Profile cover photo
Profile photo
Gmi designschool
3 followers -
meer over Gmi designschool amsterdam
meer over Gmi designschool amsterdam

3 followers
About
Posts

Post has attachment
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
02-10-18
47 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
SketchUp 3d Visualisaties (start: november 2018)

In deze cursus leer je inzichtelijke, non-fotorealistische 3d visualisaties te maken. Denk bijvoorbeeld aan informatieve 3d schetsen, die inzicht geven in het ontwerp proces van ideeen of producten, gebouwen, interieurs, tuinen en de openbare ruimte.

This is a hybrid course, suited as well for English as Dutch participants. The software is English, the terms are English, the Lesson Materials are available in English and Dutch.

In het begin leer je de basistools en basisvormen te gebruiken en maak je een simpele maatvaste 3d tekening. Je leert in de drie dimensionale wereld van SketchUp te navigeren, de elementen in je tekening te bouwen, copieeren, verplaatsen, roteren en te schalen.

Om een samengesteld object of groter model te kunnen opzetten in SketchUp is het organiseren heel belangrijk en behandelen we het gebruik van Lagen, Groepen, Componenten in samenwerking met Scenes en de Outliner. Materials en styles worden uitgebreid behandeld. SketchUp bevat zogenaamde Non-photorealistic styles, waarmee het mogelijk is je product of model in een handomdraai te voorzien van de meest mooie schetsmatige tekenstijlen. Met de functie Match Photo is het goed mogelijk een object of een gebouw in een bestaande omgeving te bouwen en te monteren.

Je leert om elementen om te zetten in Componenten, zodat je sneller en meer gecontroleerd kunt bouwen. Vanuit het 3d Warehouse van SketchUp leer je componenten van derden importeren zodat je deze in je eigen project kunt gebruiken, denk aan planten, banken, auto’s etc. Ook gaat u uw eigen componenten uploaden zodat ook anderen gebruik kunnen maken van uw bouwwerken. Ten slotte komt de Sandbox aan bod, hiermee kun je onregelmatige volumes tekenen als gedrappeerde doeken en landschappen. Met al deze tools heb je voldoende gereedschap in handen om simpele en complexe 3d modellen te maken.

Na deze basisoefeningen leer je een ondergrond (bv. uit Autocad: dwg/dxf formaat) te importeren en op deze ondergrond een uitgebreide 3d model op te bouwen. Het 3d model dat gemaakt is in Sketchup kan de basis zijn voor het maken van de fotorealistische sfeervolle 3d impressies. Dit kan met de programmas photoshop of met de plug-in’s zoals bijv. IRender. Om de tekening presentabel te maken leer je omgaan met scenes en het instellen van de ooghoogte. Je importeert het model in photoshop en past effecten toe, gebruikt foto’s van bomen, mensen en luchten. Je 3d impressie is hiermee compleet.

Een andere manier om het sketchup-model op te werken is met plug-in’s. Dat is zijn kleine programma’s die ontwikkeld zijn om SketchUp uit te breiden bijvoorbeeld om het model op een realistische manier te renderen.

Aan het eind leer je met het sketchup model bijv. om een bezonningsstudie te maken. Hiervoor importeer je de tekening in google maps. Met de bezonningstudie is het mogelijk om een precies beeld te krijgen van zonnige en schaduwrijke plekken rond een gebouw of in een tuin.
Add a comment...

Post has attachment
Maatwerk voor bedrijven

Trainingen en opleidingen speciaal voor bedrijven
Alle cursussen en opleidingen die Gmi designschool verzorgd, kunnen ook speciaal voor uw bedrijf of organisatie worden georganiseerd. Op onze locatie in Amsterdam of op uw locatie. Een aantal voorbeelden van trainingen en opleidingen die in het verleden al vaak op locatie bij een bedrijf zijn uitgevoerd zijn:

Natuurlijk kunnen onze trainingen op de wensen van uw bedrijf worden afgestemd. Wij nemen graag met u door welke onderdelen van een bepaalde training voor u van belang zijn. Zo stellen wij met u een optimaal lesprogramma op, vaak ook met voorbeeldmaterialen die u ons als bedrijf aanlevert. De docenten stemmen hun uitleg en opdrachten af op uw praktijk.

