Shared publicly  - 
 
Ang. Oslo och Utöya. Kan inte med riktigt att ta plats och twittra/hojta om hur jag "känner det" -- samtidigt känns det oempatiskt att liksom inte säga nåt. Men försöker i alla fall sprida vidare länkar som kan vara användbara för de som behöver hjälp. Dessutom; I morse läste jag en artikel i svenskan om "oempatiska människor som filmade en olycka" och nu på kvällen sitter jag och väntar på fotografier och filmer från människor som kan ge mer information. Jag vet inte inte alls hur jag ska kunna visa empati utan att framstå exploatera situationen.
Translate
5
emma marie andersson's profile photoFredrik Tedgren's profile photoJan Bruun Andersen's profile photoMia Dalqvist's profile photo
10 comments
 
jag håller med och läste den artikeln också, men kanske är det bra att kolla vad som händer för att kunna ge stöd senare? Kolla. +Alexander Nørstad för aktuell info
 
Fast jag tycker det är bra ifall man skickar vidare info o länkar. Det är vad jag försöker göra så mkt som möjligt. Sedan slinker någon kommentar genom, men absolut inte i stil med "vad jag gråter över..." o dyl. Så tycker jag iaf.
 
Jag utgår ifrån att om man inte skriver något som direkt motsäger det så känner man empati för Norge och norrmännen. Jag har inte heller uttalat något stöd utan försökt länka till något så när välgrundade urler. 
 
Man behöver inte ge så mycket stöd. Det är en skitjobbig situation och jag är iaf för liten för att alls påverka den.
 
Själv bryr jag mig inte alls om bilder, jag vill "bara" veta vad som händer.
 
Ja, alltså, jag menar inte att jag behöver eller bryr mig om den sortens dokumentation, Fredrik. Jag menar mest bara att det är att förvänta sig att det dyker upp och att det kommer att ge mer information, och jag ska ärligt erkänna att jag heller inte nödvändigtvis ser publicering av dylikt empatilöst alla gånger. Svårt att tycka, tänka och känna i såna här situationer.
 
Kan nog tycka att det kan vara "okej" att filma och ta bilder om man ser till att det finns tillräckligt mycket annat folk som hjälper till.
 
Det är litet konstigt med ordvaljet: oempatisk.

Jag är tror jag (som Fredrik Larsson?) rätt oempatisk. Jag vill veta fakta, vem som gjorde vad, när, och varför. Det verkar mera vara de empatiske personer som har behov av bilder och personliga berättelser. Och så åklagas de personer som tar bilderna för att våra oempatiska?

ERROR - DOES NOT COMPUTE.
 
En fördel (hoppas jag) med rörliga bilder från sådana här attentat är väl om de kan hjälpa till att bringa reda i vad som hänt och hjälpa till i det juridiska efterspelet.
Add a comment...