Profile cover photo
Profile photo
Аутдор и Скейтшоп Екстрем
13 followers
13 followers
About
Posts

Post has attachment
Планините са особено място със собствена прогноза за времето. Понякога горе грее слънце над
мъглата долу, но често когато в полето е топло и дори слънчево, на високото облаците покриват всичко и
вали. Всеки активен планинар се е сблъсквал с оня противен и непрекъсващ понякога с дни напоителен
валеж, който обръща приятния поход в Рила в газене в мокро блато без гледки и слънце. Или още по-зле,
летните планински бури, които за кратко превръщат ужким добре опакованите ни тела и вещи в подгизнали
гъби, не изсъхващи напълно с дни. И всеки е пробвал разни начини да се предпази. За вещите в раницата е
лесно, всичко важно в пликове, а самата раница спокривало и готово. Тя седи на гърба относително
статична и единствената опасност е да не покъсаме покривалото в някой нисък остър клон. Не така седи
въпроса с тялото ни. Движим се непрекъснато, изкачваме се или слизаме по стръмен терен, прескачаме
реки и камъни. Най-разпространения начин, ползван масово е да си осигурим дъждобран. Най-неподготвените
използват добре известните и евтини найлонови изделия тип „шлифер“.
Add a comment...

Post has attachment
Както се подразбира от името, лонгбордовете обикновено са по-дълги от обикновените скейтбордове. Макар при лонгбордовете да няма някакви стриктни изисквания за тяхната дължина, обикновено те са дълги около 130 см, докато стандартните скейтбордове са с дължина около 91 см. Скейтбордингът първоначално е бил замислен като сухопътна алтернатива на морския „сърфинг“. Макар лонгбордовете да не са толкова дълги, колкото дори и най-късите сърфове, много от професионалните термини и описания, които се използват, са много сходни със сърфовете.

Обикновените скейтбордове са много подходящи за паркове и рампи, където малкото тегло на дъската и нейната маневреност позволяват да подскачате и да правите трикове с лекота. Въпреки това за по-дълги дестинации тяхната дължина ги прави по-нестабилни и по-неудобни. В контраст на това, лонгбордовете са проектирани с цел транспорт. Лонгбордърите могат да карат в продължение на мили и да се наслаждават на гладки и непрекъсвани пътешествия из града.
Add a comment...

Post has attachment
Ски маската е съществена част от екипировката, необходима за всеки зимен спорт. Тя осигурява защита на очите от вредните слънчеви лъчи и отблясъците им в снега. Ски маската предпазва също от снеговалежа и от студения вятър при спускане. Подходяща е както за слънчево време, така и за облачно и мрачно. Това е отлична характеристика на ски маската, тъй като климатичните условия в планината често се променят бързо и неочаквано.
Add a comment...

Post has attachment
В желанието си да допринесем за мотивирането на все повече хора да водят по-здравословен начин на живот близко до природата, ние от Аутдор магазин Екстрем предприехме инициатива за участие в различни музикални фестивали, събори и фестивали на здравето, които събират на едно място много млади хора, с провеждането на УЪРКШОП „КАК ДА РАЗПЪНЕМ ПАЛАТКА“, съпроводен с изграждането на TENT CITY HUSKY.
Add a comment...

Post has attachment
Едва ли преди години сме се замисляли докъде ще се развият технологиите за комуникация. Истината е, че тяхното постоянно обновяване задължава всички останали сфери от живота да бъдат в крачка с тенденциите. В настоящата публикация ще разгледаме капацитивните екрани /тъчскрийн/ и ползването им в зимните месеци.

Естествено, когато сме на закрито и топло място, няма проблем със сензорните екрани, но положението се променя коренно, когато сме навън. Със сигурност няма притежател на смартфон, който е открил, че не може да управлява устройството си с обикновени ръкавици. Те се хлъзгат върху повърхността на екрана и не е възможно да зададете дори елементарна команда. От друга страна пък е студено и, ако не искате да измръзнете, трябва да се ориентирате към все по популярните ръкавици за тъчскрийн.
Add a comment...

Post has attachment
Поредното издание на инициативата Живей активно! Ви очаква с нови спортни предизвикателства в Пловдив на 17.09.2017 г.

Организаторите са наситили програмата с разнообразни спортни дейности и Ви предстои един полезен и приятен ден, в който ще можете да се включите и да пробвате и нови за Вас активности.

За тези от Вас, които искат да се пробват да карат ролери или ролкови кънки, ние от Скейтшоп Екстрем и Темпиш България, съвместно със Сдружение "Екстрем скейт" и нашите приятели от "Да караме заедно ролери!" сме подготвили Уъркшоп - уроци по ролери и ролкови кънки за начинаещи от всички възрасти.
Add a comment...

Post has attachment
От 14 до 17 септември 2017 г. в София Интер Експо Център се провежда 25-то издание на международното изложение " Наслука - лов, риболов, спорт".

На изложението ще бъдат представени най-новите продукти на световни производители на стоки за лов, риболов, спорт и туризъм.
Add a comment...

Post has attachment
Словенската марка Alpina има специално място в сърцето на българските планинари от по-старото поколение. Това бяха единствените качествени обувки за планина, които се намираха по онова време, идващи от братска Югославия. Обувки, различни от масовите на времето пионерки и считаните за луксозни Дахщайнки, обувки с почти космически изглед и качества, специално конструирани за планина.
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Както всяка година в първата събота и неделя на месец август, в близост до село Гела, на Илинденските поляни, ще се проведе традиционното гайдарско надсвирване.
На 5 и 6 август 2017 година хилядите посетители ще могат да се насладят на неспиращите магически гайди редом с възкръсналите бродерии, шевици и и стари занаяти, пресъздадени през неповторимия поглед на истинските занаятчии на България!

Ние от Аутдор магазин Екстрем за първи път ще се включим в съпътстващата фестивала програма с изграждането на TENT CITY HUSKY, съпроводено с Уъркшоп "Как да разпънем палатка".
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded