Profile cover photo
Profile photo
Emarieys
417 followers -
Parenting Blogger, Lifestyle & Review
Parenting Blogger, Lifestyle & Review

417 followers
About
Posts

Post has attachment
Public
Aku nak carikan pasangan untuk mama. Serius? Seriuslah ni. Ada nampak aku main-main ke? Mahu kena hantuk kepala dengan mama..eh, tak..dah dapat green light pun. Mama siap bagi komen “buatlah long, nak letak kat traffic light..dah macam banner pulak”.…
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Public
Geng-geng otai dari X-Taring PPATM atau nama penuhnya Perkhidmatan Pergigian Angkatan Tentera Malaysia (PPATM). Abah mertua bekas askar di bahagian pergigian. Reunion di D’Chalet, Kampung Setiawan, Perak. Perjalanan 3 jam lebih dari Kuala Lumpur. Abah tak…
Add a comment...

Post has attachment
Public
Anak terkejut tengok mamanya pakai susuk. “Mama pakai susuk apa ni?” . Ini serum lah anak. Serum susuk beradu namanya…bukan susuk cucuk-cucuk tu. Memang dah lama aim nak pakai serum ni, maklumlah dah nak jejak umur ke 40 tahun kan. Kulit muka pun dah…
Add a comment...

Post has attachment
Public
Masalah rambut rosak teruk. Sejak Ayra keluar dari perut memang tak pernah botakkan kepala dia. Kata orang tak baik tak buang rambut anak selepas lahir. Betul ke? Tapi kami adik beradik memang tak pernah pun botakkan kepala selepas lahir. Semasa majlis…
Add a comment...

Post has attachment
Public
Assalamualaikum. Alhamdulillah, selesai sudah menjalani ibadah korban pada tahun ini. Syukur juga, ada rezeki tahun ini untuk aku mengambil satu bahagian dari tujuh bahagian lembu dan ini adalah pengalaman pertama untuk aku. Akad Jual Beli Lembu Aku dapat…
Add a comment...

Post has attachment
Public
“Yang, jom makan steamboat malam ini.” “Kat mana tu?”. “Kat Puchong” “Okey juga, dah lama kita tak makan steamboat.” So, dinner malam tu bersteamboat lah kami. Agak tidak biasa ke arah Puchong ni, tapi dengan bantuan waze sampailah juga walaupun sedikit…
Add a comment...

Post has attachment
Public
Keluar masuk hotel bagi Ema dah biasa. Bila perlu bertugas di luar pejabat, hotel lah tempat untuk bermalam. Tapi  pergi atas urusan kerja. Kali ini pergi bawa anak-anak jalan-jalan sambil rehatkan minda yang agak tepu. Dari hotel 3 bintang hingga 5…
Add a comment...

Post has attachment
Public
Ini pertama kali aku minum coconut shake. Memang aku tak pernah minum sebab aku ingatkan ia ada letak susu. Memang silap besarlah, sedap juga coconut shake ni..terus beli yang ada aiskrim. Kawan opis yang bawa aku ke sini. Asalnya, berniaga di tepi jalan,…
Add a comment...

Post has attachment
Public
Cari cendol sampai ke Seri Kembangan. Cuaca panas-panas macam ni, memang cendol lah yang tekak nak makan. Kempunan tak sempat nak cari cendol masa kursus di Melaka. Balik ke KL, esoknya terus cari cendol terdekat. Bila google  cendol sedap, terus jumpa…
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded