Profile cover photo
Profile photo
CIBV
6 followers -
Door certificatie en examinering het vertrouwen in brand- en inbraakbeveiliging bevorderen
Door certificatie en examinering het vertrouwen in brand- en inbraakbeveiliging bevorderen

6 followers
About
Posts

Post has attachment
Public
De opleiding voor het nieuwe NFPA Sprinklertechnicus examen begint over 4 weken.

https://cibv.nl/nieuw-examen-nfpa-sprinklertechnicus/
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Public
CIBV reikt eerste certificaten uit voor nieuw schema VBB Toeleveranciers

Gespecialiseerde toeleveranciers voor VBB Leveranciers (met name sprinklerinstallateurs) hebben CIBV benaderd met de vraag of het mogelijk was gecertificeerd te worden.

Na een gedegen voorbereidingsperiode met de initiatiefnemers is als reactie op de vraag dit jaar het CIBV certificatieschema Toeleverancier VBB-systemen tot stand gekomen. Meerdere toeleveranciers hebben zich ondertussen aangemeld en de audits en inspecties zijn in volle gang.

Op 22 september werden de eerste twee productcertificaten uitgereikt.

Lees meer op: https://cibv.nl/cibv-reikt-eerste-certificaten-nieuw-schema-vbb-toeleveranciers/
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Public

Afgelopen zomer heeft het CIBV verklaard dat de Nieman Groep officieel UPD Opsteller is! Hier zijn wij trots op!

Waarom kiezen voor een erkend UPD opsteller?
Te vaak komt het voor dat een installatie niet wordt geaccepteerd omdat de brandbeveiliging op onjuiste uitgangspunten is gebaseerd. Deze wisselende kwaliteit van uitgangspuntendocumenten vormde de aanleiding tot de Regeling. Opdrachtgever, eisende partij en installateur hebben immers behoefte aan een hoge kwaliteit van het uitgangspuntendocument. Want daarmee wordt hun brandveiligheid gespecificeerd.

Ten eerste worden fouten voorkómen door de eis in de Regeling van interne controle (“vier-ogen-principe”). Daarnaast zorgt de steekproefcontrole door CIBV samen met een effectief sanctiebeleid dat de lat op het juiste niveau wordt gelegd.

Lees meer: http://bit.ly/2wMKJvJ
Photo
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Public
Op 11 september organiseert de sectie VWI van VEBON-NOVB een informatiebijeenkomst over woningsprinklers.

Het programma is interessant voor belanghebbenden zoals ontwikkelaars, adviseurs, installateurs, brandweer en (vertegenwoordigers van) bewoners.

Met name installateurs die in woningen de waterleiding, het sanitair en de centrale verwarming aanleggen, zullen naar verwachting in toenemende mate beschikken over de expertise voor het aanleggen van woningsprinklerinstallaties.

Als onderdeel van het programma zal CIBV dan ook op die middag uitleg geven over het proces om tot certificatie voor woningsprinklers te komen.

https://cibv.nl/informatiemiddag-woningsprinklers-11-september-2017/
Add a comment...

Post has attachment
Public
Informatiemiddag woningsprinklers 22 juni 2017

Op 22 juni organiseert de sectie VWI van VEBON-NOVB voor installateurs een informatiebijeenkomst over woningsprinklers. CIBV zal op de middag uitleg geven over het proces om tot certificatie te komen.

Wilt u als installateur ook woningsprinklers aanbieden? Dan is deze informatiemiddag iets voor u. Kom alles te weten over de diverse aspecten van woningsprinklerinstallaties en krijg antwoorden op wat is het, hoe het werkt, de CCV-regeling, de opleidingen en uiteraard hoe kan uw organisatie gecertificeerd woningsprinklerinstallateur wordt.
Add a comment...

Post has attachment
Public
Nieuw CCV certificatieschema woningsprinklerinstallaties

Het CCV certificatieschema Leveren Woningsprinklerinstallaties is op 1 mei 2017 door het CCV gepubliceerd en bevat de criteria voor de certificatie van woningsprinklerinstallaties.

Het certificatieschema woningsprinklerinstallaties is samen met stakeholders zoals brandweer, CCV, installateurs en CIBV ontwikkeld. De Commissie van Belanghebbenden Brand van het CCV heeft ingestemd met het nieuwe certificatieschema.

CIBV zal na het mede-opstellen van het certificatieschema de voortrekkersrol als certificatie-instelling met meer dan 15 jaar ervaring in certificatie van sprinklerinstallaties continueren door een actieve rol te spelen in de certificatie van woningsprinklerinstallateurs.
Add a comment...

Post has attachment
Vanaf nu commentaar mogelijk op Nederlandse Sprinklernorm NEN 1073 https://cibv.nl/start-commentaarperiode-nen-1073-sprinklerinstallaties/
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Tot 10 mei 2017 nog commentaar mogelijk op volgende versie NFPA 13: http://bit.ly/2pKN1oc
Photo
Add a comment...

Post has attachment
CIBV, Certificatie en Examen Instelling voor Beveiliging en Veiligheid, is op zoek naar een specialist brandmeld- en inbraakbeveiliging die zijn kennis en ervaring wil inzetten voor certificatie van bedrijven en examinering van personen. Kijk op https://cibv.nl/vacatures/
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded