Profile

Cover photo
Stichting Epilepsie Instellingen Nederland
17 followers|15,303 views
AboutPostsCollectionsPhotosVideos

Stream

 
Waarom maken onderzoekers een eeg van een meloen? Lees het in de nieuwste Research blog van Robert Helling! skybird.nu/cNR686
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Geïnteresseerd in de ontwikkelingen rond beeldvormende diagnostiek bij epilepsie? Radioloog drs. E. Sanchez (VUMC) zal ingaan op dit onderwerp als één van de sprekers op het SEIN-UMCU symposium over refractaire epilepsie.

Wees erbij 14 oktober!

Ga voor meer info en aanmelding naar: http://bit.ly/sein-umcu-14
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Wat zijn de ontwikkelingen rond Refractaire Epilepsie? Kom naar het tweedaagse symposium van SEIN en UMC Utrecht! 14 oktober voor professionals en 15 oktober voor (ouders van) mensen met Moeilijk Instelbare Epilepsie (MIE).

Meer informatie en aanmelden: bit.ly/sein-umcu-14
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Ga met elkaar in gesprek! Bijvoorbeeld over Klinische genetica, een diagnose en dan? Dit is een van de workshops tijdens het SEIN-UMCU Symposium op 15 oktober. Bij aanmelding kunt u uw voorkeur voor een workshop aangeven.

Meer info en aanmelding: http://bit.ly/sein-umcu
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Gezocht! #Vrijwilligers met een #vrachtwagen, #bus of busje die mee willen rijden met de #Truckrun op 24 september. Cliënten van SEIN genieten elk jaar weer van het ritje in zo'n mooi truck die start vanaf De Cruquiushoeve. Daarom zijn er dit jaar ook weer heel veel aanmeldingen, maar nog niet genoeg trucks!

Bent of kent u iemand met een vrachtwagen of bus(je)? Lees dan verder op http://skybird.nu/9T4Bb4 en deel dit bericht!
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Hoe vaak komt SUDEP nu voor, bij wie is het risico verhoogd? Bij welke patiënten is voorlichting gewenst en wat kan je doen om het risico te verkleinen? Neuroloog dr. R.D. Thijs (SEIN) gaat 14 oktober in op deze vragen tijdens het SEIN-UMCU Symposium over Refractaire epilepsie. Ga voor meer info en aanmelding naar: http://bit.ly/sein-umcu-14
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Het EEG als diagnostisch tool speelt een grote rol binnen de diagnostiek van epilepsie. Neuroloog en klinisch neurofysioloog drs. M.D. Bourez-Swart (SEIN) gaat tijdens het SEIN-UMCU symposium in op de aanvullende waarde van langdurige EEG-registraties.

Zet 14 oktober in de agenda en ga voor meer info en aanmelding naar: http://bit.ly/sein-umcu-14
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Wissel ervaringen uit! Tijdens de workshop Epilepsie Groei-wijzer, maakt u kennis met deze wijzer over opgroeien met epilepsie. Daarnaast is er gelegenheid vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

Dit is een van de workshops tijdens het SEIN-UMCU Symposium op 15 oktober. Bij aanmelding kunt u uw voorkeur voor een workshop aangeven.

Meer info en aanmelding: http://bit.ly/sein-umcu
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Een nieuwe indeling van aanvalstypen. Tijdens het SEIN-UMCU Symposium Moeilijk Instelbare Epilepsie presenteert kinderneuroloog Floor Jansen van het UMC Utrecht de nieuwe indeling aan de hand van voorbeelden.

Al 35 jaar lang wordt wereldwijd gebruik gemaakt van de indeling van aanvallen in “partieel” en “gegeneraliseerd”. In 2015 heeft een speciale vakgroep (seizure classification task force) van de International League Against Epilepsy (ILAE) een meer hedendaagse indeling van aanvalstypen gemaakt. Dit maakt de communicatie in de dagelijkse zorg, het onderwijs en onderzoek meer eenduidig.

Kom ook zaterdag 15 oktober!

Meer info en aanmelding: http://bit.ly/sein-umcu
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Informatie- en ontmoetingsdag voor (ouders van) mensen met Moeilijk Instelbare Epilepsie (MIE)

SEIN en UMC Utrecht organiseren een tweedaags symposium over Moeilijk Instelbare Epilepsie. Tijdens dit symposium komen de nieuwste kennis en inzichten op het gebied van Moeilijk Instelbare Epilepsie (MIE) aan bod. De eerste dag is voor specialisten en de tweede dag is een informatie- en ontmoetingsdag voor (ouders van en/of betrokkenen bij) mensen met MIE onder het motto ‘Samen Verder’.
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Kinderneuroloog dr. F.E. Jansen van het UMC Utrecht presenteert tijdens het symposium over refractaire epilepsie op 14 oktober de nieuwe aanvalsclassificatie.

De “seizure classification task force” uit 2015 heeft een operationeel aanvalstype gedefinieerd als een bruikbare groepering van aanvalskarakteristieken ten behoeve van eenduidige communicatie in dagelijkse zorg, onderwijs en onderzoek. De terminologie beoogt de belangrijkste karakteristieken van een aanval weer te geven en te kunnen communiceren als onderdeel van de classificatie van epilepsie syndromen.

Ga voor meer info en aanmelding naar: http://bit.ly/sein-umcu-14
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Wat zijn de ontwikkelingen in het behandelen van Moeilijk Instelbare Epilepsie? Boudewijn Gunning, Neuroloog bij SEIN, geeft een update tijdens het SEIN-UMCU symposium op 15 oktober. Kom ook! Meer informatie en aanmelden via http://bit.ly/sein-umcu
 ·  Translate
1
Add a comment...
Stichting Epilepsie Instellingen Nederland's Collections
Story
Tagline
Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN) is een kennis- en expertisecentrum voor mensen met epilepsie en verwante aandoeningen.
Introduction
SEIN is gespecialiseerd in diagnose, behandeling, begeleiding en wetenschappelijk onderzoek van en naar epilepsie. Om dit mogelijk te maken beschikt SEIN over 2 klinische centra, 12 poliklinieken, woonvoorzieningen, speciaal onderwijs en slaapcentra.
Contact Information
Contact info
Email