Profile cover photo
Profile photo
Christenen voor Israël
254 followers -
Het belangrijkste doel van Christenen voor Israël is om betrouwbaar Bijbels onderwijs te geven over Israël aan christenen in Nederland.
Het belangrijkste doel van Christenen voor Israël is om betrouwbaar Bijbels onderwijs te geven over Israël aan christenen in Nederland.

254 followers
About
Posts

Post has attachment
17.00 uur | ds. Naim Khoury – Vanuit Bethlehem naar de wereld
Ds. Naim Khoury vormt samen met zijn vrouw Elvira het voorgangersechtpaar van de First Baptist Church in Bethlehem. In de geboorteplaats van onze Heiland hebben christenen het zwaar, onder het bestuur van de Palestijnse Autoriteit. Toch zijn Naim en Elvira Khoury vastberaden om het evangelie te brengen aan hun stadsgenoten. Daarover spreekt ds. Khoury tijdens de Israëlcursus.

19.30 uur | Gilah Evers – Pesach in een Joods gezin
Gilah Evers is de vrouw van de Amersfoortse rabbijn Shimon Evers. Voor de Israëlcursus spreekt ze over hoe het er in een Joods gezin aan toegaat tijdens Pesach, dat begin april door het Joodse volk wordt gevierd en tijdens de lezing van Gilah dus net achter de rug is. Wat is de betekenis van het Pesachfeest, hoe wordt het voorbereid en wat betekent dit voor Gilah en haar gezin?
Add a comment...

Post has attachment
10.30 uur | ds. C.G. Kant – Israël keert terug: een teken van hoop!
De terugkeer van het volk Israël naar het land is een belangrijk thema in de Bijbel. Toch is dit een gevoelig onderwerp onder veel christenen. Ze willen nog wel spreken van een blijvend verbond van God met het Joodse volk, maar een verbinding tussen de Bijbelse profetieën en het land Israël gaat veel mensen te ver. Wat staat ze hierbij in de weg? Ds. Kees Kant, gereformeerd predikant in Katwijk, weerlegt de tegenargumenten met Bijbelteksten.

13.00 uur | Farshid Seyed Mehdi – Het verschil tussen Allah en de God van Israël
Farshid Seyed Mehdi werd geboren in Iran, waar hij een fanatiek moslim was. Na zijn bekering tot het christendom vluchtte hij naar Nederland. Daar ontdekte hij dat Joodse wortels heeft. Farshid kent dus als geen ander de verschillende werelden van de islamitische- en joods-christelijke traditie. Tijdens de Israëlcursus gaat hij in op de verschillen tussen Allah en de God van Israël.
Add a comment...

Post has attachment
17.00 uur | rabbijn Chaim Eisen – Verlossing in Joods perspectief
Deze cursusdag valt tussen Poeriem en Pesach. Beide feesten vieren de verlossing van Israël uit de hand van een vijand. De staat Israël, die dit jaar zeventig jaar bestaat, wordt in het synagogale gebed ‘het ontluikende begin van onze verlossing’ genoemd. Wat is verlossing in Joods perspectief? Daarover spreekt rabbijn Chaim Eisen uit Jeruzalem tijdens de Israëlcursus.

19.30 uur | ds. O. Lohuis – Waarom christenen iets met Israël hebben
Ds. Oscar Lohuis spreekt namens Christenen voor Israël in heel Nederland over Gods plan met Israël. Omdat het voor veel christenen niet vanzelfsprekend is om ‘iets’ met Israël te hebben, zet hij tijdens de Israëlcursus een aantal redenen op een rijtje waarom dat wel zou moeten zijn. Handig als gespreksstof, maar ook een prima gelegenheid om mensen kennis te laten maken met de boodschap van Gods trouw aan Israël!
Add a comment...

Post has attachment
10.30 uur | Klaas de Jong – Kristallnacht en Kamp Westerbork
Schrijver en uitgever Klaas de Jong deed onderzoek naar krantenberichten in de jaren dertig in Nederland met betrekking tot de Jodenvervolging, in het bijzonder de Kristallnacht. Hoe reageerde Nederland voor 1940 op de Jodenhaat in Duitsland? Over dit onderwerp publiceerde hij het boek ‘Kristallnacht en Kamp Westerbork’, waarvan hij de belangrijkste bevindingen deelt.

13.00 uur | Marcella van de Bovenkamp – Hineni: hier ben ik
Marcella groeide op in een gezin waar de kerk en het geloof bijna geen rol speelden. Tijdens haar studietijd werd ze geroepen door de God van Israël. Haar antwoord was: ‘Hineni, hier ben ik.’ Haar familiegeschiedenis tijdens de Tweede Wereldoorlog maakte het mogelijk om in 2016 officieel naar Israël te emigreren. Marcella deelt tijdens de Israëlcursus haar bijzondere levensverhaal.
Add a comment...

Post has attachment
10 Joodse wijsheden over de liefde

Voor elk gevoel of situatie kent het jodendom wel een wijsheid. Laat je inspireren door deze 10 Joodse quotes over de liefde!
Add a comment...

Post has attachment
Am Yisrael Echad leert over Joodse identiteit

13 februari 2018
Ik kan het gesprek me nog goed herinneren. Het was op een schoolplein in Israël met enkele tieners. Een doorsnee openbare school. Er was juist een les geweest over Joodse identiteit.
Add a comment...

Post has attachment
Mijn staker

Joanne Nihom - 5 februari 2018
Vandaag las ik deze oproep van het comité Herdenking Februaristaking: “In het kader van de herdenking van de Februaristaking doen wij een OPEN CALL aan kunstenaars om hun eigen staker te verbeelden. Het comité́ Herdenking Februaristaking geeft in aanloop naar de herdenking kunstenaars de ruimte om hun werk online of offline te exposeren. De vijf mooiste inzendingen, in werkelijke vorm, worden in de week voorafgaand aan de herdenking toegevoegd aan de presentatie ‘Wie waren de stakers?’ in het Nationaal Holocaust Museum.”
Add a comment...

Post has attachment
'De Puriteinen en Israël', livestream #Israëlcursus met ds. W.J. van den Brink
Add a comment...

Post has attachment
'#Antisemitisme in Nederland', livestream #Israëlcursus met #rabbijn Yanki Jacobs
Add a comment...

Post has attachment
Bewonder de dans van de spreeuwen
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded