly  - 
 
Nytt lagförslag: Kameradrönare är inte övervakning - Nya enklare regler för att fotografera med drönare föreslås träda i kraft den 1 augusti 2017. Enligt lagförslaget ska inte företag eller privatpersoner behöva söka tillstånd för kameraövervakning, när de vill filma med drönare.
 ·  Translate
Nya enklare regler för att fotografera med drönare föreslås träda i kraft den 1 augusti 2017. Enligt lagförslaget ska inte företag eller privatpersoner behöva söka tillstånd för kameraövervakning, när de vill filma med drönare.
1
Add a comment...

Kamera & Bild

Shared publicly  - 
 
Fujifilm X-T20: Pekskärm & film i 4K - Den nya modellen X-T20 får film i 4K, pekskärm och vidareutvecklad autofokus. Upplösningen är 24,3 megapixlar, mot 16,3 hos föregångaren X-T10.
 ·  Translate
Den nya modellen X-T20 får film i 4K, pekskärm och vidareutvecklad autofokus. Upplösningen är 24,3 megapixlar, mot 16,3 hos föregångaren X-T10.
1
Add a comment...

Kamera & Bild

Shared publicly  - 
 
Fujifilm GFX 50S – Läs allt om nya mellanformatssystemet - Det har tisslats och tasslats i olika hörnor av internet rätt länge om att Fujifilm har varit på gång med ett nytt spegellöst mellanformatssystem. På Photokina lanserade de den första modellen i systemet GFX 50S tillsammans med 6 objektiv.
 ·  Translate
Det har tisslats och tasslats i olika hörnor av internet rätt länge om att Fujifilm har varit på gång med ett nytt spegellöst mellanformatssystem. På Photokina lanserade de den första modellen i systemet GFX 50S tillsammans med 6 objektiv.
1
Add a comment...

Kamera & Bild

Shared publicly  - 
 
Nu lanserar Google RAISR – för att minska din datatrafik - Vi skrev i höstas om Googles projekt RAISR som med maskininlärning kunde förstora lågupplösta bilder med hög kvalitet. Nu har Google implementerat tekniken i Google+ vilket ska leda till att du använder betydligt mindre data när du vill visa bilder.
 ·  Translate
Vi skrev i höstas om Googles projekt RAISR som med maskininlärning kunde förstora lågupplösta bilder med hög kvalitet. Nu har Google implementerat tekniken i Google+ vilket ska leda till att du använder betydligt mindre data när du vill visa bilder.
1
Add a comment...

Kamera & Bild

Shared publicly  - 
 
Lista: Fotoböcker för vintermörkret - Nu har det visserligen börjat bli ljusare igen, men dagarna är fortfarande krota och för alla som inte sysslar med fotografering i mörkret så kan en bra fotobok vara både inspirerande och lärorikt. Här får du fem tips på böcker du kan bläddra i i vinter.
 ·  Translate
Nu har det visserligen börjat bli ljusare igen, men dagarna är fortfarande krota och för alla som inte sysslar med fotografering i mörkret så kan en bra fotobok vara både inspirerande och lärorikt. Här får du fem tips på böcker du kan bläddra i i vinter.
1
Add a comment...

Kamera & Bild

Shared publicly  - 
 
Instagrams regler - så att du förstår dem - Många fotografer, både yrkesverksamma och amatörer, använder sig av Instagram för att både marknadsföra sig och visa sina bilder. Men har du egentligen koll på vad det innebär att lägga upp bilder på Instagram? En brittisk advokatfirma har gått igenom Instagrams användaravtal och förenklat samt förkortat texten så att tonåringar ska förstår den.
 ·  Translate
Många fotografer, både yrkesverksamma och amatörer, använder sig av Instagram för att både marknadsföra sig och visa sina bilder. Men har du egentligen koll på vad det innebär att lägga upp bilder på Instagram? En brittisk advokatfirma har gått igenom Instagrams användaravtal och förenklat samt förkortat texten så att tonåringar ska förstår den.
1
Add a comment...

Kamera & Bild

Shared publicly  - 
 
Adobe utvecklar röststyrd bildredigering - Att kunna redigera sina bilder utan att behöva röra vare sig musen eller skärmen kan kanske vara framtiden. Det är i alla fall något som Adobe håller på att utveckla.
 ·  Translate
Att kunna redigera sina bilder utan att behöva röra vare sig musen eller skärmen kan kanske vara framtiden. Det är i alla fall något som Adobe håller på att utveckla.
1
Add a comment...
Story
Tagline
Kamera & Bild är Sveriges bästa fototidning som ger dig det senaste inom fotografins värld först!
Introduction
Kamera & Bild-gänget ser till att leta fram den senaste tekniken och dela med sig av den bästa kunskapen. Kameratester, teknik, fototips, nyheter och allt du behöver för att bli en bättre fotograf!

Följ oss
Facebook:
facebook.com/kamerabild
Twitter:
twitter.com/kamerabild
Hemsida: www.kamerabild.se


Vi är Kamera & Bild:
Calle Rosenqvist, chefredaktör
Bengt Luthman, journalist
Johan Wessel, journalist
Anders Wånell, redaktionstekniker
Hans Persson, korrektur


Vi arbetar också med flera i synnerhet fantastiska frilansare som Elin Parmhed, Gustaf Hellsing och David Johansson, Moderskeppet.se, Sara Arnald och många många fler!

/Redaktionen
Contact Information
Contact info
Email