Profile cover photo
Profile photo
Eandis
94 followers -
Eandis staat voor Elektriciteit, Aardgas, Netten en Distributie. Die naam verwijst meteen naar onze hoofdactiviteit. We zorgen ervoor dat elektriciteit en aardgas tot bij jou thuis geraken.
Eandis staat voor Elektriciteit, Aardgas, Netten en Distributie. Die naam verwijst meteen naar onze hoofdactiviteit. We zorgen ervoor dat elektriciteit en aardgas tot bij jou thuis geraken.

94 followers
About
Posts

Post has attachment
Marktverkenning Warmtenetten Eandis

Eandis is een Belgische distributienetbeheerder die in Vlaanderen ongeveer 2,45 miljoen elektriciteitsklanten en 1,45 miljoen aardgasklanten bedient. Eandis is verantwoordelijk voor de installatie en het onderhoud van het distributienetwerk.

Als specialist in distributienetwerken van energie is Eandis van plan om in Vlaanderen verschillende warmtenetten te installeren. Daarmee komen we tegemoet aan de behoefte aan groene energieoplossingen (reductie van de CO2-uitstoot).
Eandis beschouwt de markt voor warmtenetten als gelijkaardig aan de markt voor elektriciteit en aardgas. Drie rollen kunnen worden gedefinieerd: de producent, de netwerkbeheerder en de leverancier. De productie en de levering van warmte behoren niet tot de core business van Eandis. Daarom zoekt Eandis de volgende partners:

1. Producenten van warmte die kan worden gekoppeld aan warmtenetten:

- producenten van groene warmte, zoals bestaande of nieuwe installaties: afvalverbranding, warmtekrachtkoppeling, biomassacentrales, energiecentrales …
- producenten die als back-up en tijdens piekverbruik kunnen worden ingeschakeld.

2. Leveranciers van warmte die de taak op zich nemen om de energie van de producenten te kopen en ze te verkopen aan de eindgebruikers. De leverancier is verantwoordelijk voor de facturatie van de energie en de distributienetwerkbeheerskosten aan de eindgebruikers.

Eandis heeft als hoofddoel een leidend netwerkspecialist te zijn in de distributie van warmte. De warmte wordt gedistribueerd via geïsoleerde stalen of polyethyleen buizen. De isolatie is voornamelijk vervaardigd uit polyurethaan schuim. De temperatuur van het water dat wordt geleverd aan de eindgebruiker moet ongeveer 70°C zijn. Er is een waterscheidingsysteem tussen het warmtesysteem van de leverancier en het distributienetwerk. Het waterscheidingsysteem zal voornamelijk uit warmtewisselaars bestaan. De pompen die het warme water in het distributienetwerk rondpompen, worden bediend door de distributienetbeheerder, die ook eigenaar is van deze verdeelpompen. Daarom is Eandis ook op zoek naar:

3. Leveranciers van netcomponenten, zoals warmtewisselaars, pompen, buizen, huisontvangststations …

4. Contractanten voor de constructie van het warmwaternetwerk.

5. Contractanten voor onderhoudsdiensten.

6. Consultants met specifieke ervaring op het vlak van warmwaternetwerken.

De vragenlijst moet ingevuld teruggestuurd worden vóór 20 juni. We nodigen de geselecteerde ondernemingen individueel uit voor een vrijblijvend gesprek. De gesprekken starten in juni 2013.
De vragenlijst kan bekomen worden via tom.godefroot@eandis.be.

Contactinformatie:
Eandis cvba
Brusselsesteenweg 199,
9090 Melle
België
Website: http://www.eandis.be
Procedurele vragen: frank.lippens@eandis.be
Technische vragen: ivo.claes@eandis.be
Add a comment...

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded