Profile

Cover photo
Høgskolen i Oslo og Akershus
332 followers|39,629 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

 
Usikker på hva du skal studere? http://ow.ly/aNXv305QPfW 10 tips til studiesøkere
 ·  Translate
Usikker på hva du skal studere? Les dette.
1
Add a comment...
 
Hør en podcastepisode om #mipster
 ·  Translate
I dag tar vi for oss en av snakkisene fra uka som har gått: mipstere! Mange så sikkert Dagsavisens forside lørdag 28. mai, der det sto «Ung, muslim og stolt. Møt generasjon mipster». En av kildene i Dagsavisens sak er Pia Henriksen. Hun har nettopp tatt master på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Hun … Fortsett å lese Hva er en mipster?
1
Add a comment...
 
Vi lever storparten av livet i familier med tre generasjoner eller flere. Det er på høy tid at dette også speiles i forskning og politikk, som tradisjonelt har konsentrert seg om småbarnsfamilier.
 ·  Translate
Foreldre og voksne barn bor nær hverandre, har tett kontakt og hjelper hverandre. Men barna betyr mer for foreldrene enn omvendt.
1
Add a comment...
 
Da forskerne i forbindelse med et større forskningsprosjekt om ungdom og læring på ulike arenaer intervjuet foreldre til niendeklassinger om hvordan det var å være foreldre til ungdommer i dag, ble de overrasket over hvor viktig idrett var for dem, og hvor mye de stilte opp.
 ·  Translate
Aldri før har foreldre vært mer involvert i barnas idrettsaktiviteter. Det handler om mer enn sportsinteresse ‒ idretten har blitt en arena for utøvelse av foreldrerollen.
1
Add a comment...
 
Førsteamanuensis Borghild Løyland ved sykepleieutdanningen på Høgskolen i Oslo og Akershus har forsket på håndhygiene blant ansatte ved tre barnesykehus i New York, hvor hun blant annet observerte de ansatte før, under og etter at de hadde kontakt med pasientene.
 ·  Translate
Mange helsearbeidere er mest opptatt av å beskytte seg selv, og vasker oftere hendene etter at de har hatt kontakt med pasienten og deres omgivelser enn før pasientkontakt, ifølge en ny studie.
1
Add a comment...
 
Ida har praksis på Stortinget
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Folk er mer empatiske enn de tror
 ·  Translate
Og du kan fortsatt ha empati selv om du er kald og kynisk, sier Magnus Helgheim Blystad som er stipendiat ved Institutt for adferdsvitenskap. Han bruker rotter i empatiforskningen sin. Les mer: Hva er egentlig empati? (Kronikk på forskning.no) Forsker på rottenes psykologi (hioa.no)
1
Add a comment...
 
Hør en podcastepisode om hva ungdom mener om Vesten, islam og ekstremisme
 ·  Translate
Mange Oslo-ungdommer mener Vesten og islam er i krig. Forskerne Viggo Vestel og Anders Bakken har stilt 8 500 ungdommer på videregående skoler spørsmål om hvordan de stiller seg til holdninger som står sterkt i ytterliggående islamistiske og høyreradikale miljøer. I denne episoden har vi med oss Viggo Vestel som forteller om hvem som er … Fortsett å lese Hva mener ungdom om Vesten, islam og ekstremisme?
1
Add a comment...
 
«Hver gang jeg skulle møte kjæresten min, tok jeg en Ibux før jeg dro hjemmefra slik at jeg ikke skulle føle meg så sliten når jeg var sammen med han. Det hjalp meg til å føle meg mer glad og levende.»
 ·  Translate
Unge storforbrukere av reseptfri smertestillende har lært seg å løse dagliglivets plager med piller. Vi må jobbe med holdningen mange unge har til å bruke reseptfrie legemidler, påpeker forsker.
1
Add a comment...
 
- Vi tenker gjerne på Norge som et land med små sosiale forskjeller der de fleste har mer eller mindre de samme oppvekstbetingelsene, men disse analysene tegner et annet bilde, sier forsker Anders Bakken ved NOVA på Høgskolen i Oslo og Akershus.
 ·  Translate
Forskjellene i levekår og livskvalitet blant norske ungdommer henger tett sammen med foreldrenes sosiale og økonomiske status.
1
Add a comment...
 
Bli ergoterapeut!
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Gratulerer!!!!
 ·  Translate
For andre året på rad har Katinka Hustad og Line Ørnes Søndergaard vunnet priser i College Photographer of the Year.
1
Add a comment...
Story
Tagline
HiOA er Norges største statlige høgskole med ca. 18 000 studenter og 1800 tilsatte
Introduction
Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) er landets største statlige høgskole, med ca. 18 000 studenter og 1800 tilsatte.

Høgskolen har fire fakulteter fordelt på to studiesteder.
Contact Information
Contact info
Phone
67 23 50 00
Email
Address
Pilestredet 46