Profile cover photo
Profile photo
Julia Tarmidi
324 followers -
B l o g g e r + P h o t o g r a p h y
B l o g g e r + P h o t o g r a p h y

324 followers
About
Posts

Post has attachment
Sungai Pertak Campsite
Sungai Pertak Campsite
akuseorangtraveler.com
Add a comment...

Post has attachment
Sungai Pertak Campsite
Assalam semua. Last weekend punya cuti panjang, aku bercamping lagi. Kali ni, tempat pilihan adalah ke Sungai Pertak, Kuala Kubu Bharu. Plan asal, nak bercamping 3H2M di camp Pertak. Tapi disebabkan cuaca tidak mengizinkan (hujan lebat pada malam harinya) p...
Sungai Pertak Campsite
Sungai Pertak Campsite
akuseorangtraveler.com
Add a comment...

Post has attachment
Mini Portable Stove
Mini Portable Stove
akuseorangtraveler.com
Add a comment...

Post has attachment
Mini Portable Stove
Hi korang! Lately busy. So jarang-jarang sikit dapat update. Lepas lunch tadi, tetiba jer terkeluar idea nak post pasal dapur kecil yang senang dibawa kemana-mana, terutamanya time hiking atau bercamping. Bukan saja-saja post. Tapi bila setiap kali aku pegi...
Mini Portable Stove
Mini Portable Stove
akuseorangtraveler.com
Add a comment...

Post has attachment
Sungai Congkak Campsite
Sungai Congkak Campsite
akuseorangtraveler.com
Add a comment...

Post has attachment
Sungai Congkak Campsite
Assalam hi korang! Macam biasalah, lepas trip kena up dekat blog. Tak boleh tangguh. Nanti jadi malas nak update. H A H A H A! Last weekend, cuti lama kan? So aku decide bercamping dari mereput duduk rumah >.< Last minit plan, aku ke Sungai Congkak dengan B...
Sungai Congkak Campsite
Sungai Congkak Campsite
akuseorangtraveler.com
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Budak Kampung Congo
"Kamu kecil lagi, lombong ini berbahaya! Kenapa tak beritahu? Kenapa degil sangat?" Itu lah antara kata-kata yang aku dengar. Mungkin itu adalah leteran kerana dia sayangkan aku. Mungkin masa itu juga bukan masa untuk bermotivasi kerana abah sedang penat. W...
Add a comment...

Post has attachment
Diagnosis 6: Katastropik
‘Takotsubo’ adalah sindrom jantung yang menyebabkan dinding ventrikel sebelah kiri membengkak seperti bentuk pasu Jepun. Pesakit akan mengalami masalah sakit dada dan kesesakan dadaakibat kegagalan jantung mengepam darah akibat kegagalan jantung mengepam da...
Add a comment...

Post has attachment
ENTITI
Sebagai pelajar baru di sekolah, banyak benda baru yang dia perlu cari. Seperti kawan baru, makwe baru, sumber inspirasi baru dan gaya hidup baru. Namun, benda baru lain pula yang dia jumpa: sebuah buku lama yang membawa dia untuk belajar ilmu-ilmu baru. Bu...
ENTITI
ENTITI
kedaiom.com
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded