Profile cover photo
Profile photo
Christenen voor Israël
251 followers -
Het belangrijkste doel van Christenen voor Israël is om betrouwbaar Bijbels onderwijs te geven over Israël aan christenen in Nederland.
Het belangrijkste doel van Christenen voor Israël is om betrouwbaar Bijbels onderwijs te geven over Israël aan christenen in Nederland.

251 followers
About
Posts

Post has attachment
'De vrede van #Jeruzalem', #Israëlcursus, met ds. Henk Poot (Israëlpredikant)

Post has attachment
Loofhuttenfeest, de volkeren en de eindtijd

Yochanan Visser - 9 oktober 2017
Israël viert Soekot, het Loofhuttenfeest. In de religieuze woonwijken van steden en in religieuze gemeenschappen heeft iedereen zijn eigen soeka, een primitieve van stof of dun multiplex gemaakte hut die wordt afgedekt met een dak van palmtakken of een schach, een soort mat van bamboe.

Post has attachment
Huppelkrukken

Fraidzjah - 5 oktober 2017
Een heerlijke morgen waarin de naderende herfst merkbaar is. Geweldig, de lange hete zomer is op z’n eind. Ik loop het achtste gedeelte van de woeste tuin van de buren in waar ik elke dag wat groene takken snij voor onze pluimvogels. Ineens steekt er een flinke tak tussen het voorste riempje van mijn sandaal die het weefsel boven op de voet een flinke opdoffer geeft.

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Het einde van de Thora

Rabbijn mr. drs. R. Evers - 26 september 2017
Aan het einde van de Thora wordt de dood van Mozes beschreven. Deuteronomium 34:5 leest “Toen stierf daar Mozes, de dienaar van G’d, in het land Moab, op bevel van G’d.”

Post has attachment
De wonderlijke granaatappel

Petra van der Zande - 21 september 2017
“Want de HEERE, uw God, brengt u in een goed land: een land met waterbeken, bronnen en diepe wateren, die ontspringen in het dal en op het gebergte; een land met tarwe en gerst, wijnstokken, vijgenbomen en granaatappels; een land met olierijke olijfbomen en honing;”
Deuteronomium 8:7-8
De granaatappel, een van de zeven soorten, heet rimon in het Hebreeuws. Het Nederlandse woord komt van het Latijnse pomum– appel en granatus – zaad. Zo’n 4000 jaar v.Chr. kweekte men in Perzië (Iran) deze bomen, van de mirte-familie al. Van de in 1000 v.Chr. uit Eretz Israël geïmporteerde granaatappels maakten de Hebreeërs, die toen in Egypte woonden, gekruide wijn. Granaatappelboomtakken werden gebruikt om het Paaslam te roosteren.

Post has attachment
Twittervuil op straat
De Duits-Israëlische artiest Shahak Shapira rapporteerde 450 serieuze haatberichten op Facebook en Twitter. Facebook verwijderde deze vaak snel, maar Twitter liet de meeste berichten gewoon staan. Daarom besloot Shapira aan de bel te trekken. Voor het Duitse hoofdkwartier van Twitter kalkte hij tientallen haattweets op de straat om zichtbaar te maken wat het bedrijf laat staan. Onder de hashtag #heytwitter, een veelgebruikte groet op het sociale platform, hoopt hij deze misstand aan de kaak te stellen. | Foto: Twitter
Photo

Post has attachment
'Profetieën over #Jeruzalem', #Israëlcursus met prof. dr. M.J. Paul
Wait while more posts are being loaded