Profile cover photo
Profile photo
Brechtje de Leij
30,377 followers -
Mobile Expert @ B-Digitized
Mobile Expert @ B-Digitized

30,377 followers
About
Posts

Post has attachment
Alles wat je moet weten over de nieuwe iPhoneX

Hij is binnen, en heb het belangrijkste even voor jullie op een rijtje gezet!

https://www.b-digitized.com/2017/11/04/iphone-x-alles-wilt-weten/
Add a comment...

Post has attachment
Mobiele Eenheid in bestseller top10

Mijn boek 'Mobiele Eenheid' staat op nummer 9 in de verkoop top 100! Woooooot! 🎉

Met Mobiele Eenheid help ik bedrijven, van MKB tot multinational, met klaar worden voor het mobiele tijdperk. Het boek is toegankelijk en met humor geschreven, en heeft al vele lovende recensies gekregen.

Haal het ook in huis!

De grootste misvatting over mobiel is 'dat het gewoon een klein (desktop)schermpje' is. Terwijl de intuïtieve bediening, de combi van software en hardware, de unieke persoonlijke en contextuele data en de plek die de smartphone in ons leven inneemt, het een UNIEK kanaal maken met eigen wetten en regels maar ook met unieke kansen - die ook jij kan pakken. Maar hoe dan?! Dat lees je in Mobiele Eenheid!

Bestel het boek alhier, in print of als e-book:

https://m.managementboek.nl/boek/9789492221339

Photo
Photo
23-04-17
2 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
iCulture Best App Award voor Marktplaats

Yes! We hebben de prestigieuze Beste Nederlandse App Award van iCulture gekregen voor de (iOS) Marktplaats app! Nummer 3 na Blendle en ING.

http://www.iculture.nl/iculture-awards/#beste_nl2016

#trots #Marktplaats
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Boek over (succesvol worden) op mobiel nú verkrijgbaar!

In de winkels en online verkrijgbaar:
>>> 'Mobiele Eenheid; van disruptie naar digitale strategie.' <<<

Alles over hoe je (business) succesvol wordt mobiel. Bestel vandaag, dan heb je het boek morgen als weekend leesvoer in huis!

https://m.managementboek.nl/boek/9789492221339
Add a comment...

Post has attachment
De 5 domste uitspraken over mobiel
Het is alweer bijna 2017. Op naar weer een jaar vol nieuwe technologische innovaties! We gaan in 2017 vol door met chatbots, Virtual Reality, Augmented Reality, Articial Intelligence en natuurlijk met mooie native apps, hybride apps, (progressieve) web apps, instant apps en mobiel vriendelijke responsive en adaptivewebsites.

Ook 2016 was wéér het jaar van mobiel. Met Pokémon vangende smartphone kids, aan hun mobiele telefoon vergroeide treitervloggende jeugd, schermstarende OV-gangers en steeds vaker in restaurants de mobiele versie van de ‘dining dead‘, oftewel gezellig samen op date en dan allebei je telefoontje vast.

Je zou met alweer zo’n daverend mobile jaar verwachten dat de meeste bedrijven wel verstand zouden hebben van mobiel. Omdat mobile ready en mobile first zo langzamerhand essentieel worden om succesvol te blijven digitaal. Toch is het niveau nog vaak aardig bedroevend. Als jij er ook (nog) niet zo’n verstand van hebt, maak je niet druk. Lees en verwonder over wat ik van (aardig grote!) bedrijven de afgelopen twee jaar heb gehoord als het gaat over mobiel. En dan niet van de afdeling We Lopen Nogal Achter Digitaal, maar juist van díe teams die zich bezig hielden met de mobiele toepassingen.

Lees via de link de 5 domste dingen die ik heb gehoord over mobiel!
Add a comment...

Post has attachment
Genomineerd voor Vrouw in de Media

Naast landelijke nominaties, nu ook regionale. Genomineerd voor de provincie Noord-Holland. Leuk!

Willen jullie aub op mijn stemmen? Ga naar regionaal - Noord-Holland en stem! >> https://nl.surveymonkey.com/r/VIDMAward2016

Alvast super bedankt!!
Add a comment...

Post has attachment
Boek aankondiging! Mobiele Eenheid; van disruptie naar digitale strategie

“Zeg Brechtje, wil je geen boek over mobiel schrijven?” Mijn eerste reactie was nogal dubbel. Ja ik was enorm vereerd: een boek, hoe gaaf is dat. Maar een boek over mobiel? Is dat niet een beetje paradoxaal? Moeten we niet gewoon een app bouwen waar alle kennis die ik heb gewoon op een overzichtelijke en praktische manier wordt weergegeven? Toch ben ik even verder gaan nadenken, want wellicht dat het inderdaad wel eens tijd is om stil te staan bij de mobiele wereld, de mobiele ontwikkelingen en vooral wat je daar als bedrijf mee kunt en vooral móet. En welk medium is nou beter geschikt om ‘even stil te staan’ dan een boek.

