Profile

Cover photo
Noorharizah Azfar
Worked at Shaklee Indipendent Distributor
Lives in Pulau Pinang Penang Malaysia
4,649,807 views
AboutPosts

Stream

Noorharizah Azfar

Shared publicly  - 
 
Entry 90 : 90 > : Anak Keliru Puting? Apakah Penyelesaiannya?
Sekembalinya
ibu berkerjaya ke tempat kerja selepas cuti bersalin, masalah
yang paling ditakuti adalah apabila bayi mereka menolak untuk menyusu
secara terus dengan ibu. Istilah paling mudah adalah bayi tersebut
sudah mula keliru puting. Mengapakah
hal ini ...
 ·  Translate
Sekembalinya ibu berkerjaya ke tempat kerja selepas cuti bersalin, masalah yang paling ditakuti adalah apabila bayi mereka menolak untuk menyusu secara terus dengan ibu. Istilah paling mudah adalah bayi tersebut sudah mula ke...
1

Noorharizah Azfar

Shared publicly  - 
 
Entry 88 : 90 > Pregnant Kali Ini
Bismillahirrohmanirrohim. Pregnant kali ni zah jarang dah menulis mengenainya. Maafkan bonda baby adik.. masa yang asyik mencemburui dan kesihatan yang tidak berapa baik sering menyebabkan bonda terlupa untuk menulis mengenaimu. Alhamdulillah, genab baby ad...
 ·  Translate
Bismillahirrohmanirrohim. Pregnant kali ni zah jarang dah menulis mengenainya. Maafkan bonda baby adik.. masa yang asyik mencemburui dan kesihatan yang tidak berapa baik sering menyebabkan bonda terlupa untuk menulis me...
1

Noorharizah Azfar

Shared publicly  - 
 
Entry 86 : 90 > Tandem Nursing kali ke dua
Hari nak share pasal tandem nursing, alhamdulillah masuk 12 minggu pregnant kali ni. Pantas dan laju sungguh masa berlalu....Zah pun masih juga menyusukan kakak amani. Alhamdulillah, sepanjang bulan pertama dan kedua tu yakni week 1-10 zah takde la rasa sus...
 ·  Translate
Hari nak share pasal tandem nursing, alhamdulillah masuk 12 minggu pregnant kali ni. Pantas dan laju sungguh masa berlalu....Zah pun masih juga menyusukan kakak amani. Alhamdulillah, sepanjang bulan pertama dan kedua tu y...
1

Noorharizah Azfar

Shared publicly  - 
 
Entry 84 :90 > Entry terakhir penutup 2014 yang hebat
Alhamdulillah, selesai urusan di pejabat...mari kita tulis entry terakhir untuk tahun 2014. Kalian bagaimana? Apa pencapaian sepanjang tahun 2014? Azam 2014 dah tercapai or tahun 2013 punya pun terbengkalai? hihihi...zah alhamdulillah... banyak pencapaian y...
 ·  Translate
Alhamdulillah, selesai urusan di pejabat...mari kita tulis entry terakhir untuk tahun 2014. Kalian bagaimana? Apa pencapaian sepanjang tahun 2014? Azam 2014 dah tercapai or tahun 2013 punya pun terbengkalai? h...
1

Noorharizah Azfar

Shared publicly  - 
 
Entry 76 : 90 > Kursus Kehamilan, Berpantang & Penyusuan Susu ibu di USM
Alhamdulillah semalam bersamaan 25 November 2014, Zah dan beberapa orang admin Kelab Titisan Emas Ibu-ibu Utara telah melapangkan diri untuk menghadiri kursus anjuran Universiti Sains Malaysia. Kursus tersebut telah mengundang 3 orang tokoh terkenal di dala...
 ·  Translate
Alhamdulillah semalam bersamaan 25 November 2014, Zah dan beberapa orang admin Kelab Titisan Emas Ibu-ibu Utara telah melapangkan diri untuk menghadiri kursus anjuran Universiti Sains Malaysia. Kursus tersebut telah mengu...
1

Noorharizah Azfar

Shared publicly  - 
 
Entry 73 : 90 > Pasal Susu Sikit
Mama Knows Breast pply. I'm an A cup bra. My son is a very healthy 18 lbs.   This is how much I typically pump when I do. This is a perfect example that what you pump does not indicate how much milk you are making!   Right now I only make enough for my son....
Mama Knows Breast pply. I'm an A cup bra. My son is a very healthy 18 lbs.  This is how much I typically pump when I do. This is a perfect example that what you pump does not indicate how much milk you are making!  Rig...
1

Noorharizah Azfar

Shared publicly  - 
 
Entry 89 : 90 > Senario Mama Anak Tiga Membesarkan Anak-anak
Assalamualaikum dan selamat pagi :) Korang-korang yang hebat, dah makan? jangan lupa sarapan ye..sarapan yang BERKHASIAT akan buat korang segar sepanjang hari. Dah lama zah tak share pasal anak-anak zah yang tiga orang tu. Akmal, Aqilah dan Amani. Alhamduli...
 ·  Translate
Assalamualaikum dan selamat pagi :) Korang-korang yang hebat, dah makan? jangan lupa sarapan ye..sarapan yang BERKHASIAT akan buat korang segar sepanjang hari. Dah lama zah tak share pasal anak-anak zah yang tiga oran...
1

Noorharizah Azfar

Shared publicly  - 
 
Entry 87 : 90 - Aktiviti Meningkatkan Keyakinan Diri Anak-anak
Tahun 2015 ini Zah dan suami memang lebih teratur untuk jadual anak-anak, maklumlah depakan makin besar...dan sebagai parents...takleh nak serah 100% pada cikgu. Alhamdulillah...anak-anak Zah sekolah mula masa umur 4 tahun, jadi tahun ni takde adegan air ma...
 ·  Translate
Tahun 2015 ini Zah dan suami memang lebih teratur untuk jadual anak-anak, maklumlah depakan makin besar...dan sebagai parents...takleh nak serah 100% pada cikgu. Alhamdulillah...anak-anak Zah sekolah mula masa umur 4 tahun, j...
1

Noorharizah Azfar

Shared publicly  - 
 
Entry 85 : 90 > Pregnancy kali ini
Alhamdulillah, seminggu lagi selesailah tremister pertama :) - ingatkan lepas habis tremister pertama ni, mama semakin kuat, takdenya...yang kuat masa week 1-8 sahaja, takde tanda preggy macam lepas-lepas, tp masuk week 9-12..amik kau..keje dia nak tido, mo...
 ·  Translate
Alhamdulillah, seminggu lagi selesailah tremister pertama :) - ingatkan lepas habis tremister pertama ni, mama semakin kuat, takdenya...yang kuat masa week 1-8 sahaja, takde tanda preggy macam lepas-lepas, tp masuk week 9-12...
1

Noorharizah Azfar

Shared publicly  - 
 
Entry 77 : 90 - Dijemput menjadi contributor Majalah MamaPapa
Alhamdulillah, september lepas zah menerima email dari seorang editor majalah untuk menjadi penyumbang kepada majalah mereka. Kalau ikut syarat dan cabaran menulis memang tak sanggup, tetapi mengenang ilmu yang bakal setiap ibu akan dapat buat Zah menerima ...
 ·  Translate
Alhamdulillah, september lepas zah menerima email dari seorang editor majalah untuk menjadi penyumbang kepada majalah mereka. Kalau ikut syarat dan cabaran menulis memang tak sanggup, tetapi mengenang ilmu yang bakal setiap i...
1

Noorharizah Azfar

Shared publicly  - 
 
74 : 90 - Tips memerah susu di pejabat
Alhamdulillah, hari ni zah diberi kesempatan untuk menulis lagi. Sape geng memerah di pejabat angkat keyboard! ok korang, kalau kerja - lihat persekitaran kerja ya,  sebab ada antara kita yang tak perlupun stok berkoyan. yup -buat extra tapi tak perlu sampa...
 ·  Translate
Alhamdulillah, hari ni zah diberi kesempatan untuk menulis lagi. Sape geng memerah di pejabat angkat keyboard! ok korang, kalau kerja - lihat persekitaran kerja ya,  sebab ada antara kita yang tak perlupu...
1

Noorharizah Azfar

Shared publicly  - 
 
Entry 73 : 90 - Ulangtahun Penyusuan Susu Ibu Nurul Qaireen Amani yang ke 23 bulan
Alhamdulillah. Ibu sihat akan hasilkan susu cukup ibu positif akan hasilkan susu cukup ibu hebat akan hasilkan susu cukup Ibu makan produk X untuk susu tak semestinya akan hasilkan susu yang cukup. Tetapi. Ibu yang sihat dengan menjaga nutrisi badannya insy...
 ·  Translate
Alhamdulillah. Ibu sihat akan hasilkan susu cukup ibu positif akan hasilkan susu cukup ibu hebat akan hasilkan susu cukup Ibu makan produk X untuk susu tak semestinya akan hasilkan susu yang cukup. Tetapi. Ibu yan...
1
Story
Tagline
Berubah Untuk Sihat : Berubah Untuk Bahagia
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Pulau Pinang Penang Malaysia
Work
Employment
  • Shaklee Indipendent Distributor
    Perunding VItamin Anda