Wij brengen u graag op de hoogte van alle mogelijkheden.
U kunt hiervoor contact opnemen met onze opleidingsmanager Anne Vossen via het contactformulier op de website.
Add a comment...

Post has attachment
Audio Video (start: oktober, november en december. Check onze website!)

Tijdens de opleiding Audio Video maak je kennis met het proces van het maken van een video-product. Je leert de techniek om te monteren, geluid en effecten toe te voegen, tekst-effecten maar ook atmosferische effecten zoals; donder, bliksem en rook.
Ontdek de vele mogelijkheden om je verhaal te kunnen vertellen door bewegend beeld en geluid te combineren met statische beeld elementen als foto’s. Je leert hoe je een idee kunt uitwerken, een storyboard maken en hoe je geluid, bijvoorbeeld een Voice-Over, onder een video kunt plaatsen. Je maakt uiteindelijk een eigen video-productie, alleen of tezamen met medecursisten, waarin alle technische en creatieve aspecten samen komen.

Digitale video is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Veel mensen maar ook bedrijven en het onderwijs maken dankbaar gebruik van de rijke informatieve mogelijkheden van video’s. Diverse online video kanalen bieden iedereen een makkelijke manier om eigen video’s te presenteren aan een enorm publiek, YouTube video’s worden internationaal bekeken.

Toch is het maken van een goede video, die zich onderscheiden kan en de boodschap op de juiste wijze overbrengt, nog niet zo makkelijk. De techniek van het filmen zelf, het omgaan met een goed montage programma, de juiste codec kiezen en wat te denken van het filmformaat? Het uitlichten van het beeld, het verhaal dat je wilt vertellen? Foto’s en tekeningen die misschien in de video horen, hoe voeg je die op een goede manier toe? Moet je ze niet eigenlijk nog bewerken? En hoe kan je iets in een film wegpoetsen? Wanneer is de tekst leesbaar en hoe maak je eigenlijk een voice over die op het juiste tijdstip de juiste dingen toevoegt? O ja muziek, achtergrondmuziek voor de sfeer, geluidseffecten…! Kortom vele vragen en wij hebben zelfs nog meer antwoorden

De onderdelen

De opleiding Audio en Video is gericht op het leren maken van digitale video producties. Dit vraagt ook technische vaardigheid in grafische pakketten als Illustrator Basis en Photoshop Basis . Deze vormen daarom samen een module van de opleiding Audio Video. Voor het vastleggen van ideeen, het digitaliseren van storyboards en het maken van statische beeldelementen als onderdeel van een video maar ook voor de integratie met video software, bijvoorbeeld voor het maken van maskers, heb je deze vaardigheden hard nodig.

In een tweede module, maak je kennis met het professionele video montage programma: Adobe Premiere Pro om een goede basis te leggen voor het editten van video materiaal, daarnaast leer je speciale effecten maken in het software pakket After Effects , bijzondere werkelijke en onwerkelijke effecten leer je met dit programma maken, waardoor je zeker nog meer inspiratie krijgt voor je video’s. Ook aan Audio geven we de nodige aandacht, knippen, plakken, in- en uitfaden, special effects: klinkt het lied in de badkamer of in de kerk? Met het programma Adobe Audition is alles mogelijk. De integratie tussen deze drie Adobe Software pakketten en ook de twee grafische pakketten is geweldig te noemen. In de opleiding leer je niet alleen omgaan met techniek en software.

Voor het behalen van het diploma krijg je via een Case opdracht ook training in de vormgevingsaspecten die je video de juiste kracht en uitstraling kunnen geven. Je leert een verhaal opbouwen en een storyboard maken. Gebruik maken van goed beeldmateriaal en sterke composities, de juiste timing en nadenken over het gebruik van effecten voor een aansprekend sfeer en kleurgebruik. Dit alles komt aan bod via de Case opdracht die je thuis gaat bestuderen en maken. De resultaten van je werk worden tussentijds op ons instituut beoordeeld. De case resulteert in een video productie waarin je het geleerde hebt toegepast en aan de buitenwereld kunt presenteren.
Volgorde van de modules
De volgorde van de modules ligt niet geheel vast, u kunt zelfs afwijken van de aangeboden volgorde binnen een module door bijvoorbeeld eerst After Effects te volgen en daarna Adobe Premiere.

De derde module, de case opdracht, is alleen gebonden aan de lineaire workflow, als er meerdere cursisten tegelijk inschrijven. De derde module gaat klassikaal van start bij aanmelding van minimaal 5 kandidaten.

Het traject wordt afgesloten met een eindproject. Het eindproject bestaat uit het alleen of in groepsverband ontwikkelen en produceren van een kleine video productie, aan de hand van een Case opdracht. Hierin laat de cursist zien alle onderdelen te begrijpen en in praktijk de vele aspecten die bij een productie komen kijken, te beheersen. Bij voldoende resultaat ontvangt u dan het Gmi-diploma Audio Video.
Add a comment...

Post has attachment
Animation (start: oktober, november en december. check onze website!)
De opleiding Animation is speciaal voor diegene die zich wil richten op het ontwerpen en maken van animaties eventueel met interactieve mogelijkheden en aangevuld met geluid en video. Denk aan de vele toepassingen die je in de media tegenkomt; HTML5 banners, infographics, video’s of eenvoudige games in interactieve web- en mobile-toepassingen, op tv, in digitale publicaties op tablets, etc.


We leiden je op in het ontwerpen en creëren van animaties waarin bewegend beeld en interactiviteit centraal staan. Dat kunnen grafische 2D animaties zijn maar ook 3D eventueel aangevuld met visual effects en geluidseffecten. In de opleiding wordt voornamelijk gewerkt met de Adobe Software.
Doorbouwend op basisvaardigheden in Photoshop en Illustrator leer je werken met Adobe Animate CC voor het maken van HTML5 Web banners voor mobile apparaten en After Effects voor video productions en 3D animaties. In samenwerking met de publicatie methoden in Adobe Animate CC, is het mogelijk prachtige interactieve presentaties te maken, waarbij je alle technische mogelijkheden van mobile devices als swipen, scrollen, zoomen kunt inzetten voor je eigen verhaal.
Vele designers en animatoren die vroeger geleerd hebben met Flash te werken, kunnen hun kennis ook in Adobe Animate CC gebruiken en omzetten naar HTML5. After Effects is daarnaast ook het geijkte programma om animaties in te voltooien. De huidige samenwerking met After Effects en Cinema4D brengt ook het 3D animeren binnen handbereik en is dan ook een onderdeel van het programma.

De opleiding bestaat uit losse cursussen in losse modules. Elke cursus wordt bij voldoende resultaat afgerond met een Gmi certificaat. Indien gewenst kun je met de laatste module: Animation Production de gehele opleiding afronden met een praktijkgerichte Caseopdracht. In deze opdracht krijg je te maken met concept ontwikkeling en storyboarding.
Tevens leer je de juiste ontwerp beslissingen te maken met het oog op contrast, kleur compositie en beweging. Uiteindelijk kun je al je technische en creatieve vaardigheden laten samenballen in een persoonlijke eindproductie. Dit alles onder begeleiding van een van onze docenten. Aan het einde van de opleiding ben je verzekerd van een professioneel niveau. je kunt je dan met recht een Animation Designer noemen.
Add a comment...

Post has attachment
Illustration (start: oktober, november of december. check onze website!)

Voor een advertentie, folder of website is vaak een pakkende illustratie nodig. Want een illustratie communiceert de boodschap over het algemeen sneller en directer dan een tekstuele boodschap. Dat kan variëren van een getekende illustratie, fotomontage tot een verklarende infographic.
Het vervaardigen van aansprekende illustraties is dan ook een belangrijk aspect in het gehele grafische ontwerp. Dat vraagt schets- en creatieve vaardigheden en een beheersing van de juiste digitale tools om de illustraties mee te maken. Zowel twee- als driedimensionaal. Ook de meer vrij werkende illustrator of kunstenaar is gebaat bij het kunnen vervaardigen van illustraties waarbij gevarieerd gewerkt kan worden met hand- of digitale uitingen.


De opleiding Illustration is gericht op het leren vervaardigen van creatieve illustraties en andere visualisaties, zowel handmatig als digitaal. Dit vraagt technische vaardigheid in de grafische pakketten Illustrator Basis en Photoshop Basis maar zeker ook in het handmatig tekenen.
Hoe construeert u een cirkel onder een hoek, bijvoorbeeld, hoe teken je op een vel papier een overtuigende 3dimensionale vorm, met gebruikmaking van schaduw en perpectief. En hoe laat je zien of iets gemaakt is van blinkend chroom of doffe stof?
U leert niet alleen vaardigheid opdoen in het schetsen van uw ideeën, maar ook in vormgevingsaspecten die uw illustratie de juiste kracht en uitstraling kunnen geven. Zoals een sterke compositie en aansprekend kleurgebruik. Daarom volgt u op ons instituut de modules Schetsen Basis en Schets en Creatie. In deze modules maakt u een start met de technische en creatieve kant van het schetsen. Nieuw onderdeel van deze opleiding is het programma SketchUp. Met dit populaire gratis 3d programma leert u uw en andermans ideeën in 3 dimensies te visualiseren, waarmee u bijvoorbeeld ook producten en architectuur tot de onderwerpen van uw illustraties kunt toevoegen. SketchUp biedt als 3d schetsprogramma bijzondere manieren om tekenstijlen weer te geven, waardoor het een schetsmatig karakter houdt en een logische aanvulling is van de eerste twee modules.
Add a comment...

Post has attachment
Grafische Vormgeving (start: 22 november 2018)
De opleiding Grafische Vormgeving leidt je op tot een professioneel ontwerper van gedrukte en digitale media. Van logo, huisstijl tot website. In twee en een half jaar naar een professioneel niveau in Grafische Vormgeving!

De grafisch vormgever of visual designer ontwerpt nieuwe huisstijlen, brochures, advertenties, websites, apps, posters of verpakkingen. Wat de grafisch vormgever ontwerpt moet opvallen tussen alle andere media-uitingen, en dus een sterke visuele uitstraling hebben. Ook moet het de juiste boodschap overbrengen.
De vormgever vertaalt deze boodschap naar ontwerpen voor alle populaire media, zowel gedrukt als digitaal. Hiervoor maakt de vormgever gebruik van typografie, kleur en beeldmateriaal, maar natuurlijk ook van een flinke dosis creativiteit. Voor de beginnende grafische vormgever is het ontwikkelen van die creativiteit een spannende uitdaging, en dat is precies waar de opleiding Grafische Vormgeving zich op richt.
Add a comment...

Post has attachment
DTP Professional (start: 15 januari 2019)

De DTP-er maakt digitaal producten op als brochures, advertenties, boeken, posters, huisstijlen enzovoorts. Ook het digitaal bewerken van foto’s en andere illustraties behoort tot het werkterrein van de dtp-er. Met de populariteit van de tablets zijn daar ook de digitale publicaties bijgekomen voor op e-readers, iPad en iPhone. De DTP-er moet dus veel kunnen.

De opleiding DTP Professional

Gmi designschool biedt je een volwaardige opleiding waarin je niet alleen de benodigde software vaardigheden opdoet, maar ook kennis van drukwerk voorbereiding, colormanagement en pdf-productie voor print en online publiceren.
Na deze opleiding kun je je met recht een DTP-Professional noemen. In de opleiding DTP Professional leer je hoe je een creatief ontwerp van de grafisch vormgever in de computer opmaakt, zodat de drukker het ontwerp foutloos kan drukken. Dit belangrijke traject, ook wel prepress genoemd, speelt zich af op het raakvlak van creativiteit en techniek.
De opleiding behandelt alle aspecten van deze digitale opmaak, specifiek gericht op het digitaal voorbereiden van drukwerk (printmedia). De Adobe software, PDF productie, lettertypes, kleurmanagement; alle aspecten van het grafische productieproces zijn uitgebreid in het lesprogramma aanwezig. Je leert drukwerk digitaal op te maken, met de realisatie van professioneel drukwerk als einddoel. Maar ook de laatste ontwikkelingen in het digitaal publiceren van e-books en interactieve digitale magazines behoren tot het lesprogramma.

Verkort programma

Weet je eigenlijk nu al dat je de richting Grafische Vormgeving of Webdesigner of Web Developer op wilt en alleen een solide DTP basis zoekt, of wil je eerst uitzoeken of DTP wel een geschikte richting voor je is, dan zou je je alleen voor het eerste deel van de opleiding: DTP Basis, kunnen inschrijven.
Daarna heb je toch ook een goede basis om meer de breedte in te studeren. Mocht je tijdens de opleiding of naderhand toch nog besluiten het tweede deel te willen doen, dan kan dat alsnog. Bij elkaar opgeteld ben je dan wel iets duurder uit. Lees ook meer bij Gmi Breed
Add a comment...

Post has attachment
Opleiding Webdesigner (start 2 november 2018)

In onze zeer professionele en beroepsgerichte opleiding Webdesigner, leer je in 24 weken de basis van HTML, CSS, web animaties maken, een web project opzetten en de basis van WordPress, zodat je een gebruiksvriendelijke originele website kunt bouwen met een goede SEO.

Het belang van de opleiding Webdesigner

Het Web is niet meer weg te denken uit ons leven! In het bedrijfsleven worden allerlei vaardigheden gevraagd op het gebied van webdesign. Voor bedrijven is de website een van de belangrijkste tools om met klanten te communiceren en producten aan de man te brengen. Een webdesigner weet met een goede combinatie van inhoud, vormgeving en techniek een internet site te bouwen die voor een bedrijf de gewenste look & feel en functionaliteit heeft en de gebruiker de juiste ervaring geeft, of deze zich nu achter een desktop bevind of lopend op straat met een mobieltje. Ben je afgestudeerd Grafisch Vormgever? dan is je vast vaak gevraagd of je ook websites kunt ontwerpen. Als aanvulling of voorloper op onze opleiding Grafische Vormgeving is de Webdesigner opleiding een absolute must wil je goede kansen kunnen maken in de arbeidsmarkt. Ben je meer geïnteresseerd in development, dan geeft de opleiding webdesigner je een hele goede brede basis vanwaaruit je je verder kunt ontwikkelen.

De opleiding webdesigner is opgebouwd uit twee certificeringen. Het eerste certificaat: Web Design Basis is gericht op goede gedegen basis kennis aanleggen van het fundament van het web: HTML en CSS. Een onmisbare start voor iedereen die zich op het gebied van web design en development wilt ontwikkelen. Het tweede deel: Web Site Design is gericht op het opzetten van een “webproject”: Onderzoek doen naar en het ontwikkelen van een goed web ontwerp, het gebruik en aanpassen van een CMS systeem als WordPress en het maken van interactieve inhoud en web-banners met Adobe Animate CC. Het goed kunnen opzetten van een webproject is geen sinecure en zal je als Webdesigner een grote sprong voorwaarts geven.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded