Shared publicly  - 
 
Finns inga ord.
Jag läser förstrött uppdateringar och nyheter om valet i Grekland och hur högerextrema har tagit plats. Suckar och skakar på huvudet så där som man brukar. Men så lä
4
2
Jan Bruun Andersen's profile photoDencrypt McKenna's profile photoCarina Wesenlund-Jonsson's profile photoBjörn Nilsson's profile photo
8 comments
 
Tja grattis till Grekerna att de fått in ett nationalistiskt parti i parlamentet
Translate
 
http://www.reddit.com/r/AskHistory/comments/stfpk/what_was_the_social_climate_in_germany_which/c4guki8

Översatt till dagens Grekland:

* Grekisk nationalism är just nu väldigt hög efter svåra ekonomiska tider och relativt hård krav p.g.a. deras höga lånekostnader.

* Det är idag väldigt lätt att sprida budskap med internet. Internet har inte bara sina goda sidor, vi får även ta att de med kontroversiella budskap också kommer hitta sin arena att sprida sitt budskap.

* Det är fortfarande väldigt lätt att skylla sina problem på andra. Den typen av tankesätt lär aldrig försvinna. Oavsett hur många folkslag vi avrättar genom tiderna.

* De två partier som delat på makten de senaste 40 åren möts idag av skepsis och Grekland är mer splittrat än någonsin. Den etablerade statsmakten möts med förakt och en totalitär nationalistisk linje blir helt plötsligt ett alternativ som anses tilltalande.
Translate
 
Dessutom är väl Grekland en ganska "ung" demokrati? De väl diktatur till för ca 40 år sedan?
Translate
 
Riktigt skrämmande.

Så kan det gå när EU-samarbetet kraschar, och tron på demokrati och ett öppet samhälle urholkas. Hoppas att inte alltför många andra stater faller ner i samma träsk när de ekonomiska kriserna tilltar.
Translate
 
Skrämmande men inte förvånade. En syndabock behövs alltid.
Translate
 
Det är problemet med demokrati och allmän rösträtt. Vi för väl jobba för att det bara är os med högskolautbildning som får rösta.
Translate
 
Väldigt många inom den Svenska nynazistiska rörelsen är högskoleutbildade. Den gamla klassiska bilden av unga skinheads i jeans och hängslen är relativt förlegad. Högre utbildning är knappast en garanti på intelligens. Se bara på journalistkåren.
Translate
 
Problemet med demokrati och allmän rösträtt är att människor verkar tro att jobbet är klart i fyra år när man lagt en lapp i lådan. Sedan sitter majoriteten och hötter med näven åt nyheterna på TV:n istället för att förvalta demokratin. Under tiden lämnas makthavarna fria att göra ungefär vad de vill, tills brytpunkten nås, och , först när alla är desperata, går det bra att gå ut på gatan med ett plakat, i elfte timmen.

Guldläge för nassar och annat pack.
Translate
Add a comment...