Een boek? Ja, een boek!
Dus ja, het is inderdaad nogal paradoxaal om een boek te schrijven over een medium dat zich in een sneltreinvaart ontwikkelt, maar een boek zorgt ervoor dat we daar ook duidelijk bij stil kunnen staan. Nog nooit heeft een innovatie de wereld zo op z’n kop gezet, ons dagelijkse en meest persoonlijke leven zo veranderd. Mobiel en vooral de toepassingen die ons leven steeds makkelijker en soms ook ingewikkelder maken, zijn de ultieme disruptie geweest van ons leven in de eenentwintigste eeuw. Vandaar de ondertitel ‘van disruptie naar online strategie’. Een medium wat zo snel zo groot is geworden, zorgt er anno 2016 voor dat bedrijven nog steeds beduusd naar die mobiele groei kijkend staan te dralen met ‘mobile-ready’ worden.

Mobile ready, anyone?
De smartphone is een onmisbaar apparaat geworden in ons dagelijkse leven. Toch zie ik bij veel bedrijven dat ze nog steeds weinig tot geen speciale aandacht besteden aan mobiel. Nog steeds stuit je op mobiel onvriendelijke (of bijna onbruikbare) websites of apps met brakke functionaliteit.

De reden dat veel bedrijven nog zo weinig aandacht voor dit meer dan urgente onderwerpen hebben, is vaak omdat het te complex lijkt en dat daarbij de specifieke kansen en vooral verdienmogelijkheden nog te weinig inzichtelijk zijn. Een van de redenen, zo niet dé reden om dit boek te schrijven. Geloof mij, je loopt nu en vooral in de toekomst enorm veel inkomsten mis wanneer jouw bedrijf geen mobiele strategie heeft; geen mobiele eenheid opgelijnd heeft staan.

Publicatiedatum
Zin om te gaan lezen? Mooi! Wanneer dan? Awel, het boek is geschreven. Nu is het aan de eindredactie van mijn uitgever Futuro Uitgevers. Coming soon dus naar de boekhandel, in print en uiteraard ook als e-boek. We hopen nog net dit jaar, of anders begin januari 2017.

Met behulp van dit boek kun je onder de (tegen die tijd uitvallende) kerstboom eens goed nadenken over hoe jij jouw mobiele eenheid gaat optuigen in 2017. Beter laat dan nooit, zodat mobiel ook voor jou(w organisatie) een echt succesvol kanaal gaat worden.
Add a comment...

Post has attachment
Treitervlogger is Het Social Media Woord van het Jaar

De Dikke van Dale zijn dikke na-aperts. Wij hebben al weken terug voor Treitervlogger gekozen als Social Media Woord van het Jaar 2016!

We opvallend dat, in tegenstelling tot de beginjaren van deze verkiezing, de laatste jaren de nominaties vanuit social steeds meer gelijk worden aan de nominaties in de 'gewone' media. Zal wel te maken hebben met het volwassen worden van het medium, het is nu gewoon mainstream.

http://www.b-digitized.com/2016/12/09/treitervlogger-verkozen-tot-social-media-woord-van-het-jaar/
Add a comment...

Post has attachment
WPK Podcast

Wayne Parker Kent The Agency interviewde voor podcast The Brief deze week Brechtje de Leij, mobile expert, keynote speaker en momenteel Senior Product Manager bij Marktplaats.

In het interview praat De Leij over haar nieuwe boek ‘Mobiele Eenheid: Van Disruptie tot Digitale Strategie’. Ofwel: hoe bedrijven nog niet mobile ready zijn terwijl de consument dat wel is. Ook vertelt ze over de toekomst van mobile marketing. “Nederland is een voorloper op het gebied van mobile aan consumentkant, maar bedrijven zijn nog veel te weinig overgestapt naar mobile-first content.'

http://www.adformatie.nl/nieuws/brechtje-de-leij-een-app-de-meeste-gevallen-compleet-zinloos#comment-118290
Add a comment...

Post has attachment
Stem nu voor Het Social Media Woord van het Jaar

Na de nominatie ronde is het nu tijd om te stemmen! Wat wordt het Social Media Woord van het Jaar? Spannend!

http://www.marketingfacts.nl/berichten/stem-op-jouw-socialmediawoord-van-het-jaar-2016

#socialwoord16
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded