Profile

Cover photo
hasell usiby
Attended Universiti Teknologi MARA
34 followers|2,781,058 views
AboutPostsPhotosYouTube+1's

Stream

hasell usiby

Shared publicly  - 
 
5 PERKARA LELAKI FIKIR BILA USIA 30AN
Biasanya, bila kamu sedang berumur 20an, moto hidup kamu adalah, 'live long'. Maksudnya, lakukan apa saja yang kamu lakukan. Sebab itulah tika berumur 20an, kamu banyak memberontak. Kamu akan cuba capai matlamat hidup tanpa fikir betul atau salah. Kerana ti...
 ·  Translate
Sebuah blog menghidangkan ilmu yang bermanfaat serta informasi yang berguna.
1
Add a comment...

hasell usiby

Shared publicly  - 
 
WANITA UMNO VS WANITA PAS
Video ni dah lama tubepanas buat dan tak sangka ianya masih viral. Bukan sengaja tubepanas nak api-apikan kedua belah pihak tapi kekadang kita jadi bosan dengan pergaduhan antara kedua belah pihak. apapun, di harap suatu masa nanti, kedua parti peneraju mel...
 ·  Translate
1
Add a comment...

hasell usiby

Shared publicly  - 
 
JANGAN MENIRU AMALAN AGAMA LAIN
Jika kita melakukan sesuatu yang bukan dari amalan nabi maka mereka adalah golongan yang tertolak. Ini bermakna mereka cuba untuk 'keluar' dari amalan umat islam. Ini seumpama amaran anda dari melakukan zina, tapi anda cuba lakukannya dengan berdating berdu...
 ·  Translate
Sebuah blog menghidangkan ilmu yang bermanfaat serta informasi yang berguna.
1
Add a comment...

hasell usiby

Shared publicly  - 
 
LEGENDA HASBULLAH AWANG MENINGGAL DUNIA
AL FATIHAH Pegulas sukan terkenal Hasbullah Awang telah disahkan meninggal dunia semalam kerana sakit jantung. Suaranya masih terigiang di telinga kita takkala beliau mengulas sukan di mana-mana acara yang pernah kita saksikan. Adakah akan ada penganti yang...
 ·  Translate
1
Add a comment...

hasell usiby

Shared publicly  - 
 
JACKIE CHAN DAPAT DATUK?!
Baru-baru ini actor terkenal Asia, Jackie Chan telah mendapat gelaran datuk. Berikut adalah gambar-gambar Dato' Jackie Chan. Tak pasti kenapa gelaran ini di berikan setelah Shahrukh khan di berikan gelaran yang sama. Agaknya siapa pula lepas ni akan mendapa...
 ·  Translate
Sebuah blog menghidangkan ilmu yang bermanfaat serta informasi yang berguna.
1
Add a comment...

hasell usiby

Shared publicly  - 
 
SELANGOR DAH BANGKRAP?
isk isk isk... sejak tukar MB baru ni, selangor dah mula bangkrap?! Kenapa dan apa dah jadi? Ada kaitan ke dengan perihal tukar MB baru? KUALA LUMPUR - Mengikut kajian data  dari Jabatan Insolvensi, kes bangkrap yang direkodkan sejak 1924 hingga tahun lepas...
 ·  Translate
Sebuah blog menghidangkan ilmu yang bermanfaat serta informasi yang berguna.
1
Add a comment...
Have him in circles
34 people
Mohammad Sobree's profile photo
arkamaya Sulaiman's profile photo
Jarul Qaf's profile photo
Mohd Rosdi's profile photo
aixa adly's profile photo
Cik Nani Hussain's profile photo
Ahmad Aiman Asyraf Mohd Zaki (acu)'s profile photo
nunilnugrahini's profile photo
Mary Ann Carreon's profile photo

hasell usiby

Shared publicly  - 
 
ALVIN TAN BERANGAN KARPET MERAH
Si pencetus kontroversi yang menganggu gugat keamanan negara, ALVIN TAN yang telah lari ke luar negara sedang mengigil ketakutan dan menyelar rakyat malaysia kononnya rakyat ini mahu membunuhnya. Itu adalah suatu imaginasi gila dari si gila yang baru saja m...
 ·  Translate
1
Add a comment...

hasell usiby

Shared publicly  - 
 
7 FAKTA DARI FILEM LUCY ANDA TIDAK MAHU TAHU
Anda pernah menonton filem LUCY? Dan anda mengamok kerana filemnya memperbodohkan anda? Atau anda sebenarnya yang bodoh? Berikut adalah intipati filem lucy yang anda mungkin tak faham (dan tubepanas ulang cerita ni 3-4 kali) untuk fahamkannya:- 1- LUCY meru...
 ·  Translate
Sebuah blog menghidangkan ilmu yang bermanfaat serta informasi yang berguna.
1
raif sam's profile photo
 
Bila mau update nusanaga bro? Lama x dgr cerita 
 ·  Translate
Add a comment...

hasell usiby

Shared publicly  - 
 
DARAH MELAYU FILEM MAMAT KHALID
Video ini dah setahun lebih dan ianya menerujakan pencinta negara dan sejarah. tapi, ku tanya APA KHABAR mamat khalid dan krew filem ini. Darah Melayu, anda di mana?
 ·  Translate
1
Add a comment...

hasell usiby

Shared publicly  - 
 
MURID NAKAL PELUK CIKGU
mungkin tajuk mislead. Murid nakal peluk cikgu. Ya, budak ni memang nakal dan sanggup buat apa saja. tapi, kali ni dia sanggup conteng kereta cikgunya dengan ucapan "JANGN PINDAH CIKGU". Siapa potong bawang kat sini hah?! Kuang jaq
 ·  Translate
Sebuah blog menghidangkan ilmu yang bermanfaat serta informasi yang berguna.
1
Add a comment...
 
MISS NINA AJAK BERHIJAB DI KLCC
Sejak miss Nina berhijrah ni, banyak aktiviti dah dia buat. Bagus tu. Camne, tak perlu nak seksi-seksi untuk tarik orang. Pakai hijab pun dapat tarik perhatian orang pe?! KUALA
LUMPUR: Duta WHD dan sekumpulan Muslimah muda mengadakan perhimpunan yang akan ...
 ·  Translate
Sebuah blog menghidangkan ilmu yang bermanfaat serta informasi yang berguna.
1
Add a comment...

hasell usiby

Shared publicly  - 
 
2015 misi tambah earning adsense dari blog bersawang
bila kita dah berkerja, sukar nak update blog. nak update blog di dalam handphone, feelnya tak sama. malahan menjadi kurang fokus. nak tulis panjang-panjang pun rasa tak best. nak berjanji akan sentiasa update blog pun jadi sukar sekarang. tapi nak buat mac...
 ·  Translate
1
Add a comment...
People
Have him in circles
34 people
Mohammad Sobree's profile photo
arkamaya Sulaiman's profile photo
Jarul Qaf's profile photo
Mohd Rosdi's profile photo
aixa adly's profile photo
Cik Nani Hussain's profile photo
Ahmad Aiman Asyraf Mohd Zaki (acu)'s profile photo
nunilnugrahini's profile photo
Mary Ann Carreon's profile photo
Education
  • Universiti Teknologi MARA
    industrial design, 2004 - 2007
    Art and Design in Industrial Design
  • Universiti Teknologi MARA
    graphic design, 2007 - 2010
    Art and Design in Graphic Design (majoring in New Media)
Links
Contributor to
Story
Tagline
A Blogger, Trader and Human
Introduction
I'm just a mere blogger who love to write and share the knowledge that i know. Overall, my writing is about spiritual in Islam, Humanity and conspiracy theory.
Bragging rights
forex trader, a man who cannot leave blogspot
Basic Information
Gender
Male
hasell usiby's +1's are the things they like, agree with, or want to recommend.
Perihal cahaya dan gelap - Nusanaga
nusanaga.blogspot.com

Blog kajian spiritual sejarah konspirasi alam dunia.

Awas dengan penipuan derma Gaza | ATAS BAWAH MALAYA
atasbawahmalaya.blogspot.com

KUANTAN - Semakin ramai pihak yang menyalahgunakan nama tabung Palestin untuk menipu penderma memberi tempias kepada pertubuhan bukan keraja