Profile cover photo
Profile photo
cik iffah
a dreams is a wish
a dreams is a wish
About
Posts

Post has attachment
Bercuti seminggu - NORTAQIFA ABD SHAIDI
Assalamualaikum... ok guys.. sempena Raya Cina ni.. saya akan cuti selama seminggu.. sebab saya mau balik kampung.. NO..NO..NO... Saya bukan Chinese girl.. tapi alang-alang kita semua cuti kan.. jadi saya pun cuti jua lah... kat kampung tu memang masa sanga...

Post has attachment
Google+ di padam.?? - NORTAQIFA ABD SHAIDI
Assalamualaikum... saya masih dalam keadaan terkejut sebab berita ni..so, entry kali ni buat macam announcement lah jua kan.. Siapa-siapa yang aktif kat Gplus tu, samada blogger atau bukan blogger sila lah download apa-apa yang patut dari akaun google+ kamu...

Post has attachment
BIRTHDAY GIVEAWAY BY YAYAAZURA.COM
Assalamualaikum ... now time to join a segmen.... so, segmen kali segmen giveaway by yayaazura.com... mari lah join ramai-ramai.. hahaha.. orang birthday kita kena meriahkan majlis lah ..... [KLIK BANNER UNTUK JOIN] Macam biasalah...kalau saya join segmen, ...
BIRTHDAY GIVEAWAY BY YAYAAZURA.COM
BIRTHDAY GIVEAWAY BY YAYAAZURA.COM
misseffah-ara.blogspot.com

Post has attachment
Kakak Vs Acik - NORTAQIFA ABD SHAIDI
Assalamualaikum.. ok hari ni saya mau cerita pasal kegigihan dan kesungguhan AKU jadi photographer untuk adik-adik yang tercinta.. so...memang jadi kebiasaan kita lah kan sekarang ni pergi mana-mana mesti snap gambar... tidak sah kalau tidak begambarbiarpun...

Post has attachment
Khaulah Al-Azwar Bidadari Besi - NORTAQIFA ABD SHAIDI
Assalamualaikum semua... mau di jadikan cerita, adik saya ni baru masuk tingkatan 1...jadi rasanya ramai lah jua kenalan baru dia kan.. jadi satu hari tu dia balik dari sekolah lepas tu dia cakap dekat saya, "kakak, adik ada kawan bah nama dia kan.. khaulah...

Post has attachment
ABDUL RAHMAN BIN AUF ra. - Saudagar Islam Yang Berjaya Di Dunia Dan Akhirat
Abdul Rahman Bin Auf adalah salah seorang sahabat Rasulullah yang akrab. Beliau juga adalah salah seorang sahabat Rasulullah yang terkaya sebagaimana juga halnya dengan Saiyidina Uthman Bin Affan r.a. Menurut ahli sejarah, Abdul Rahman Bin Auf dilahirkan 10...

Post has attachment
GIVEAWAY DOMAIN BARU BY OMBAKBERGIGI.COM
Assalamualaikum.. wah.. lama nya laaa bercuti cik hakak satu orang ni...ok.. sebagai permulaan, saya mau mulakan dengan join segmen GA.. ok..hahaha... jom kita terjah kat bawah ni.. Sudilah kiranya korang ketik kat banner tu kalau mau join ya.. para hadirin...

Post has attachment
Seringan-ringannya Seksaan Ahli Neraka
Assalamualaikum.. lama betul bercuti-cuti Malaysia saya ni.. ok lah.. harini saya kongsikan benda ni pula.. hokeh....? Rasulullah s.a.w. bersabda : “Seringan-ringannya seksaan ahli neraka, iaitu seseorang diberi dua alas kaki dari api maka alas itu di ikat ...
Seringan-ringannya Seksaan Ahli Neraka
Seringan-ringannya Seksaan Ahli Neraka
misseffah-ara.blogspot.com

Post has attachment
Nama-nama hari kiamat berdasarkan Al Quran
Assalamualaikum... banyaknya benda jadi selama saya bercuti ni.. hahah.. tapi apa-apa pun, sebagai pembukaan saya kongsikan sedikit info yang berguna. Nama-nama hari kiamat berdasarkan Al Quran 1.Yaumul qiamah (An Nisa' ayat 87) 2.Yaumuttaghobun ( At Taghob...

Post has attachment
Mini Pencarian Bloglist Jan - Dec 2019 by S.K
Assalamualaikum.. jom kita join lagi segmen, pencarian bloglist ni... [Klik banner untuk join] Hmm.. seriously, saya tertarik dengan banner dia.. wahhh... cantik sangat... kena ikut beberapa step jak pun kalau mau join... 1. Follow Blog dan IG cik penganjur...
Wait while more posts are being loaded