Profile cover photo
Profile photo
Hoekstra Opleidingen
2 followers
2 followers
About
Posts

Post has attachment
Waarom een BOVAG rijschool kiezen in Alkmaar? Een BOVAG-drie sterren rijschool als Hoekstra Verkeersopleidingen biedt jou gegarandeerde kwaliteit! Wij bestaan al ruim 50 jaar waardoor de betrouwbaarheid van onze rijschool inmiddels wel bewezen is. Maar hoe kun jij als zoekende consument nou controleren of een rijschool aan de allerhoogste eisen voldoet?
http://ow.ly/ZTrhO
Add a comment...

Post has attachment
Tegenwoordig zie je veel mensen die op de fiets in de weer zijn met hun telefoon, even een Whatsapp sturen of even iemand bellen. Het bellen en appen is gevaarlijk, maar niet verboden! De Tweede Kamer heeft laten weten dat minister Schultz Haegen van Infrastructuur en Milieu niets voelt voor een verbod voor bellen en appen op de fiets. Naar haar mening is het inzetten op gedragsverandering effectiever.
http://ow.ly/ZTr5g
Add a comment...

Post has attachment
Sinds de zomer van 2014 is het Kooimeerplein berucht bij motorrijders. Ondanks dat de onderhoudstoestand van het verkeerplein op orde is en er extra waarschuwingsborden “slipgevaar bij nat wegdek” zijn geplaatst, gingen velen motorrijders onderuit op dit bij Alkmaar gelegen verkeersplein. Er zijn inmiddels meer dan vijftig ongevallen door motorrijders gemeld bij de MAG (Motorrijders Actie Groep) en KNMW (Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging), de meeste gelukkig met beperkt letsel.
http://ow.ly/ZTqVk
Add a comment...

Post has attachment
De Iveco Daily is dan ook de ideale auto om de rijlessen voor C1 categorie in te gaan volgen. Zowel qua rij-eigenschappen als qua grootte van het voertuig is hij gelijkwaardig aan een normale bestelauto of camper. Tevens is de Iveco Daily een merk welke groots is vertegenwoordigd in het C1 segment, en daarom de logische keuze van Hoekstra Verkeersopleidingen.
http://ow.ly/ZTqIC
Add a comment...

Post has attachment
Er gaan een hoop zaken veranderen op het gebied van regels rondom het rijbewijs. Reden hiervoor is dat men met één Europese standaard het niveau gelijk wil trekken tussen de aangesloten Europese landen.
http://ow.ly/ZTqvv
Add a comment...

Post has attachment
Het is elk jaar weer erg gezellig, dus uiteraard gaan we in 2015 ook een motortoertocht organiseren.
Iedereen die een motor heeft, of liever achterop meerijdt met een bekende, is van harte uitgenodigd voor deze oergezellige dag! Na aanmelding en betaling krijgen de deelnemers de route per mail toegezonden.
http://ow.ly/ZTqdu
Add a comment...

Post has attachment
Veel mensen hebben het idee dat automobilisten die muziek luisteren zich daardoor laten afleiden en harder en roekelozer gaan rijden. Niets is minder waar. Milieu- en verkeerspsychologe aan de Rijksuniversiteit Groningen Ayça Berfu Ünal heeft onderzoek gedaan naar de invloed van rijden met muziek aan. Muziek blijkt de rijvaardigheid amper te beïnvloeden en in de paar gevallen dat het de rijvaardigheid wel beïnvloedt, is dat op positieve manier
http://ow.ly/ZTq3E
Add a comment...

Post has attachment
Er zijn naar schatting een half tot één miljoen Nederlanders die een rijbewijs hebben maar daar door rijangst geen of weinig gebruik van maken. Psychotherapeut Yvette van der Pas heeft zelf rondgelopen met een angst voor het rijden op de snelweg en wist deze angst na 20 jaar het hoofd te bieden. Ze schreef hier een handig hulpboek over: Rijangst.
http://ow.ly/ZTpTx
Add a comment...

Post has attachment
De gezamenlijke politiebonden kondigden dit gisteren aan als nieuwe actie voor een betere politie-cao. Het Centraal Justitieel Incassobureau van Justitie (CJIB) kan dan bepaalde bekeuringen niet verwerken. Door software-instellingen aan te passen worden de snelheidsovertredingen van minder dan 20 km per uur te hard rijden en boetebedragen van minder dan 200 euro automatisch weggefilterd.
http://ow.ly/ZTpK9
Add a comment...

Post has attachment
Het wegdek van het beruchte Kooimeerplein in Alkmaar zal in het voorjaar van 2016 volledig worden vervangen. Het wegdek aan de zuidoostkant van Alkmaar, bij het AZ-stadion, bleek grote problemen te veroorzaken onder motorrijders.
http://ow.ly/ZTpsK
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded