Profile cover photo
Profile photo
DANSIC
36 followers -
Din platform for social innovation
Din platform for social innovation

36 followers
About
DANSIC's posts

Social innovation må nu siges at have fået et godt fæste i danskernes bevidsthed! Berlingskes læsere har kåret Selina Juul til årets dansker for hendes store engagement i at stoppe madspild i Danmark. Tillykke til Selina Juul for kåringen i mandags! Lad os håbe det ikke er den sidste sociale innovatør på podiepladserne.

Post has attachment
"Vi har skabt en treenighed af både politiske ambitioner og visioner, engagerede medarbejdere og så i den grad inddragelse af vores borgere." Britt Jensen (S), formand for social- og sundhedsudvalget i Rødovre Kommune

Post has attachment
Anne stod for idégenereringsworkshoppen til sidste års sociale idékonkurrence og hun har nogle gode grunde til at deltage:

"Det var en stor fornøjelse at facilitere en kreativ proces på DANSICs Ideas That Matter 2013. Det var særligt imponerende at opleve, at så mange mennesker i alle aldre, fra alle faglige retninger - studerende såvel som erfarne - havde lyst til at bruge deres weekend på at udvikle idéer til nye løsninger på samfundsmæssige problemer. Gejsten og engagementet blandt de mange deltagere var ikke til at tage fejl af. Endnu engang lykkedes det DANSIC at stable et godt og velplanlagt arrangement på benene."

Så tilmeld dig nu!
pitchdansic.eventbrite.com

Post has attachment
Jelis deltog i sidste års idékonkurrence fra DANSIC og blev endda frivillige bagefter. Det er hans tanker om at deltage;

"Ideas That Matter (red. nu:pitch@DANSIC) var et enormt velorganiseret arrangement med spændende og lærelige indsigter i hvordan ideer og løsninger udvikles. Det er en unik mulighed for at prøve kræfter med ideudvikling og social innovation i fællesskab med bred skare af skarpe hjerner, der alle deler en fælles vison om at forbedre vores samfund."

Så meld dig til nu!

Post has attachment
Alkoholafhængighed kan være et kæmpe tabu. I Københavns Kommune vil de gerne tabuet til livs, så vi kan få afdækket problemets omfang og hjælpe dem der ofte er fanget midt i det; børnene. Tabuet tager vi op sammen med Københavns Kommune til pitch@DANSIC som et af emnerne. Husk tilmeldingen på pitchdansic.eventbrite.com !

Post has attachment
pitch@DANSIC er en idékonkurrence, hvor vi har gjort meget for at give jer redskaberne til at kunne skabe reelle løsninger på aktuelle problemer. Et godt eksempel er Erik Micheelsens opgave fra sidste års konkurrence, som han beskriver sådan her:

"min opgave var at hjælpe idéudviklerne med at nå til en “hel” idé som kan kommunikeres overbevisende. Dvs at kortlægge idéen, evt slå flere idéer sammen og især at konkretisere idéretning samt, hvad det vil sige at udvikle og tilsidst implementere idéen helt konkret med henblik på værdiskabelse.

Det er en ting at få idéer men der, hvor den helt store udfordring opstår er som regel, når man skal kortlægge ideen for at nå til en handlingsplan. Det brugte vi CoCreationCards til.

Faren er nemlig at man typisk har en opgavestiller og et seperat team, der skal udvikle idéer + pitche de idéer. Hvis de pitches er for overordnede, mulighedsorienterede og i det heletaget mangler gennemarbejdelse, så er det svært for opgavestillerne at se sig selv i idéerne og man risikere at de strander.

Omvendt, hvis man sørger for en gennemarbejdede idé, så bliver den taget seriøst. Alle kan forholde sig til den og gå videre med idéen, hvis man bliver enig om at det er den vej man vil gå. Det er jo dér vi gerne vil nå til!

Og det var hvad jeg var ret imponeret over med DANSIC’s event sidste år."

Tilmeld dig her:

Post has attachment
I København afholdes fra i dag til d. 16 november Sustainable Citizen Festival, hvor man kan deltage i forskellige workshops og høre om, hvordan danske frontløbere engagerer sig i bæredygtig produktion. Læs mere her samt se kalenderen for festivalens aktiviteter her:

http://politiken.dk/ibyen/opdagkoebenhavn/Opdagkbh_lister/ECE2451786/bekaemp-madspild-til-suppedisco/

Post has attachment
Kan vi mon lære lidt af tankerne fra Norge? Denne podcast fra SIX Nordic byder på gode ideer og inspiration til at skabe jobs til de "uarbejdsdygtige" - udsatte grupper der sagtens kan og vil arbejde, men som ikke nemt inkluderes i den måde, vi er vant til at gøre tingene i dag. Tag en lytter på vej til arbejdet her:

Post has attachment
Vi har skabt vores idékonkurrence med hjælp fra KPH-Projects. KPH er et fællesskab der omfavner og hjælper socialt innovative projekter og virksomheder på vej og de lægger derfor også lokaler til pitch@DANSiC.

Post has attachment
"Skal nutidens virksomheder have en reel fremtid, skal den baseres på bæredygtighed, utraditionelle samarbejder og nye måder at anskue sig selv på." Det er en af flere konklusioner efter FNs klimatopmøde i København, men måske journalisten har fat i den lange ende af kapitalens virke, når han skriver: "Men lykkes det at gå skridtet videre, opstår det skønne, at 2+2 bliver mere end 4."? Læs artiklen for lidt inspiration og måske du selv får øje på et match, hvor 2+2 ikke blot bliver 4?
Wait while more posts are being loaded