Profile cover photo
Profile photo
ct fand
888 followers -
Inspired by Yanie..
Inspired by Yanie..

888 followers
About
Posts

Post has shared content
Public
Dalam banyak-banyak kerja luar, aku rasa inilah yang paling best (walaupun hati berat tinggalkan anak-anak dan suami di Putrajaya..). Best sebab aku berpeluang berjumpa keluarga di Sabah. Tentatif program kerja kali ini adalah dari 10 hingga 12 Oktober.…

Post has shared content
Public
Susulan dari entri ini Kerja Luar Di Kota Kinabalu, Lahad Datu dan Tawau, Jalan Terus! The Klagan Hotel Lokasi hotel ni sangat strategik. Senang nak berjalan-jalan ke kawasan tumpuan di sekitar Bandar KK. Cuma rate hotel boleh tahan jugak lah. Parking…

Post has shared content
Public
Assalamualaikum.. selamat menyambut Ramadhan dan selamat berpuasa.. Tiba-tiba rasa nak berkongsi perancangan percutian di Melaka. Dah beberapa kali sebenarnya berkunjung ke Melaka..tapi semua atas urusan kerja.. Walaupun jadual ditetapkan 3 hari dan 2…

Post has attachment
Tajuk tak mesra SEO langsung.. Pedulik dengan SEO. Hari ni saya nak membuat entri berupa luahan perasaan..hihi Masih menunggu penempatan sejak bertukar tempat bertugas pada 1 September lalu. Kalau ikutkan surat dari central , dah pasti tempat saya di…

Post has attachment
Baginda Sallallahu ‘Alaihi Wasallam yang diriwayatkan oleh Ibnu Mas’ud Radhiyallahu ‘Anhu telah bersabda: إن أولى الناس بي يوم القيامة أكثرهم علي صلاة Maksudnya : Sesungguhnya manusia yang paling utama bagiku hari kiamat nanti adalah mereka yang paling…

Post has attachment
Masih belum terlambat rasanya untuk saya mengucapkan…Selamat Hari Merdeka, Malaysia! 31 Ogos tahun ini merupakan tahun ke-59 secara rasminya Malaysia merdeka. Alhamdulillah, saya dan anda masih bebas untuk ke mana-mana dengan sedikit pengawasan…

Post has attachment
Assalamualaikum, Hari ni hari kedua saya di Jabatan baru. Pertukaran berkuatkuasa pada 1 September 2016. Saya tak minta penangguhan kerana pertukaran ini dah diketahui sejak 3 minggu lepas, sekitar pertengahan Ogos. Sempat mengemas dan menghabiskan…

Post has attachment
Assalamualaikum.. Perkongsian ringkas petang Rabu.. 7 kunci kebahagiaan hidup menurut Saidina Ali bin Abi Talib. Audit dan nilai perlakuan diri.. Dipetik dari FB Pahrol Mohamad Juoi.

Post has attachment
Sejak daripada semalam, ada orang cuba pecah masuk blog ini. Tak ada kerja lain nak buat agaknya. Wahai kau yang berkenaan, tak payah la cuba-cuba hack blog ini. Blog ni bukan blog bermotifkan keuntungan pun. Bukan ada affiliate atau account bank atau…

Post has attachment
Ramadhan pergi, Aidilfitri mengganti.. Teelebih dahulu, Selamat Hari Raya Aidilfitri saya ucapkan buat semua. Moga anda sentiasa ceria dan bahagia dibulan kemenangan ini..dan bulan-bulan seterusnya.. InsyaAllah.. Cerita Aidilfitri saya dan keluarga tahun…
Wait while more posts are being loaded