Profile cover photo
Profile photo
De Krim Texel
81 followers
81 followers
About
Communities and Collections
Posts

Post has attachment
App voor Texelse ondernemers en eilandconsumenten
TexelPoints beweegt zich richting de spotlights

De meeste bugs zijn gefixt, de eerste 1.000 downloads een feit en de eerste bedrijven presenteren zich er met deals en verhalen. Hoog tijd om de app TexelPoints, een communicatie- en loyaliteitsplatform voor Texelaars en andere Texelliefhebbers, richting het podium te schuiven. Doel: duizenden Texelaars activeren tot die download. En de groep deelnemende ondernemers vertienvoudigen.

Voor twijfelaars en sceptici: Projectmanager Kees Dros beantwoordt hieronder vragen over de app.

Met Pasen gaat de app echt ‘live’. Er waren veel ‘geruchten’, maar weinig officiële berichten?

“Ja dat klopt. We hebben ons heel lang gefocussed op de techniek en het vullen van de app met relevante inhoud: aanbiedingen en achtergrondverhalen over het eiland en de gegevens van de 900 Texelse bedrijven. Het eiland is klein, dus ondertussen zwol de geruchtenstroom wel aan ja.” Nu is de tijd echt rijp om de app aan iedereen te laten zien. Er staan aanbiedingen van zeventien bedrijven in. De duizend gebruikers zorgen ervoor dat er al flink wat TexelPoints in omloop zijn. ”

TexelPoints? Leg uit.

“Een Texelpoint is een digitale punt, met een waarde van tien eurocent. Binnen de app kun je sparen voor punten door gebruik te maken van zogenaamde deals. Stel: je komt na een strandwandeling bij strandpaviljoen Paal 17. Je bestelt poffertjes. Of crêpes. En je besteedt in totaal 20 euro. Dan levert dat je 25 punten op, die je weer kunt uitgeven bij een andere ondernemer uit de lijst binnen de app, of, als je er niet genoeg van kan krijgen, bij Paal 17. Punten zijn geld, daar kun je alles mee kopen bij bedrijven die meedoen. De deals zijn mechanismen om punten weg te geven.”

Wat is de gedachte erachter? Veel Texelse bedrijven hebben al een eigen loyaliteitssysteem?

Door de komst van vakantiemarketingplatforms en grote online detailhandelaren en prijsvechters, zie je dat veel bedrijven, ook op Texel, het contact met hun gasten en klanten dreigen kwijt te raken. Met dit systeem willen we gasten laten zien hoe belangrijk we het rechtstreekse contact vinden. Dat ze bij ons iets kopen, boeken of reserveren. Volgend jaar terugkomen in datzelfde vakantiehuisje. We bedanken hen met iets extra’s, in plaats van korting. Dat extraatje kunnen ze weer uitgeven bij een andere Texelse ondernemer. 

Binnen de app bundelen we krachten, in plaats van iedereen los van elkaar laten bouwen aan een eigen systeem met pasjes en stempelkaarten. De bedrijven en consumenten binnen TexelPoints maken elkaar sterker en beter. Door simpelweg samen te werken. Daarnaast krijgt de Texelliefhebber informatie over Texel en de eilandactiviteiten.”

Is het niet gewoon primair voor de toerist?
“Zeker niet. De Texelaar heeft er net zoveel aan. Zij zijn net zo goed een Texelliefhebber als de toerist; misschien nog wel meer? Aan TexelPoints doen kledingwinkels mee, zoals Mantje Lifestyle Stores. Veel eilanders lopen hier regelmatig binnen. Nu worden ze bedankt voor aankopen met punten. De lokale bakker Timmer is ook een TexelPointsdeelnemer van het eerste uur. Dus de verdiende punten bij Mantje kun je bij de bakker tegenover de winkel weer uitgeven voor een kop koffie met een stuk appeltaart. En die appeltaart levert je vervolgens weer nieuwe punten op, die je kunt uitgeven aan, pak hem beet, nieuwe fietstassen bij Erwin van der Linde. En zo zijn er tientallen lijntjes te leggen, tijdens het boodschappen doen. Je kunt de punten ook kado doen. Stel: de familie komt over. Dan kun je een aantal van je punten kado doen, om jouw familie een goedkopere accommodatie bij een van de deelnemers aan te bieden. En voor die accommodatie verdient die familie vervolgens weer punten, die je met elkaar weer kunt inzetten. Fantastisch toch?”

Kun je geen punten besteden in webshops van Texelse bedrijven?
“Nu nog niet, deelnemers en potentiële deelnemers willen dat wel. Het is voorzien voor in de toekomst.”

Ja maar…?
“Deze zin is best wel Texels, hahaha. Ik zou zeggen tegen alle consumenten en bedrijven op het eiland: download de app nu maar gewoon en kijk wat TexelPoints te bieden heeft. Sluit je aan bij onze coöperatie. We bieden een prachtig communicatieplatform en uitstekende mogelijkheden om je aanbod ‘aan de man te brengen’ .”

Wie betaalt dit allemaal? En wie betaalt jou?
“Goede vraag; ik krijg hem nooit rechtstreeks, maar voel wel vaak dat hij in de lucht hangt, snap je? De eerste deelnemers hebben middels een achtergestelde lening geld bij elkaar gebracht. Daarnast hebben we subsidie ontvangen van de Texelse investeringsstichting STIFTexel en het Waddenfonds. Al het geld investeren we in het continu verbeteren van de TexelPoints-app en de marketing van het systeem. Van de werkgroep wordt niemand betaald. Ik word dus niet betaald uit de subsidiepot. Een idealist wil ik mezelf ook weer niet noemen, maar we willen met deze app vooral laten we zien dat we naast een voorloper op het vlak van duurzaamheid en zilte teelt, ook nog eens een technische earlybird zijn waarmee we voor de Texelliefhebbers een verschil kunnen maken. Zo van: ‘Kijk nou wat we als eilanders met elkaar voor elkaar hebben gekregen.’ Als wij nu deze stap niet zetten, doet een groot platform dat niets met het eiland heeft, het voor ons. Dit netwerk moeten we gewoon bouwen.”

En nu?
Binnenkort laten we weten wat we met Pasen allemaal van plan zijn. We zullen het eiland niet onberoerd laten. Maar, eerst willen we de Texelaar een ‘voorsprong’ geven. Nog voor Pasen ontvangen alle eilanders een informatiekrant met achtergronden en de uitleg.”

Wat hoop je dat er de komende dagen gebeurt?
“Ik hoop dat we nog voor Pasen, dan gaan we de toeristen laten zien wat de app te bieden heeft, duizend nieuwe Texelse downloads mogen zien binnenrollen. En per eind april 100 nieuwe deelnemende bedrijven op Texel . Dan zou een droom uitkomen voor de makers, bedenkers en alle bedrijven die er al vanaf het begin tijd, geld en energie in steken.”

Hoe kunnen mensen die meer willen weten je bereiken?
“Op www.TexelPoints.com vindt je meer informatie en voor specifieke vragen kun altijd een mail verzenden naar info@TexelPoints.com. Maar natuurlijk ook vanuit de TexelPoints app. Via ‘ Over TexelPoints’ en dan ‘Klanten Support’. Dus ‘downloaden die app’ zou ik zeggen.”
Add a comment...

Post has attachment
Werken op Texel is zóóóóo leuk! En tijdens onze pauzes? Dan wandelen we even door het bos of over het strand. Als het mooi weer is natuurlijk.

Voor onze exploitaties zijn wij op zoek naar nieuwe collega's. 
Bijvoorbeeld assistent bedrijfsleider op TexelCampings Loodsmansduin of zelfstandig werkend kok bij Vakantiepark De Krim

Dus kom ook werken bij +De Krim Texel en solliciteer op: http://www.krim.nl/vacatures

Ook als je seizoenswerk zoekt hebben we diverse mogelijkheden!
http://www.krim.nl/de-krim-texel/vakantiewerk-stage/
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Officiële opening uitbreiding Golfbaan de Texelse naar 18 holes

Op 5 juni 2014 is Golfbaan de Texelse officieel geopend waardoor de uitbreiding naar 18 holes een feit is. De openingshandeling werd, onder toeziend oog van genodigden, verricht door huidig directeur Iwan Groothuis van De Krim | Texel en zijn voorganger Martin Warnaar. Een langgekoesterde wens is hiermee in vervulling gegaan.

Architect Alan Rijks heeft de vrijheid gekregen om een kwalitatief onderscheidende linkscourse te realiseren passend in het mooie Texelse landschap. De baan is uniek qua vormgeving, design en faciliteiten zonder de landschappelijke waarden uit het oog te verliezen. Via een langdurige procedure is agrarische grond omgetoverd tot een prachtige en unieke baan, waar de Texelse elementen voor een extra uitdaging zorgen. 
Alan Rijks heeft in samenwerking met firma De Ridder, Tatenhove en De Vries & Van der Wiel de baan in 1,5 jaar ontwikkeld.

Golfbaan de Texelse is de enige commerciële 18-holes linkscourse in Nederland.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
2014-06-06
5 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Nieuwe bij +Ecomare Texel De Walviszaal. Bekijk hier een video:

Walviszaal Ecomare vanaf vrijdag 25 april 2014 geopend
Add a comment...

Post has attachment
Een prachtige viswinkel met een eigen museum over visserij. Dat vind je bij +De Oude Vismarkt van Texel in Oudeschild.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Texel is zo gek nog niet!

Vaak wordt gedacht dat de bootreis naar een Waddeneiland lang duurt en kostbaar is. Dat geldt niet voor Texel, waar u met de auto binnen een half uur vanaf Den Helder op Texel rijdt. En de prijs is ook een stuk lager in vergelijking met de andere eilanden. En reserveren is niet nodig, dit kan namelijk niet eens! Iedere heel of iedere half uur vaart er een boot heen en weer.

In de infographic op de blog van +OokTexel worden de verschillen die te maken hebben met de bootreis van de diverse Waddeneilanden met elkaar vergeleken.

http://ooktexel.nl/het-bewijs-die-boot-naar-texel-zo-gek-en-duur-nog-niet
Add a comment...

Post has attachment
Kent u Cadweazle? Nee, niet de oude tovenaar uit de kinderserie, dat was Catweazle.

Cadweazle is een rolstoel speciaal voor op het strand! Hiermee kunnen rolstoelers gewoon het strand op om lekker te genieten langs de kustlijn.

Op Texel worden deze onder andere verhuurd bij Strandpaviljoen Kaap Noord (paal 33).
Add a comment...

Post has attachment
Leuk! Het vakantiepark van bovenaf. Een camper gast maakte deze video met zijn bestuurbare helikopter.
Add a comment...

Post has attachment
Vakantiepark De Krim Texel is uitgeroepen tot het beste bungalowpark van de Wadden!

Alle boekers van bungalowparkspecials.nl hebben hun mening gegeven over het bungalowpark, de omgeving en de activiteiten in de buurt. Daarbij is Vakantiepark De Krim gekozen tot het beste vakantiepark van de Wadden.

Vakantiepark De Krim is het meest uitgeruste vakantiepark van de Wadden, met verschillende mogelijkheden om uw vakantie of kort verblijf te genieten. Ons vakantiepark biedt luxe vakantiehuizen, bungalows, chalets, hotelchalets, kampeerplaatsen en familievilla's.

Het vakantiepark heeft uitgebreide faciliteiten zoals restaurants, zwembad, groot buitenspeelterrein, lasergame, glow in thé dark minigolf. Even verderop ligt de prachtige 18 holes +Golfbaan de t Golfbaan De Texelse.

Vakantiepark De Krim is onderdeel van De Krim Texel.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Naast de tuin die om de nieuwe lasergame en glow in de dark golf speelhal is aangelegd is nu ook de voorzijde van het gebouw voorzien van een prachtige houten gevel! 
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
Nieuwbouw Indoor Glow in the Dark golf
6 Photos - View album
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded